Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zrx8

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
UPDATE 2019:Bár a poszt 2012-ben íródott, de jelenleg is aktuális! 2019-ben! További hasonló posztok (rendelés külföldről):ÁFA-VÁM határok: http://bit.ly/junkieeeboyrendeleskulfoldrol1reszSzállítási idők: http://bit.ly/junkieeeboyrendeleskulfoldrol2reszVámolási folyamat:…..
zrx8 2016.11.15 15:58:38
@JunkieeeBoy: köszönöm a választ. Az ÁFA természetes, ez nem is volt kérdés.

Közben kicsit utánaérdeklődtem, és itt az eredmény:

Amikor a futácég értesít, hogy beérkezett az áru, akkor kell megnevezni a külsős vámügynökséget, ha nem az adott futárcéggel akarsz vámkezeltetni.

A díjak:

FedEx: 3310+ÁFA a vámkezelési díj, vagy 5000+ÁFA erőfölénnyel való visszaélési díj a nagy semmiért, ha külsős céggel vámkezeltetsz

DHL: 4725+ÁFA a vámkezelési díj, vagy kb. 6000 Ft erőfölénnyel való visszaélési díj a nagy semmiért, ha külsős céggel vámkezeltetsz

UPS: 4430+ÁFA a vámkezelési díj, és úgy néz ki, ingyenes, ha külsős céggel vámkezeltetsz

Magyar Posta: ingyenes a vámkezelés, ha vám és áfamentes a termék, egyébként 2500 Ft

Ami még nem 100%, hogy a Magyar Posta hajlandó-e átvenni külső szállítócégtől küldeményt vámkezelésre, ezt holnap tisztázom
zrx8 2016.12.10 20:07:47
@JunkieeeBoy: a Posta illetékese azt mondta, ők nem vehetnek át más szállítótól árut vámkezelésre, csak a saját forgalmukban beérkezett küldeményeket vámkezeltethetik. És most, hogy ezt leírtam, már nem is látom értelmét az egésznek, mert hogy jön be valami külföldről a Magyar Posta által ??? Na, ennek még jobban utána kell járnom.
zrx8 2016.12.14 12:32:32
@JunkieeeBoy: kijelölhetsz más vámügynököt a papíron, csak nem biztos, hogy az illető cég vállalja. A Magyar Posta pl. nem. Ez már biztos, rákérdeztem a személyes ügyfélszolgálaton is. Kár pedig, mert ők a legolcsóbbak, de hát ha nem kell nekik a bevétel, akkor nem kell.. ez van.
Csütörtökön reggel kiújultak az összecsapások Kijevben a tüntetők és a rendőrök között. Számos forrás számolt be arról, hogy rendőrségi mesterlövészek éles lőszerrel lőttek a demonstrálókra és a sebesülteket szállító mentőkre. A Kossuth Rádió délután 2 órakor…..
Salgótarján, Beszterce-lakótelep, MSZP-gyűlés. Mesterházy Attila, az MSZP elnöke (!) Bikicsunájt énekel és Michael Jacksont imitál. Mindezt egy gyér színpadon, egy lekonyuló "Csapatmunka" molinó előtt. Hát már csak erre futja az MSZP-nek? Szegény mamikák akik kilátogattak,…..
zrx8 2010.09.05 22:18:24
@genyamagyar: Fideszben ? Munkásőr mentalitás ? Neked már Cavintonra sem futja ?

Hát ki nyalizott lógó nyelvvel az ex-munkásőr Zoltain Gusztávak a minap, ha nem a szoci főpolgármester jelölt, akit cserébe le-MSZMP-seztek ?
Nem semmi figura Verók István. (Ő a VI. kerület polgármestere, regnálása alatt jóval áron alul adtak el Andrássy úti ingatlanokat).A Google-ben a nevére keresve a legelső link a korrupedia.hu hivatkozása -nem értem miért.Verók nem is olyan rég külön sajtótájékoztatót…..
Az egyik kedves törzsolvasónk, Horizont is billenyűt ragadott: "Volt nekünk egy szépreményű szociális és munkaügyi miniszterünk 2008-ban. Szűcs Erika. Az MSZP borsodi szervezetének nagy veteránja. Két dologban hagyott bennünk mély nyomot. Elsőként a 30 év közszolgálatban…..
Nem tudom, ti szoktatok-e “fórumozni”, azaz használjátok-e az Index fórumát. Én igen, és büszkén állíthatom, hogy már a kezdetekkor is ott voltam, és a nickem (Droli) már tizedik életévét töltötte volna be júniusban - ha ki nem nyírják. De nem csak én jártam így,…..
 Egyik olvasónk egy olyan megdöbbentő jelenségre hívta fel a figyelmet, amely valószínűleg nem csak az ő közvetlen környezetében zavaró, hanem az ország számos pontján megfigyelhető. A lakásépítések száma ugyan csökken, de ahol elkészülnek a projektek, ott előbb a…..
Csütörtökön bombaként robbant a 2 milliót elrakó Wieszt Jánost ábrázoló videó. A felvétel másik szereplője, a boríték átadója ezekben a percekben tart sajtótájékoztatót. Ennek szövegét nekünk már korábban elküldte, két exkluzív videóval együtt. "Gálfi István…..
Bemutatkozik egy újabb becsületes ember az értékalapú közösségből: Wieszt János "1954-ben születtem Budapesten. Feleségemmel 1986 óta élünk a kerületben, a Bartók Béla úton. Két gyermekem van, mindketten közgazdászok. Én villamosmérnöki végzettségem mellé először…..
Igazi "állatorvosi ló" ez a sztori: A zalaegerszegi ZalaSprint-M Kft. 24 ezer tonna mészkő és töltésföld felhasználásával készítették el az M7-es autópálya munkálatainak részét képező mezőgazdasági utakat. Nem kapták meg a teljes összeget, így a fennálló…..
Éppenhogy lezárták az urnákat, a baloldali értelmiség (például Tamás Gáspár Miklós, Hrabák András, Bakó András, Galba-Deák Ádám, Vajnai Attila, Droppa György) körlevelet küldött többek között a Stop.hu szerkesztőségének. Ebben azt ecsetelik,…..
zrx8 2010.04.27 00:11:31
@idelle: "lehet, hogy lesz idő, amikor az elmúlt nyolc évben tomboló borzalmas MSZP-terrort fogják visszasírni azok, akik tegnap este Rá-ko-si...ööö...Vik-tor, Vik-tort skandáltak."

"Virág elvtárs: Nem baj! Nem baj. Visszasírnak még maguk engem!

Pelikán: Hát erre azért nem mernék megesküdni."
  Magyarország azért lett Izrael célországa, mert „kellemes a klímája, amely önfenntartó tud lenni, amely jó helyen fekszik, stratégiai helyen fekszik, amelynek a népe kellően birka ahhoz, hogy önmaga vesse a nyaktiló alá a fejét. S akkor vannak olyan politikai…..
  Az Országos Választási Bizottság tegnapi ülésén egyes jelöltek esetén felfüggesztette, másoknál fenntartotta a mentelmi jogot. Hogy miért döntöttek a felfüggesztések mellett, az kiderül a határozatok indoklásából: Az Országos Választási Bizottság úgy foglalt…..
Vastagbőr Böszme Stream 2010.03.19 15:07:00
Nem mintha már bármit számítana, de azért megpróbálják: szóval a Félőrült beszédet mond 4-től az erős mennyezetű SYMA csarnokban , origónak hála lehet meózni. zero úton van, ezért addig én vigyázok rátok, lmpvs-ezni és helótázni lehet, egymás bugyijában turkálni…..
     Ahogy már jeleztük, alaposan felkészültünk a délután 4-kor kezdődő Magyar Demokratikus Charta-összejövetelre, ahol rutinos felszívó emberek után maga Gyurcsány Ferenc fog gondoskodni a jó hangulatról. Hazaloptuk a munkahelyekről a laptopot, feltöltöttük…..