Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GiveltAway

0 bejegyzést írt és 227 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Asdf-nek gyanúsan kicsinek tűnt a csomagolásához képest az új kókuszos Sport szelet, aztán kiderült, hogy tényleg: A minap az egyik boltban láttam limitált kiadású kókuszos Sport szeletet. Próbáljuk ki, mondtam, és vettem egyet. A csomagolása valahogy furcsa volt, túl nagyra…..
Minimum kettővel megint kevesebb, miután naiv autóvásárló bejelentése nyomán törölték a különböző autókat azonos angol formalevéllel ajánlgató delikvenst: Tisztelt Expressz! Hogyan lehet az, hogy  az Önök oldalán 2 db használt autó után érdeklődök (mindkettő…..
IDDQD Nyerj videojátékos sci-fit! 2012.11.22 14:40:48
Nemrég megemlítettem Ernest Cline Ready Player One című könyvét, ami most jelent meg az Agave kiadónál (a lenti bannerben is összefuthattok vele), és akkor célzást tettem holmi nyereményjátékra is. A kiadó jóvoltából három IDDQD-olvasó megkapja még karácsony előtt a könyvet,…..
Ha ezt a kérdést úgy 30 évvel ezelőtt föltette volna valaki, nyilvánvaló, hogy egészen más válaszok születtek volna. Legtöbbször másképp jöttek létre a szeretői kapcsolatok, és megkockáztatom, más jellegűek is voltak. Például sokkal nehezebb kapcsolattartás, sokkal kisebb…..
GiveltAway 2012.10.01 16:27:29
@Enchantée: Ahogy beszélgettünk pénteken este, mondtam is, hogy majd visszanézek. Hmm ... egy éve nem jártam itt.

Mellesleg nálam munkahely volt. Másik telephely és így nem futottunk össze munka közben állandóan.
Valami bűzlik Dániában, vagyis a házasságban (egyszerűség kedvéért most ezt a szót használjuk, de az élettársi viszonyra ugyanúgy gondolunk). Lehet, hogy már a kezdet kezdetén se volt egy nagy lángolás, de a felek valamiért úgy döntöttek, hogy egymáshoz csomózzák magukat.…..
GiveltAway 2011.04.06 08:09:06
@Ifigenie (lenitas.blogger.hu): Akkor ebben a helyzetben pedig nem lenne az a legjobb, hogy amint tudod az okát, elmondod a férjednek/feleségednek hogy helyre tudja hozni a dolgot?
GiveltAway 2011.04.06 12:47:40
@Ifigenie (lenitas.blogger.hu): kösz a történetedet. Amit leírtál, bőven van nekem benne tanulvaló. Mégpedig azért, mert F-re hasonlítok, legalábbis a kapcsolat problémáit tekintve.

Megkérdezhetném, hogy mit érzel, mondjuk 5 évvel ezelőtt F-nek hogyan kellett volna viselkednie, hogy javuljon a helyzet?
De ha ez túl indiszkrét kérdés vagy kényelmetlen, akkor nem sértődöm meg, ha nem válaszolsz rá.

Mindenesetre, ahogy itt leírja sok érintett, egyre inkább affelé tolja el a nézetemet, hogy a hűtlenség valami ösztönös folyamat eredménye, ami ellen nehéz a tudattal küzdeni és ha nem javul a helyzet, akkor az egészség érdekében az ösztön kerekedik felül.
GiveltAway 2011.04.06 16:32:17
@skarlát betű: Nátrium (vagy kálium?) bromid. Álítólag a sorkatonák is ezt kapták annak idején. Kb olyan, mint a konyhasó, jól oldódik a vízben. :)

@Ifigenie (lenitas.blogger.hu): kösz a választ!
Ismét egy komment alapján kezdek új posztba. Barbieds nicknevű olvasóm vetette fel ezt a kérdést, de annyira nagy volt aznap a roham, hogy gyakorlatilag észrevétlen maradt. Pedig érdekes, sokakat foglalkoztató dilemma lehet. Ezúttal nem teszek mást, mint felvezetem a témát, és…..
GiveltAway 2011.04.01 11:10:29
@skarlát betű: legyen belém szerelmes 20 év után is.
GiveltAway 2011.04.01 13:02:09
@skarlát betű: El is gondolkodtatott ez most, hogy mi van akkor, ha csak azért vagyok szerelmes, mert küzdök a kapcsolatért? Az meg furán hangzik, hogy egy kapcsolatért ketten, folyamatosan küzdenek, bár bizonyos külső okok miatt akár elő is fordulhat. Lehet, hogy ettől lesz hosszú a szerelem? Lehet, hogy a szeretőnél is ez tarthatja izgalmasan bizonyos szinten a kapcsolatot, hogy küzdeni kell érte?
GiveltAway 2011.04.05 16:28:00
@skarlát betű: szeretői kapcsolatért küzdeni egész más. Itt inkább a szervezkedés, a dolgok sikeres összehozása, a konspirálás az amit "küzdés" alatt értek, és amire azt gondolok, hogy erősíti a kapcsolatot.

@levelibeka28: neked, ha szerencsés leszel, egyszer majd csak ez az érzelmi kötödés lesz ott egy új kapcsolatban, derült égből villámként, nem értve, hogy eddig hogy-hogy kibírtad nélküle. Pedig csak még nem volt benne részed.
Folyton azt szajkózzák körülöttünk, hogy a házasság válságban van. Nem csak a sajátunk, hanem úgy általában, az intézmény maga. Mert hogy régen milyen más volt. Persze ez a régen nagyon tág fogalom, ilyenkor kedvem lenne megkérdezni, hogy mikor volt az a régen, amelyre a…..
GiveltAway 2011.04.05 16:20:08
@skarlát betű: Ha tudnám mi lenne jó előfeltétel, már szabadalmaztattam volna :) De egyértelműen valami olyan kellene, ami értéket ad neki. Rossz példákat tudok csak én is, hogy (ahogy írtad) "régen" volt a hozomány is, és az udvarlással befektetett energia, elkerülhetetlen nagy lagzi.
A szexet már nem kötném azért a házassághoz, de az is valami volt.

Épp olyan ez a házasság is, mint az ingyen pia. Senki nem becsüli meg, pocsékolják, stb. Ugyanez a bolti ár feléért kínálva rögtön ideális alternatíva, amit viszont mindenki megbecsül és fogyaszt.

Egyszerűen ez a baj, nem érzik az emberek értéknek, mert "nem került semmibe".
Igen, a kettős mérce még él. Nem ugyanúgy ítéli meg a társadalom (hülye szó, de most mit írjak ide?), ha a férfi lépeget félre, mint, ha az asszony. Minél hagyománytisztelőbb a berendezkedés, annál rosszabbra kell számítania a nőnek. Extrém esetben (és ebből jóval több…..
GiveltAway 2011.04.05 15:53:33
@levelibeka28: első férfiként válaszolva pont nem tudok választ adni. Tippre azt mondanám, hogy az ilyen férfiaknak van egy elképzelésük arról, hogy a nő bizony halálosan beléjük van esve, mert ők annyira jók, és nyilvánvaló, hogy gyereket akarnak tőle mindenáron. Ezt töri össze a kijelentésed talán náluk, hogy "akkor nem is vagyok istencsászár?", és ezen besértődnek.

Másfelől a kommunikáció módja félreérthető lehet. Ezeknél az is lehet, hogy a "csak szex" fogalmába nála már nem esik bele az intimitás. Egy ilyen szegényes gondolkodású egyénnél ezért lehet, hogy az "mindenki ingyen kurvája" kategória csengője berreg fel.
A klasszikus szitu talán még mindig a nős férfi-független nő párosítás. A nős férfiaknak több idejük és alkalmuk van szeretőt keresni, mint a férjes nőknek (főleg, ha a gyerekekkel nekik kell foglalkozniuk). Talán a pasik igénye is nagyobb a változatosságra. Sokak panaszkodnak…..
GiveltAway 2011.04.01 11:01:33
@skarlát betű:
"már megint izzad a tenyerem"
GiveltAway 2011.04.01 12:56:14
Ugyanaz az ember, aki a saját házastársának unalomig ismert és fárasztó, mert mindenki tud az lenni ..., a szeretőnek izgalmas, kívánatos, és minden percben új. Minél kevesebb időt tölthetnek együtt, annál értékesebbé válik az a kiszakított idő. Gyorsítanád a civil napokat,…..
GiveltAway 2011.04.01 11:03:36
@Attila78Bp: Szerintem viszonylag hamar eléri az embert azt ilyenkor, hogy két másikat szeret, és hogy el kell fogadja ezt, mert mi mást tehetne.
Mindeddig a hűtlen fél szemszögéből néztük a dolgokat, de mi történik azzal, aki a saját szemszögéből hűséges (meggyőződésből vagy lelki kényszerből, talán, mert őt kielégíti a monogámia, talán, mert nem igazán érdekli a szex, talán, mert nem akar fájdalmat okozni,…..
GiveltAway 2011.03.29 13:13:51
@Take-it-Easy: Hát igen, ez eléggé alibi oknak hangzik, nme pedig a valódinak.
Mondjuk a házimunkát használtam már én is muníciónak, csak másképp, a jelen kapcsolatomban. Barátnőm amikor azt mondta, hogy a sok házimunka is lefárasztja azért nincs kedve a szeretkezéshet. Három hónapig minden házimunkát én csináltam, de hasonló az én megállapításom is a tiédhez: házimunkától még egyetlen rossz kapcsolat sem javult meg.
A házasságtörést kétféleképpen szokás ábrázolni általában. Szívesen csinálnak belőle : 1) komédiát, bohózatot, vígoperát, kabarétréfát, vagy 2) melodrámát, drámai operát, tragédiát (és még lehet sorolni ...) Lehet, hogy csak nekem tűnik így, de mintha túlzások…..
GiveltAway 2011.03.28 08:50:08
@Lord_M_: erről a viccről nekem egy másik témábavágó jutott eszembe. Egy felsorolás, ami hosszan taglalja, hogy a megcsalás milyen esetekben nem számít annak (ha baráttal, szomszéddal, munkatárssal, más irányítószámmal, stb.), majd az utolsó sora az, hogy ha terhesség lesz belőle, na az számít.

Nyilván ez is csak vicc, de egy kicsit itt gyökerezhet a sztereotípia is, hogy nőknek nagyobb bűn megcsalni, mert a felszarvazott férj más gyerekét fogja sajátjaként felnevelni.

Lord M hosszú fejtegetését ledesztillálva: aki nem fél a megcsalástól, annak komédia, aki meg fél tőle annak tragédia. :)
GiveltAway 2011.04.01 10:56:10
@skarlát betű: eleget is szívtak. Manapság a fogamzásgátlás miatt talán majd a megítélés terén is javulni fog az egyenjogúság.
Maga a csalás szó implikálja, hogy itt valami becstelen dologról van szó. Csalunk, hazudunk, átverünk, aki ilyesmire képes, az minden más aljasságra is kapható. Vagy nem? Nem feltétlen. Sőt, egyáltalán nem. Akinek hazudni kell, az legtöbbször maga érdemelte ki, hogy hazudni kelljen…..
A Veszedelmes viszonyok című klasszikus szerint nincs. Egy szükségképpen elszánt, profi csábító, aki korlátlan szabadidővel és elég pénzzel rendelkezik, előbb-utóbb sikerrel jár. Mit ér az erény, ha nem teszik próbára, ugyebár? Mit ér a hűség, ha a csalásnak még a…..
Kedves Hűtlenek, ismét kaptam egy olyan írást, amelyet szerintem érdekesnek fogtok találni. A szerző α Ursae Minoris, aki Európa egyik legliberálisabb(nak tartott) országában él, posztja ennek a bizonyos államnak (illetve közvéleményének) hűtlenséggel kapcsolatos…..
GiveltAway 2011.04.01 10:18:25
Az alábbi kérdés egy jogi patthelyzetre keresi a megoldást. A haszonélvezeti jognak pont ez az egyik  funkciója, hogy a haszonélvező akarata ellenére ne lehessen semmilyen ügyletet kötni az ingatlanra. Tisztelt Zugügyvéd, kedves Fórumozók!Haszonélvezeti joggal kapcsolatban…..
A megcsalás kifejezésben ott a csalás: vagyis átverjük a másikat, hazudunk, színlelünk. De mi van, ha nyíltan szexelhetünk mással? Milyen módozatai vannak a partner tudtával történő félrelépésnek, és hogyan lehet ezt lelkileg feldolgozni? Mitől függ, hogy a kapcsolat túléli-e…..
Na, még Európa egyik legantipatikusabb városában is lehet találni valami szépet. ..
GiveltAway 2011.03.28 00:22:15
@Atesh: hülye vagy bazmeg.. és még hirdeted is. :D
Aggódva szemléltem egy ideje, hogy az előzetes várakozásokkal szemben Kovács Koko István kimaradni látszott a Nemzeti Posztosztásból. Pedig kormányváltás után a legkisebb királyfi még nagy terveket szövögetett MOB elnökségről, sőt, egyenesen SkiccPalihoz járt " hogy…..