Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Luk Szájpóker

0 bejegyzést írt és 122 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annyira régóta van hosszú ötödik (hatodik, hetedik és nyolcadik) az autóinkban, hogy már csak a veteránosok tudják, illetve a nagyon öregek emlékeznek rá, hogy régen minden erősen pörgött, ha a pályatempót valaki tartani akarta vele, még a nagy V8-asok, sorhatosok is, a kisebb…..
Belsőség A bejrúti Ponton 2014.06.24 14:10:38
A Thüringer Barbi persze nem tudja, mert nem olvas TC-t, de ez éppen olyan, mint az enyém. (Az Index Mindeközben kapcsolódó anyaga itt olvasható.)..
Goodwood 2012. St.Mary's Trophy. Mindig megnézem ezeket, havonta egyszer rámtör a vágy, hogy autóversenyt nézzek, ilyenkor törvényszerűen itt kötök ki. Aztán közben olyan hangosan üvöltök, hogy hirtelen azt veszem észre, hogy Stump Bandi és Csik is itt guggolnak a székem mellett…..
Luk Szájpóker 2014.02.03 21:52:40
Az alapkőletételnek már több mint tíz éve, de körforgalom máig nem épült a 10-es főút és az Ürömi út találkozásánál lévő lámpás kereszteződés helyére. Hosszú évek óta mondják, hogy a helyzet tarthatatlan, megoldás helyett azonban máig csak ígéretek…..
Szervizkönyves Honda CBF500 eladó. Nagy ügy, de érdekes mellékszál, hogy ez biztos, hogy nincs visszatekerve, sőt, gazdái büszkék is a futásra: nem csalás, nem ámítás: 349998 mérföld, 563267 kilométer van benne. A több mint félmilliót maga mögött tudó gép egy…..
Luk Szájpóker 2013.02.25 19:05:00
Belsőség Türhők a busz előtt 2013.02.17 14:05:42
A könyökén jönnek ki az orosz, meg kínai belsőkamerás videók? Azt hiszi, hogy mi már bunkókból sem tudjuk a nemzetközi átlagot hozni? Egy budapesti buszsofőr helyrebillenti a nemzeti büszkeségünket: mi is tudunk legalább olyan ökröket mutatni, mint a keleti…..
Luk Szájpóker 2013.02.17 15:09:52
@rapchee: szerintem is
Egy korábbi posztból sokan már talán tudják – hazajött a Puch. Ez az az autóm, amelyik olyan régen készül, hogy néha szinte el is felejtettem, hogy létezik, annyira az ősidőkben vettem, hogy minden akkori tervem dugába dőlt, amit szántam neki.Az évek során sokszor eljutott oda,…..
„Ki kell úgyis vennem legalább egy hét szabadságot, hogy el ne ússzon jövőre. Ezért hétfőn leviszem Bazegkettőt Kareszhoz, megcsináljuk rajta azt az öt apróságot két nap alatt, aztán kedd este jössz a gyerekekkel, hozod a 190-est, otthagyjuk olajcserére, egyebekre,…..
Lassan már csak pár óra marad 2012-ből. A pontyok még talán csapkodnak a kádakban, a pezsgő behűtve a hűtőben, a buli leszervezve. Fenyőillat? Mézeskalács? Forralt bor? És persze rengeteg, finom étel. Reméljük, az is ízlett, amit idén mi szervíroztunk. Állandó és külső…..
Luk Szájpóker 2012.12.24 21:42:33
Bezzeg régen, bezzeg az oroszok, bezzeg a kétüteműek – ah, folytathatnánk a felsorolást karácsonyig, de minek: akinek nem volt Jawája, az nem értheti, legfeljebb sejtheti micsoda buli lehetett ez. A beágyazott videóban az 1976-os, szovjet márkatalálkozóról készült…..
S-blog De mennyit bír a Volvo? 2012.11.29 12:04:38
Legendák szólnak a Volvók elnyűhetetlenségéről és biztonságosságáról, nem kis szerepe van ebben a filmiparnak, hiszen Hollywood is jellemzően úgy tekintett rájuk -a SUV-ok megjelenése előtt- a filmekben, mint a szürke kombikra, amivel az anyuka a gyerekeket viszi iskolába. Ez (a…..
A csapat szerdán indult, hogy behajózzák a járműveket, de a személyzet természetesen nem a hat hetes viziutat választotta: mindenki repülővel utazik. Az utolsó pillanatban alaposan megnéztük a pusztítót, amit a Szalay-Bunkoczi páros Selyemút ralis 2. helyezése után sokan várnak a…..
A múltkor, amikor Pista kitette a facebookra a régi Az autó (a mai Autó-motor elődje) újságokat, amiket árultam, páran szóvá tették, hogy miért nem írtam meg a korábbiakat is, nekik kellett volna az adagból, de nem nézik állandóan a Vaterát. Hát akkor, most írok, mert…..
Luk Szájpóker 2012.11.11 20:29:58
@Csikós Zsolt: Szeretnéd látni?
Luk Szájpóker 2012.11.11 20:59:09
@dobzse.laci: a Citroen meg most reklámozza a kanyarkövető fényszórót... ami már benne volt a dsben is. Szerintem az '50-60-as évekre már minden lényegest kitaláltak, azóta a fejlődés lelassult. Persze új a sok elektronika, meg a sok lóerő, meg ilyenek, de LÉNYEGÉBEN nem nagy a fejlődés. A marketing viszont nagyot fejlődött. Csík Pontonjával minden gond nélkül lehet közlekedni a mai forgalomban is. A motorok fejlődése még lassabb, a mai mindennapi közlekedésre alkalmas gépeket már a második vh környékén gyártottak.
Emlékeznek tán, két adással ezelőtt a kompaktálást - mint rendezői terminus technicust - próbáltam nagyjából elmagyarázni önöknek több-kevesebb sikerrel. Nos, a kompaktálás a forgatás szöveges részének (szakszóval: vaker) egyik sarokköve. A másik a hibátlanul elmondott,…..
Megírtuk a napokban, hogy új elnöki limuzint készített a dicső múltú, ám kevésbé dicső jelenű Zil-gyár. Mi elsősorban az IFA-sofőrök által bőszen irigyelt benzines teherautókra asszociálunk a név hallatán, de orosz földön legalább ilyen gyakran gondolnak a valamikori…..
Luk Szájpóker 2012.11.03 13:24:57
@Рихард: :-)

Én mindig szerettem az orosz gépeket, olyanok amilyenek, oda csinálták ahova csinálták és olyan körülmények között, amilyenek ebben az üzemben is vannak. (panorámakép).
Szóval valószínűleg a golyó/bomba- biztosság a csúcson van, ablaktörlővel meg nem foglalkoztak, mert úgysincs eső állalmi rendezvényeken, szétlövik a felhőket..
Ami mókás volt a videóban, hogy miket mondott a fickó Obama autójára: borzasztó amorf tengeralattjáró, semmi ízlés, semmi esztétikum - önbizalom van gazdagon.. De oda kell is..
A fickó egyébként rendkívül büszke volt a formai megoldásokra, hogy nem koppintás, eredeti orosz formavilág. A motor 7,4l űrtartalmú, 30l/100km fogyasztással. A szállított fontos ember behúzott függöny mellett is kilát a videorendszeren keresztül. A kétfelé nyíló ajtókról azt mondta, hogy saját fejlesztés, kényelmesebb és főleg biztonságosabb a hagyományos verziónál. Csukás után látható volt az illesztési hiba, erre azt nyilatkozta, hogy majd kitalálunk valamit.
Szóval nekem az a szimpatikus, hogy legalább próbálkoznak. Én felakasztanám azokat a vezetőinket, akik tönkre vágták a hazai gyártást. Inkább legyen rosszabb az a k. busz, de legyen hazai.
Luk Szájpóker 2012.11.03 21:50:29
@Рихард: hát, szépen összefoglaltad a véleményemet, köszönöm. Annyival kiegészíteném, hogy egész közép ázsiában vannak testvéreink, csak le se köpjük őket.
Imádom a repülést, de a vadászgépek feleslegesek, mentöhelikopterre se futja, így mindegy, hogy jobb a gripen vagy sem.
Azt javasolnám azoknak ,akik még nem olvasták el az előző cikket, hogy tegyék meg, érdemes. Illetve, aki semmit nem tud az autóról ,az meg olvassa el -prokee cikkét ,a megadott linken azt is megtaláljátok . Előző cikk itt olvasható: Katt ide ! Őszitnén azt hittem , hogy ez is…..
Bizony néhanapján felmerül a kommentek között, hogy ideje lenne az extremitásokból egy picit a mindennapi közlekedés felé elkanyarodni. Érezzük ezt mi is, többek között ezért is került terítékre a Dacia Lodgy, mint mindenes válságautó az olcsóbbik fajtából. Bár a…..
Leginkább csak összefüggő történetek, epizódok maradtak meg abból az időből. Kirándulások és szalámicsempészet az ózdi piacról, Martignac-konyak, mint cserealap, kora reggeli sorbanállás a banánért, olykor két-három óra a hentes előtt, ha éppen jött valami friss.…..
TComment A zöld Merga titka 2012.07.15 10:32:00
Ha úgy vesszük, negyven éve ismerem ezt az autót. És most már az enyém. De ez még semmi, van egy ok, ami miatt végtelenül sokat jelent nekem. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Nem válik az ember mindennap COTY-taggá, most ketten vagyunk ilyenek Magyarországról. Az biztos, hogy furcsa perspektívák bontakoznak ki a láthatáron. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Luk Szájpóker 2012.06.11 17:05:40
@Shadowbull: :-))