Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egyediekszerek.com

20 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azon kevesek egyike vagyok aki titánból is készít ékszert. Készítek egy összeállítást az utóbbi időben készült titán gyűrűkről, hogy egy bejegyzésben szerepeljen néhány kedvencem.Ez a legfrissebb . 6mm széles titán karikagyűrűk. A férfi gyűrű szálcsiszolt, benne egy…..
egyediekszerek.com 2015.09.23 09:48:04
@helga.80: Kedves Helga!
A titán gyűrűket nem lehet méretre "igazítani"
A titán gyűrű szűkítése nem minden esetben lehetséges. Arany esetében kivágom a megfelelő mennyiséget és összeforrasztom. Nyom nélkül megoldható. Ez esetben ilyet nem lehet. Küldjön legyen szíves egy fotót a www.egyediekszerek.com oldalon található email címemre!
Gergely
egyediekszerek.com 2015.09.23 09:48:42
@yndus: kíváncsian várom a képet!
Gergely
A világ legismertebb tájképét naponta milliók nézegetik, de csak kevesen tudják, hogy ez egy valódi fotó, azt pedig talán még kevesebben, hogy hol is készült pontosan.   A Windows XP bárányfelhős kék eges, füves domboldalas háttérképe, művésznevén "Bliss"…..
Attila megkeresett, hogy szeretne titánból karikagyűrűt készíttetni . Eddig nincs gond nem ő ez első, legyen. De Attila azt mondta neki van otthon egy titán rúd, pajszernek használják az építkezésen. Hö-hö-hö na az biztos titán - mert hát kinek nincs otthon egy titán pajszere…..
egyediekszerek.com 2011.03.25 19:29:08
@G_y_u_r_i: kösz!

És ma egy hasonlót rendeltek, de azt már nem pajszerból készítem, hanem echte japán anyagból.
(amíg van)
egyediekszerek.com 2011.11.26 20:24:04
@tboyda:
Gratulálok az ikrekhez! Én is ikreket szeretnék, de a feleségem tiltakozik, azt mondja csak egyesével...

Hajjajj! hogyne tevékenykednék!
Sőt, itt a karácsony, most tevékenykedek csak igazán!
épp ezért nem is szaporodnak a blogbejegyzések, mert erre már sajnos / szerencsére nem jut időm.

ami az ékszereket illeti azt már folytassuk privátban.
-Gergely-
Hogy mi köze a három dolognak egymáshoz, és hogy mindez hogy kerül egy ékszerész blogjára azt mindjárt kifejtem.  Laci azzal keresett meg, hogy szeretne eljegyzési gyűrűt készíttetni, de elég  különlegeset, és, neki van is elképzelése, tudok e benne segíteni. Hahh!…..
Van aki azt mondja, hogy a karikagyűrű legyen kerek, folytonos, egyszerű sima...Én ezzel nem értek egyet. Mindenkinek azt javaslom, hogy ami tetszik neki azt válassza. Ne az legyen a szempont, hogy anyu mit fog szólni ha meglátja. Szögletes gyűrűt sokat készítettem már, de ez is egy…..
Ezt a medált István tervezte Anettnak, és engem keresett meg hogy készítsem el az ötletét. A történet vicces része itt. A terv teljesen kidolgozott volt, nekem csak a felfüggesztés módját kellett kitalálnom, és az egészet a gyöngy méreteihez igazítani. Szerencsére egy ritka…..
Márton fekete titán gyűrűt szeretett volna készíttetni eljegyzési gyűrűnek. A titán feketítése igen körülményes, és nem éppen kis ipari technológia. Ezért másik megoldást mutattam neki. Az eredeti titán felületből nem sokat hanytam meg, és szinte a teljes felületet…..
Van aki azt mondja, hogy a karikagyűrű legyen kerek, folytonos, egyszerű sima...Én ezzel nem értek egyet. Mindenkinek azt javaslom, hogy ami tetszik neki azt válassza. Ne az legyen a szempont, hogy anyu mit fog szólni ha meglátja. Szögletes gyűrűt sokat készítettem már, de ez is egy…..
Férfiaknak nem könnyű dolog ékszert vásárolni.  Mik a tipikus férfiékszerek? A klasszikus nyaklánc karlánc medál mellet felsorolhatók izgalmasabb darabok is. www.egyediekszerek.comA mandzsetta gomb reneszánszát éli. Soha ennyit nem készítettem mint idén karácsonyra.…..
Nemrég kaptam egy felkérést öt pár mandzsetta gomb készítésére. A munka még folyamatban van, de írok róla egy "hogyan készül(t)" jellegű bejegyzést.Az egész megrendelés egy párral kezdődött. Egy úr megkért, hogy tervezzek neki mandzsetta gombot ezüstre és…..
Arany medál madagaszkári ébenfa berakással Ennél a medálnál nem tudtam igénybe venni a fejlett technikát, pedig nagyon szerettem volna ha nem full kézi munkával kell elkészítenem. A terv az lett volna, hogy megrajzolom, cnc géppel kivágatom viaszból a keretet, és ébenből a…..
Szeretem az ékszereket. Minden évben/szezonban van kedvenc darabom, amit le sem lehet rólam robbantani. 2 éve egy angyalszárnyas medál volt a favorit, amit a rockerkorszakom beköszöntével egy magnókazetta váltott. Most éppen egy ezüstláncon viselt Thomas Sabo gyűrű lóg a…..
egyediekszerek.com 2010.04.24 21:20:51
Mutatok nektek alternatívát! www.egyediekszerek.blog.hu
Sokat nem tettem még fel (kezdő blogíró vagyok)
de érdekel a véleményetak!
egyediekszerek.com 2010.04.28 22:26:22
@Jemi: Alig várom már hogy ilyen lelkesedést olvassak az én egyedi ékszereimről!
Irtam már aranyról, ezüstről, fáról, titánról, platináról. Most megint egy érdekes karikagyűrűt rendeltek nálam, ezúttal acélból. Jegyzem az érdekes történeteket, és némelyiket le is jegyzem, ez is közéjük tartozik. Béb keresett meg hogy tudok e készíteni gyűrűt…..
Ennél a gyűrűnél a munka oroszlán részét Iringó vállalta magára. Ő tervete, és ő is mintázta meg viszból. Nekem csak a fehérarany öntvény kidolgozása, és a kő (princess csiszolású cognac gyémánt) befoglalása maradt. A gyűrűt a testvérem készíttette a…..
Mit érdemes tudni a platináról? Az ékszerészek a platina csoport több tagját is használják. Ezek közül leggyakoribb a Pt vegyjelű Platina a Pd vagyjelű Palládium és az Rh vegyjelű Róodium. Ezt az utóbbit felületek bevonására használják.Kevesen tudják, hogy az üzletek…..
A smaragdot ritkán szokták ezüst medálba tenni. Nem éppen egy kategória a kettő. Szerintem bármelyik ötvöst meg lehet kérdezni, hogy ki szeret smaragddal dolgozni. Nem fognak tolongani. Ha eltekintünk attól amit a smaragdról az emberek általában tudnak és pusztán szakmai szemmel…..
Olyan technikai élményem volt, ami ritkán! Láttam dolgozni egy lézeres vágó berendezést. Ilyet azért már sokan tapasztalhattak, de ez fémet vágott. Sőt az én kérésemre ezüstöt. Tudni kell, hogy az ezüstöt nem szeretik lézerrel szabdalni, mert visszatükröz bla bla bla idáig…..
"Hogyan készült?" típusú bejegyzés következik.1. LépésAz ötvös a tört aranyat un. félgyártmányra cseréli be egy erre szakosodott cégnél. Egy karikagyűrűhöz általában a 6x6 os profilt használjuk. Ez kb olyan arányú, mint egy ceruza. A félgyártmányok célja, hogy…..
Férfinak mindíg nehéz ékszert ajándékozni. A baráti társoságunkban sorsolással döntjük el mikor ki, kit ajándékoz meg. Ilyenkor fontos, hogy az ajándék saját készítésű apróság legyen. Nekem ékszerészként nagyon könnyű a helyzetem addig, amíg a sorsolás nem hozza úgy…..
Ezt a karikagyűrűt Laci kollégám kezdte el készíteni, nekem csak a befelyezésnél kellett besegítenem. A gyűrűk anyaga fehér arany, rozé arany (ez a magasabb vörösréztartalom miatt erősebb vörös) és madagaszkári ébenfa.A gyűrű elkészítésének a neheze nem a fa munka, hanem…..
A titánt az ékszerszakmában első sorban férfiékszerek készítésére szokás használni. Így volt ez ebben  esetben  is... (elég ha azt írom liberális...) A titánt megmunkálni elég körülményes, csak forgácsolni  lehet .(műhely körülmények között). Ez a…..
Több féle névjegytartót terveztem, a legsikeresebb konstrukciónak ez bizonyult, amikor a névjegykártyatartóoldalán két párhuzamos fémcsík fut. Ennek nem csak a design szempontjából van jelentősége. Ebből a típusból nem rég tettem fel a legfrissebbet a honlapomra. erősen…..