Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Naphoz holddal

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
GellerZeller Az ifjú pár... 2010.12.27 09:35:00
Íme, itt az ifjú pár: a vőlegény 1926-ban, a leendő ara hatvan évvel később, '86-ban látta meg a napvilágot. Ha még azt is hozzátesszük, hogy a Playboy alapítójáról, a példás playboy életmódot élő Hugh Hefnerről és nyuszilánykájáról van szó, már biztosak is lehetünk…..
Naphoz holddal 2010.12.28 08:11:20
@bandigyerek: biztos vannak irigy kommentelők is, de azért lássuk be, hogy Hugh Hefner nem az az ember, akit a személyisége miatt szeretnek a nők. A pénzen kívül nem sok mindent tud nyújtani. Én az úriemberséget is kétlem, vagy szerinted most hazaküldi a többi szeretőjét a villából és csak kettecskén fognak élni? Nekem az egész életmódjából az jön le, hogy az érzelmek nem sok szerepet játszanak az életében, így biztos vagyok benne, hogy ez a házasság is csak kirakat, amivel mindkét fél tisztában van.
Laudator temporis acti Depontanus 2010.11.06 14:13:00
A minap akadtam a címbeli szóra, egy 18. századi tudós levelében olvastam. Korábban még nem láttam, de rögtön tudtam, hogy miről van szó. A "depontanus"-ban ugyanis a "de ponte" vagyis "a hídról" (le) szókapcsolat bújik meg, valamint az ebből képzett ige, a deponto ("a hídról…..
A párom egyik barátja, nekem kollégám lett az iskolánk igazgatója. A feleségével nagyon jóban voltam. Az igazgató úr a fiatal kolléganőkkel intim kapcsolatba került. Voltak olyan helyzetei amikből úgy magyarázta ki magát, hogy a tantestület tagjai miatt kell rengeteget éjszaka is…..
Naphoz holddal 2010.11.01 15:37:26
@manyuska: hát igen ott rontották el, amikor a régi, jó tanárokat kirúgták és minden hülyét kineveltek tanárnak, csak az volt a lényeg, hogy rendszerpárti legyen. Mindenképp elszomorító, hogy valaki, aki még a problémáját sem tudja érthetően és nyelvileg helyesen megfogalmazni (helyesírásról nem is szólva), az tanár lehet. A levélből lejön, hogy lelkes ő és szereti amit csinál, de hát a színvonal...Persze nem ismerem őt, de általános tapasztalatom, hogy aki nem tud helyesen írni meg normálisan fogalmazni, annak a műveltsége se szokott túl magas lenni.

A problémájához annyit tudnék hozzászólni, hogy szerintem az igazgató abszolút nem vonta őt bele a magánügyeibe. Ő ment oda hozzá és vonta bele magát. Csöndben kellett volna maradni és akkor nem rúgták volna ki, de ha a barátnője miatt úgy érezte, hogy neki szólnia kell, akkor most már viselje a következményeket. Mások magánéletét (főleg a főnökét) kritizálni a munkahelyen elég rizikós.
"A helyes, szőrös kis állatkákat szeretjük  - én különösen a pókokat. :-) Tegnapi mezei sétám során találkoztam össze ezzel a nagyon helyes  réti farkaspók (Hogna radiata) mamával. A nemrég kikelt babapókok a kb. 2,5 centis mama hátán összekapaszkodva…..
Naphoz holddal 2010.10.25 22:11:46
@valerauko: szerintem az embert is az ösztönei irányítják, csak időnként képes ezen felülkerekedni, de végeredményben úgy is mindenki azt csinálja, amire az ösztönei késztetik. Az életed azzal telik el, hogy párt keresel, megházasodsz (vagy nem), gyereket vállalsz és felneveled őket. Pont mint a pók a képen. Ezek pedig ösztönök, mert racionális indokot nem tudsz rá mondani, hogy neked miért kell gyereket vállalni és fenntartani az emberiség kontinuitását. A különbség az állatoktól csak annyi, hogy ha te pl. a karriered miatt csak 35 évesen akarsz gyereket, pedig már 20 éves korod óta ezt szeretnéd, ezt súgja az ösztönöd, akkor megoldod, hogy 35 éves korodig ne ess teherbe/ejts teherbe valakit.
A Youtube a világ legnépszerűbb videomegosztó oldala és a harmadik leglátogatottabb weboldal. Az oldalt 2005 februárjában alapította három korábbi PayPal-alkalmazott: Steve Chen, Chad Hurley, Jawed Karim. 2006 novemberében a céget felvásárolta a Google 1,65 milliárd dollárért. Az…..
HamPLÓ Vackoros bélyeg FTW 2010.10.22 21:27:00
A minap olvastam, hogy az európai posták szervezetének idei versenyén, melynek témája a gyerekkönyvek voltak (Zsadon Béla legyek, ha meg tudom mondani, jól egyeztettem-e az előbbi félmondatot), magyar bélyeg lett az első. Ismerős volt, úgyhogy gyorsan megnéztem, milyen bélyeg…..
Sziasztok!  A következő érdekes kérdésem lenne: dolgoztam egy cégnek ahol felmondták a munkám. Maradt a cég részéről némi kis elszámolatlan ügyünk. Ezzel most nem is foglalkoznék. Viszont volt nálam egy laptop. Ez még most is nálam van.   Gondoltam az ügy…..
Naphoz holddal 2010.10.19 18:56:19
@EG0: hát igen. Lehet, hogy naiv vagyok meg minden, de én a munkahelyemen is úgy állok hozzá a dolgokhoz, ahogy én is elvárom(-nám) a munkáltatómtól, hogy hozzám álljon. Pl. van céges mobilom mégse bonyolítottam még rajta egyszer sem a magántelefonjaimat, pedig le se buknék, mert kártyás mobil, nem előfizetéses. Pedig nem kapok valami nagy fizetést ahhoz képest, hogy még szabadságra se tudtam úgy elmenni eddig, hogy ne hívtak volna fel majdnem mindennap, hogy intézzek el ezt azt. De ha egy nap kenyértörésre kerül a sor, akkor én tiszta lelkiismerettel távozom és ez nekem elég fontos, még ha naivitásnak is tűnik ebben a mai világban.
 Szia, Tibi,itt egy szösszenet a konditeremből.Minden jótAndrás  Arcok a konditeremből A Befizetett PubiHúsz év körüli nyápic srác, tizenhatnak látszik, lányos arc, unott mosoly. Csak személyi edző társaságában látni, apuci befizette, hogy kicsit…..
Naphoz holddal 2010.10.17 22:03:22
@Zabalint: Főnököm is spinningel és az 500m-re levő kondiba a 10+ éves mergájával megy. Modoros-e?
Már több éve, hogy barátomnak a mesekönyveinek megírása után segítek és nyomdakészre szerkesztjük a kis mesekönyveit. Az egyik mesekönyv szerkesztés után az üveges könyvszekrényében megláttam két redőnyös tolltartót. Megdicsértem, hogy milyen jók és megemlítettem, hogy…..
Naphoz holddal 2010.10.17 11:38:38
@Cyr: nahát nem gondoltam, hogy ez még most is divat! Nekem az első tanárnénim már akkor is antik darabnak számított, szóval biztos a régi időkből hozta ezt az írástanítási módszert. Egyébként nagyon jó tanár volt annak ellenére, hogy volt néhány olyan szokása, ami miatt ma már biztos bíróság elé állítanák (pl. vonalzóval verte azokat, akik nem csinálták meg rendesen a házit). De olyan módszerei is voltak, amivel felkeltette az érdeklődésünket a tanulás iránt. Például volt egy csomó logikai játéka és aki megfejtette, az jutalmat kapott: cukrot, csokit, amit a saját pénzéből finanszírozott. Folyton kitalált nekünk olyan elfoglaltságokat, amivel fejlődtünk is, pl. gyufás skatulyákat kellett gyűjteni és amikor már jó sok volt, közösen építettünk belőle egy makett lakótelepet:) Ja meg mindenféle kézműves dolgokat is csináltunk és egymással versengtünk, hogy kié lesz szebb. Végeredmény: egész általánosban a mi osztályunk volt az iskolában a legjobban teljesítő, nálunk volt a legtöbb 5-ös tanuló, a versenyeket mindig mi nyertük. Úgy látszik a régi módszerek jól beváltak, a mostani liberális oktatásnak meg látjuk mi az eredménye...
A múlt héten már egy reklámdilemma erejéig feszegettük azt a gyakorlatot, amivel a reklámok igyekszenek mágikus kifejezéseket, tudományosnak hangzó, kreált vagy éppen valós termékelőnyöket és exotikus, sokszor beazonosíthatatlan terméktulajdonságokat beleépíteni a reklámok…..
Naphoz holddal 2010.07.25 11:30:11
Szerintem már nem megy a Cetebe időkapszulás reklám, de mivel többen említették, elmagyaráznám. Szóval van olyan kapszula, ami direkt úgy van kifejlesztve, hogy rétegesen van benne a hatóanyag (itt a C vitamin) és a burkolórétegek eltérő sebességgel oldódnak fel a gyomorban/bélben, így a hatóanyag folyamatosan szabadul fel, nem egyszerre (elnyújtott hatás). Mivel ezt hosszú és bonyolult lenne elmagyarázni egy nézőnek, aki nagy valószínűséggel nem ért a gyógyszertechnológiához, kitaláltak rá egy egyszerű, jól érthető szót: időkapszula. Az már más kérdés, hogy szüksége van-e egyáltalán a szervezetünknek ennyi C-vitaminra...Mivel a C-vitamin vízben oldódik, sokan azt hiszik, nyugodtan szedhetik orrba-szájba, úgyis kiürül. Hát nem, mert a tartósan magas C-vitamin bevitel jó kis vesekárosodást, vesekövet okoz, szóval csak ésszel..

Ugyanilyen káros a "nincs idő a fájdalomra" jelmondatos fájdalomcsillapító, amin teljesen ki vagyok akadva. Ha fáj valamid, az azt jelzi, hogy valami nincs rendben a szervezetedben, szóval ha csak bekapsz egy pirulát és mész tovább, hát annál rosszabbat nem is tehetnél magaddal. Nem is értem, hogy engedélyezhetnek egy ilyen reklámot. Legalább írnák ki a végén, hogy tartós fájdalom esetén azért menjen el orvoshoz vagy valami. Az már csak hab a tortán, hogy az egyik reklámjukban a kedves szülőknek attól fáj a fejük, hogy meg kell nézniük a gyerekeik előadását:s

Nálam jelenleg a legidegesítőbb reklám a Calgonos, ahol egy idegbeteg nő ordítozik a szerencsétlen mosógépszerelővel. A helyében jól pofán vágnám, hogy lenyugodjon.

Ugyanígy utáltam azt a wc illatosító(?) akármis reklámot, ahol egy szemüveges banya kinézetű csajnak az volt a legnagyobb problémája az életben, hogy a wc-ben mindig arrébb kellett raknia azt a micsodát, hogy mindenhol érje a wc-kagylót az anyag:sss

Szintén tetszik az összes létező mosogató- és tisztítószer reklámban a photoshoppal előállított egy mozdulattal ragyogó tisztaságú és száraz(!) felületek létrehozása akármilyen mocskos is volt előtte. Az oké, hogy jól néz ki, de van olyan aki ezt elhiszi? Szerintem inkább röhejes.

Van egy reklám, amit meg nem tudok feldolgozni. Egy nyúl felhív a lakásába egy macskát, aki már az ajtóban visszafordul, mert hát ugye büdi van a lakásban. Ha már állatokkal mutatnak be egy ilyen szexuális felhangú reklámot, akkor könyörgöm miért nem egy fajhoz tartozik legalább az a két állat???

Valaki említette a bepanthenes reklámot. Szerintem ott kifejezetten jó és aranyos ötlet, hogy a kis srác bekrémezi a kocsin a sérülést, hogy az is elmúljon:)Több ilyen ötletes reklám kéne.
Naphoz holddal 2010.10.17 11:21:29
Kicsit off, de reklámos sztori:

Pénzügy és számvitelre járok és múlt félévben volt egy tárgyalástechnika nevű tantárgyam, ami nagyrészt a kommunikációról szólt. Na most a nagy tudású tanárnéni a 2db beadandó házi dolgozatot úgy értékelte, hogy ragaszkodott hozzá, hogy küldjünk neki egy e-mailt és majd arra ő megírja az eredményt. Ez a válasz e-mail úgy nézett ki, hogy semmi szöveg nem volt benne, csak simán a tárgy részbe beírt egy számot, ami a jegyet jelentette (ékes példája a rossz kommunikációnak). Ezenkívül az órán ki kellett tölteni egy személyiségtesztet és ő megígérte, hogy mindenkinek ír egy részletes elemzést a személyiségéről ez alapján. A választ csak 4 hónappal később küldte el és a részletes elemzés abból állt, hogy befénymásolta a tankönyv egyik oldalát.... Gondolkodtam, hogy vajon minek akart ő e-mailekben válaszolni, ha még egy normális levelet se hajlandó írni, de aztán nyáron rájöttem. A néni privátban kommunikációs tréningeket tart és azért kellett neki az e-mail, hogy nekünk is elküldhesse a reklámját. Sajnos már kitöröltem azt az e-mailt, így nem tudom pontosan idézni, de a lényeg, hogy a kommunikációs fejlesztő tréninget hirdető levél címében minden egyes szó rosszul volt leírva!!! Plusz a szöveg annyi volt, hogy nézzem meg a részleteket a csatolt pdf-ben, ami persze nem volt csatolva. Szóval ez egy tökéletes antireklám volt és igen csak bizsergett az ujjam, hogy válaszoljak rá, de aztán gondoltam jobb nem szembeszállni a tanerővel:p
  Nem sokszor tud olyan képi világot produkálni a szokásos esti híradó, hogy el kelljen kapcsolnom. Valamelyik nap viszont, amikor kistotálban sugározták, amint egy póznához láncolt, a vöröslő iszapban csatakosra ázott, habzó szájjal vonyító-vergődő kutyát két ember…..
Subba Facepalm: Katy klipje 2010.09.21 11:04:00
Itt a többi is.    ..
Naphoz holddal 2010.09.21 20:48:56
@zsubiaba: Egyetértek!

Akik itt ratyiznak meg szigetre küldik őket gondoljanak már bele, hogy ha nekik lenne ilyen irányultságuk, amin nem tudnának változtatni mihez kezdenének? Egész életükben eljátszanák a heterót és leélnének egy hazug életet? Kicsit több empátitát! A homoszexuálisok nagy része teljesen normális, hétköznapi életet él és ez téged semmilyen módon nem bánt vagy befolyásol, akkor miért érdekel, hogy őt otthon milyen nemű társ várja haza??
 Latinovits Zoltán levele Ruttkai Évához... (részlet)"...Nincs nyugalom. Én is várok. Várlak, hogy elmondhassam: légy nyugodt, vagyok és leszek Neked. Elvégeztetett. Ne hajtson hallgatásom és szomorúságom zajos helyekre, ne hajtson el gyötrődésem, várakozásom,…..
  Amióta a tévénket elcseréltük egy TR-200 típusú Motoros Forgó Nyakkendőtartóra Ionizálóval, azóta a nyaralásokat általában tévézéssel töltjük, már ha sikerül olyan nyaralót találni, ahol van készülék. Ilyenkor igyekszünk ugyanis pótolni mindazt, amiről év…..
Kedves Terror blog!   Örülök, hogy megtaláltalak titeket, remélem tudtok segíteni. 16 éves lány vagyok,gimnáziumba járok.   Első munkahelyemen töltöm az időmet idén nyáron diákmunka kertében. Persze már tavaly is dolgoztam, de csak kisegítettem egy rokonunknál, szóval…..
Előző összefoglalónk után most újabb gonoszokat gyűjtöttünk össze, és nyújtjuk át őket nektek. Bemutatni aligha szükséges bármelyiküket is, inkább a felelevenítést tűztük ki célul. Nagyon sokféle főgonoszt sorakoztatunk fel ismét, egyetlen közös nevezőjük, hogy az…..