Regisztráció Blogot indítok
Adatok
imazsi

1 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Amikor reggel letört hátul a fogamból egy darab, nem értettem, de most már tudom, ez egy nem semmi nap. Remegve vártam mindig ezt a napot, és titkon tudtam, hogy el is fog jönni. A munkahelyemen kiderült, hogy blogot írok arról, hogy mit dolgozom. Először megkönnyebültem, kész,vége, ennek…..
imazsi 2016.03.01 18:21:13
Hirtelen mennyien írnak arról, hogy nálunk nem lehet "nemszavazni". Pedig van megoldás! Ha érdekel a politika, de egyik pártra vagy jelöltre sem akarsz szavazni, akkor a közelgő választáson nem nagyon tudsz mit csinálni. Ha nem mész el szavazni, akkor úgy veszik, hogy…..
imazsi 2010.03.16 16:37:44
@Comandante en Jefe: Az 1:8000000 arány csak akkor módosul jelentősen, ha sokan kérnek igazolást _és_ sokan el is utaznak szavazni. Egyébként csak annyi történik, hogy lesz második forduló is.

De az igazolás kérésének a _célja_ továbbra sem a választás eredményének a befolyásolása. + még mindig sehol a "joggal való visszaélést megvalósító" mód.
imazsi 2010.03.16 14:50:06
@Comandante en Jefe: természetesen ez értelmezés kérdése. A kékcéduláshoz hasonló manipuláció egyértelműen visszaélés. Amit én javasoltam (egy másik szavazókörben nem szavazok érvényesen ahelyett, hogy otthon nem szavazok érvényesen) szerintem egyértelműen nem ütközik a jogalkotó szándékával.

A törvény megfogalmazása szerintem érdekesen óvatos: az egész választáson való részvételnek az a célja, hogy befolyásold az eredményét, ezért tiltja csak a "joggal való visszaélést megvalósító befolyásolást". Nyilván nem lehet mindent részletet szabályozni, helyette van laza megfogalmazás és a fair play (naiv) feltételezése.