Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bkkzol

0 bejegyzést írt és 1671 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem valószínű, hogy nagyon kell magyarázni, hogy mennyire meg fogja viselni a zeneipart a jelenlegi koronavírus miatti kényszerintézkedés. A világjárvány és a problémák nem csak Magyarországot, de az egész világot sújtják. Most úgy áll a dolog, hogy a nyári koncertekre, fesztiválokra nagyjából…..
Miközben sorra zárják be az iskolákat Európában teljesen, vagy részlegesen a koronavírus miatt, a magyar kormány jelenleg nem tartja ezt indokoltnak. A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint muszáj lenne a közoktatási intézményeket bezárni…..
bkkzol 2020.03.14 05:13:36
@élhetetlen: Tudod egy családi kirándulásnál azért nagyobb a mozgási szabadság, mint egy karanténban. Remélhetőleg. Illetve még mi nem próbáltuk az "egy szobába összezárva" kirándulást.
Ha egy karantén idején is úgy jönnek-mennek az emberek, mint nyaraláskor a szoba-város-tengerpart-étterem... között akkor valóban felesleges a karatén.
Ilyentájban az ablakpárkányon bérelt helye van a tűzdelés előtti - utáni palántacsokroknak. Akár csoportosan, akár már egyesével sütkéreznek, megfigyelhető kétségbeesett nyújtózkodásuk a fény felé. A szabadföldön egyenletes megvilágítást kapnak, ezért a fénykövetésük kevéssé érzékelhető (kivéve…..
Az index beszámolt róla, hogy több órán át égette a kerozint egy Ryanair-gép ahelyett, hogy menetrend szerint elindult volna Gran Canariára. A tudósítás szerint a gép túlsúlyos volt, és jobb híján a kerozint kezdte el elfüstölni azzal, föl-le gurult a kifutópályán. A gép valamikor negyed egy után…..
Remek hírünk van: idén újabb szakértő erővel gazdagodott a Homár! Új partnerünknek, a Pénzügyi Navigátornak köszönhetően mostantól a bank- vagy biztosító ügyben hozzánk forduló kedves és naiv ügyfelek pénzügyi fogyasztóvédelmi tanácsot is kapnak. A Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózat díjmentes…..
Évek, sőt évtizedek óta volt a bakancslistám élén Szaúd-Arábia. Furcsa, néha abszurd, de érdekes országnak tűnt távolról. Mert, ugye, a közelébe magunkfajta gyaúr nem nagyon merészkedhetett. Nemrég aztán sikerült kilenc napra eljutni a sivatagi királyságba - sok helyen talán mi voltunk az első…..
bkkzol 2020.01.26 16:53:01
@Tele Peti: Igen. Legyen úgy, hogy esetleg turista vízummal meglátogatjuk egymás országát 4-7-10 napra úgy, hogy betartjuk a helyi törvényeket, szokásokat (kölcsönösen). Az viszont nem járja, hogy tízezrével rohamozzák európát papírok nélkül és a szaudi "segítség " az annyi, hogy mecseteket építenek neki az EU-ban. Az első Rijadi bazilika után épüljön az első mecset Európában.
Az előző részben, Mark P. Millis a HartEnergy oldalán megjelent írását szemlézve, azt tárgyaltuk, hogy vajon mennyi (lítium-ion) akkumulátorra lenne szükség ahhoz, hogy például az Amerikai Egyesült Államok energiaigényét akár két napra ki tudjuk elégíteni. [A megoldás: kb. ezer évnyi Gigafactory…..
A K-Monitor és román partnerszervezete, a Funky Citizens tavaly májusban kezdte vizsgálni a szülészeti hálapénz jelenségét Magyarországon és Romániában. Tavaly már szerveztünk egy műhelybeszélgetést a témáról, most pedig blogposzt-sorozatba kezdünk, hogy felhívjuk a figyelmet a problémára és…..
bkkzol 2020.01.14 00:19:54
@Qwermm: Kíváncsi vagyok, hogy a TB ellátás szigorításával? A nem fizetőket nem látják el ha az nem életmentés. A társadalom egy részének nagyon elege van, hogy a szociális parazitákat el kell tartania. Amikor a szolidaritásról kezdenek beszélni azt is vizsgálják, hogy miért kap ugyan olyan szolgáltatást az aki több tízezer forintot fizet havonta az alapba , mint aki semmit.
Esetleg erről is tartanak majd egy népszavazást? Megkérdezik a békákat a mocsár lecsapolásáról?
bkkzol 2020.01.14 03:21:27
@Qwermm: a fizetés emelés is könnyebben megy ha a szociális parazitákat kiiktatják a rendszerből. Megemelni a szociális hozzájárulást??!! Remek ötlet! Így is a legnagyobb tétel a munkaadóknak, úgy hogy akik fizetik azok akik legritkábban használják ki. Tudod azok akiknek "nincs idejük" betegnek lenni.Nem a "felsőosztály" a legnagyobb befizető, mert ők offshore és egyéb pénzmosási technikákkal nincsenek is a rendszerben. A legnagyobb befizető a középoszály akinek meg K elege van abból, hogy eltartja, bent tartja a rendszerben "legszegényebbeket".
bkkzol 2020.01.14 12:53:07
@Qwermm: .... a mindenkori kormány fog bele bukni nagy eséllyel.
ezért nem mer hozzá nyúlni senki
Peking télen? Miért ne. Sőt. A legjobb választásunknak tűnik utólag. Kevés turista és jó idő. Ennyi kell csak boldogsághoz, de kezdjük az elején. Tavasszal jött az ötlet, hogy ha már egyszer karácsonykor az embernek úgyis kötelező kivenni a két ünnep közötti időre a szabadságát, akkor miért is…..
Alapvetően nem érdekelt a legutóbbi kormányinfó, és ezen az sem tudott változtatni, hogy maga a miniszterelnök tartotta. Ugyanis Gulyás Gergelyt is egy kétszínű alaknak tartom, aki a saját politikai túlélése érdekében dolgozik, és nem azért, hogy bármiben is előretolja az ország szerepét. És most, a…..
bkkzol 2020.01.11 10:09:48
@math0: megpróbálom a te "stílusodat":
Gondolkozzál mát te hormon zavaros abortusz kaparék, hogy miként kerülhetnek a pastu barátaid skandináviába?! Az a félnótás náci öregasszony meghívta az arab világ és feke afrika szemetét magához, hogy aztán a felesleget rátolja Európára. A védett kis mocskok német befogadópapírral simán áthajózhatnak svédországba, vonatozhatnak dániába és onnan hajóval tovább.
Tudod te kis mocskos szájú barom, hogy sokáig nem volt komoly belső határellenőrzés például német-dán-svéd határokon. Nehogy azt mondd, hogy nagyon kikerekedik a szemed attól, hogy a védett emberiség szemetéből álló hordád esetleg illegálisan kelne át bármelyik határon pl. svéd-norvég.
Kapizsgálod már te Momentumos botmixer szökevény?
bkkzol 2020.01.11 10:16:44
@Dickon: lehet, de legutóbbi információim szerint skandináviai keresztény templomok egy részét nem zsinagógának vagy buddhista templommá alakítják...
bkkzol 2020.01.11 10:28:59
@math0: papírok nélkül érkeznek és minél több helyen regisztráltatják magukat , mert a náci mama bemondásra elfogadja a nevet, származási helyet.... és persze a rőt szakállú kabuli imám is kiskorú aki ez után belépteti mind a 4 anyját, 5 apját, 12 testvérét és különben is van már 4 férje meg 8 gyerek.
Mi van? Nem érzékenyítettek Down korra? Nem szép, hogy ezt is a mocskaid közé vetted te balos görögdinnye. Vigyél haza pár muszlim barátot! A ti libsi üres fejeteket fogják először szétverni ,mert nem értik az LMNBQAE szabadságát.
Az elmúlt években ismét fellángolt a vita azzal kapcsolatban, hogy hol is legyen új híd Budapesten. Konkrétabban arról van szó, hogy kell-e nekünk a Galvani híd, vagy sem, de a probléma persze ennél jóval tágabb. Hogy egy látványos központi folyóval rendelkező városban a hidak építése/felújítása…..
bkkzol 2020.01.10 14:59:09
@Pierr Kardán: egyetértek, esetleg a biciklizést is jogosítványhoz kellene kötni, rendszámozni, hogy beazonosítható és adóztatható legyen.
bkkzol 2020.01.10 22:59:36
@gurigapapa: az autós infrastruktúra se 2-3 év alatt alakult ki .... a kerékpáros őrület kb. 8-10 éve (maximum) lett ilyen mértékben felkapott.
Elég körülményes, költséges a kerékpárutak létrehozása különösen olyan helyen ahol annak építésekor ( jellemzően a millennium környéke) nem terveztek ilyeneket.
Az meg utópia, hogy tízezrével pattannak reggelente biciklire nemtől, kortól függetlenül. Télen-nyáron esőben fagyban csak egy igen elszánt réteg ül fel a biciklire.
Ami meg most folyik a biciklis társadalom jelentős részénél az horror. Semmiféle közlekedési szabályt be nem tartva feltűnhetnek bár hol, bármilyen irányból... mindent szabad ,mert úgy is gyorsan eltűnnek.
bkkzol 2020.01.10 23:17:51
@molnibalage: ja, abból a pénzből épüljenek a kerékpárutak amit a kerékpárosoktól szednek be. Az autósoknál ez a jövedéki adó, teljesítmény adó, parkolási díj.... ez ide vagy oda fizetendő dézsma akár hova is megy a pénz.
A rendszámmal meg lenne némi esély arra, hogy nyomon követhető lenne a szabálytalanságok elkövetői. Most gyakorlatilag azt csinálnak amit akarnak ,mert gyorsan eltűnnek. Szabadságharcosnak érezve magát cikázik forgalommal szemben, járdáról le-fel indul el piros lámpánál ....
Ez történik, amikor az ember kiadja az ukázt: most egy darabig ne csináljak estére sütit! Mivel nem tudom az időmet kontrollálni, és általában délután, estefelé tudok csak főzőcskézni, ismét megtörtént... Kukoricalisztes cookies volt a terv, de sajnos nem találtam meg a bevált receptemet, így a…..
bkkzol 2020.01.10 11:39:30
Sajnos egyre gyakrabban olvasni a szinte napi eseménynek számító antiszemita támadásokról az Egyesült Államokban. Európában a helyzet már évek óta rossz sajnos, igaz, ezen a kontinensen sokszor más jellegűek a támadások, de az eredményt tekintve aligha van különbség. Az Egyesült Államokban a…..
bkkzol 2020.01.10 02:42:45
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igen, próbálkoztak az arabok azzal is, hogy a legnagyobb ünnepkor támadták meg Izraelt. Aztán jól helyre lettek téve a környező arab államok.
bkkzol 2020.01.10 10:58:14
@Kovacs Nocraft Jozsefne: igen, ez egy bevett szokás az araboknál, előre tolják a nőket, gyerekeket élő pajzsnak.
Nem volt olyan jóképű, mint Jávor, és a pénzét is mindig elverte, mégis nők ezreit hódította meg a nagyhasú, lekezelő modorú komédiás. Csortos Gyula fiatalon - forrás: Wikipedia ..
Ha valaki albérletet keres gyakran szembesül azzal a ténnyel, hogy a közös költség is szerepel a rezsi elemi között, mint számára kötelezően fizetendő tétel. Jól van egy így?! Kinek is kellene ezt fizetni a tulajnak vagy a bérlőnek?..
Magyarországon ma átlagosan 361 napot kell várni a gerincműtétre, 241 napot egy csípő-, és 325 napot egy térdprotézisre (NEAK adatbázis). A különféle szakrendeléseken gyakran 8-10 órát is elüldögélnek a betegek, s még a sürgősségi részlegen sem ritka a fél/egész napos várakozás. Elégedetlen,…..
Itt a Papríkató sorozatunk ötödik része! Ti kérdeztetek, papok megválaszolják! 'Miért mondod, hogy tisztelnünk kell másokat és törődnünk velük, ha nem engeded, hogy segítsünk és higgyünk más vallásokban?' Emlékeztek még, mikor a Campus Fesztiválon megkérdeztük, hogy ha egy kérdést tehetnél fel…..
bkkzol 2020.01.06 08:38:06
@Muhammad Balfas: Valóban, a kutyát se érdekelné, hogy mit művelnek a saját sz.ros országukban az asszonyaikkal, lányaikkal, egymással.... hányan vágják el egymás torkát ,mert nem tudnak megegyezni, hogy a kis pedofil mohamed sógora vagy az apósa a "hit igazi örököse". Szépen otthon maradnak, vagy átugranak a szomszédba egy is kis öldöklésre az ő hitük.
Nem szabad egyet se beengedni Európába.
Ezért veszélyes és süket duma a "csak 6000 árva befogadása". Valaki elhiszi, hogy egyedül elindult egy 8-10 éves gyerek Európába??? Kapna egy tartózkodási engedélyt akkor hamarosan kiderülne, hogy véletlenül Görögországban van mind a 4 anyja 6 apja és 12 testvére...
10 év alattiak befogathatók, de családegyesítést csak egy irányban lehetne csinálni a későbbiekben (vissza pakisztánba, szíriába... szudánba és megint együtt a család)
bkkzol 2020.01.06 13:30:49
@wolves84lb: A rohinnyákról annyit, hogy az arabok által pénzelt rohinnya terroristák régóta támadják a burmai állami intézményeket, legutóbb már katonai célpontokat is. Elszakadási szándékot érthető módon egy ország se preferál (pl. Spanyol-Katalán műsor). A demográfiai mutatójukat látván (jó muszlim szokás szerint a nők egy évben kétszer szülnek) jónak látták oda irányítani őket ahova valók (Banglades). Érdekes módon nem kapkodtak utánuk az addigi szponzorai az arab térségben.
bkkzol 2020.01.06 13:36:07
@wolves84lb: rohinnyákat az arabok pénzelték.
azoknak az arab tudósoknak, művészeknek akik a pár száz éve virágzó birodalomban alkottak annyi közük van a mostani arab csürhéhez mint az irániaknak a perzsákhoz.
Amikor először meghallottam, hogy ma már a piacra dobtak olyan hamburgereket is, amelyek műhúst tartalmaznak, az első gondolatom az volt, hogy a civilizációnk tényleg megérett a pusztulásra. Ennél már csak az lett volna fájdalmasabb, ha okoshamburgernek vagy okoshúsnak nevezték volna – talán ennek…..
Szilveszter előtt ne várjon az ember túl sokat a híroldalaktól, de amit az index leközölt azt már taníthatni lehetne mint az elfuserált kivonatolás legékesebb példáját. A hír alapját az a gyorsjelentés szolgáltatta hogy Carlos Ghosn, a Renault és a Nissan, azaz (2018-as adatok alapján) a világ…..
bkkzol 2020.01.02 11:40:50
@Ződ2000: Valószínű, hogy megmentette a céget. Nagyon tehetséges módon talpra állította és felvirágoztatta... Az más kérdés, hogy nem feltétlen legális módon tömte teli saját és érdekköre bankszámláit.
Ami Luxemburgot és Svájcot illeti nyugodtan megnézheted, hogy a csodás jólétüket gyakorlatilag semmilyen termelés vagy vállalkozás nem támasztja alá. Úgynevezett adóparadicsomok, pénzmosodák. Minden elvek nélkül lenyúlták a nácik és a zsidók pénzét a svájciak. Az összes diktátor ott tartja pénzét... nevelteti gyerekeit magániskolákban...
Luxemburg mosta tisztára a legnagyobb amerikai cégek pénzét (is) tisztára. De jócskán benne vannak európai multik pénzmosásában is.
Megszólítani a fiatalokat Lázár János nemrég arra hívta fel a figyelmet, hogy 2022-ben fél millió új szavazó lesz Magyarországon. Remélhetőleg azokra a fiatalokra gondolt, akik hamarosan szavazókorúak lesznek, nem pedig a szomszédos országokból betelepített olcsó munkaerőt képviselőkre. (Lásd:…..
bkkzol 2019.12.31 12:42:49
@Serény Vélemény: a szürke tanácsadói pozíciókról nem is beszélve pl. Gegesy....
bkkzol 2019.12.31 12:51:55
@math0: Elég egyszerű a szókincsed, tudsz rendesen is írni vagy csak a trágárkodással megy az írás? Ami a klímaváltozást illeti a témában azt hiszem egyet értünk abban , hogy súlyos a helyzet, változtatni kell dolgokon. A hogyanban valószínű másként látjuk a probléma megoldását.
Az semmire nem viszi előre a klímaváltozás ügyét, hogy egy szerencsétlen kis betanított beteg majmot körbe turnéztatnak a gazdái a világban. Vérnyákol, "hogy azonnal változzon meg az egész világ", de a "mestereinek" sincs halvány sejtelme se, hogy mit is kellene csinálni.
Hurrá legyen minden elektromos! Csak a tárolása egyenlőre nem megoldott nagy mennyiségben Ne legyen szén, gáz, atomerőmű.... a szél erőmű jelenleg inkább vicc kategória...
bkkzol 2020.01.01 13:35:41
@math0: a tárolásnál a nap, szélerőművek áram tárolására gondoltam.... tudod, hogy naplemente után is legyen áram az autó töltéshez vagy szélcsendben is működjön a hűtő.... ( te szerencsétlen).
Esetleg foglalkozik valaki azzal, hogy az akkumlátor készítés milyen környezet szennyezéssel jár vagy mi lesz a használaton kívüli aksikkal???
Az egyszerűen gondolkodóknak vicces az újrahasznosított papír is, de mennyi savazás, darálás és energia kell hozzá? Mi lesz a savval?
A legtöbb szülő komoly célokat tűz ki gyermeke jövőjével kapcsolatosan, de amikor egy 5 éves gyerek iskolai felvételihez mellékelt 15 oldalas bemutatkozása valahogy kiszivárgott a neten, az még a kínai közösségi médiában is kiverte a biztosítékot. A megdöbbenést keltő dokumentum szerint, a…..
Pikó András polgármester lett a Józsefvárosban. Most kezdi kapiskálni, hogy mit jelent, ha egy újságíró bemerészkedik a politika rideg és álszent világába. Azért került a kormánypárti támadások kereszttüzébe, mert bejelentette: „Olyan hivatali levelezések vannak a birtokunkban, amelyek arról…..
bkkzol 2019.12.28 14:06:14
@Netuddki.: Sajnos a fideszt leváltó új gárda se jobb a fidesznél. A sok év ami eltelt a "húsosfazék" nélkül most nagyon éhessé tette őket. A "nagy összefogás" azt eredményezte, hogy most mindenkinek kell pozíció, hatalom és az ehez járó pénz, juttatás. Gyorsan felpumpálják számlájukat a régi komcsi, szdsz... káderek. Megnövekedett az alpolgármesterek száma.... felügyelőbizottsági tagok..... a IX.ker ex polgármestere "tanácsadó"...
Nem jó felé ment a "váltás".
bkkzol 2019.12.28 15:06:34
@Netuddki.: Rendben, nézd meg a váltás óta történteket. Semmivel se jobbak vagy rosszabbak az előző gárdánál. A tények makacs dolgok.
bkkzol 2019.12.28 15:08:42
@Netuddki.: ja, most jönnek a KOMCSI, LIBSI tolvaj tetvek.... nagy várat nyertünk!?
Bár Tórának a héber Biblia első öt könyvét, azaz Mózes könyveit hívjuk, tágabb értelemben azonban minden olyan bölcseletet értünk a kifejezés alatt, mely a mózesi hagyományokhoz kapcsolódik. Ilyen módon a Misna, a Talmud és a rabbinikus munkák is mind-mind a Tóra „fennhatósága” alá tartoznak.…..
Lassan végéhez közeledik a 2019. polgári év. Mozgalmas esztendő volt az idei a hazai zsidó közösség szempontjából is. Ebben a bejegyzésben igyekeztem összeszedni a tíz legfontosabb eseményt mely meghatározó volt a magyarországi zsidóság életében. Itt szeretném leszögezni, hogy a lista szubjektív,…..
bkkzol 2019.12.26 15:33:06
@kvadrillio: beteg vagy, gyorsan kezeltesd magad, bár elég reménytelennek tűnik a tények alapján.