Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gabfod

83 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Móka és tanulás E-Buch Wandern 2019.11.23 23:36:52
Wandern (für DaF-Unterricht) Click to read this book, made with Book Creator https://read.bookcreator.com..
Nemzeti kincsünk feldolgozása 7. osztályban, fejtörőkkel, böngészéssel.  ..
Olyan sok jó könyv fordul meg az olvasni szerető ember kezében, hogy amikor azt kérik tőle, hogy ajánljon egy jó könyvet, ami ilyen meg ilyen, de ne legyen benne olyan meg olyan, csak zavarba jön. Az olvasmányélményeink rögzítésében addig jutottam, hogy feljegyeztem írót-címet-korosztályt, és…..
A pár éve népszerű televíziós játék mintájára szórakoztató feladatok készíthetők a learningapps.org oldalon. Ezt a játékot első osztályos gyereknek szántam. Az összeg mezei piros pontban értendő...
Móka és tanulás Röpke matek 1. 2016.06.25 02:51:53
Kivonás 1-20 Játékosan gyakorolhatjátok a kivonást 20-ig. Űrrajongók ne hagyják ki! Az első sorban kiválaszthatjátok a feladat nehézségi szintjét. Fontos, hogy Start with Hungarian-ra legyen állítva...
Móka és tanulás Röpke német 1. 2016.06.25 02:27:08
Sommer Keress a betűsalátában nyárral kapcsolatos német szavakat!..
   Keresgéltem, olvasgattam, ezt gyűjtöttem. Biztosan mindenki talál kedvére valót. Ajánlót szándékosan nem írtam hozzájuk, a fülszövegek elolvashatók a könyvtárban, könyvesboltban vagy a neten. Békés Pál: Doktor Minorka Vidor nagy napja, A Félőlény , A kétbalkezes varázsló Bálint Ágnes:…..
  Legújabb mondókáimat a friss tavaszi szellő csalogatta a blogomba.    Az elsőt fürdetés után törülközéskor mondhatjuk. Ha a baba szereti, egy vékony textilpelenkával fentről lefelé simogassuk.  Hová bújt az arcocska? Lapulevél simítja, meleg szellő…..
Móka és tanulás Ébresztő! 2014.03.26 06:25:05
  A közelgő korábban keléshez egy kis hangulatjavító németül: ébresztő és köszöntő dalok.   Hallo Kinder, guten Morgen! / Komm, wir spielen, komm, komm, komm! / Lalalalalalalala, komm, wir spielen, komm, komm, komm! A kotta megtalálható itt.    Guten Morgen, liebe Sonne!…..
Az egyre gyakrabban belinkelt tévézés ellenes cikkek váltották ki belőlem legújabb bejegyzésemet. Nekünk van tévénk, és nézzük is, néhanapján nem is keveset. Valahogy mégsem érzem azt, hogy ezzel visszafogom a gyerekeimet a fejlődésben. Alapból nem vagyok híve a…..
Van nekünk egy plüssmackónk, aki csak németül ért és beszél (német hangja: anya). Mindig őt vetem be, ha németül szeretnék kommunikálni a gyerekekkel, mert így nem kell kevernem a két nyelvet, és senki nem szól rám, hogy "Anya, ne beszélj így!" (mint ahogy ezt gyakran hallom…..
Ugye mindenki ismeri a Bruder Jakob című dalt, ami - ha jól tudom - francia eredetű? A dallam és a ritmus többféle szövegvariációt keltett életre a német gyerekdalok területén. Én ezeket ismerem: Bruder Jakob, Bruder Jakob! / Schläfst du noch? Schläfst du noch? / Hörst du nicht…..
Móka és tanulás Kikaninchen 1/1 2013.02.11 20:28:11
A fiaim új kedvence a német Kikaninchen című gyermekműsor. A főszereplő egy aranyos kék nyuszi, aki barátjával mókázik. Egyszerű a nyelvezete, és gyakoriak benne az ismétlések. Be is építettem itthoni németezésünkbe. Az egyes részek köré gyűjtöttem játékötleteket,…..
Mozdony-rajongóknak: képeket találsz itt 19. század eleji mozdonyokról...
Miért van tél? Erre a kérdésre keresi a választ a fehércsillagos süni. Kattints ide, és töltsd le a mese oldalait! ..
A farkas és a hét kecskegida meséjét mindenki ismeri. Ha lemented a gépedre a képeket, képnézegetővel diázhattok is. Így találkozik a retro a modern technikával. Kattints ide, és elolvashatod!...
A következő mondókákkal még nem találkozhattál sem gyűjteményben, sem foglalkozásokon. Némelyik alapjául német versike szolgált. Remélem, tetszenek! 1. Bal, jobb, bal, jobb, lépteket hallok. (ütemre lépünk) Így dübög az elefánt, (dübögünk a lábunkkal) így oson a…..
Móka és tanulás Szappanbuborék 2012.05.15 20:50:00
Ti is szeretitek? Közben meg lehet próbálni énekelni is, jó kis légzésgyakorlat. Az alábbi két vers szövege könnyen megtanulható. Kedves dalocska Nagy Bandó András versére:  Szappanbuborék Bartos Erika Százlábú című kötetéből való ez a vers. Buborékozás közben mi…..
 Az itt csatolt fájl szintén egy kedves gyerekdalt tartalmaz diasorral. A benne szereplő testrészek: a fül, a szem, az orr, a haj és a kar. Innen letölthető: Körperteile dia..
Móka és tanulás Tiere - Spiel 2012.05.14 20:05:00
 A következő játékkal gyakorolhatjuk az állatok nevét valamint az ismerkedés kérdését és válaszát is. Fogjunk egy nagy kendőt, rejtsünk alá állatfigurákat, amelyek nevét már ismeri a gyerek. Nyúljunk be a kendő alá, és fogjunk meg egy állatot úgy, hogy ne lássa. Majd…..
Kisfiaimnak készítettem kedvenc német gyerekdalukhoz egy diasort, amit a blogom olvasóival is szeretnék megosztani. Nagyon egyszerű, könnyen megtanulható a szövege, vidám és játékos dalocska. Innen lehet letölteni: Tiere dia..
Grafodor Grafológiai rovat 2011.02.19 20:41:23
2011 februárjában "Írásjel" címmel grafológiai rovatot indítottam a Paksi Hírnök hírblogjában a főszerkesztővel, Kövi Gergővel . A bevezető cikk itt olvasható:http://paksihirnok.hu/wordpress/2011/02/09/irasjel-%E2%80%93-mutasd-az-irasod-megmondom-ki-vagy/Azóta két…..
Móka és tanulás Mint az oviban 2011.02.04 20:05:00
Vannak gyerekek, akik már óvodás koruk előtt is szívesen hagynak nyomot ovisoknak való foglalkoztatókban. Gyűjtöttem néhány olyan füzetlapot, amelyeken már a legkisebbek is ügyeskedhetnek. Mi is kipróbáltuk őket, és a kisfiam (2 éves 3 hónapos) élvezettel és sikerrel játszik…..
Ebben a  bejegyzésben néhány egyszerű mozgásos / mutogatós német mondókát találtok, amelyeket a német nyelvű, kisgyermekeknek tartott Kinderspaß foglalkozásaimon mondogatunk. Videón is megnézhetitek őket.Mit Fingerchen, mit Fingerchen,mit flacher, flacher Hand,mit Fäustchen,…..