Regisztráció Blogot indítok
Adatok
factorygirl

100 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Soha nem lehetsz másmilyen. Vagy valamilyen, a saját bőrödben, hibáiddal, erősségeiddel, lelkeddel, szíveddel, vágyaiddal, szereteteddel. Jön valaki, aki kihívást, feladatot ad, sokkal szebbnek, jobbnak, tökéletesebbnek látod, megrémít, hogy fölötted áll. Kísértetszerűen…..
Szeretek akkor sétálni, amikor csöndes a város. Karácsony napja után minden mozdulatlan, csak néhány ember az utcán, köd és villódzó fények az ablakokban.Nagy utamról visszatérve sok mindenre rájöttem. Vannak arcok, melyek örökre bevésődtek a memóriámba. Mosolygós…..
Kérdeztem, és rám mosolygott.Nem mondott semmit. Én sem mondok mostanában sokat.Talán kifogyott tollamból a festék? Nem jön az ihlet. Vagy nem is kell, hogy jöjjön?Ha jó valami, arról nem kell beszélni. Nem kell túlragozni. Csak hagyni, hogy történjen, hullámozzon, és tova…..
Valami volt a levegőben. Még az élénk zöld szoknyát és rikító kék pólót viselő hölgy is meglepődött. Egy kisbaba kiszaladt édesanyja kezei közül és tipegős lábain elindult az események után. A buszról leszállók megzavarodva néztek maguk elé.Rudi szerelmes lett. Nem…..
 Hazaértem. Rezignáltan veszem tudomásul, hogy elmúlt az érzés. A múlt már csak mögöttem lohol, most a jelen fogja a kezem. Mosolyog rám, és én jól érzem magam. Nem gondolkodom. Fura még vele lenni, más, mint eddig bármi. Rövid idő telt el, de kialakult valamilyen…..
Gázos bébi szerint a világ Igazi 2011.09.07 09:56:00
"A szemed takard el és úgy számolj el egész százig én meg a korlát mögött bújok el úgy,hogy csak a szívem látszik és onnan fogod tudni azt hogy én vagyok az egyetlen ember akivel jó lenne egyszer"Azok a szemek, jó belenézni a mélységükbe, tanulmányozni őket.…..
Tökéletes nap. Boldog vagyok.Pont.   ..
"Holnaptól már más leszmondta akkor esteés ahol a legmélyebb a tóazt megkereste" Túl könnyen útra keltélgyáva partizánÚtra kelek én isJó érzés a nemtudásbármennyire is nehézMenni vagy nem menniMessze vagy közelBelenyalok a kétségekbeLágy szellő az…..
A ketrec minden oszlopát már jól ismerte. A néhány évvel ezelőtti felújítás krómszínűre változtatta a helyet, de az oszlopok ugyanolyanok maradtak. Ugyanaz a hat, fekete, masszív oszlop, minden pénteken és szombaton este tíz és reggel nyolc között. Már öt éve. Az első…..
"Most elmondom, mid vagyok, mid nem neked. Vártál ha magadról szép éneket, dícsérő éneked én nem leszek, mi más is lehetnék: csak csönd neked. E szó jó: csönd vagyok, csönded vagyok. Ha rám így kedved van maradhatok, ülhetsz csak tűrve, hogy…..
Még csak négy óra húsz volt, de nem tudott aludni. Már percek óta bámulta a tv piros kijelzőjét. A vágy és a félelem keverékének gyomorforgató ízét érezte a szájában. Furcsák voltak a mozdulatai, nem találta a helyét. Felkelt az óriási ágyban, és az ablakhoz lépett.…..
Gázos bébi szerint a világ Dean 2011.08.15 13:14:00
Dean újra feltűnt. Ilyen volt ő mindig, amikor nem számít rá az ember, akkor felbukkan. Derült égből villámcsapásként megjelenik, becsönget és elrabol.Mire föleszmélek, már egy buszban ülünk, fröccsöt iszunk egy sörösüvegből, és bódult füstben beszélgetünk, mintha nem…..
Milyen jó is fürödni, mártózni benne, elhinni azt, ami nem igaz. Csak magunkra fújni, mint egy parfümöt, érezni az illatát egész nap. Hiszen a valóság olyan ijesztő és rideg néha, mindennek súlya és következménye van. Jó egy kicsit súlytalannak lenni, ugrálni, nem…..
Felugrik az ablakba, és okos gombszemeivel kémleli a tájat. Sokat csavargott legénykorában, de ezek az új élmények mindig máshogy hatnak rá, kicsit megzavarják. Nem is gondolta volna, hogy annyi viszontagságos év után - egy olyan gazdi mellett, aki verte - rátalál erre a különös…..
Van egy pillanat, amikor ülsz a vonaton, és várod, hogy elinduljon - érzed minden rezdülésben, tested minden porcikájában a néhány másodperc múlva bekövetkező indulást, a lendület kezdetét, a pattanásig feszült levegő molekuláit.Mennék is és maradnék is.A fekete lepke ráült…..
Akkurátusan összehajtott ruhazsebkendő virágmintákkal. Törékeny és meggyötört kézzel hajtja össze, mintha csak a lelkemet hajtaná, rendezné el ujjai között. Türelmesen vár. Nem örlődik, nem haragszik, nem méltatlankodik. Ráncos, mélyenülő szemeiből nyugodtság árad. Ismeri…..
Gázos bébi szerint a világ Vonat 2011.06.05 14:00:00
 "Azt beszélik, vonatsíneket építettek az Alpokon keresztül Bécs és Velence között, jóval azelőtt hogy létezett volna az út megtételére alkalmas vonat. Megépítették, mert hitték, a vonat eljön egyszer.Ha bármi is másképp történik, máshol lennék, teljesen más…..
Becsöngetett és hozta magával az ihletet. Újra írok. Két lélek találkozott. Lehet, hogy rokonlelkek? Hiszen minden természetes, és magától értetődő.Ahogy kinevet a két liter tej miatt, és ahogy a lámpát szereli.Ahogy betakar egy takaróval. Ahogy együtt röhögünk.Ki dönti…..
Csak csendben, csak halkan, hogy senki meg ne hallja...Használd a lelked tükréd, ha valakit igazán meg akarsz ismerni!Fegyverezd le retinád fegyverével!Mélyen nézz bele a mélyenülő gödrökbe!Kérdezz rá a kétkedő-kérkedő mosolyra!Ott, minden mögött lapul az igazság. Nem lehet…..
Lassan kilépek. Vagyis lassan kiléptem. Ez már a fény, nem az árnyék.Most is, mint mindig, akkor vettem észre, hogy átléptem a határt, amikor már túl vagyok rajta.Ezalatt a küzdelmes egy év alatt minden a feje tetejére állt. Új Gázosbébi született. Gázosbébi, aki tud…..
Meg sem történt igazán. Csak egy pillanat volt, egy kósza gondolat mely a szempillámra ült és rám mosolygott. Egy érzelemfoszlány, senki nem tudja, ki hozta létre. Lehet, hogy én. Hisz oly régóta vágyom rá. Vagy ő a maga kedvességével? Rá kellett jönnöm, hogy ez mindenkinek…..
Dekadens hangulatba kerülsz, amikor látod, hogy a franciák este tízkor kezdenek vacsorázni. Semmi aggodalom vagy stresszelés, semmi kalóriaszámlálás, csak nyugodt borozgatás és beszélgetés. Próbálod átvenni ezt a miliőt, elmélázol és lassítasz, sétálgatva átveszed a város…..
Gázos bébi szerint a világ Genf 2011.02.05 16:34:00
Élesek a fények. Még korán van. A levegő a nyakam köré tekeredve csókot suttog ajkamra. Ugyanolyanok a hattyúk itt is, mint bárhol máshol. Talán egy picit tisztábbak. Jól öltözött emberek, márkás órák, stílusos táskák, drága cipők mindenhol. Néhány megálló után én…..
Ez a szám megváltoztatja az életed. - mondta Sam, és mosolygott, ahogy a fiú végighallgatta. Szent pillanat volt és megismételhetetlen.A méz, a kávé és a tej lassan összekeveredik és aranyló színt ölt magára. Szinte másodpercek szerint végig tudod követni, ahogy eggyé válnak.A…..
Eljött az idő, hogy újra meghallgasd azt a számot. Eddig minden hagjegy felkavarta a lelkedet, most már csak egy jó szám, ami szép emlékeket ébreszt. Elmúlt a düh és a harag. Csak egyfajta csöndes mosolygás marad benned, ahogy visszarévedsz azokra a napokra.  Valószínűleg…..