Regisztráció Blogot indítok
Adatok
senor calavera

16 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor mondata a trianoni beszédéből. ... Aztán a 3. a tükrön, most pedig a csepeli Jedlik Ányos gimnázium falán... Politikailag biztosan igaz. Rövid távon. Többnyire. ... Talán. És igazából? Mi mit ér?  Valójában az igazság csak erő nélkül ér bármit is.  Hiszen milyen igazság az, ami csak…..
Calavera blog Ukraina 2022.03.13 14:34:12
Olvasom az alábbi elemzéseket:  Stier Gábor: Oroszország megelégelte a sz@rakodást, most már odacsapott a NATO bővítésnek, és annak, hogy Ukrajnát le akarják "választani" onnan, ahová "tartozik", az orosz…..
Varánusz Koki EB 2011.07.06 06:05:00
Hiába a hétvégi felkészülés, rágóizomra gyúrás, a nyelvgyök szálkásítás, a verbális árnyékkokizás és tükör előtti sallerezés, Kedves Vezetőnknek csak sikerült elbuknia a strasbourgi koki EB-t. Pedig szerintem indulás előtt felütötte a Híres Emberek Nagy Mondásai…..
senor calavera 2011.07.09 21:20:20
@Fufo:

Még 2 dolog.
1) A kereszténység nem azért lényeges Európában, mert nekem ez a mániám, és a "heppem". Azért lényeges mert a kereszténység maga Európa. E nélkül európa nem európa. Hiba azt hinni, hogy európát a liberális demokrácia alapelvei teszik azzá, ami. Nem. A liberális demokrácia értékei minden ponton a kereszténységből tudva, vagy tudat alatt átvett értékek. A szolidarítás. Az emberek egyenlősége. A gondolati szabadság. Mind keresztény tételek. Csak ezek addig igazak, amíg Istentől kapott ajándékként értékeljük.

Onnan kezdve, hogy önző, cinikus, pökhendi módon kikiáltjuk MAGUNKAT a leghatalmasabbaknak, akik felett senki nem uralkodik, és nekünk minden fenti jog alapszintn jár, az egész megkeseredik, és az emberi önzés kifacsart, álcába bújtatott tételeivé válnak.

2) A keresztény Európa kimondása és vállalása nem nekem fontos. Európának fontos, hogy alapvető értékeit mindenki ismerje, és dolgozzon érte. A sikert csak egységesen érhetjük el, Európa is csak egységesen lehet sikeres. És ehhez közös alapokra, közös értékekre van szükség.
És mi más lenne ez a közös alap, és közös értékrendszer, mint az, ami alapján Európa létrejött?
senor calavera 2011.07.10 18:29:14
@látjátok feleim szümtükkel:

OMG, kiscserkész!

10 parancsolat, Mózes? Rémlik?

A "feltalálás" úgy zajlott, hogy Isten a zsidóknak adta a parancsolatokat két kőtáblán sok száz évvel Jézus eljövetele, tehát a kereszténység megszületése, előtt.

Ha csak annyira tudod a törvényeket betartani, amennyire képben vagy az eredetével, akkor az biza nem sok.
Pl az 1. parancs: "Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!"
Asszem már itt gondok adódnak.
senor calavera 2011.07.11 19:53:05
@látjátok feleim szümtükkel:

Nem baj, majd legközelebb.

Szia, te "Nagyon Értékes Hívés Nélkül Is Hívő Magát Nagyon Jól Érző" ember. :)
Mandiner blog Hillary, segíts! 2011.06.28 07:01:00
   Olyan régen volt már ilyen demokráciaféltő, fékező, ellensúlyozó aláírásgyűjtés. Már kezdtem azt hinni, hogy a magyar jogállamiság oly magasztos ideája végleg felöltözött a Facebookra, ám megjelent itt a történelem szemétdombjáról néhány mamut, akik a jó…..
senor calavera 2011.06.28 13:05:41
@pierre bayle:

A boldogság messze nem politikai kategória. Egészen máshonnan eredeztetik.

Ami pedig a Fideszt illeti, nem azért szavaztunk rá, hogy direktben boldogságot árasszanak.
Azzal, hogy az ország a lejtőn gyorsulva száguld(ott) lefelé én egyetértettem. Szerintem van jele annak is, hogy ez megfordulni látszik. A demográfiai válság Demoklész kardjaként lóg felettünk, és most már van valódi tett ennek javítása érdekében. (Habár ez ügyben én keményebb lennék a jelenlegi kormánynál.)

Egy dolgot elismerek. A Fidesz elfelejti, hogy a polgárháborús helyzet nem természetes egy társadalomban. Az elmúlt években volt oka neki, és azt lehetett gondolni, hogy 2010-ben a háború eldőlt. Csakhogy ezután békének kell jönnie. És a békéhez társadalmi párbeszéd, kormányzati átláthatóság, és egyéb maszlagok kellenek. Ha a Fidesz ennek igényét, és jelentőségét nem ismeri fel, akkor valóban veszélyben a szavazóbázisa.
A kollektív megtévesztettségnél és manipulálhatóságnál - amellyel nap mint nap, igen sűrűn találkozunk -, van egy még kétségbeejtőbb társadalmi létforma: az, amikor egyszerűen elfelejtődik, majd kihal a tudás. Az az állapot, amikor elfelejtjük, vagy éppen meghaladottnak,…..
senor calavera 2011.06.27 14:41:17
@newtehen:
Lehet, hogy megújuló, de elveszi a területet más elöl. Ez lehet élelmiszer-termesztésre használt terület, és lehet természetes terület is. Ezek elvesznek, vagy máshová kell áttelepíteni őket. Pl újabb erdőket kell feláldozni mezőgazdasági célra.

Innen kezdve igencsak relatívvá válik, hogy mennyire megújuló. Ha nem érted, gondolkozz el rajta, mi is az amit a természetvédelemben meg akarunk védeni.
senor calavera 2011.06.27 14:43:35
@roki:

Miért ha van bioetanol akkor már nem kell étkezési kukoricát termeszteni? Vagy te elvagy a bioetanollal a kukoricasalátában?

És szerinted hol fognak étkezési kukoricát termeszteni, ha a földeken bioetanollal foglalkoznak?
senor calavera 2011.06.27 15:07:52
@newtehen: @Bambano: @Gergice: @Shawher:
Az, hogy a magyar mezőgazdaság a béka segge alatt van, csak annyit jelent, hogy talpra kellene állítani, nem feltétlenül, hogy helyettesíteni valamivel amit mással is meg lehet oldani. (A kaját csak egyféleképpen lehet megtermelni, energiát százféleképpen lehet csinálni, nota bene megtakarítani.)

Sajnos én mindabban, amit irtok nem vagyok ennyire optimista.
Szerintem ahhoz, hogy érdemben lehessen csökkenteni a kőolajfüggőséget növény alapú hordozókkal elképesztően hatalmas területeket kellene csak energiatermelésre fordítani. Ennek szerintem súlyos gazdasági és természeti hatásai lesznek. Lehet, hogy nem lokálisan csökkennek e miatt az erdők, hanem máshol, mivel ha pl Magyarországon nem termesztenek elég élelmet, akkor azt valahonnan be kell hozni. És ott lehet, hogy korábban őserdő állt.

Ellenzem ezt a fából vaskarika logikájú ezerrel támogatott bioetanol bizniszt. Szerintem ennek az volt az oka, hogy ehhez nem kellett új iparágakat kifejleszteni, mert kukoricát eddig is termeltek, és feldolgoztak, csak a meglévő infrastuktúrát kell használni, és még meg is lehet magyarázni miért "bio".
  „Jöhet idő, hogy emlékezni bátrabb dolog lesz, mint tervezni – bátrabb új hont a mult időkben fürkészni, mint a jövendőben –?   Mi gondom! – áll az én hazám már, védőbben minden magasságnál. Csak nézelődöm, járok, élek, fegyvert szereztem,…..
senor calavera 2011.05.01 17:01:01
@Elpet:
"A vidéki magyarság tapasztalata nem az, hogy az egyenruhások fenyegetik a közrendet."

Ez igaz. Mitöbb közhely.

De a mostani Gyöngöspatai helyzet erről még nem lesz jó.

Szerintem igaz, hogy aki odamegy, azzal a céllal, hogy majd Ő rendet tesz a rendőrség helyett, az megsérti a törvényt.

Aki odamegy, azzal a céllal, hogy segít a rendőrségnek, az önkormányzatnak, államnak, egyházaknak etc. rendet tenni, az fontos társadalmi munkát végez.
senor calavera 2011.05.01 17:10:57
@bbjnick:

Mi a cél szerinted magyarországi cigány integráció ügyben?

Ha más a célod, mint ami Baloghé, akkor azt mond. Ha a cél helyes, de az eszközök rosszak akkor azt.

Vagy értsem úgy, hogy szerinted a Kormány impotens, és a helyes, szeretetvezérelt megoldás az, ha egyenruhás emberek, elmennek Gyöngyöspatára, és "rendet tesznek".
És, ha így van, akkor mondd meg kérlek, hogy ebből a fajta szeretetből milyen "rend" születik?
Éljen az állami gondoskodás! Éljen a nagy közös! Éljen a szocialistábbnál is szocialistább jobboldali (muhaha) kormány! De különösen soká éljen Matolcsy György elvtárs, és az ő virágzó gazdasága! Vége van. Mármint a kínzó bizonytalanságnak. A Nemzet Géniusza…..
senor calavera 2010.11.24 22:44:54
@röhögő:

Röhögjél, de igen.
Lesz mindenkinek nyugdíja?
- IGEN.
Lesz állami bevétel arra, amire kell (adóságcsökkentés, csődelkerülés, gazdaságélénkítés, miegymás)?
- IGEN
Kell csökkentenem MA a pénzemet? (vs. megszorítás modell):
- NEM

Egyéb kérdés?
Magyarországot a legutóbbi időkig Kádár népének nevezték. Ezzel utalva arra, hogy nekünk diktatúra kell. Egy puha diktatúra, ahol a szabályok felett a mutyi, a kéz kezet mos elve, az összekacsintós, fraterkázós, urambátyám viszonyok érvényesülnek. Ez nem igaz. A magyarnak…..
senor calavera 2010.11.06 18:27:52
@ÁrPi: oops.
Az alkotmány két okból alkalmatlan az emberi szabadság megvédésére: Azért, mert 1) meg lehet szegni, és meg is szegik. (2006-2010) 2) át lehet írni, és át is írják. (2010-) A különbség az 1)-es és 2)-es pont között az őszinteség. Aki szavakban védi az alkotmányt, de…..
Fidesz-KDNP: 3 902 839 szavazat, 588 polgármester, 2731 mandátum Budapest: 19/23 Megyeszékhely: 18/19 MSZP: 1 452 982 szavazat, 48 polgármester, 491 mandátum Jobbik: 743 892 szavazat, 3 polgármester, 273 mandátum LMP: 156 813 szavazat, 1 polgármester, 48 mandátum..
Praxis Vegye le a bugyiját! 2010.09.03 06:00:00
Tisztelt Praxis!   Az én történetem másfél évvel ezelőtt kezdődött.Kiütések jelentek meg rajtam mindenhol és mivel kis koromban nem sikerült átesnem rajta, majdnem biztos voltam benne, hogy bárányhimlőm van. Akkor múltam el 18 éves és úgy tudtam, hogy már nem…..
Az emberi társadalom szerveződése igen bonyolult, és rétegezett struktúra. Na nem azért írom ezt, hogy közhelyeket sütőgessek, csak jó érezni ennek a kijelentésnek a közhelyességét. Gondolom azért ilyen nyilvánvaló, mert igaz.A rétegződésnak vannak aspektusai, mint a nem,…..
w A tett első, a szó második 2010.08.11 05:06:00
Az uborkaszezon nevű időszak aktív pihenésre ad alkalmat. Amikor nincsen hírdömping, és Schmitt Pál is csak álmában bornírt egy picit, akkor van idő egyrészt körbenézni a világban, ahol nem uborkaszezon van. Hanem leég fél Oroszország, Ázsiát a víz mossa el, Korea kardcsörtet,…..
 Egyébként, még mindíg nem értem, hogy mi a baj a kettős állampolgársággal. a) mindenkinek van ilyen csak a magyarok vezették be ilyen későn. b) csak a szlovákok nyafognak miatta c) nem kötelező ott sem Miért fáj a szlovákoknak, ha lesznek magyar-szlovák állampolgáraik…..
I like this movie, because it goes straight against the current stream of liberal thinking. Which states, that first get known eachother, go out with eachother, have sex with eachother, live together, and if everything works, then get married. They keep saying that look at the marriages, many of…..
w Észre tért hű Felvidékünk 2010.06.13 06:32:00
Szlovákia választott, és tanulságos, ahogy. Azért is, mert élnek ott magyarok, és mert a szomszédaink arra vannak, hogy megnézhessük, mit lehet másképp csinálni és gondolni nagyjából ugyanezzel az emberanyaggal, hasonló éghajlattal és geopolitikai helyzettel. Kiesett, nagyot…..
w Szép új világ 2010.06.09 05:45:00
Nagy kő esett le a szívemről, ki tudja, hol áll meg. A világraszóló balfaszkodás után Orbán Viktor szót kér az Országgyűlésben (eleve!), és az évtizednyi sötét parasztvakítást félretolva értelmesen kezd beszélni. Amit mond, annak csekély köze van persze ahhoz, amivel…..
senor calavera 2010.06.12 12:11:09
@Várúr:
Az azért gond, ha valaki közéleti kommenteket ír, "sikeresen", de nem érti az ország kb 50%-nak motivációját.

Mégegyszer: Gyurcsánnyal az volt a baj, hogy nem akart reformokat. Amit mondott az "parasztvakítás" volt, és amit tett az kártékony volt.
A baloldalnak nehéz lesz kikeverednie a kommunista állandó megújulási dialektikából. MKP-MDP-MSZMP-MSZP-???. A valódi új baloldal létrejöttéhez ennek a sornak a végén egy "the end" feliratnak kell állnia. Kimondva, megvalósítva, és az ÚJ baloldal alaptételévé…..
Ha volna ateista egyház, abban bizonyára minimum plébános lennék. Úgy nyüzsögnek itt a Trianon-törvény megszövegezése óta a báránykák, mintha ettől legalábbis dzsihádot kellene hirdetni, indításnak pedig felgyújtani a Bazilikát. Nyugi, gyermekeim. Nem lesz semmi baj. Sőt,…..
Calavera blog Miért Katolikus? 2010.06.04 00:58:19
Dunát lehet manapság rekeszteni azokkal az írásokkal, amik a Katolikus Egyház ellenes kirohanásokat tartalmaznak. Ezeknek két mozgatórugója van. Egyrészt a jelenlegi botrányok az egyházon belül, másrészt az, hogy az Egyházat kirekesztőnek tartják. Ez utóbbi azon a hittételen…..
A nemzetközi sajtóban egyre gyakrabban olvasható, hogy a görögök helyzete hasonló a magyarokéhoz, miszerint a deficit lefaragásához megszorítócsomagot kell elfogadniuk, és erre válaszul utca demonstrációk történnek. Csakhogy azon kívül, hogy magas az államháztartási hiány,…..