Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szittyazoli

34 bejegyzést írt és 541 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az altatódalban  elhangzó "töredék"William Blake : Prológus egy IV. Edwardról tervezett tragédiához című költeménye. (A vers eredeti  szövegét és a Somlyó György-féle  forditását lásd lejjebb!) "O for a voice like thunder…" "O for a voice like…..
A szárnyasok fejéről Vidd innen, nem, nem akarom látni. A fejétől lesz finom a leves. Belefőzheted, de szedd is ki! Sose főzzük bele, a csirke iránti tiszteletből. Megeszik a kutyák. Az agya a legfinomabb. Alufóliából csinálunk neki nyakkendőt, és odaadjuk a pincéreknek:…..
édes - keserű Vagy körtefa 2012.08.23 17:51:15
Micka meseföldön lakik, a mickafalvi mesevilágban, húsevő húsok között. Hiába a gonosz boszorkány mosogatós átka, a szeretet és a béke kézzelfogható, ahogy az internet is. Szívesen lennék ott macska...
szittyazoli 2012.08.24 09:54:43
szittyazoli 2012.08.24 13:11:07
@jazoli: :)...nem tisztességes eljárás a családi töbletfogyasztást ráverni egy szerencsétlen háziállatra.
szittyazoli 2012.08.26 16:01:20
@jazoli: a kutya az más kategória. egy részeges tacskóm nekem is volt, de ő ha szerét tehette inkább csak rövidet fogyasztott.
Tegnap hazajött Apcival Gáborkám is, és két hétig itthon lesz. Ráfér szegény gyerkőcre, három hónap alatt egy hétvégét volt itthon. Orsi szülei is itt voltak tegnap, nagyon örültem nekik. Vannak emberek, akikkel annyira jól esik beszélgetni ők pont ilyenek, de főleg az…..
Átúsztam és megláttam, látva úszni jó, látás nélkül nem. Az emberek merevek és rugalmatlanok, tömegesen panaszkodnak a balatoni bicikliutakon, hogy meleg van, pont most mikor körbekerülik. Ha körbeúszod sokkal később üt meg a guta. Biciklivel kicsit nehezebb, azt hagyd a parton.…..
"Ha be akarsz pillantani az emberek lelkébe és meg akarsz ismerni valakit, ne azt figyeld, hogyan beszél, hallgat, sír, vagy hogy megmozgatják-e a nemes eszmék, hanem azt, hogyan nevet. Aki szívből tud kacagni, jó ember."No, ez pont az, az idézet amivel úgy igazából nem  értek egyet.…..
szittyazoli 2012.07.08 11:27:47
az első:
sejtem mire gondolsz. de szerintem a kulcs szó itt a „szívből nevetni”…hozzá tehetnénk hogy tiszta szívből de az már valami féle halmozás lenne.
ahogy én elgondolom: a szíve az mindenkinek tiszta. ami onnan indul az mindig jó lehet...csak van aki lezárja és valami más szennyes pudvás üregfélét nyit meg helyette …(a „rossz szívét”). ha rákoncentrálunk valakire (rossz esetben akár magunkra) aki harsány mód, gonoszul, rossz indulattal nevet valamin, röhög ki valakit valamit, észre lehet venni ennek a dolognak vektorális forrása nem e szívében van, az nem szívből nevet.
úgy hogyszerintem igaz az első idézet, (jó hogy kitetted.)

a második:

:)
…ezt a másik dolgot úgy is meg lehet közelíteni, hogy valaha minden alma fenn volt a fán, még az is amelyik a fa alatt az árok szélén vagy akár pocsolya közepén hever…ha felveszi az ember, és letörli róla a sarat kiderülhet, ugyan olyan értékes sőt még eredetre is ugyan oda való lehet mint a csúcson pirosló társa…
…persze ehhez legtöbbször egy öreg sokat tapasztal kertész szükséges. ;)… mert amennyire emlékszem gyermekként én is mindig a csúcson lévő almát szerettem volna. (de ez talán így is volt rendjén.)

más részt : a csúcson levésnek is meg vannak a maga veszélyei. talán már te is láttál már ősz végén almát fennakadva a magas ágakon elaszalódni. talán ha időben elengedte volna azt a magas ágat…még akármi is lehetett volna belőle…(persze, elismerem: ennek i s meg vannak a maga kockázatai..de hát mindnyájan tudjuk: az alma lét meglehetősen veszélyes, a sérülések elkerülhetetlenek.)
Itt a nyár, ebben a nagy melegben jó kirándulni a hűvös erdőkben. Összeköthetjük a kellemest a hasznossal, el lehet kezdeni a gyógynövények szedését, szárítását. Már persze csak, akit ez érdekel. De most leírok két receptecskét, ami talán fellelkesít kedves olvasóm a…..
Meleg van, mondom nektek, hogy tudjátok. Ilyenkor a legjobb a sivatagban, mindenki azt tanácsolja, és ha arra jártok rögtön szedhettek fenyőágakat is. A sivatagi fenyőágak nagyon jók leégés ellen, ha egészben nyeljük le, bár még nem próbáltam, télen írta a Bözsi magazin.…..
Gábor fiam küldött egy filmet, megnéztem, nagyon tetszett. Egy film, amitől az én szemem könnybe lábadt, hihetetlen érzések, jóleső melegség járta át az egész bensőmet, én már csak ilyen vagyok. Nézzétek meg, és nézzétek azokat a rémült pillantásokat, a fehér embert…..
Szerintem szex a fűzfán :) 2012.06.08 11:00:00
Annyira jó, hogy nem hagyhatom ki ezt a címet! :) Már látom azokat a csalódott emberkéket, akik bizonyos reményekkel jönnek erre az oldalra. :) Pedig igazat írok, nincs ebben semmi turpisság, a szarvasbogik ellepték a fűzfát és párosodnak... remélem jól írtam..... régen tanultam…..
édes - keserű Még egy 2012.05.31 13:36:00
Közben valahogy lett ilyen is, blog az egész élet. Mivel senki nem csinált még dühöngőt, megmarad ez erre a célra. Remélem örültök...
szittyazoli 2012.05.31 16:22:07
szittyazoli 2012.05.31 21:18:32
édes - keserű Kérdések 2. 2012.05.25 15:44:00
12. Melyik a kedvenc filmje? Nincs ilyen.   13. Mi az a hiba, amiért a leginkább elnéző tud lenni?   Elég sok mindent el tudok nézni, ha megfelelő a tálalás.   14. Mi az a hiba, amit nem tud megbocsátani?   Hiba eltussolása, letagadása. A megbocsátás…..
Sose menjetek lelkiismeretes orvoshoz, mondtam már? Főleg ne holisztikus szemléletűhöz. Azt hiszem lassan kialakul a betegségtudatom, amit Béla annyira szokott hiányolni. Két műtét per szem + nyaki mr a legújabb kötelezően ajánlott program. Lehet Sztálin nyomdokaiba fogok…..
szittyazoli 2012.05.29 16:43:12
:(
édes - keserű Elvárások 2012.05.22 15:16:58
A saját őszinteségem sokszor legalább annyira zavar, mint mások hazugsága...
Szerintem Nahát! 2012.05.17 18:51:00
Hű gyerekek, jól gondoljátok meg, ha szakítotok, milyen ügyből kifolyólag keresitek fel az elhagyott kedveseteket! Olvastam, egy lengyel fogorvosnőről, akit elhagyott a szerelme egy másik nőért, hogy állt bosszút a hűtlen kedvesen. Szakítás után néhány nappal a pasinak…..
szittyazoli 2012.05.18 18:17:59
édes - keserű A nyertes 2012.04.26 18:02:00
Lezárult a kékcédulás választások hitelességét is megszégyenítő szavazásunk, a nagyon szoros versenyben cucka nyelve győzedelmeskedett, köszönöm a remek pályaműveket, nagyon szórakoztató volt.   Szavazás cucka, aki megnyerte a nyelvodafagyasztós…..
édes - keserű Szolg. közl. 2012.04.19 09:17:00
Ha valaki elég kedvet vagy haragot érez magában még lehet nevezni általános iskolás vagy korábbi sérelmekkel a versenybe, itt, ott vagy saját blogon, valamint ajánlom bélla varjas történetét, a lényeg mindig a kommentek között rejlik...
édes - keserű Reményhal 2012.04.21 10:32:00
Azt mondják, a blog egy nagy időnyelőidőölőidőgyilkos, de haszna is van, persze nem a blognak, hanem a barátoknak.Egyszer válaszoltam kérdésekre, egyszer rajzoltam. Egy éve még biztos voltam abban, hogy soha nem fogok ilyeneket csinálni. Remélem több barátom…..
édes - keserű Boka, béllának 2012.04.20 13:22:45
Bélla kérte, hát elmesélem, hogy voltunk ismét itt, óriási élmény. Mindkét nap tisztességgel végiggyalogoltuk a 8-8 órát, a bokám egy kicsit sztrájkolt, de nem volt szavazati joga. A mankót már húsvétkor is csak erdőben használtam, medvehagyma szedéshez. A két nap között,…..
Szerintem Legyen szép ünnepetek! 2012.04.07 07:00:00
Minden kedves olvasómnak kellemes ünnepeket kívánok! ..
szittyazoli 2012.04.07 10:52:57