Regisztráció Blogot indítok
Adatok
coord

0 bejegyzést írt és 126 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Toyota TRD-útról frissiben megérkezett Csikós éppen csak berohant a szerkesztőségbe, hogy letöltse képeit a megtelt memóriakártyáról és máris indult tovább. Futtában szólt csak oda, hogy aki akar Renault Twizyt próbálni, az menjen vele, mert időben vissza kell vinnie az autót…..
coord 2012.11.10 12:31:58
@kabelbarat: Amíg atomerőműből meg széntüzelésűből, stb érkezik az áram, semmi környezetbarát nincs az egészben. Máshová helyeződik a szennyezőforrás, ennyi történik.
Az atomerőmű persze, hogy nem füstől ki semmit (jó esetben ugye), de azt mindig a feledés jótékony homálya fedi, hogy a fűtőelemek előállítása, majd a kiégett fűtőelemek elhelyezése nem éppen a legártalmatlanabb tevékenységek.
Alapvetően céltalannak érzem ezt az egész villanyautós próbálkozást a jelenlegi formában.
Barátságos maciarc, szolid technika és semmi hivalkodás. Remek választás lehet, feltéve, ha valaki már összevarrta elszakadt Achilles-inát. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
TComment A zöld Merga titka 2012.07.15 10:32:00
Ha úgy vesszük, negyven éve ismerem ezt az autót. És most már az enyém. De ez még semmi, van egy ok, ami miatt végtelenül sokat jelent nekem. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
coord 2012.07.17 01:08:36
Három év és kb. hárommillió forint kellett, hogy a Cougar vezetési élménye elérje azt a szintet, ami kicsivel a vételi állapot felett van. Nehéz összehasonlítani Csikós Puchjával, amiről 2006-ban írta ezt a posztot, és azóta belement egy-két százezer, de ugyanúgy néz ki, mint…..
TComment Ezt várom egy Auditól 2012.05.21 05:56:00
Úgy tűnhet, hogy csak a lámpái újak, de egy nagy frászt. Szenzációs új motorokkal jön az új A3. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
coord 2012.05.21 13:23:37
@Dixhorn: Nekem volt hasonló gond egyszer ugyanezzel a motorral (1,9 tdi). Ötödikben előzésnél 110 felett egyszerűen megtorpant, elment az erő. Csak újraindítás után jött vissza.
Hiba oka: túltöltött a turbó, emiatt az elektronika letiltotta. Valami szelep volt a bűnös, pár ezer forintos tétel, nem érdemes spórolni rajta. Remélem segítettem.
  Igazából minden öreg járművemnél erre vágyok a legjobban. Hogy külföldre mehessek vele. Lehetőleg Nyugatra. Köpjenek le, egy sznob vagyok, nekem még mindig ott a legszabadabb a levegő, ott merek leülni az utcai lépcsőre tiszta farmerben, ott érzem logikusnak a dolgok…..
Azért csaptam le rá, mert a maga érdektelenségében jó autónak tűnt. Az érdektelenség stimmel is. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
TComment Így olcsó az autózás 2012.04.19 06:15:00
Ne kérdezd, mi mást tud, nem számít. Ez a mi népautónk, legalábbis ennek kéne lennie. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
coord 2012.04.19 13:31:53
@ColT: Különben is, aki nem bír letekerni egy ablakot, az mit akar még az élettől. Szerintem egyáltalán nem gáz a kurbli. Sőt.
Csak hát az ótós újságírásban nagyrészt úgy jelenik meg, hogy hú de gáz, kurbli.
TComment Pénzért nem kapható 2012.04.18 10:41:00
Korábban a japánok, most a kínaiak mindent lemásolnak, ha kell, hivatalosan, ha kell, törvényen kívül. Anyagminőség, mérnöki terv, nem lehet kérdés, ha elég pénz áll rendelkezésre. Van azonban, ami nem kapható. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
coord 2012.04.18 15:49:40
@ata2k6: Reichwagen :D
Nagyon jó!
A legújabb kicsit porschés, szögletes és lehet hogy pont emiatt tetszik.
Egy rakás Mitsubishi, amikről tíz éve álmodni sem mertünk volna, de arra senki sem gondolt, hogy unalmasak lesznek, mint a bűn. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
TComment Kína vagy halál 2012.04.03 06:15:00
Csehül áll a Seat szénája, a frissített Ibiza útját árgus tekintetek követik. Ha nem jön be, akkor nagy lesz a baj. Nagyon nagy. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
coord 2012.04.03 15:53:50
@kultúrpesszimista: a Rover szép és kényelmes. Viszont az összeszereléséről és a megbízhatóságáról nem tudnék dicshimnuszokat zengeni. Sajnos tapasztalat. Inkább az unalmas autók, amivel meg is lehet érkezni, ha elindultam.
Válság? Hol itt a válság? Tíz hozzánk érkezett levél közül háromban ez a kérdés szerepel: első autómat venném, milyet szabad? Nos, nekihasaltunk a témának, árkategóriánként összeállítottunk egy-egy csokrot. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
coord 2012.01.25 10:31:03
@deak.atti: Ez például egy kivételesen jó vételnek tűnik:
www.hasznaltauto.hu/auto/lada/1300/lada_1300_vonohorog.teli_gumi-5335487
coord 2012.01.25 10:50:16
@Plumper_: A szamarák azért annyira nem. Rendesen beállítva 7-8 liter átlag.
coord 2012.01.25 14:55:50
@pmobilTB: Grat!
Szép. Bár a varnyút nekem sosem sikerült megszeretni. A trabit inkább. Volt mindkettő a családban. Varnyúból csak a négyütemű volt, abban legalább jó volt a motor, de a többi...
TComment Így vesz autót a nepper 2012.01.24 06:33:35
Elméletben mindenki tud autót venni, de gyakorlatban pár apróság miatt képesek otthagyni egy ilyen remek vételt. Szerencsére nekem. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
coord 2012.01.24 10:05:39
@akos696: Én is vezettem már ilyet. Azt hittem , hogy szét van vágva a kocsi (mondjuk kicsit szét is volt), azért ilyen a váltója. Nagyon furcsa volt számomra. De akkor ez ezek szerint ilyen és kész.
„Nyolcvanhárom éves autó a hétköznapokra. Nem kell más, mint hosszú, erős karok, rövid lábak és egy csipetnyi kalandvágy… meg talán egy vastag kabát.” Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
A globális felmelegedés ellen vívott harc első áldozatai átfagyott végtagjaink lehetnek. Sapka,kesztyű, jégeralsó! Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
coord 2011.12.20 15:42:26
@paveway: Én úgy finomítanám ezt az állítást saját tapasztalat alapján, hogy a tdi borzasztó lassan melegszik be, viszont amikor elérte az üzemi hőfokot, onnantól kezdve semmi gond nincs vele, igencsak jól fűt. Ebből következik, hogy télen rövid távon, városban kicsit kellemetlen. Nekem ez nem gond, mert ilyen célra keveset használom.
Halkan jegyzem meg, hogy ahhoz fogható fűtést, mint a Ladámban volt, egyik nyugati csodában sem tapasztaltam még. Az talán kicsit túlzás is volt már :-)
TComment Az emberek kretének 2011.12.14 06:00:00
A sok mély és magas nem maga a betegség, csak a tünet. A tünete annak, hogy az emberek súlyosan és menthetetlenül kretének. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Habkönnyű nyári közszolgálat – küldj két infantilis majmot gyermekmentőt tesztelni, hogy kiderüljön: hiába a technikai fejlődés, az emberiség nem lett okosabb az évtizedek alatt, csak a géppark. De az mennyivel! Szegény-szegény Dodge, végtelenül aranyos jármű, de egy…..
coord 2011.11.28 10:50:11
@trousersnake: én abban a Scirocco tesztben fedeztem fel magamnak Pistát :-)
Csak néztem, hogy úristen, ki ez mi ez? :-)
Várom a következő adást is.
Pista fantasztikus új kifejezéssel gazdagítja az ornitológus-harcművészet szótárát: a kárvályfogásból szállóige lesz, az fix. Akármilyen is az új B-Klasse, vásárolni és népszerűsíteni nemzeti kötelességünk, ha ugyanis ki szeretnénk növekedni magunkat az unortodox gödör…..
És akkor a sok unalmas, drága sportautó után nézzünk egy kis közszolgálatot. És értsük meg végre a Gymkhanát – Magyarország jelenlegi legmenőbb raliversenyzője segítségével.   Előző adásaink: BMW M5, Bódi Sylvi, Velodrom – tctv3 2. adás Nissan 370Z vs…..
coord 2011.11.01 22:24:23
Megnyugodtam, ez is jó volt, de legalábbis szórakoztató. ;-) Így tovább!
A kommentekbe csak beleolvastam itt-ott, bocs ha ismétlek. Illetve magamat mégis fogom, a legutóbbi használt autós cikketeknél (
belsoseg.blog.hu/2011/10/14/gondtalan_elet_egymillioert) kommenteltem ezt:
"Szóval a regadós-bezárkózós kicsike hazai piac pár év alatt érezteti hatását. Nem véletlen, hogy a tc-s srácok sem találnak semmi normálisat régóta. Elárulom, 1,5 millió körül sem fogtok."
Én örülök a legkevésbé, hogy igazam van. Nyilván ez már más szint, mint az eddigiek, a Golf és a Mazda is vállalható. Legalább az első próbakör alkalmával nem jöttek elő hibák. A Rover meg gondolom a szórakoztatás miatt lett kiválasztva :-)
A gymkamás rész most legalább rövidebb és a szereplőkkel együtt kicsit élvezhetőbb lett, de még mindig gáz. Talán két Lada két rallyversenyzővel kicsit fel tudná dobni ;-)
Ahogy azt már ma egyszer leírtuk, idén októberben volt harmincéves a Metallica. Az a zenekar, amiről posztot amolyan jolly joker feltenni ide a Lángoló Gitárokra, mert biztos, hogy sokan nézik, illetve, hogy hatalmas veszekedés alakul ki a kommentekben. Leegyszerűsítve így néz ki a…..
A 7 évvel ezelőtti M5 teszt egy éktelen káromkodással kezdődött. Ez a mostani egy régi emlék tűnődő felidézésével. Ebben nagyjából minden benne is van a két autó közti különbségről. ..
TComment Erődemonstráció 2011.10.24 09:22:00
 Elsőre nem kaptam el. A padlógázon hajtott S8 ugyanis időnként átugrik mindenféle zárványokat a téridő-kontinuumban, és hiába a sok kanyar, valószerűtlenül hamar ott terem, ahová mi még nem értünk. És utána elillan. Mai cikkünk blogposztja...
coord 2011.10.24 15:40:49
@kovászosUbukla: A pd nélküli tdi vagy a régebbi td motorjaik valóban elég jók. A pd-ket sokan szidják, a legújabb cr tdi meg még nagyon új ahhoz, hogy lehessen róla véleményt mondani.