Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blasiusii

3 bejegyzést írt és 294 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezúttal egy 1998-as tv-filmet mutatok be, amely a légiirányítók munkáját mutatja be: Már amikor a helyükön ülnek és működnek a gépek... Itt van amúgy a cikk, amire utaltam a videóban. Érdemes elolvasni, nagyon izgalmas (és jobb képet kapunk erről a munkáról, mint ebből a…..
blasiusii 2021.05.25 14:15:40
Kedves olvasók! A kommentekben többen is kérdeztétek, az elmúlt két hétben miért nem került ki új poszt. Ennek az az oka, hogy a vírushelyzet kirántotta az eddig biztos talajt a lábunk alól, és egyik pillanatról a másikra kétségessé vált a blog jövője. 15 év nagyon sok idő, és sok munkánk van a…..
Mint a legtöbb ország esetében, így Törökország kapcsán is rengeteg a tévhit, illetve a magyar szemmel különös szokás, legyen szó a furcsa tisztaságmániáról, a szőnyegek és a nyár bizarr kapcsolatáról és a különös árképzésről. Mindezeket Mercedes gyűjtötte csokorba...
blasiusii 2020.07.22 10:35:32
@Kispangit: ezt most komolyan írtad, vagy valami szeren vagy??!

Épp, hogy az oszmánok takartak le korábban is egy világviszonylatban akkor páratlan, bizánci művészeti alkotást, aminek egy részét ugye, felfedték ~90 éve, most meg megint -legjobb esetben csak- elfüggönyözik a mozaikokat, festményeket. Agyrém, de a Zsebnapóleon persze, nagy keresztényként semmit nem szólalt meg az ügyben... gratulálok mindkettőtöknek a gyönyörű eszmefuttatásért.
A nyár közepén végre élvezhetjük a szabadságot, ami tavasszal nem adatott meg nekünk. Sokan örülnek, hogy nem kellett a kukába dobniuk a külföldi terveiket, hiszen a határok nyitva vannak, a járványhelyzet látszólag kontroll alatt van, az ízlelőbimbóink is ki vannak éhezve a külföldi ízekre, az…..
Mostanában több posztban is felmerült a hazatérés-kint maradás témaköre. Ehhez kapcsolódik Bálint írása, aki azok közé tartozik, akik hazaköltöztek külföldről – az ő esetében Svájcból. Szerinte nem az a fontos, ki hol él, sokkal inkább az a kulcskérdés, ki mennyit hajlamos a sikerbe fektetni...
Alkalmazottként talán az utazási idő megspórolása, munkaadóként pedig a kisebb irodával járó kiadáscsökkenés jut eszünkbe először, ha a távmunka előnyeit mérlegeljük.Ezek azonban csak a jéghegy csúcsát jelentik, mert rengeteg további előnye és járulékos pozitív hatása lehet, ha a home office egyre…..
blasiusii 2020.06.05 21:49:02
@midnightcoder2: Istenem, de igaz! Én spec. kb. félúton vagyok intro/extroverzióban, de bent az irodában kapartam a falat egy-két NULLA munkatárstól, akik egész nap magukat dicsérték miközben/vagy nyaltak a főnöknek. Közben semmit tettek le az asztalra, de legalább idegesítő volt az önillegetésük. Itthon legalább nem hallom őket.
Touché! Trianon 100 2020.02.12 23:25:57
Trianonról gondolkodni - hogyan és hogyan ne? Idén 100 éve, hogy a trianoni döntés megszületett. Ennek kapcsán egyre többen írnak olyan módon, ami korábban nem volt annyira jellemző. Azt lehet mondani, hogy korábban leginkább két véglet volt, és nem nagyon volt ezeken kívül értelmes alternatíva. És…..
blasiusii 2020.02.14 09:38:04
Számomra az az elképesztő, hogy az utóbbi években, évtizedekben is csak a prolik politikai megvezetése volt a magyar politika számára az elsődleges. Orbán a baloldaliak ellen hergel, Gyurcsány anno pedig a külhoni magyarok ellen. SENKI nem bírt egyfajta legalább fél-objektív nemzetiségi politikát, nézőpontot felvenni, csak a hergelés megy. És ilyenkor ugyanúgy hergelés az, ha külhoni magyarokat a "semmiből" fontos pozíciókba pakolnak, meg az is hergelés, amikor leszlovákoznak egy felvidéki magyart. Ahelyett, hogy kicsit gondolkoznánk értelmesen. De ez itt, Kelet-Európa határán valahogy sosem elég fontos.
Igenis, kell támogatni a külhoni magyarokat, de azt is be kell látni, hogy a magyar állampolgárság megadása is szimplán kicsinyes politikai húzás volt. Azt is sajnos be kell látnunk, hogy nem fognak visszakerülni ezek a területek, a magyarok száma pedig folyamatosan fogyni fog, tehát a "nemzetmegtartó" intézkedések, akármekkorák is, nem fogják visszafordítani a folyamatot... Ez nem a Közel-kelet, ahol az izraeliek megvásárolják-beköltözik a palesztin területeket, aztán csak kitűzik a zászlót.
Hovatovább, mindig előre kell tekinteni, nem lenne gond, ha 2020-ban az elsődleges az lenne, hogy a mai modern Magyarország hogyan lehetne versenyképesebb, hogyan lehetne jobb életet létrehozni itt, és ez a gazdasági-kulturális előny amúgy hosszú távon akár azt is előidézhetné, hogy a környező országokban pl. elkezdenének magyarul tanulni. Tudom, ez extrémen hangzik, de játsszunk el a gondolattal: mi lenne, ha Ausztria helyett mi lennénk a környező országok kiemelkedően legerősebb gazdasága? Igen, sokan jönnének ide dolgozni, és a gazdaság miatt a környező országok is megtanulnának magyarul. A jövőbe tekintés és a ma fejlesztése így sokkal többet jelent, mint a múlton való kesergés. (Az csak politikai gumicsont.)
Vissza kell görgetni lépésről-lépésre, ami az utóbbi tíz évben történt. 1. A Momentumnak alternatív pártrendszert kell létrehoznia, körülötte a saját jövőbeni ellenzékével: egy konzervatív és egy balos párttal, és ezt (a világot) kell politikai, alkotmányos és kulturális választássá tennie a…..
Véget értek az évvégi ünnepek, mától a legtöbben visszatérnek a hétköznapokba, ami sok határátkelő számára azt is jelenti, hogy vége az otthon töltött napoknak. Vajon milyennek látták Magyarországot a hazalátogatók? Balázs írta meg tapasztalatait, de erre bíztatlak titeket is. Magyarországon…..
Gyakran felvetődő kérdés mind a történelem-kedvelők, mind a történészek körében, hogy az 1552 -es nagy török támadásban, - melynek legvégső célpontja a Felvidék kapujának nevezett Eger várának elfoglalása volt - mekkora létszámú török sereg vett részt. A szakértők egyik része Tinódi Lantos Sebestyén…..
Azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy a fenti fürdőszobán semmi sírnivaló nincs. Nem túl nagy, az igaz, de ezt leszámítva teljesen pöpec darab. Hogy miért kell mégis sírni rajta, pontosabban benne, azt az alábbi levél részletesen kifejti, fotókkal és egy - még a fotóknál is lehangolóbb - videóval…..
via GIPHY Zolinak gyors segítségre volt szüksége, miután a szervizelésre visszaküldött robotporszívó doboza olyan állapotban érkezett vissza, ami azt feltételezte, hogy a robot sincs túl jól. Vagy reméljük igen, de akkor mi történt a dobozzal? Gyorsan írtunk a szakértőinknek is, hogy legközelebb…..
A Malév GH eddig sem pályázott nagy eséllyel a legkedveltebb cégnek járó babérkoszorú elnyerésére, de lassan inkább az aranybékasegg díjra lehet méltó (a díjat egy reklámblog találta ki, nem én). Olvasónk, Dóra (kérésére a nevét megváltoztattuk) tanulságos esete következik. Frissítés: a Wizz Air…..
Moziba járni, elmerülni a filmek világában remek dolog, de időnként sajnos akadnak olyan egyének a közönség soraiban, akik nem tudnak viselkedni, és jelenlétükkel belerondítanak az élménybe. Az alábbiakban ismertetek veletek néhány olyan tippet, amelyekkel csökkenthetitek annak kockázatát, hogy…..
blasiusii 2019.10.03 13:49:41
@Zed is not dead yet: ott a pont, sokan azért nem járnak.
Na most, kedves Cinema City és társai:
a) vagy nem érdekli őket ez az opció
b) vagy tudatosan kiszámolták, hogy a 2000 Ft-os nacsózabálók még mindig sokkalta megérik nekik, mint az a pár ezer ember, aki inkább nem jár hozzájuk.
Én kinézem belőlük a másodikat amúgy. A legtöbb ember orrba-szájba tömi magába a büdös popcornt meg a sajtszagú nachost, szerintem mi a maradék 5-10% vagyunk csak...
via GIPHY A futár is ember. Ez egy nehéz nap volt, sok csomag, kilométerek, dugó, türelmetlen ügyfelek, ez meg itt folyamatosan hívogat? Hát kiszakadt belőle, na. Tamás meg hiába várta a csomagját, az csak nem akart megérkezni. Az Express One futárszolgálatnak küldött panaszlevele következik,…..
blasiusii 2019.09.30 08:40:20
@Krisz101: nekem konkrétan először a tárcsázós telefon jutott eszembe :D :D
Gondolkodtál már azon, mennyi "láthatatlan" munkát végzel el egy nap alatt? Ami csak úgy előkerül a semmiből, nem volt betervezve, pl. amikor észreveszed, hogy tele van a szennyestartó, és indítasz egy mosást, vagy színültig van a mosogató, és bepakolsz a mosogatógépbe. Ezek pár perces feladatok,…..
Kétségtelen: a magyar szokások, hagyományok és babonák utánozhatatlanok. Ez pedig fokozottan igaz akkor, ha egy esküvői szertartásról és az azt követő lakodalomról van szó! Bolond menyecske, menyasszonyrablás, tányértörés... az idősebb rokonok általában elvárják, hogy ilyen szokásokkal tisztelegjünk…..
blasiusii 2019.09.16 09:56:46
A lakástűz csúnya és veszélyes dolog, jobb azt megelőzni, ez egyértelmű. Itt van például a Gorenje mikrója, ami annyira vigyáz ránk, hogy ha túl meleg lenne a grillező alatt (3 és fél perc), gyorsan kikapcsol. Inkább legyen teljesen nyers az a steak, mint hogy baj legyen, nem igaz? (A képünk…..
Olvasónknak nagyon kellett valami, ami csak az Euronoics-nál volt meg és ezért bármire képes is lett volna. A termék doboza azonban eltűnt pont úgy, mint a türelem a vásárlóval szemben. Tisztelt Euronics! Mérhetetlenül csalódott és dühös vagyok az értékelhetetlen kiszolgálásuk és tehetetlen…..
blasiusii 2019.08.29 14:15:02
Egyre drágább hazánkban a sör, és úgy tűnik egyre kevesebbet iszunk. A lehetséges magyarázatok között lehet az alkoholos italok választékának növekedése, a borfogyasztás előretörése, de lehet, hogy egész egyszerűen nem iszunk már annyi alkoholt, mint korábban. Természetesen az infláció is…..
blasiusii 2019.08.15 17:44:57
@bontottcsirke: annyira "baromság", hogy 1 EUR alatt bármelyik Ny-Európai országban is lehet sokféle sört kapni. Én egy pár évvel ezelőtti Haszon magazinban olvastam, ott talán 20-30 Ft körül volt az alapanyag, ha jól emlékszem. Amúgy most hirtelen rákeresve kitűnik, mekkora TABU - mint ahogy a cukros italoknál is, ahogy fentebb írták -, hogy mennyi is az előállítási költség. Én amúgy az alacsony szárazanyagtartalmú (átlagos) magyar sörökről írtam az előbb, ami sokezer literes erjesztőkben bizonyosan tényleg nem drága előállítani.

De ha annyira melléfognék, kérlek, magyarázd meg, honnan a francos fenéből van annyi pénze a kb. összes nagyobb sörmárkának, hogy nyaranta az országot keresztül-kasul kiplakátolják?? (Nem kis tétel.) Emellett sok más helyen is hirdetnek. A hirdetés az az "extra profit" itt, amivel többet fizetünk az üzletben.