Regisztráció Blogot indítok
Adatok
khi

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudtommal az akut betegeket kötelesek ellátni akkor is, ha nincs időpontjuk. Egy gennyes fülgyulladás kezelés nélkül komoly problémákat okozhat. Tisztelt Praxis blog!   Most jutottam arra a pontra, hogy besokalltam az egészségügyi ellátástól. A történet a következő. Évek…..
Európai uniós szinten egyre többet foglalkoznak a személyre szabott orvoslással, amelynek célja, hogy az egészségügyben dolgozók az egyéneket és ne betegségeket kezeljenek, a személyt teljes egészében bevonják a folyamatba, ezzel is növelve az együttműködését és felelősségvállalását. Ezzel mindenki…..
ködpiszkáló barackmagkultusz 2012.08.25 16:51:53
Lehet-e rákot gyógyítani barackmaggal? Abszurdnak tűnik a felvetés. És B17-vitaminnal? Ez már "tudományosabbnak" hangzik, jóllehet a lényeg ugyanaz. A ködpiszkáló egy hazánkban is népszerű, alternatív rákkezelésnek járt utána. Amigdalina (B17 vitamin) cukormolekulából,…..
khi 2012.08.26 12:14:05
@Pipi1970: Kedves Pipi1970!

Anélkül hogy megbántanálak vagy hitedben megingatnálak!

1. Amikor a hasnyálmirigy, nyelvgyök és petefészekdaganatokat akarod összehasonlítani, az almát hasonlítod a körtéhez és a citromhoz. Sajnos az elöbbi két daganattípus jelen tudásunk szerint bármilyen kezeléssel( akár b17 ès társai) max fèl èv túlélést jelentenek, kivéve 1-2 szerencsésebb szövettani típust. Tehát ez önmagában nem bizonyíték.
2. Ha kiterjedt hasi áttétei voltak édesanyádnak az 4- és stádium. Ha 3/c akkor nincs pl. Májáttét.
3. Mit jelent az hogy eltünt az összes áttét de megműtötték? Vagy műtétileg eltávolították minden áttétet, a beleit, csepleszt, májat, stb? Ez nehezen hihető.
4. Minlyen szövettani típusú a petefészekrák, ebből is van jobb-rosszabb prognózisú, félévestől a több éves, ritkán évtizedes( borderline tumorok) túléléssel.
5. Végül ha minden úgy van ahogy leírtad, gondolod akkor egy esetbemutató cikket érdemes lenne megjelentetni valamelyik onkológiai folyóiratban, leközölni a vizsgálati leletekkel együtt, sokan örömmel olvasnák, jómagam is.

Ui: ma Magyarországon aki engedély nélküli szereket ad be az bűncselekményt követ el, ami súlyos börtönbüntetést von maga után. Sajnos az orvosok és nővérek között is akad olyan akinek a pénz a fontosabb és az érdekli a legkevésbé hogy meggyógyul-e a Beteg.

Üdv.
Tisztelt Praxis!   Az én történetem nem olyan vérlázító, mint amilyeneket az önök blogjában szoktam olvasni, mégis kifejezetten dühítő.  Orvoshoz kellett mennem a múlt héten. Kifejezetten ritka az ilyen alkalom, jó, ha évente, kétévente egyszer sor kerül hasonlóra.…..
khi 2012.08.09 23:42:22
@kolbászoszsömle: Röhögni fogsz/megsértődsz de a valóságban ha meg rohad egy zsák krumpli, ki nem szarja le 500 Ft kár. Ha viszont Édesanyádban marad bent egy törlőkendő műtét közben és kirohadnak a belei, esetleg meghal, az nem pénzben azt hiszem nem kifejezhető. Bocsánat a nagyon direkt hasonlatért, félek még így sem érted a különbséget
Négy éve történt... Elvesztettük édesanyámat, apukám egyedül élt, hiába kértük, költözzön hozzánk. Egy este telefonált, hogy nincs jól, nagyon magas a vérnyomása, hívta az ügyeletet, de nem hajlandóak kijönni többszöri hívás ellenére sem, azt mondták, mérje csak a…..
Praxis Egy édesapa halála 2010.06.29 06:00:00
Szia, Praxisblog! Néhány hete olvasom a blogot. Minden egyes alkalommal azt érzem, hogy az isten mentsen meg a magyar egészségügytől.Mostanra annyira felgyülemlett bennem mindent, hogy szíves közlésre adom azt a levelet, amelyet sosem küldtem el apám halála után - túlságosan fájt…..
Körülbelül négy éve történt az ominózus eset, minek következtében könnyedén meg is halhattam volna. A következő volt a forgatókönyv:Nem éreztem magam valami jól, nehezen kaptam levegőt, így meglátogattam háziorvosomat, aki egyébiránt legjobb barátom édesapja, nagyon jó…..
khi 2010.04.18 21:24:12
szomorutojas · tojas.blog.hu 2010.04.18. 21:12:23

lehet mindenkinek rémtörténete csak az legyen igaz, nem pedig félig vagy teljesen hazugság mert az egy másik történet.

ha igaz és rémséges dolgok történtek, minden khban, rendelőben ott található a betegjogi képviselő összes elérhetősége sőt legtöbbször személyesen is elérhető, ilyenkor hozzá kell fordulni hogy az orvos részeg, félrekezel, stb.

az hogy négy év múlva írogatunk valami hablatyot amit egyesek készpénznek vesznek...
Vidéki egyetemista, kollégiumban diák, miután elég rosszul érezte magát az egyik hétvégén, fájdította a hasát, gyakori széklete, hasmenése volt, próbálta diétával, teával kúrálni magát, elvégre nem szaladgál egy fiatal gyakran orvoshoz.A családdal otthoniakkal beszélt,…..
khi 2010.04.03 13:08:15
@Alikam: bárcsak ilyen egyszerű lenne ahogy te képzeled, rakjunk orvost minden XXX fő feletti intézetbe/ koliba/lakótelepre

Sajnos nem az egészségügyben dolgozol, akkor tudnád hogy a fővárosban és vidéken több olyan Kh van ahol rettegnek az osztályon dolgozók nehogy még valaki külföldre menjen vagy kilépjen mert be kell zárniuk az EGÉSZ osztályt( volt-nincs betegek az utcára), ennyire nincs orvos. Szóval utópia amiről írsz, arról nem beszélve hogy a rendes ügyeletet sem tudják kifizetni nemhogy még pár ezer plusz orvosnak ügyeletet. És még valami... ne vedd személyeskedésnek hogy veled példálózok de írtad hogy te is dolgoztál 24/7-ben.
Budapest, gyermekkórház: egy ügyelet a következően néz ki, reggel bemész dolgozni, du. 4ig. ledolgozod a munkaidőd. Ezután átmész az ügyeletre ahol már kb. 10en várnak rád, persze nem a tengerentúlról csak innen a nyolckerből, nem kicsit pipásan hogy mikor kerülnek már végre. Gyakran fenyegetnek. Egyedül vagy, te vizsgálod a beteget, te adminisztrálsz( ezt sokan szerintem nem tudják h ez több idő szokott lenni mint maga a vizsgálat hála a hulladék gépeknek és programoknak amiket elénk raknak, negyed óra gépelés után elszáll a rendszerből amit addig írtál, stb.) , te kéred a kiegészítővizsgálatokat, vért veszel, közben ha megfigyelésre bent kell tartanod őket is te figyeled meg(elvégre 2 szemed van), folyamatosan 3-4et, miközben kint még mindig 15en várnak. ez megy reggelig, közben elláttál 35-45 gyereket és leszereltél 10-15 agresszív szülőt aki neked olvas be hogy ő már mióta vár és milyen ellátás ez és nem értik mi az a területi korlát, h nincs a khban felvételes ágy és máshová kell menniük. Egyedül vagy. nem tudom neked is ilyen-e egy ügyeleted, de hidd el hetente 2x ügyelni munka mellett, nemcsoda h fáradt és türelmetlen mindenki aki ilyen körülmények között dolgozik. és a legjobb a fizetés. a 16 órából csak 12 fizet ki a kórház mert többet nem tud, azt is sima nappali órabérért(semmi éjszakai,délutáni, hétvégi pótlék) NETTO 300FT/óra. szerintem te óránként kaphattál annyit mint egy orvosnak az egész ügyeletéért adnak és közben meggyógyított min 35-40 gyereket és nem IT-s tanácsokat osztogatott telefonon hanem koszos tanulatlan cigányokkal/magyarokka kell küzdenie egész éjszaka akik azért jönnek este mert anyu megy ki a sarokra csak a gyerek útban van és egyszerűbb beadni a khba,vagy azért jön mert napközben nincs türelme kivárni a rendelést és azt hiszi hogy a kh ban éjjel-nappal mindenféle orvos és vizsgálat elérhető, vagy csak egyszerűen ő most unta meg hogy 2 hete folyik a gyereke orra. ennyire felelőtlen ma az egészségügyi erőforrások igénybevétele sajnos
szóval ne vedd személyeskedésnek de sztem lehet fáradt és kedvetlen egy ilyen körülmények között dolgozó igen magasan kvalifikált emberi lény