Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Interlock (törölt)

0 bejegyzést írt és 258 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2004. május 10-én – közel egy hónappal az első hazai európai parlamenti választás előtt - Orbán Viktor követ dobott az állóvízbe, amikor kijelentette: „emberileg és erkölcsileg vállalhatatlan dolgok történnek Irakban”. A Fidesz elnöke szerint „a…..
Interlock (törölt) 2010.08.26 01:40:31
@Bal: Most őszintén: az afganisztáni harcok hogyan, és mennyire akadályozzák meg bin Laden ténykedését? Egyebet sem lehet olvasni, csak azt, hogy területeket veszítenek, az ellenőrzött részek növekvő mértékben instabilak. Azt meg csak messziről tippelgetik, milyen kapcsolatai vannak a talibánnak világszerte, olyan nemzetekkel / kormányokkal, amik szintén szúrják a nyugati világ szemét.
Lehet, hogy jó stratégák tervelték ki ezt az egészet, csak az nem tiszta, mi volt az ő végső céljuk, ez zavar egy kicsit. Ki van zárva, hogy az afgán kecskepásztorok jóléte lenne az. Inkább hasonlít erődemonstrációra, fegyverzet és taktika tesztelésére, fejlesztésére.
Semmi bajom az infrastruktúra fejlesztésével, helyi rendőrök kiképzésével, sőt, ezek igenis hasznos dolgok. Az más kérdés, hogy a tálibok szemében a mieink ugyanúgy elnyomóknak minősülnek, mint a többi idegen katona.

Mellesleg dögöljön meg a blogmotor lova...
Mostanában leszoktam a rendőrök cseszegetéséről, van elég baja a renoméjával nélkülem is a magyar rendőrségnek, most viszont meg kell, hogy szakítsam eddigi önmegtartóztatásomat. Ma is egy olyan levelet kaptam Quinntől, amit önmagában nem tennék ki, csakhogy mikor megnéztem a…..
Interlock (törölt) 2010.08.14 00:37:59
Olvasgatva a posztot és a hozzászólásokat, valahogy felidéződött bennem az az idő, amikor katona voltam.
Sokat jártunk terepre, a századparancsnok vezetésével. Igaz, hogy "elegánsabb" hátizsákja volt, mint a mi ormótlan vackaink, viszont a kulacs víz mellett két húszkilós súlyzó is volt benne, fegyvert is cipelt, szóval majdnem ugyanúgy meg volt terhelve, mint mi. És ment (vágtatott...) a sor elején, mi meg csakazértis utána, mert ha ő bírja, nekünk is kell. Ha alakizni kellett, nem szégyellte bemutatni az egyes elemeket, és ha ivott is, mi ezt nem vettük észre rajta. Magyarul, nagyon jó példát mutatott - ez az én megítélésemben azt jelenti, hogy úgy követelte meg tőlünk a szabályok betartását, hogy volt hozzá erkölcsi joga.
Kicsit rossz szájízzel néztem a tilosban parkolás képeit, mert ezekből tényleg az jön le, hogy adott esetben eltekintenek a szabályoktól, pláne, hogy eközben ugyan ki büntetné meg őket. Megmarad a joguk, hogy engem ugyanezért megbüntessenek, de az említett erkölcsi jog odavan, és máris lehet azon nyammogni, hogy akkor ez most visszaélés az erőfölényükkel, vagy sem.
Bevillant még egy kép: teszem azt, pont ott vagyok én is kocsival, gyerekkel, hosszabb ideig parkolót keresve, némi mérgelődés kíséretében. A gyerek először azt látja, hogy hú, de bazi nehéz itt megállni, aztán meg séta közben rákérdez: miért nem álltam én is a járdára, mint a rendőr bácsi? Erre mit mondjak neki? Legyél rendőr, kisfiam, aztán te is ott állhatsz, ahol akarsz, netalán még én is, amikor a közelben vagy? Vagy ugyanazt másképp: ne foglalkozz velük, nekik szabad? Egyik sem jó válasz, de ha azt mondom, hogy b@sszák meg, engem biztos megbüntettek volna, akkor a gyerek egyből elkezdi utálni őket, és megalapoztam egy életre szóló előítéletet.
Tessék tudomásul venni a mundért viselőknek, hogy nem csak joguk van, de felelősségük is. Legyen ingyenes a szolgálati járművek parkolása (ha még nem az), de legyen tilos a tilosban parkolni, kivéve eseményhez vonuláskor, rendkívüli esetekben. Ha éhesek, oldják meg szabályosan, tízezrek visznek kaját magukkal azért, mert munka közben nem tudnak elugrani egy boltba. Nem olyan lehetetlen dolgok ezek, szerintem, de igenis mutassanak némi példát, akkor sokkal könnyebb dolguk lenne velünk, egyszerű állampolgárokkal is, mert akkor egyre kevésbé jutna az emberek eszébe egy-egy intézkedés alatt vagy után, hogy na ja, neked bezzeg szabad...
Ma kora délután ellátogattam a Navi-gate Kft. GARMIN márkaboltjába, miután a nyereményjáték lezárult, itt volt az ideje sorsolni egy nyertest. Tegnap este közös erővel csíkokra szabdaltuk a listát, amiért köszönet illeti az off topicban Kisikasa néven fel-feltűnő…..
Interlock (törölt) 2010.08.05 21:20:10
@SilentSound: "Végülis ha a statisztika szerint gondolkodunk, akkor 2000 hasonló nyereményjáték és valószínű, hogy valamelyiken nyerni fogsz! ;)"

És ahogy anno tanították: van a kis hazugság, a nagy hazugság, meg a statisztika... :-)
Sziasztok! Nekem rossz tapasztalataim vannak a ceglédi kórházzal kapcsolatban, amelyet szeretnék megosztani veletek. Terhesgondozásra Albertirsára jártam, oda járt le hozzám Ny. doktor úr havonta egyszer,vagy nem is jött,mert dolga volt. A 39. héten voltam nála szerdai…..
Interlock (törölt) 2010.08.03 23:22:47
@epres négercsók: "A csecsemős nővérek minden kórházban bunkók (még Pesten is), és a segítséget lerendezik annyival, hogy szoptasson, anyuka!"

Lehet, hogy írta már más is, de az általánosítás sosem a legjobb irányelv. Egy éve született a fiam Egerben (igen, a sokat szidott, és elég negatívan megítélt kórházban), senki zsebébe nem dugtunk borítékot, de különösebb rosszat nem tudunk mondani, elég rendes volt mindenki. Annyira, hogy amikor kiengedték az asszonyt, egy apró ajándékcsomaggal is megköszöntük a támogatásukat, szerintünk megérdemelték.
Oké, a kaja nem volt valami híres, de azért van az asszonynak embere, hogy vigyen be neki :-)
Szóval vannak rendes csecsemőosztályos nővérek is, még a "világ végén" is.
Praxis Vérmérgezésben halt meg 2010.07.24 06:00:00
Sziasztok! Nekem életem legrosszabb élményét adta a nagykanizsai kórház! Egy nagyon tragikusan végződött eseményről szeretnék beszámolni: 55 éves édesapámat március 3-án megműtötték kétoldali ágyéksérvvel, laparoscopos eljárással. 50 percesre becsült műtét majdnem 3…..
Interlock (törölt) 2010.08.01 03:49:43
@crevita: Némileg lehiggadtam az után, hogy a "s..rnak ránk az orvosok" kifejezés vérgőzbe borította az agyamat :-) Na meg visszatért a netem is.
@böme kérdezte, tudom-e, mire elég az a TB, amit fizetek. Honnan tudjam? Kell-e egyáltalán tudnom? Tőlem ennyit várnak el, ennyi befizetést ír elő a törvény, szabály, mittudoménmi. Attól függetlenül, hogy ez az összeg mire elég valójában, befizetésével azt a biztonságérzetet kellene megkapnom, hogy ha gondom van, az orvos a legjobb tudása szerint igyekszik segíteni rajtam. Igen, 36 ledolgozott óra után (amit nem kell bemutatni, egy komolyabb géphibánál nekem 50 is összejön) már lehet hibázni, csak vannak területek, ahol ez nem annyira elfogadható. Ha mindezek mellé még úgy állna hozzá a doki, hogy tojik a fejemre, csak mert az össznépi TB semmire sem elég, nagy bajok lennének.
Nem kell, és nem is várható el semmiféle megalázkodás a betegek részéről; ugyanolyan emberek, más végzettséggel, más intelligencia-szinttel, de attól még emberek. Az orvosnak nem muszáj kedvesnek lennie, elég, ha tárgyilagos, következetes, és szakszerű. Abban az egy esetben tojhat a betegre, ha az szándékosan az utasításai ellenére cselekszik - az legyen a beteg baja.
Arra a kérdésre pedig, hogy miért nem mozdulnak az emberek az egészségügy rendbetételéért, nekem is lenne egy kérdésem: hol vannak a gondokat ismerő, azokon javítani akaró egészségügyi dolgozók, akiknek az ilyesmit elindítani, koordinálni kellene? Hol voltak akkor, amikor a nyamvadt 300 Ft-ról kellett szavazni? Tessenek kiállni elénk, elmagyarázni, mit hogyan kellene, és ha meg vagyunk győzve, majd lesz népakarat. Csak kezdje el valaki, és mondjátok minden lehetséges helyen, hogyan nézzen ki a jól működő betegközpontú ellátás.
Interlock (törölt) 2010.08.01 03:57:39
@Unter Bahn: Az egri kórház ügyét inkább hagyjuk, néhány marha bevadított egy csomó szerencsétlent (soknak közülük azóta sincs állása), és úgy általában fogalmuk sem volt, mit akartak, csak mentek a hang után. Az igazi felelős közgyűlési tagok pedig még mindig szabadlábon vannak :-(
Interlock (törölt) 2010.08.01 03:58:54
@Unter Bahn: Az egri kórház ügyét inkább hagyjuk, néhány marha bevadított egy csomó szerencsétlent (soknak közülük azóta sincs állása), és úgy általában fogalmuk sem volt, mit akartak, csak mentek a hang után. Az igazi felelős közgyűlési tagok pedig még mindig szabadlábon vannak :-(
Kedves Terror blog!   Örülök, hogy megtaláltalak titeket, remélem tudtok segíteni. 16 éves lány vagyok,gimnáziumba járok.   Első munkahelyemen töltöm az időmet idén nyáron diákmunka kertében. Persze már tavaly is dolgoztam, de csak kisegítettem egy rokonunknál, szóval…..
TiszteletemNéhány apróságot, amit vonatozás közben tapasztaltam, nem értek. Lehet hogy butaságok, nem tudom, de ha úgy érzed, hogy helye van oldaladon, nyugodtan felrakhatod. Elsősorban nem a végrehajtásban dolgozókkal volt bajom, mert eddig még mindig segítőkészek voltak,…..
Interlock (törölt) 2010.07.25 03:40:24
@Spilett: "Nos, nem a MÁV találja ki az ilyeneket, hanem az unió ÍRJA ELŐ"
Ez az, ami valószínűleg senkit nem érdekel. Létezik olyan, hogy hivatalos menetrend? Persze. Betartják? Nem nagyon, vagy nagyon nem. Következmén
? Ideges utasok, vállukat húzogató, nagyobbrészt vétlen vasúti dolgozók, és mélyen lapító felelősök. Én se töltenék ki egy A4-es lapot, pedig tudok olvasni, viszont baromira seggbe tudnám rúgni azt a "nagy embert", aki úgy érzi, hogy a hozzám hasonlóan beletörődő utasok miatt nem is kell ezzel az egésszel foglalkozni. Késik a vonat, állandóan teszi, de van hozzá nyomtatvány, oszt' minden rendben van...
Igen, bele kellene már rúgni ebbe az országba, de ha abba mégsem, néhány emberbe mindenképp, különben sosem változik semmi, maradunk következmények nélküli ország. A jegypénztárosnak meg simán adnék egy fegyelmit.
A tegnapi villamosmegállóba sodródós történet hatására olyasvalakitől is kaptam levelet, aki közvetlenül a baleset után érkezett a helyszínre és ő kezdte meg az elsősegélynyújtást. Eddig ismeretlen részletek alant. Én csak rendszeres olvasója vagyok a blognak, de most tollat…..
Interlock (törölt) 2010.07.07 22:10:19
@Frigyesmester: nekem is, példát vehetne róla sok autós - viszont baromira kár volt az összes "hogy" szóból az "ogy"-ot kispórolni, szabályosan fárasztó így olvasni.
Michael Knight Játék a tűzzel 2010.07.05 17:22:00
T/589. Ez nem a legújabb Terminátor-modell sorozatszáma, de legalább olyan ijesztő. Ezen a számon vették nyilvántartásba ugyanis a szocialistáknak a "A Nemzeti Együttműködés Rendszerét Megtestesítő Személy iránt érzett szeretet, hűség és hála kifejezéséről"…..
Interlock (törölt) 2010.07.06 23:27:58
@sertésmájkrém: valahol azért ez is foglalkoztatja a Zembereket.
1. Ha a szocik kitartanak amellett, hogy márpedig erről szavazni kell, akkor a kurva anyját az összesnek, amiért a Zemberek pénzéből azért meresztik a seggüket a bársonyszékben, hogy ilyen szarságokkal foglalkozzanak.
2. Ha mégis szavaznak, és a Fidesz támogatja, sok-sok jóérzésű ember vagy csak elfordul a politiktól, vagy az országot is itthagyja, mert Szalacsi bácsiban is nagyobb jellemet lehet akkor felfedezni, mint azokban odafent.

Vegyük már észre, hogy az összes cirkusz, bohóckodás a mi bőrünkre megy, időhúzás, csomagolt semmittevés az egész. Most komolyan: tényleg ez kell nekünk?
  A demokrácia és a diktatúra között az a különbség, hogy előbbiben felírhatod a falakra: „Szabadság”, utóbbiban fel KELL írnod. Gondolom, egyetlen épelméjű embernek sem kell magyarázni, hogy mi az a „leheletnyi” differencia aközött, hogy…..
Az eddigi elnökválasztások második legnagyobb támogatottságával, 263 szavazattal már az első fordulóban államfővé választotta Schmitt Pált a parlament. Ilyen frakciófegyelemre elnökválasztásnál még nem volt példa: az adatok alapján nehéz másra gondolni, mint hogy a titkos…..
Orbán Viktor napja volt a mai: nyolc évi kínlódásos ellenzéki lét és néhány, nyelvi leleményeket didaktikusan felolvasó kormányfő-jelölti szereplés után visszatért a magyar közéletbe az a politikus, akit meggyőző ereje, céltudatossága és lendülete miatt egy évtizeddel…..
Interlock (törölt) 2010.06.09 02:34:55
@sashimi: Úgy általában nem örülök annak, ha bárkit is elküldenek a munkahelyéről, mégsem tudom tiszta szívből kritizálni a közszféra vágását. Míg a cégünknél - olykor rajtunk, máskor velünk együttműködve - az utolsó centet is igyekeznek megspórolni, állam bácsit inkább fejőstehénnek nézik az általa fizetettek, persze, itt is tisztelet a kivételnek.
Elég régóta, és elég sokszor elvitte már a balhét a versenyszféra, és ha itt az ideje annak, hogy az én adómból ne autócserék, eszetlenül osztogatott ruhapénzek, vagy éppen felesleges bürokraták legyenek finanszírozva, hát akkor legyen így.
Nem szeretem a kormányprogramokat. Olyankor születnek, ráadásul a kormányalakítás ezer más teendője mellett általában kutyafuttában, amikor a győztes még nem ülhetett be a székébe, legfeljebb céljai és szándékai vannak, de igazán körülnézni még nem tudott. Ebből…..
Egy korábbi bejegyzés kapcsán valaki évődve felvetette: milyen kár, hogy Gyurcsány Ferenc nem politológusnak "született". Látom, hogy mostanában sokan előszeretettel köszörülik a nyelvüket a szakmánkon, ezúttal mégis azt kell mondanom, hogy van némi igazság ebben a…..
Interlock (törölt) 2010.05.07 03:52:18
@Ordnassac: Nálunk feltehetően megdobálnák, leköpködnék, de minimum porig gyaláznák őket egy ilyen közvetlen megjelenés alkalmán... Talán az angolok szolidabban tudják a politikusaikat utálni.
Interlock (törölt) 2010.05.07 03:55:36
@Ordnassac: Nálunk feltehetően megdobálnák, leköpködnék, de minimum porig gyaláznák őket egy ilyen közvetlen megjelenés alkalmán... Talán az angolok szolidabban tudják utálni a politikusaikat.
Vége van a kampánynak, vége van a választásoknak. Elkezdőthetne egy olyan folyamat, amely végre az ország érdekét szolgálja. A választások eredményeiből jól látszik, hogy az emberek többsége nem kér ebből az MSZP-ből. Az elmúlt időszak után ez teljesen érthető és jogos.…..
 A választások rendre lezajlottak, immáron nagyobb fennakadások nélkül. A végeredménybe úgy tűnik minden politikai szereplő belenyugodott és immáron figyelmünk a kampányolás végeztével a jövőbeli teendőkre terelődhet. Mert bizony tennivalóból akad bőven.Elkezdődhet a…..
Interlock (törölt) 2010.04.28 02:17:14
@bloggerman77: Na meg a csodálatos sportminiszterünket, a Tamás cimboráját :-)
Én is őszintén remélem, hogy ez alkalommal ésszel, tényleg jócskán előre gondolkodva végzik a dolgukat, össznépet hergelő attrocitások nélkül. Valószínűleg látják a szocik bukásából, hogy bárkit le lehet már cserélni (azt most hagyjuk, kire).
Az lenne az igazi, ha négy év múlva nem is kellene kampányolniuk; menne a tömeg magától, mert úgy látja, ez kell neki. De szép is lenne :-)
Ritka helyzetben vagyunk: a voksolás utáni időszak minden bizonnyal érdekesebb és különösen kiszámíthatatlanabb lesz, mint amilyen maga a választás volt. Április sok nyitott kérdést lezárt, ezek többsége azonban már hónapokkal korábban sejthető volt – nem véletlen, hogy…..
Interlock (törölt) 2010.04.27 22:04:00
@[nev]: "de az ország nem egy cég"
Ez biztosan így van, de én már sokat gondolkodtam azon, hogy mégiscsak valami cégszerű, csak a területek megnevezése más. Egyetlen nagy rendszer, amiben több kisebb csoport (azaz terület) egymáshoz hangolt, oda-vissza folyamatos kommunikációt is fenntartó munkája az egészet viszi előre (rosszabb esetben hátra).
Teljesen rosszul gondoltam?
Interlock (törölt) 2010.04.27 22:13:00
@Diocles: Ha én szoci lennék, a teljes pártvezetést el akarnám zavarni, és tényleges frissítést csinálnék sakkozás helyett. Mert nem vagyok szoci, csak egy senki, akinek elege van évek óta ugyanazoktól hallani a nagy megváltozást, akik - lévén abszolúte ellenérdekeltek a témában - folyamatosan önmagukkal tudták csak életképesnek tartani a pártot.
Lehet, hogy nagy érvágás lenne egy ilyesmi, de biztosan vannak tűkön ülő, gyakorlatilag feddhetetlen MSZP-tagok, akik nagyon szívesen megmutatnák az országnak a baloldal jó oldalát.
Interlock (törölt) 2010.04.27 23:18:33
@Diocles: Aki itt él (állandó magyar lakhely, na nem két hete, hanem egy reális, hosszabb ideje), az szavazzon, szerintem. A magyarországi munkahelyet nem említettem, a külföldre járó munkások miatt.
Nagy hülyeséget csinálna a Fidesz, ha ettől eltérően határozna.
Nagyon jó munkahelyem volt, szerettem a munkámat, de hat évi munkaviszony után kiismertem a kolléganőim kétszínűséget, csalódtam bennük ,de legjobban a főnökeimben csalódtam, akik sosem álltak ki mellettem. Mindig mindent egyedül kellett megoldanom, amely a szakmai területen…..
Interlock (törölt) 2010.04.27 20:21:11
@MPL: Az én főnököm ugyan nem képviselő, de a leírt viselkedésformák alapján annak kellene lennie, pont ilyen :-)
Rá is igaz, ami egyes bunkó, olykor tolakodó, erőszakos képviselőkre is: ez van, amikor hatalmat kap a paraszt...
263-59-47-16-1: jelen állás szerint ez a parlamenti választás végeredménye. Ehhez hasonló adatokat utoljára 1994-ben olvashattunk, akkor 209+69=278-38-26-22-20-1-1 volt a választás estéjén elénk táruló sorrend. Mint látható, az ellenzéki oldalon most 1994-hez képest még valamivel…..
Interlock (törölt) 2010.04.26 19:05:44
@eloi: Nem vitatom, hogy alapállításaid hibásak lennének, ettől függetlenül másként látom. Nekem történelem, jóval születésem előtt lezongorázták. Azt írod, kezelni kell; mégis, hogyan? Tök feleslegesnek érzem sehová sem vezető, max. újabb sértődésekre alapot adó konferenciák megtartását, szerinted mit kapna az ország a nemzetközi közvéleménytől, vagy - teszem azt - vezető szlovák politikusoktól? Támogatást aligha...
Igen, én ezt már lezárnám. Van egy országunk, határai adottak, ebből kellene kihozni a legjobbat. Tipródhatunk a múltban, be is perelhetjük az ex-antant hatalmakat hasonlóan ahhoz, amit ma a MÁV ellen művelnek, de szerintem nekünk előre kellene menni, nem helyben állni. Mutassunk példát arra, hogyan kell kisebbségi problémákat a saját hazánkban kezelni, húzzuk ki az acsarkodó országok méregfogát azzal, hogy határozottak, de nem beavatkozók vagy annak látszók akarunk lenni, és szerintem megoldódik az egész magától is.
Interlock (törölt) 2010.04.26 19:09:16
@panelburzsuj: Talán ennek is köszönhető, hogy "A köz direkt és szemérmetlen meglopása" mostanra részben állampolgári gyakorlattá vált - lásd szlovák rendszámos autók...
Interlock (törölt) 2010.04.26 21:14:29
@E_R: Erre maga a nép sem vevő mostanság. Feltételezve, hogy OV fejében megfordul a gondolat egy "szétosztogatott" tagságú kormányt illetően, megnéztem volna
- tanácstalan arcát, a "vajon kit válasszak ezek közül" kérdésen töprengve,
- a rá szavazók arcát, amikor bejelenti, hogy talált valakit az elutasítottak közül.
Esély(ünk) sem volt arra, hogy itt bármiféle széles támogatottságot megjelenítő kormány lesz - még mindig nincs ilyenre igény, kényelmesebb dolog "pártkatonának", elkötelezettnek lenni (kevesebb gondolkodást igényel).
Az fővárosi MSZP szusszanásnyi időt sem hagyva ellenfeleinek, az országgyűlési választás másnapján máris ráfordult az őszi önkormányzati választásra. A biztató eredmények hatására Horváth Csaba csöppet kiengedve, meglazított nyakkendősen, arcán optimista mosollyal vághat…..
Interlock (törölt) 2010.04.26 20:44:42
@GasztroBand: Egy-két rossz felhangú, teszetosza intézkedés OV részéről, több tízezer elégedetlen, vagy hatalmas változást nem érző ember, és őszre teljesen más értelmet nyerhetnek ezek a plakátok...
A szocik már alapoznak. Ültetik az emberek fejébe a gondolatot, hadd motoszkáljon, és később megmagyarázzák, mit is jelent valójában. Tisztában vannak azzal, hogy ha ősszel is kikapnak, oda a hátország - nem lazítanak.
Nekünk se kéne.