Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ellensúly

0 bejegyzést írt és 208 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Péter töltötte fel a lenti képet a Retro számítógép és játék klub Facebook-csoportba, az ő engedélyével közlöm itt is. Érdemes rákattintani és nagyban megcsodálni, mert a Commodore-korszakról sokat elmond. A szocializmus végnapjaiban, amikor még nem tudtunk rendesen angolul, és sokak otthonában…..
Ellensúly 2016.12.28 13:53:03
@Adani: A Squish’em nekem Taposd néven volt meg.
Az első cikkem még 2000 augusztusában jelent meg a lapban. Boldogult Szarka Ágota küldött el egy rendőrségi sajtótájékoztatóra, amely csecsen zsarolók lefüleléséről szólt. Mondanom se kell, másnap nem a címlapon indult az anyag, de én nagyon boldog voltam, hogy nyomtatásban viszontláthattam egy kis…..
Egy online videó tanúsága szerint nyomdafestéket nem tűrő megjegyzést tett egy Kína-szerte ismert televíziós személyiség Mao Ce-tung néhai kínai államelnökre, kommunista vezetőre és ezért eljárást kezdeményeztek ellene - számolt be erről a kínai sajtó és a közösségi…..
Régóta látszik a tendencia, de eddig mindig elhessegettem a gondolatot arról, hogy a Jobbik kormányra kerülhet. Most, hogy a meccs 21-18-ra áll, érdemes mindenkinek levenni a szemellenzőt és átgondolni a lehetséges kimeneteleket arról, hogy hova vezethet és meddig tarthat a…..
Mi lenne, ha Erdély magyarjai nem a budapesti opportunistákkal és a nemzeti radikálisokkal keresnének megoldást, hanem az erdélyi románokkal? Hülyekékre festett, különböző méretű textil-, és papírdarabokkal vonulgatott, gyülekezett és toporgott maroknyi székely Budapesten és…..
Amiért évtizedeken át hiába harcoltak önkormányzatok és civil szervezetek, azt a világ egyik legbefolyásosabb óriáscége önhatalmúlag megcsinálta. Nem azért, mert annyira érzékenyek lennének a nemzeti kisebbségek jogaira, hanem mert – szemben a környező országok vezető…..
       Tókfalvi kolléga rendesen lelőtte a posztom,  ez most nem lesz hosszú.        1944. július huszonhetedikén Magyarország a hazaárulás állapotában volt. Ez az ország eladta Hitlernek a zsidó származású, esetenként a saját zsidóságukat el sem fogadó, azt szinte nem…..
Bornai Tibor Hazamegy a barátom 2012.08.10 14:28:34
Egyike volt azoknak a nyugaton született fiataloknak, akik a kilencvenes évek elején idejöttek, és itt ragadtak. Két év sem telt bele, és már gyönyörűen tudott magyarul. Még azt is tudta, hogy "köménymagos kelkáposzta főzelék". Jó barátok lettünk, sok szép kalandot éltünk…..
Rohadt nagy bajok vannak a magyar köz- és politikai életben, és kivételesen nem arra gondolok, hogy mennyire undorító az Orbán-kormány, hanem arra, hogy mennyire röhejesen középszerű annak az ellenzéke. Rögtön a legelején essünk túl a teljesen nyilvánvalón, hogy utána a…..
Bayer Zsolt hasogató fejfájással ébredt. Már az elkobzott konyak sem a régi. Bekapcsolta a rádiót és meghallgatta a híreket az amerikai imperializmus kegyetlenkedéseiről. Fasiszták ezek az imperialisták, gondolta. Ezek nevezik neofaisztának Orbánt, akik vízbefojtátos módszerrel…..
Úgy meglepődött néhány bloggertárs azon, hogy a Hír TV nekirongyolt a tüntetésszervezőknek, mintha Rogán Tóniról az derülne ki, hogy egyszer véletlenül piaci áron adott el ingatlant a haveroknak. Pedig tök logikus a lépésük. Igen, minden normális embernek eldurran az agya azon,…..
Kedden, kora reggel két férfi zsinagógába indult Nyugat-Jeruzsálemben. Udaj Abu Dzsamal és Rasszan Abu Dzsamal azonban nem a hívek közül került ki, hanem pisztollyal és hentesbárddal indultak elégtételt venni arab nemzetük évszázados megaláztatásáért. Az értelmetlen és…..
       A népszerű államvédelmi folyóirat, a Heti Válasz kérdezi, vajon kezelhető-e a homoszexualitás. A cikk érdekessége, hogy a szó legszorosabb értelmében van seggnyalás és korrupció közé csomagolva. Az "újság" címlapján a harlemi kábítószerkereskedőnek ábrázolt…..
Ellensúly 2014.11.08 00:34:27
@Kis ember: Akkor kevésbé sarkított példák:
Vajon beteg-e az a 65 éves férfi, aki 12 éves kislányokra bukik?
Vajon beteg-e az, aki csak akkor tud elélvezni, ha előtte fizikailag, lelkileg bántalmazták, esetleg levizelték?
Vajon beteg-e az, aki a saját gyermekével létesít kapcsolatot (akár közös beleegyezés nyomán)?
Ez az ország nem egy, bárki láthatja. Erdély, valamint mi, a Partium és a Bánság folyamatosan előre menne, miközben Ó-Románia visszahúzza az egész „egységes” országot. Ráadásul ugye a jobban teljesítő Erdély és Partium tartja el Ó-Romániát is, mégis az utóbbi próbál…..
Az IDDQD a magyar sajtóban elsőként írt hosszabb elemzést a Gamergate-botrányról, ennek már másfél hónapja. Persze azóta is bőven lehetett volna írni róla, de szándékosan nem tettem. Egyrészt komolyan gondolom, amit szeptemberben írtam, hogy Magyarországról, az itteni…..
Titkos román focilobbi? Az UEFA-ba befészkelődött Hungária krt-i tudjukkik láthatatlan légiói? Városokat szétverő IQ fighterektől kezdve a mandiner főszerkesztőjéig mindenki Nemzetközi Méretű Nagy Magyarellenes Erőkről beszél. A dotoho szokás szerint kipukkaszt egy újabb…..
Ellensúly 2014.11.02 22:21:16
A szerző megpróbál belerúgni egy jót a kettős mércét sérelmező magyarokba, de igyekezetében hatalmasat taknyol.

Mi a rasszizmus? Egy másik nagyrassz egyedeinek gyűlölete-szidalmazása? Ebben az esetben egyik fél sem volt rasszista, hiszen a cigányság éppúgy az europoid nagyrasszhoz tartozik, mint a magyarság, a románság, a zsidóság, a németség, a szerbség. (Ergo az a néhány tucat szélsőséges sem volt rasszista, aki a budapesti Izrael-meccsen zsidózott.)

Ha a rasszizmusnak egy olyan – meglehetősen ingoványos – definíciót adunk, hogy az a rasszista, aki egy a külső jegyei alapján megkülönböztethető csoport tagjait gyűlöli, akkor a magyarok gyalázása pontosan annyira rasszista cselekedet, mint a cigányozás. Az esetek egy jó részében fel lehet ismerni valakiről, hogy magyar, román vagy cigány. És akik gyűlölik a cigányokat, azok jó része nem a bőrszínük miatt gyűlöli őket, hanem egy téves általánosítás miatt; hasonlóképp a magyarokat sem a románoktól különböző külső jegyei miatt gyűlöli a románság nagy része, hanem a nemzetiszocialista oktatás és politika miatt.

Tehát ha a néhány tucat idióta magyar szurkoló budapesti „Mocskos zsidók!”-ozása rasszista, ha a bukarestben kiabált cigányozás rasszista, akkor a több tízezer náci román szurkoló magyarellenes rigmusai is azok.

Egyébként nem tudom, mi inspirálhatta ezt az írást. A provokációval elért látogatottság? Bizonyos szint felett az ember nem rúgja az igazát védő magyarokat, muníciót adva ezzel a román, szlovák, szerb és ukrán náciknak.
Világszerte élő tévhit, hogy a szabad lehetőségek hazája az Egyesült Államok. Ezt azonban ideje lenne végre elfelejteni, és felismerni: a rendszerváltás óta egyértelműen Magyarország a szabad lehetőségek hazája! Hol máshol fordulhatna elő, hogy volt szkinhedsrácból a baloldal…..
Régen volt már toplista, és igazából a mostaninak sincs semmi aktualitása (ha csak az nem, hogy éppen C64-játékzenéket hallgattam egy cikk írása közben). Szóval jöjjön a legjobb Commodore 64-es játékzenék 10-es toplistája - nyilván szerintem, aztán kommentekbe jöhetnek…..
IDDQD Heti retro: Grim Fandango 2014.09.19 08:38:33
A harmadik Monkey Island-játék, a The Curse of Monkey Island egyik első helyszínén fekszik egy csontváz, akit meg lehet lökni, és akkor leesik róla egy jelvény, amin a következő felirat olvasható: „Kérdezz a Grim Fandangóról”. A poén egyszerre két játék felé tisztelgés. Az…..