Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Focew

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ghostwriter Győztünk, de... 2013.01.06 00:29:03
Nem lesz tehát regisztráció – és ennek most igazán lehet örülni. De csak módjával, mert a lényeg nem változott. Lehet örülni, mert úgy néz ki, sikerült a FIDESZ-t legalább egy ügyben meghátrálásra kényszeríteni. És - ellentétben azzal, amit néhány megfigyelő mond –…..
A Ténytár szerkesztőségének tagjai mostanság kifejezetten örülnek annak, hogy már túlestek az egyetemi éveiken. Az általunk is több alkalommal elemzett felsőoktatási törvénynek hála, az idén felvételiző diákok még mindig nem tudják, pontosan mennyit is kell fizetniük,…..
Focew 2012.01.18 18:47:27
@kanna1234: Teljesen egyetértek! Én is mindig azon gondolkozom, hogy miért nem úgy működik,hogy a tandíj összegyűlik hitelként, és munkába állás után az SZJA összegével csökken. És ha adott idő alatt nem fogy el, akkor be kell fizetni kp-ban. A kereteket megfelelően ki kell dolgozni persze. Ezzel ki lehetne szűrni/lehetne büntetni az életképtelen szakokat, a külföldre távozók esetében "elsüllyedt költségeket", a lébecolókat.
Ez végiggondolva egy jó REFORM lehetne. Nem csak MEGSZORITÁS, mint ami most történik.
Focew 2012.01.18 23:31:39
@Tanbácsi: Úgy gondolom, hogy a jelenlegi állapotnál mindenképpen méltányosabb lenne, mert akire az állam a felsőoktatásban költ, az ha adózik nem kell kp-ben visszafizesse. Aki meg nem adózik (ilyen-olyan okból, itt lehet méltányolni a valós munkanélküliséget, gyerekvállalást, stb.), az előbb-utóbb szembekerül a fizetési kötelezettséggel.
Mert jelenleg mi van? Van akire költ az állam, van akire nem. Akire költött az állam, az vagy adófizető állampolgár lesz itthon, vagy nem. És nincs semmilyen következmény. Ennél biztos hogy méltányosabb lenne.
Mindamellett azért azt gondolom, hogy átlagosan egy felsőoktatást végzett egyén több SZJA-t fizet hosszú távon, mint egy nem iskolázott, szóval méltányos a levonhatóság, mert még úgy is több lesz végül a fizetett adó.
                       ..
Focew 2011.06.17 14:21:24
László egy egyszerű módszert talált arra az esetre, ha az előfizető megunja, hogy a T-online neki még vmi évekkel ezelőtti brutális havidíjat számláz, miközben akciósan már sokkal olcsóbb lenne: Hogyan préseljünk ki a T-onlineból akciós árakat? Gondolom sokak fejében…..