Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zdrast

0 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két DAB-ost küldtek jégre a bukarestiek 2011.10.03. 17:08 F. Kapus..
Zdrast 2011.10.03 21:15:43
@OliBLOOD: Ő is tévedhet.
Ha megnézed az egész szabályt, és az esetet is, akkor te is értelmezheted a látottakat.
De a szabály alapján mégis jól döntöttek a jégen, és azonnal, lassítás meg visszanézés nélkül.
Zdrast 2011.10.03 21:25:25
@OliBLOOD: " Irányvonalként az szolgál, ha az ütés, ütközés először a testre irányul, és onnan „csúszik” tovább a fej irányába, az nem számít fej elleni támadsának
 Ha a játékos a korongot vivő játékost
csekkolja és az a támadás közben a fejét
lefele tartja, úgy ezt az akciót sem lehet fejre irányuló támadásnak tekinteni, ha a támadó játékos sem a karját,sem könyökét, sem vállát vagy sem bármelyik testrészét nem
emeli feli, mozgatja vagy irányítja az ellenfél feje vagy nyaka irányába."
Szerintem a szabályra, és nem a véleményre kellene adni.
Mivel nem volt fejre irányuló támadás a kiemelt pontok alapján, így csak kiforgatod a dolgot.
Zdrast 2011.10.03 21:29:53
@Spigott: Egyik sem, csak tudok olvasni.
A 23 éven aluliaké a juniorbajnokság 2011.08.01. 16:09 Hblog..
Zdrast 2011.08.01 19:29:11
@Snow-ice-hunter: Van néhány dolog, amit nem értek:

1. Hogyan lehet valamit módosítani a nevezési idő lejárta után? A csapatok U21-re neveztek, ha ezt hamarabb tudják, lehet, hogy több csapat nevez.(Pl.: Debrecen-Miskolc,....)

2. Megnézem milyen sérülések lesznek abból, ha egy 16 éves találkozik egy 22 évessel. Amikor beküldik a felnőtt csapatból kikerült favágókat a gyerekek ellen, aztán kettétörik őket. Azért az OB1/B meg junior bajnokságban a fiatalok nem olyan "felnőttekkel" találkoztak, akik helyért küzdöttek, azon se húzták fel magukat, ha elment mellettük a gyerek.

3. Még el se kezdődött a bajnokság, máris módosítanak.

4. Pont az elnevezésen kellett változtatni. Ebből az OB1/B-ből össze lehetett volna szedni egy OB1-es középcsapatot. Megint csináltak valamit, ami munkának tűnik.
Zdrast 2011.08.05 21:12:39
@kanada09: Sajnos Kanadában is lehetne több jó játékos, de pont az általam említett, helyért küzdő "favágók" tesznek róla, hogy kevesen jussanak el a legjobbak közé.
Sajnos mi nem igazán engedhetjük meg magunknak, hogy ilyen eszközökkel szortírozzunk, örülünk, hogy van elég játékos, aki eljut a felnőttbe.
Amúgy a játékvezetők nem védik a "finomabb gyerekeket", hanem a szabályokat tartják be, vagyis a kemény játékot engedik, de nem a durvát. Ha nálad az a kemény, hogy felkapja a könyökét, hogy még elérje az ellenfelét, akkor nem is csoda, hogy ilyen a helyzet.
Itt nem a súlykülönbség számít, hanem a motiváció. Egy OB1/B-s játékos nem valószínű, hogy mindenáron be akar kerülni egy OB1-es csapatba, ezzel ellentétben a kikerült játékos mindenképp vissza akar kerülni, így az sem érdekli, hogy tönkrevágja a kevésbé tapasztalt játékosok egészségét. Ha akkora a tudáskülönbség, hogy a korongot nézi a másik, akkor nem szükséges letarolni ahoz, hogy megszerezzük a korongot.
Neked is csak azt tudom mondani, mint királyfinak, ha nem akarod megérteni a különbséget, akkor meghívunk egy edzésre, és demonstráljuk a "kanadai tesztbábun".
Zdrast 2011.08.06 12:06:02
@kanada09: Azt azért nem ártott volna említened, hogy nálatok egy évben legalább annyi játékos megsérül súlyosan, amennyi itt összesen le van igazolva. A kanadai hoki ezt bőven kibírja, de itt elfogyna a játékos. Attól nem lesz jobb a játékunk, ha jó pár játékos emiatt idő előtt befejezi a pályafutását. Amúgy hasonlíts össze egy 16 évest, meg egy 22 évest az izomzat fejlettsége alapján. Lehet, hogy a tömege megvan, de nem ugyanannyira terhelhető a gyerek, mint a felnőtt.
A Sapa Fehérvár AV19 19 éves hátvédjét 6 hónapos, tehát 2011. április 10-ig, míg Kóger István edzőt 2 hónapos, tehát 2010. december 10-ig tartó eltiltással büntette hétfőn az MJSZ fegyelmi bizottsága. Mint emlékezetes, az október 10-i Miskolc–Fehérvár mérkőzés után…..
Zdrast 2010.10.18 23:06:28
@csatoimi: A sport ismerete a szabályismeretet is magában foglalja. Mint korábban mondtam, 525-ös szabály. Nyugodtan utána nézhetsz, van magyarul, angolul, meg még sok nyelven, amelyik szimpatikus. Mindegyiken ugyanazt írja.
Errefelé vannak jó optikusok, ha gondolod, adok egy címet, ahol átlátszó anyagból is csinálják őket.
Amúgy volt egy ilyen Adidas szlogen:
"Lehetetlen nem létezik!"
Ha nem akarod, nem látod.
Zdrast 2010.10.18 23:25:53
@csatoimi: Természetesen, ha ilyen szépen kérik. Már elküldtem az e-mailt.
Zdrast 2010.10.19 15:44:47
@Ilthis.: Megvan a játékvezetői vizsgám, ha arra gondolsz.
Én kezdtem az 525-ös szabállyal, de nem állítottam, hogy ez alapján volt a büntetés, csak annyit, hogy bottal lökött, és annak mik a szankciói.

"Ha játékost üt meg így, az 2 perc legalább. Mivel játékvezetőt ütött meg, így fél évet kapott."

Igazad van, ebben az esetben az 550-est alkalmazhatták. De ezt csak sejtjük.
Lubomir Hurtaj belépője súlyos sérülést okozott Andrew Dertonnak. A HSC Csíkszereda szlovák csatára térddel ütközött a Miskolc kanadai bekkjének térdével. Dertonnál részleges térdszalagszakadást állapítottak meg az orvosok a szerdai kontroll során, ennek következtében…..
Zdrast 2010.09.22 16:12:39
@F. Kapus: Szeretném megkérdezni, hogy Kiss, mivel juniorba van nevezve, így a juniorban kell letöltenie az eltiltást?
Tavaly úgy volt, ha egy serdülős ifi meccsen kapott eltiltást, akkor serdülőben kellett letöltenie, és addig sehol sem játszhatott.
Zdrast 2010.09.22 22:11:41
@gabrielli: Azért nem árt megnézni, hogy Hurtaj ilyen lábtartással lovagolni is elmehetett volna.
Az meg a másik, hogy pont tegnap volt egy film, amiben a harcművészeti formagyakorlatnál csinált hasonló terpeszt a szereplő.
Tudta mit csinál, ez lett a vége.
Az, hogy utána valaki elesik semmit sem számít, ha ő csinálta a szabálytalanságot. NHL-ben is sokszor van, hogy a csávó izomból nekiszalad az ellenfélnek, lepattan, és őt állítják ki, mert magasan volt a botja, vagy kinnhagyta a könyökét.
A gyenge térd meg lehet, hogy a sok hasonló elszenvedett ütközés következménye.
Zdrast 2010.09.22 22:27:40
@gabrielli: Ezt nem lehet korcsolyázásnak nevezni, az egész alatt 4-et lökött, és csúszott majdnem 20 métert.
Ahogy ő csinálta, úgy tényleg nem lehet korcsolyázni, de nem is korcsolyázott.
Aztán lehetőségei szerint megpróbálta megállítani az ellenfelet, mivel a könyökével nem érte el, maradt a térde. Viszont ha lökött volna magán még kettőt, akkor simán leütközhette volna szabályosan.
A magyar hokiban divat, hogy beterpesztenek, széttárják a kezüket, mutatva, hogy ők védik a területet, ahelyett, hogy közelebb lépnének, és elütnék a korongot. Tisztelet a kivételnek.
Bár ő nem magyar, mégis majdnem sikerült lemásolnia.
59 év után ismét van MTK-s férfihoki, legalábbis az ifjúsági korosztályban. A szakosztály 1951-es megszűnése után 2007-ben a női csapat indult ugyan a bajnokságban, de fiúfronton most kezdte újra a háromszoros magyar bajnok. Sok sikert nem hoztak az első lépések, a Vasas elleni…..
Zdrast 2010.09.19 14:16:40
@gumikigyo: A versenykiírással való szembemenetelre az első mérkőzés előtt a versenybíróság elnöke, Lévai Úr adott utasítást. Ezt vele kellene megbeszélned.
Zdrast 2010.09.20 15:16:38
@F. Kapus: Az meg már csak a jéghegy csúcsa, hogy nem Bellus sporttárs, hanem Csonka sporttárs fújta be a gólt.:)
Kedden megegyezett a bajnokságokban indulni kívánó négy OB I./B-s és három juniorcsapat, hogy az alapszakaszt közös küzdelemsorozatban játsszák le. Ezután a bajnokság kettéválik. Így a többéves szünet után 2009-ben újjáalakult juniorbajnokság életben marad, a 2010/11-es…..
Zdrast 2010.07.09 21:58:33
@guriga uram jr.: Lehetséges, hogy jobban fejlődnek, de megnézem mi lesz egy ifjú tehetségből, ha véletlenül találkozik egy Vargyas-féle játékossal. Szerintem a palacsinta és a fekvőrendőr között valami, ha szerencsélye van. Amúgy te is tudod mi van évek óta újpesten. Ha tényleg adtak volna az utánpótlásra, akkor nyugodtan védhetne Gyömbér is, Urbinnal, vagy Szuchánszkival a tartalékban. Ott volt a korábbi ifi csapatból is jópár játékos Szirányi, Virág, Farkas, Fazekas.... A korábban visszalépett játékosokról nem is beszélve, pl.: Póth, Szentes, Mezőcsáti, Galuska, Korcsmáros....
Nem is beszélve a fiatalokról, akik ott voltak, és mégis megszivatták őket: Strausz, Németh Ádám Péter, Csányi, Kapolyi, Ress, Berger, Csonka, Pusztai, Gál, Fábián, Bartó, Martin Pazicki, Masteleriu, Portik, Sára, a teljesség igénye nélkül.
Ennyi emberből talán már össze lehetne rakni egy csapatot, szinte minden játékos 10 évnél hoszabb pályafutással rendelkezik, annak ellenére, hogy mind 23 évnél fiatalabbak.
Hogy nézzen ki a Mol Liga, menjen-e második magyar csapat az EBEL-be, milyen legyen a versenykiírás, mit kíván a magyar hokifan? Már a sokadik évben is olyan folyamatokat és fejleményeket látunk, tapasztalunk ezen kérdések körül, amelyek nem tetszenek nekünk. Ezért a blog…..
Zdrast 2010.05.16 21:07:20
@csillagok: Az az igazság, hogy akkor volt juniorbajnokság, amikor a volánnak volt egyáltalán esélye nyerni. Amikor volt a második csapatuk, akkor nem lett volna esélyük, nem is volt, most jól ment nekik, megcsinálták. Biztos jól néz ki náluk mégegy kupa.
Utánpótlásnevelés már évek óta nincs, most is folytatták a hagyományt. Ha így marad, akkor olyan helyzet lesz mint 10-20 éve, hogy éppen 1 csapatnyi ember volt, aki közepesen tudott játszani, és már válogatott is volt.
Remélem addig nem megyünk vissza, hogy egyik oldalon be kelljen lökni a játékost, a másikon meg megfogni.
A Vasas Bp. Stars mindenképpen indít professzionális felnőtt csapatot a következő szezonban, tájékoztatta blogunkat Kangyal Balázs klubmenedzser. Kijelentette, a káposztásmegyeri csapat a Mol Ligában kíván indulni. Hogy a magyar rekordválogatott 41 évesen is profi jégkorongozó…..
A Magyar Jégkorong-szövetség játékvezetői testülete ingyenes jégkorong-játékvezetői tanfolyamot indít jól korcsolyázó, elhivatott férfiaknak és nőknek. A betöltött 15 éves kor alapfeltétel, a jégkorongos játékosmúlt előnyt jelent. A tanfolyam időpontjai a következők:…..
Zdrast 2010.04.28 20:38:39
@szorgalmas: A bottal akasztás hogy lehet látványosan rossz döntés? Vagy volt, vagy nem volt. Amúgy vannak olyan esetek, amikor kintről nem látszik, csak benntről, és fordítva is. Úgy vagyok vele, ha játékvezető van a pályán, akkor akármit fúj, az úgy van, nem fogok vele vitatkozni, mert maximum kapok még a büntetésre.
Az emberhátrány ellenére befújt tilos az a koncentráción is múlik, meg a pályán is. Pesterzsébeten köztudott, ha a fradi a pályaválasztó utánpótlás mérkőzésen, akkor minden alkalommal legalább kétszer elrontják az órát, és legalább kétszer rossz helyre írják ki a kiállítást, amit természetesen szerintük nem lehet javítani. Ilyen miatt láttam már rosszul befújt túlütést. De olyan is volt a Kisstadionban, hogy egyik oldalon ült kinn 4 ember, a másikon 3, több fegyelmi is volt, és mint tudjuk óra meg nem működik.
Amúgy annyit tudok mondani, hogy a kiállítások a túlütések, a "játékvezető megítélése" szerint történik, a szabálykönyv alapján. Ahol nincs lehetőség a mérlegelésre, ott nem is lesz mérlegelés.
A lesre meg annyit mondok, hogy elég, ha a vonalbíró látja, neki kell látni. Attól, hogy a szurkoló ordít még nem fogja visszavonni az ítéletet.
Zdrast 2010.04.29 10:08:37
@Calgary: Azt még hozzá kell tenni, hogy a legveszélyesebb is, itt van a legnagyobb esélye annak, hogy lecsapják a bírót, ha valami nem tetszik nekik.
Vannak normális csapatok természetesen, ahol ilyen probléma nincs, mert ők játszani szeretnének, de a Cápák pont az ellenkezője. Nekik az számít, hogy nyerjenek, ha nem sikerül, akkor meg sorozatosan szabálytalankodnak, aztán meg méltatlankodnak.
Zdrast 2010.04.30 10:13:46
@Calgary: Aki Sütibe köt bele, az szerintem nem normális, ha komolyan gondolja. A szurkolókkal meg nem kell foglalkozni, főleg ha ittak előtte.
Jégkorong Stars-FTC 7-4 2010.03.20 19:34:00
Nem vacakoltak a csapatok, a negyedik percben már 2-1 állt az eredményjelzőn az első bronzmérkőzésen. Jánosi Csaba sérülése után gyors góllal tért vissza, ő egyenlítette ki Ennaffati vezető találatát. Az első harmadban hét gól esett, 5-2-re vezetett Williamson csapata húsz…..
Zdrast 2010.03.21 09:17:38
@Rhönadler: Újpesten mindig ez van. A költségcsökkentés érdekében bármit.
Olyan is volt utánpótlásnál, hogy az idősebb csapat edzője felment a fiatalabbakhoz, mert ott is ő volt a főnök. Közben kiadta az idősebbeknek, hogy csinálják meg a feladatokat. 3 ember ment ki a 22 fős csapatból.
Kb. így megy ott az utánpótlásnevelés is. Nem érdekli őket semmi, csak minnél kevesebbet kelljen fizetni. Például tavaly vagy tavaly előtt volt pont, hogy néhány játékostól megvonták a fizetést, mert elfogyott, és átcsoportosították a külföldiekre. A szerencsétlen játékosnak meg abba kellett hagynia, mert a munka mellett nem volt lehetősége a játékra.
Várhatóan csak jövő szerdán születhet döntés a doppinggyanúba keveredett két magyar jégkorongozó ügyében – tudósít az MTI. A hírügynökség szerint csütörtökön kiderült, a dunaújvárosi Erdélyi Péter és az újpesti Hetler Ádám akadt fenn a vizsgálaton. A magyar…..
Zdrast 2010.03.18 15:51:13
@pokerface: Persze, májusban biztos találkozunk majd. Remélem addigra rendben leszek már.
Zdrast 2010.03.18 15:58:09
@pokerface: Mindig májusban van az évzáró. Korábban írtam, hogy a vállam sérült.
Nekem két ötletem van, hogy te ki lehetsz, a térdsérülés előtt csak egy volt.
Zdrast 2010.03.18 16:03:41
@pokerface: Lehet, sajnos nem emlékszem rá.
Jégkorong FTC-Fehérvár 1-6 2010.03.16 21:11:00
A Sapa Fehérvár AV19 jutott elsőként a bajnoki döntőbe, miután három mérkőzésen legyőzte a Ferencvárost. Kedden Rajz Attila hatodik percben lőtt góljának köszönhetően először vezettek a zöld-fehérek az elődöntőben EBEL-es riválisuk ellen. Mint később kiderült, ezzel az…..
Zdrast 2010.03.17 17:37:16
@bandog: Ezt nem tudom értelmezni:
"Nőjenek fel a felgyorsult,kanadai-szlovák-orosz-svéd-finn stilust magába olvasztó magyar hokihoz.Tized ennyi probléma nem lenne."

Szerintem közelebb vannak a magyar játékvezetők az NHL szinthez, mint a játékosok. De ne aggódj, ha egyszer eléri ezt a szintet a hazai jégkorong, akkor a játékvezetők is ott lesznek.
Zdrast 2010.03.17 18:05:10
@bandog: Azért jó lenne tudnod, hogy a játékvezetők 20%-a aktív játékos is, úgy gondolom, hogy egy Mol ligás csapat második-harmadik sorát össze lehetne rakni belőlük.
Gondolok itt Nagy Attilára, Csonka Tamásra, Soltész Áronra, Fekecs Norbertre, Jonkl Lászlóra, Berger Ákosra, Kovács Balázsra, Pálkövi Botondra, Deák Csaba Hunorra.
Kapuba lehetne Kész Ákos, Szebényi Gergely, Kecskeméti Áron.
Az 'öregeket' kihagytam, például Gebei Péter, Haszonits Miklós, ifj. Sós Zoltán, Abonyi Attila, Wolf László, Kincses Gergely, Babic Vladimír.
A teljesség igánye nélkül.
Zdrast 2010.03.17 18:30:54
@bandog: Érdekes a felfogásod. Korábban egy másik fülben írtam, hogy a magyar bírók olyan szinten vannak, mint a játékosok. Nem azt mondom, hogy a játékosoknak kell felnőniük.
Azért ezeket a fiatalokat hoztam példának, mert nekik van lehetőségük a normális szintű felkészülésre, a többieknek nem.
Az A csoportots játékvezetők nincsenek olyan messze a magyar bíróktól, mint gondolod, a helyzet ellenére.
Talán Kapus mondta valahol, hogy az NHL honlapon az ottani bírókat szidják, hasonlóan az itteniekhez.
Este fél hétkor Székesfehérváron kerül sor a juniorbajnoki döntő negyedik mérkőzésére, a Sapa Fehérvár AV 19 a Bp. Starst fogadja. A párharc 2-1-re áll, amennyiben a hazaiak nyernek, bajnokok. Fél órával később kezdődik a felnőtt bajnokság harmadik elődöntője, itt az FTC…..
Zdrast 2010.03.16 13:39:58
@Thomas_AV: Azért azt tegyük hozzá, hogy ebben a szezonban a Volán csak Pesten tudott nyerni, míg a Stars csak Fehérváron. Ha a hazaiak úgy játszanak, mint legutóbb, akkor nincs esélyük, a 3. meccsen sem rajtuk múlt az eredmény.
Jégkorong Vasas-Dab.Docler 3-4 2010.03.14 15:52:00
Elképesztően izgalmas mérkőzést vívott egymással a Vasas Budapest Stars és a Dab.Docler. Két harmadon keresztül a dunaújvárosiak látszottak győztesnek. Az első húsz percben egy gyönyörű támadás végén Magosi, a másodikban pedig emberelőnyös játékban Pozsgai szerzett gólt…..
Zdrast 2010.03.15 21:10:55
@rosi02: Az NHL-t nem biztos, hogy jó példának venni, az ottani szabályokban van néhány eltérés az IIHF szabályokkal szemben. Ha konkrét esetet mondasz, akkor a szabálykönyvből és a case book-ból kiderül, hogy melyik esetben mi volt a helyes döntés.
Zdrast 2010.03.15 21:15:43
@rosi02: A vétkes csapat védekező harmadában, mert a les bedóbó pont területi előnyhöz juttatná a vétkest. Szerintem.
Zdrast 2010.03.15 21:19:32
@rosi02: A vétkes csapat védekező harmadában, mert a lesbedobó ponttal területi előnybe jutna a vétkes csapat. Szerintem, remélem most elküldi.
Legfeljebb az antihokiban vagyunk jobbak, értékelte a helyzetet Szergej Oreskin, a Ferencvárosi TC edzője. Pénteken megkezdődött a bajnokság rájátszása, a Stars idegenben verte a Dab.Doclert. Szombaton az FTC fogadja a magyar bajnokot, az EBEL-rájátszásban is részt vevő Sapa…..
Zdrast 2010.03.13 16:35:36
@zsolt007: Ha úgy gondolod, hogy te jobban vezetnéd a mérkőzést, mint Varjú és Haszonits, akkor gyorsan szólj, adok szerelést, és megnézzük a produkciót.
Ebben az idényben elszaporodtak az alattomos és brutális fejre irányuló ütések és ütközések az NHL-ben. Ősz óta több mint 40 játékos sérült meg ilyen módon, akik összességében több mint egy naptári évnyi időt töltöttek a felépüléssel. A csapatok menedzserei háromnapos…..
Zdrast 2010.03.12 21:15:16
@kiralyfi: Ha ennyire tetszik az erőszak, akkor ajánlom figyelmedbe az Eurosport adásait, hétfőnként szokott lenni wrestling, meg néha ketrecharc is.
Nem tudom, te mennyire örülnél neki, ha éppen a másik irányba nézel, és utána arra ébredsz, hogy egy rakás orvos ugrál körülötted a korházban. Vak oldalról csak azok a játékosok ütköznek, akik nem mernek szemből.
12 éve játszom versenyszerűen a játékot, és volt egy hasonlós esetem három éve a fehérvár ellen játszva. Adtam egy paszt a saját harmadunkból, és mire körül tudtam nézni, már a fehérvári játékos botja a nyakamban volt. Nem lettem volna ennyire felháborodva, ha a játékos nem a félpályáról korcsolyázott volna rám, és nem a szándékos sérülésokozás lett volna a cél. Összehozott nekem egy jó féléves sérülést, egyedül annak örültem, hogy gólpaszt adtam.
Sajnos most újra rásérültem erre, megint fél évet kaptam.
A lényeg, ha ennyire kemény sportnak érzed, akkor nyugodtan találkozhatunk, rádadjuk a felszerelésem, én szerelés nélkül is vállalom, hogy 'ilyen keményen' fogok játszani a leszakadt vállammal is, és ígérem, hogy nem én leszek, akit a játék végén le kell vinni, ha erre van igényed.