Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Független Én

40 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem javaslom Szabadúszóként otthon is dolgozhatsz Ha többen mentek és mindenből "föltankolsz" Maradj az első világban Legyen jó biztosításod..
Mi az a jet leg? Alhatok-e a repülőgépen? Ha egy napra megszakítasz egy 12 órás repülőutat Állj át ár otthon Az alkohol nem megoldás - és a kávé is csak részben az Tedd kényelmessé az utazást Adj magadnak plusz 3 napot..
  Angolul mindenhol beszélnek Mutogatásból mindenki ért A képek eligazítanak Egy szótár elég Van wifi, van tolmács..
10 és fél éves voltam, amikor meghalt a Nagymamám. Anyai nagymama volt, nagyon közel voltunk egymáshoz. Életemben sokat írtam, de róla még sohasem. Félek attól, hogy minden szó, amit róla megosztok másokkal, elárulja a kettőnk kapcsolatának intimitását.Nagymamám vidéken élt. A második világháborúban…..
Sokan gondolják, hogy nem mennek el egy olyan csoportba, ahol idegenekkel kell megosztani a szerettük elvesztésének tapasztalatát. Azok azonban, akik ezt a gondolatot félre tudják tenni és mégis részt vesznek egy gyászcsoport összejövetelein, nagyon sok jót tapasztalnak meg. Hogy ez miként…..
Gondviselőként a szülőknek joguk van - a gyerek életében és halála után is - tudni, hogyan és miről kommunikált fiatalkorú gyerekük az interneten. Bár megszületett az első ítélet Németországban, amely megállapította a Facebook-profil örökölhetőségét, az internetes vállalat fellebbez...
Mindenki másképp gyászol. Ezt leginkább olyankor szoktuk mondani vigasztalóan, ha nem tudunk mit kezdeni egy gyászoló viselkedésével. Nem értjük, nem érjük el, esetleg meg sem merjük közelíteni. Egy veszteséget követően sokszor és sokáig csak figyeljük magunkat, és próbálunk…..
Rengeteget segíthet egy állat jelenléte a gyászolónak, de nem minden esetben jelent jó megoldást.A modern betegápolás anyja, Florence Nightingale már a 19. században megállapította, hogy egy állat „tökéletes társa a betegeknek, különösen a hosszan elhúzódó krónikus…..
Az emlékezés nehéz. Feltépi a fájó sebeket. Csak ma emlékezem? Nem!!! Mindig, minden áldott nap. Mindig, minden áldott órában, percben, másodpercben. Hol vidáman, mosolyogva tekintek vissza rád... De vannak idők, mint a mai, amikor valahogy mások az energiák. Fájók, felkavarók.…..
Felröppenni készülő darvak, szelíden hunyorgó mécsesek és az alkonyati fényben elcsendesülő sírkert. Minden évben elérkezik november elseje, az emlékezés ideje. Ha egy gyermek elveszíti szüleit, őt árvának nevezzük. Ha egy házastárs elveszíti férjét vagy feleségét,…..
November 1-je mindenszentek ünnepe, november 2-a halottak napja a keresztény világban. Ilyenkor általában gyertyát gyújtunk, mert ez a "szokás". De mit "ünneplünk" ezeken a napokon? Mindenszentek (latinul: festum omnium sanctorum) a katolikus egyházban az összes üdvözült lélek…..
Szerettünk elvesztését életünk legfájdalmasabb időszaka követi, az út az elengedésig hosszú és egyénenként változik, ebben a folyamatban nyújt támaszt az Everrip és az engeddel.blog.hu, melynek aktív segítője, Lung Andrea, a Léleggondolat pszichológiai tanácsadója és…..
Szeptember 10-e az öngyilkosság megelőzésének világnapja. A Nemzetközi Szövetség az Öngyilkosság Megelőzéséért (The International Association for Suicide Prevention – IASP) 2003-as kezdeményezésének köszönhetően ezen a napon világszerte felhívják a közvélemény figyelmét…..
Még akkor is sokáig nézem azt a helyet, amikor már régen nem látom. Talán valamit elfelejtett elmondani, és talán még visszatérhet - reménykedem. De nem jön vissza. Csak a hiánya marad utána, mint valami horpadás a térben.Murakami Haruki       Arany Drágaságom!Mondd, hová…..
"Mielőtt bármibe is kezdenél a részvételedet illetően, nem árt, ha tájékozódsz, hogy illően búcsúzhass el. Nézzük meg, milyen buktatókkal szembesülhetsz a búcsúszertartásokon!"Szerencsére nem kell gyakran utolsó útjára kísérnünk senkit, ezért amikor sajnos mégis meg kell…..
"A szeretetnek felül kell tudnia írni a gyász taszító erejét. Ha ez nem sikerül, akkor a gyász utáni élet fogja felülírni a kapcsolatokat." Szokták mondani, hogy egy haláleset nem megváltoztatja az embereket, hanem megmutatja az igazi arcukat. Ami aztán nagyon gyakran fellebbenti a…..
Olyan társadalomban nőttem fel, ami azt tanította: csak az igaz, amit látunk-hallunk. Te vagy a fontos. Ha nem, tedd fontossá magad. Az, aki a gyász ideje alatt még mindig meg van győződve arról, hogy az az igaz, amiről meggyőződik, annak nagyon nehéz. Barátnőm, Márti – aki…..
Amikor valakit elveszítünk, talán annak a felismerésnek a pillanata a legfájdalmasabb, hogy többé nem találkozhatunk vele. Elviselhetetlen és értelmetlen gondolat, melynek felfoghatatlan valósága jeges kézzel markolja meg a szívet. Hiszen ha csak egyszer is, még egyszer utoljára…..
Néha úgy halunk meg egymásnak, hogy még élünk...Együtt búcsúzunkA temetések, mint a születések, sohasem egyformák. Ugyanolyan egyediek, mint azok, akiktől búcsúzunk. Feketeruhás alakok. Néhány szál virág, koszorú, valamilyen színtelen búcsúzó, utána halotti tor a…..
Te hogy csinálod? - kérdezik azok, akiknek mostanában kellett szembesülniük egy szerettük elvesztésével. Az ember sok mindent kibír. Olyat is, amire korábban azt mondta volna: belepusztulok. Igen, belepusztul az ember. Egy darabig. De nem szabad sokáig. Te döntöd el.Ha sokáig ragadsz…..
Ma már percek alatt értesülünk mindenről, ami a nagyvilágban történik. Szinte minden eljut hozzánk, akár akarjuk, akár nem. Gyorsan értesülünk természeti katasztrófákról, tömegbalesetekről, öngyilkos merényletekről. Néha felkapjuk a fejünket, sajnálkozunk, meghökkenünk,…..
„Nem azt akarom mondani, hogy szeretni kell a halált; az életet kell olyan egyértelműen, számítások és válogatás nélkül szeretni, hogy ez a szeretet természetesen, az élet részeként foglalja magába a halál szeretetét is, a halálét, mely az élet másik oldala.” (Rainer Maria…..
Amikor valaki elmegy, azt mondjuk, legyen neki könnyű a föld. Aki itt marad, annak sokszor nem mondunk semmit. Csak állunk bénán, talán el is kerüljük a gyászolót, csak ne kelljen semmit mondani. Egyszerűen nem tudjuk mit kellene mondani. Elfelejtettük a vigasztaló szó erejét, nem…..
Jack Kornfield írta azt Buddha tanításai alapján, hogy az emberek legnagyobb tévedése az, hogy elhiszik van idejük. Mégis, ha végiggondolod, hogy az életed során mennyien mentek el, sokan közülük talán megmagyarázhatatlanul, hirtelen, váratlanul és túlságosan korán, akkor azt…..
Az élet három „szüksége” a születés, a házasság és a halál közül az utolsót minden nép esetében, szerte a világban olyan hiedelmek és ehhez tartozó szokások övezik, amelyeket egyrészt a félelem, másrészt az összetartozók egymás iránti megbecsülése teremtett meg. A…..