Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Milupapa

123 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasók! A Legendavadász blog 2015 augusztusától "A világ titkai" néven folytatja tovább tevékenységét az alábbi címen:   http://avilagtitkai.com/   Új néven, még…..
A Legendavadász hamarosan megújul, és portálként fogja folytatni működését. Ha szeretnél egy nagy látogatottságú, érdekes témákat feszegető oldal szerkesztője lenni, és megfelelsz a követelményeknek, ne habozz, vedd fel velünk a kapcsolatot!Amit elvárunk tőled:- Minimum 18…..
A Stonehenge külső körét 11 darab riolit, úgynevezett "kékkövek" alkotják. A tudósok 1923 óta egy dél-walesi helyszínt tartottak ezen mitikus alapanyagok származási helyének, azonban egy újabb kutatás szerint másfél kilométert tévedtek. A mai napig nem tudni, hogyan kerültek a…..
Csütörtökön este éri el napközelpontját az ISON, és ezután már azért is szurkolhatunk, hogy mégiscsak hulljon darabjaira, mert úgy szebb lehet a látvány - írja az Origo cikke. Már csak három nap: november 28-án (csütörtökön), magyar idő szerint 19.38-kor napközelbe ér az…..
November 28-án ér a Nap közelébe az ISON üstökös, melyet már 2012-es felfedezésekor az évszázad üstökösének kiáltottak ki. A kométa - melynek Facebook csoportja is van - szinte súrolni fogja központi csillagunk felszínét, ha túléli a randevút, elképesztő látványossággá…..
Az eddig látott legnagyobb gamma-kitörést észlelték a NASA szakemberei. Az egyszerűen Szörnynek elnevezett anomália olyan erős volt, hogy ha Földünkhöz közelebb történik, elpusztulhatott volna a bolygó. A gamma-kitörések, a tudomány jelenlegi állása szerint az Ősrobbanás óta…..
Bizarr küllemű mélytengeri halat fogtak Kanada északi partjainál. A szakértők először úgy vélték, hogy a Davis Strait közelében fogott nem mindennapi zsákmány egy goblin cápa, mely szintén a mélytengerek lakója. Jobban megvizsgálva a fogást, arra jutottak, hogy a szürke, puha…..
Amikor 1924. november 11-én – világszenzációként – a tudósok felbontották Tutanhamon, egyiptomi fáraó múmiájának gyolcstekercseit, s a múmián elsőként egy csodálatosan szép arany melldíszt fedeztek fel. A melldísz közepén féldrágakövek és üvegpaszta berakások között…..
Legendavadász 2013.11.19 08:30:06
Korábbi cikkemben arról folytattunk képzeletbeli eszmefuttatást, hogy vajon létezik-e valóság, vagy csak a saját képzeletünk szüleménye a szó klasszikus értelmében vett „valóság”?  Az agyunkat nagyon könnyen be lehet csapni. Ami azt illeti, mi magunk is becsapjuk saját…..
Legendavadász Kínai időalagút? 2013.11.18 14:24:49
Kínában az elmúlt hónapokban nagy híre ment egy földalatti alagútnak, melyen áthaladva az autósok különös jelenséget tapasztaltak: óráik egy órával visszaállítódtak, mire az alagút másik oldalára értek. A Guizhou tartományban lévő Zunyi melletti alagutat a helyiek csak…..
Az egyesült királyságbéli Dalhousie kastély már korábban is híres volt arról, hogy kísértet lakta. A látogatók különös hangokat, földöntúlinak ható kopogásokat, és egyéb gyanús zajokat vélnek hallani a kastély falain belül. A 13. századi skót kastély…..
Olvasónk az amerikai Utah államban kapta lencse végre azt a furcsa tárgyat, amely egy helyben lebegett, majd néha fordult egyet. Mivel vezetés közben fényképezett, így a második tárgyról már nem volt alkalma képet készíteni.  Senkinek nem írunk újat azzal, hogy ha…..
Francia kutatók szerint akár egy másik bolygóról is jöhetett az a közelmúltban talált vírus, mely tízszer nagyobb az ismert, földi vírusoknál.A Pandoravírusra keresztelt organizmus egy mikrométer nagyságú, más vírusok ennél tízszer kisebbek - írta a Ráadásul a génjei hat…..
Legendavadász Valódi-e világunk? 2013.08.01 14:39:55
Elgondolkodtunk már valaha azon, hogy a valóság – amit érzünk, látunk, tapasztalunk a környező világból – az ténylegesen valós-e? Mi van, ha nem? Mi van, ha a valóságot mi magunk, a tudatunk határozza meg. Azt, hogy mit látunk, hogyan érzékelünk. Az anyag formálja a tudatot,…..
Hihetetlen de igaz rovatunkban rendhagyó módon egy magyar esetről számolunk be. Azt gondolnánk, efféle esetekről csak a külföldi országok kapcsán hallhatunk, de nemrég bebizonyosodott, hogy kis hazánk is „büszkélkedhet” gyomorforgató történetekkel. Már az ókorban is…..
Legendavadász Robbanás a Holdon? 2013.05.22 23:03:27
Öt tonna TNT robbanásának megfelelő energia szabadult el a becslések szerint akkor, amikor egy durván negyven kilogrammos égitest csapódott be a Hold sötét oldalán májusban. A becsapódást azon, 2005 óta tartó projekt keretén belül észlelték, mely a Föld állandó…..
Az első beszámolók nagyjából 15 éve láttak napvilágot a fekete szemű gyerekekről. A nemzetközi észlelések csak BEK-ként (Black Eyed Kids) nevezik ezeket az eseteket. Mi is olyan különleges ezekben a történetekben? Első hallásra talán semmi, hiszen fekete szemű gyerekekkel és…..
A régóta köztudatban élő állítással szemben mégsem 14. századi hamisítvány lehet a torinói lepel. Legalábbis egy újonnan megjelent olasz könyv Jézus Krisztus halála körüli időpontra datálja az évente több százezer hívőt a torinói katedrálisba vonzó ereklyét. A Páduai…..
Legendavadász Illúziók 2013.03.13 15:53:04
Érdekes jelenség az illúzió. Emberek százai esküsznek arra, hogy látnak bizonyos alakzatokat hol a Földön, hol más bolygókon, más esetben éppen a reggeli pirítósban. Az emberi elme képzettársításairól van szó, vagy valóban rejlik valami a formák mögött? Az ember szinte…..
Érdekes jelenségre lettek figyelmesek az amerikai Tuscin lakói, ahol titokzatos, lila golyók bukkantak fel a semmiből. Először a hely vezetősége sem tudott magyarázatot találni a szokatlan jelenségre, és vizsgálatra küldték az ismeretlen eredetű anyagot. Magukat a golyócskákat…..
A végtelenbe, és tovább A múltra emlékezhetünk, de a jövőre nem. Előbb megszületünk, és csak utána halunk meg, nem fordítva. Van egy sorrendiségi szabály az univerzumban, mely sohasem borul föl. Mi van, ha egyáltalán nem létezik idő, és az időt csak mi magunk találtuk ki,…..
Radikálisabb elméletek Nem az ősrobbanás elmélete az egyetlen, amivel magyarázni lehet az általunk ismert világot, de minden bizonnyal a legnépszerűbb. Az alapvető feltevés az ősrobbanásnál az, hogy a robbanás előtt nem létezett idő. Ezt így a kutatók némi szájhúzással…..
Mekkora a világegyetem? Hol van vége az univerzumnak, és mi van a határain túl? Ezt senki sem tudja, és minden bizonnyal még nagyon sokáig – ha nem is örök időkig – nem fogja tudni senki. Ez a bűvös kérdéskör foglalkoztatja talán legrégebb óta az emberiséget. A kérdésre…..
Előző cikkünkben arról számoltunk be, hogyan vitte Dr. Rife sikerre új, rákgyógyító eljárását, mely során 16 súlyos betegből 14-et a határidő előtt, kettőt pedig azután gyógyított meg. Az 1934-es klinikai tesztek után elsöprő érdeklődés indult meg az eljárás után, és…..