Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jakab Andor

0 bejegyzést írt és 826 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ami a szemünk előtt zajlik, nem más, mint vertikális népvándorlás. A mozgás most nem jár földrajzilag értelmezhető helyváltoztatással. A kulturálatlanság, a butaság, az ízléstelenség, műveletlenség, erő-imádat, a vad indulat nem vízszintesen vonul, hanem a társadalmi…..
A közéleti blogszféra a 2014-es választásokig tartó kampányidőszakának egyik legnagyobb problémája várhatóan a véleménynyilvánítási szabadságunk maradéktalan érvényesítése, illetve annak korlátai lesznek. Valamint az, mit is lehet tenni azokkal, akik  jogukkal…..
Jakab Andor 2013.03.18 02:03:08
Tartalmas blogbejegyzés!

Sokat olvastam a témáról, többnyire angolul, de itt számomra is volt sok új információ. Biztosan vissza is fogok még nézni alaposabban tanulmányozni például a kutatási adatokat.

Ha jól értem a blog profilját, valóban passzolna hozzá egy moderált, értelmes kommentelő közösség. Abban pedig - talán - segíthet ez a részletes eligazítás a trollkodásról.

Végigfutva a hozzászólásokat, nem úgy fest, hogy óriási és azonnali sikert lehetne máris elkönyvelni, de hát minden kezdet nehéz. :-)

Úgy látom, hogy itt komoly a szándék egy értelmes vélemény-közösség létrehozására, ezért szeretnék javasolni is valamit.

Szerintem szükséges lenne a blogmotor technikai fejlesztése a hatékonyság érdekében, talán felvehetnétek a kapcsolatot a blog.hu fejlesztőkkel, és itt tesztelni lehetne új funkciókat.

Két olyan technika is van, amelyek itt-ott beváltak, és szerintem jelentősen hozzájárulhat a trollkodás csökkentéséhez.

1.) Trollketrec

A moderátor jelöli trollnak a felhasználót, így kerül a "trollketrecbe". A troll erről nem kap semmiféle visszajelzést. Ő maga látja a saját hozzászólását, és látja a többi troll is. De a többiek nem. Tekintettel arra, hogy azt hiszik, hogy elérték a céljukat, nem regisztrálnak újra, nem kell őket újra és újra kitiltani. A normál felhasználók viszont nem ugranak be a trollkodásnak, tehát nem etetik a trollt.

2.) Ranking

A hozzászólásokat az olvasók értékelhetik fel és le irányba. Az értékelésben szerepet játszik a felhasználó rangja is, tehát többet ér egy megbecsült kommentelő értékelése, mint az új vagy semleges olvasóé, a troll értékelése pedig nem számít.

Ilyesmi algoritmus alapján a lista elején és kiemelt módon az értékes hozzászólások jelennek meg, míg az értéktelenek a lista végére kerülnek, egyre halványuló megjelenéssel.

Ez visszajelzést nyújt a hozzászóló számára, így az idők során fejlődni tud, ha akar. Másfelől lehetőséget ad a közösségi moderálásra is. Ez fontos, különösen ha nő a forgalom, hiszen a blogot nem egy vagy néhány embernek kell moderálni, hanem aktívan besegít az egész közösség.

+1

Ez nem a trollszűrést szolgálná, hanem az áttekinthetőséget. Jó lenne, ha választható lenne a blogmotorban olyan opció, hogy a hozzászólások hierarchikusan jelenhessenek meg. Tehát threadekben, ágakban láthassuk a hozzászólásokra érkezett hozzászólásokat.
ProgBlog „Kell egy csapat!” 2013.03.01 22:44:30
„Egy perc nyugtot se hagyjál a labancnak! Akiket sanyargat, azokat keresd: mind a te katonád lesz!” A Tenkes kapitánya – 1963   Hát kitört a háború! Hiába hozzák a legújabb közvélemény-kutatások a legtámogatottabb pártnak a Fideszt: ez csupán azért van, mert még…..
Jakab Andor 2013.03.03 11:34:46
@legeslegujabbkor:

Ezzel egyetértek. Az Együtt 2014 törekvései nagyon is tetszenek.
Jakab Andor 2013.03.03 11:38:46
@kuszkusz1:

Nem is azt mondom, hogy az elvakult fideszeseket meg kellene nyerni egy másik pártnak. Nem.

Azt mondom, hogy a többi ember, a "bizonytalan" ember nem azzal győzhető meg, hogy mi vagyunk a "nemfideszesek", csatlakozz te is, legyél nemfideszes.

Meggyőző és tömegvonzó ereje annak van, ha teljesen másként működik egy közösség, mint a Fidesz. De ez a másként működés nem lehet puszta fideszfikázás, mert az lényegében az, amit ők is tesznek.
Jakab Andor 2013.03.03 11:41:12
@panelburzsuj:

Az egység sokféleképpen értelmezhető. Én nem úgy értelmezem, ahogyan a Fidesz, vagy bárki más, aki azt gondolja, hogy egység akkor lesz, ha mindenki ugyanazt gondolja akármiben is. Az egység nem az, hogy egy párt alá összegyűlik a többség. A Fidesz a legjobb példa arra, hogy mennyire nem azt jelenti.

Másrészt, inkább használnám a közösség szót arra, ami kellene.
Egy szeptemberi cikkünkhöz érkezett egy igen elgondolkodtató hozzászólás TothLali nevű kommenterünktől: Röviden: kire szavazzon egy magyar CDU-szavazó? Mármint: EU-párti, atlanti-párti, versenypárti, kisebb állam (kisebb állami elosztás) párti. A kérdés azóta sem hagy…..
Jakab Andor 2013.02.16 11:59:15
@Kandeláber: Talán részemről már hihetetlen ezt mondani, de szerintem a kérdés abszolút nyitott még és a poszt sem Bajnait akarja az olvasó agyába befészkelni. Alakul a Párbeszéd Magyarországért arca, nyit (többek között) a Magyar Liberális Párt, ott a SZEMA, Kuncze is kérdéses, szóba jöhet lehetőségként a DK is, és hosszú még az idő, a semmiből is előkerülhet valami teljesen új, váratlan.
Blogosz Szóval akkor... 2013.02.12 17:01:15
Megkaptam persze én is Orbán Viktor miniszterelnök levelét. Akárcsak többszázezer anyaországon kívül élő magyar. Azt írja: „Tisztelt Honfitársam! (...) Tudnunk kell egymásról, és rendelkeznünk kell minden fontos, aktuális információval Magyarországról. Ezért a magyar…..
Jakab Andor 2013.02.13 12:20:21
@kunbéla000001:

De nagy szamárságot mondtál és milyen csúnyán tiszteletlenül. Hisz Orbán Viktor az, aki arra kéri Örsöt, hogy beavatkozzon, Örs pedig éppen azt mondja neki, hogy nem akar. Kun Béla, hát miért nem tanulsz meg figyelmesebben olvasni?
Hölgyeim és Uraim, tartozom egy vallomással - egy kicsit félek. Félek, mert nem beszélhetek nyíltan, őszintén arról, amit gondolok. Nem tehetem - és hozzám hasonlóan sokan nem merik megtenni -, mert egy szűk véleményformáló réteg által felhergelt csőcselék onlájn és…..
Jakab Andor 2013.02.02 01:04:16
A blog adminban láttam, hogy linkel rám ez a bejegyzés. Átfutottam és nagyon tetszik, gondoltam reagálok rá.

A "nácikártya" poszttal kapcsolatban azt szeretném hozzá tenni, hogy az értelmezése nem lehet teljes az irónia megemlítése nélkül. Már a címe utal rá, hogy ez maga a "nácikártya" néven közismert demagógia, és az írás végig szarkasztikus paródiája annak, ahogyan egy komoly témáról komolytalanul értekezni szokás.

A hivatkozott facebook státusz üzenet más tészta. Az már komolyabban tükrözi a tényleges véleményemet, de kérem azt se elemezzük úgy, mint egy akadémiai székfoglalót. Ténykérdés, hogy valóban látok kínzó hasonlatosságokat a mai kormány és a náci párt politikája között, és ez aggasztó számomra. Ugyanakkor, ahogy ott ki is fejtem, természetesen NEM gondolom, hogy a Fidesz nácikból állna, és a "fidess" és hasonló utalásokat éppen olyan primitívnek tartom, mint a többi aránylag épeszű ember. Ha viszont valaki komolyan foglalkozni szándékozik azzal, miért tartja Orbán politikáját autoriter, nacionalista hatalomgyakorlásnak, és miért lát párhuzamot az 1929 utáni helyzettel rengeteg magyar és külföldi értelmiségi, talán elgondolkodhat rajta. És itt is, mint ott is, hangsúlyozom, hogy NEM tartom a Fidesz tagjait és szimpatizánsait nácinak.

Végül a bérretegés dolgáról. Egy dologra szívesen megesküdnék, de nem teszem, mert az lófaszt se jelent. Csak még gyanúsabb lenne, hogy hazudok. Azért csak mondom, hogy pont ugyanolyan blogger vagyok, mint ennek a blognak az írója. Annyi történt -legnagyobb meglepetésemre-, hogy egy bejegyzésemet felkapta és osztotta a népség, így aránylag sokan megismertek.

Minden párttól és szervezettől tök függetlenül "működök", írok ha van kedvem, nem írok ha nincs, és azt amit akarok és ezért egy büdös vasat vagy támogatást vagy ajándékot vagy ilyesmi mutyit már csak azért se kapok, mert azt se tudják, hogy ki vagyok. Inkognitóban írok, és még a barátaim se tudják, hogy én írom a blogot, amit némelyikük olvas. :)

Szóval, akár hiszitek, akár nem, ez nem MSZP / Bajnai / LMP / SZDSZ propaganda csak egy blog. Tudom, hogy ez nem hihető, de a rend kedvéért csak leírom, hogy ez a tény.

Így aztán a szándékos rettegés / félelemkeltés "bér" része biztosan nem stimmel, arra próbáljatok más magyarázatot találni. Lehet, hogy kielemzitek, hogy valami más aljasság / romlottság / butaság / nemzetellenesség, vagy a fasz tudja, hogy mi visz rá, de az biztos nem, hogy lével tömnek a pártok. Mondom, egy politikus nincsen, akivel életemben akár csak egyszer beszéltem volna, vagy levelet váltottam volna, szóval az ilyen jellegű teóriákat szerintem hagyjátok ki, mert nem stimmel. Az igazság az, hogy egyik pártnak sem vagyok tagja, sőt még csak támogatója sem. Sőt, egész sokáig olyan magasról szartam a politikára, hogy még szavazni se mentem el.

Párt szimpátiám azért persze nekem is van, pláne amióta többet foglalkozok vele. A Jobbik nekem nagyon nem tetszik, míg Bajnai szimpatikus és lehet, hogy rá fogok szavazni, ha addig nem lesz jobb. A Fideszt rühellem, írtam is róla egy egész listát, hogy miért. Gondolom nektek is vannak hasonlóképpen szimpatikus és ellenszenves pártok és politikusok, csak éppen nagyjából fordítva, mint nekem. Ez azonban nem jelenti, hogy droidsággal vagy azzal kéne csúfolni egymást, hogy a másik nyilván pénzért írja azt a sok "baromságot".

Nem reménykedek persze, hogy ezt túl sokan elhiszik, hiszen az igazság mindig a legkevésbé hihető, de gondoltam a rend kedvéért megpróbálom kimondani, hátha.

Mint "híres" és "közéleti" meg satöbbi blogger annyit még hozzá, hogy ez nálam legalábbis tényleg nem úgy működött, hogy valaki "befuttatott". Szerintem nem volt látogatottabb a blogom, mint ez, amikor leírtam, hogy miért nem adok munkát, és azt veszettül sokan megosztották. Előfordul az ilyesmi másokkal is, feltesznek egy képet, sztorit, vagy valamit, ami futótűzként terjed. Azóta sem tol senki, összegyűlt a Facebook oldalamon nem sok, pár ezer arc, akiknek tetszik amit írok, nagyjából ennyi. Néhányszor voltam címlapon más írásommal is itt-ott, de ne gondoljátok, hogy valamiféle politikai nyomásra. És ettől az ember pont ugyanúgy kurvára nem érzi magát semmiféle közszereplőnek, vagy hírességnek, mint aki ezt a blogot írja. Én legalábbis tuti nem, és azt akarom, hogy ez így is maradjon. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy igaza van annak, aki nagyjából arra utalt, hogy nem kell mindenbe a nagypolitika gonosz összeesküvését képzelni. Van, hogy bloggerek irkálják a magukét és annyi az egész. Oké, engem most már kicsit többen olvasnak, és valószínűleg tök más a gondolkodásunk (nem tudom, csak ezt az egy bejegyzést olvastam, ezt is csak futólag), de ezen kívül lényeges különbség nincs kettőnk "hatalma" és "befolyása" között. Direkt párt propaganda persze létezik, de én annak nem vagyok része. Ha lesz olyan párt, amelyiknek a megválasztását közvetlenül szeretném, azt így, kerek-perec fogom írni. Mit tudom én, szerintem szavazzon mindenki az X pártra, mert az ilyen, olyan és amolyan okból milyen jó lenne. Nincs abban semmi szégyen szerintem.

További jó gondolkodást és blogolást!
Jakab Andor 2013.02.02 01:28:04
@Metrós Ryder:

A "Népirtás 8 fázisa" c. bejegyzésről talán elhiszed, hogy nem MSZP propaganda, hiszen nem én írtam, hanem egy Gregory H. Stanton nevű úr.

A ruandai népirtás kapcsán egyébként.
A kabarésorozatunkban igyekszünk követni a napi aktualitásokat is, ez most sem lesz másként. A hét egyik legjelentősebb eseménye Áder János köztársasági elnökké választása volt. De vajon mit keres Áder a kabaréban? Túl sokat nem, ritkán idézik, parodizálják, de a…..
Kettős Mérce Fidesz kontra Fidesz 2012.04.27 10:44:00
"Azt álmodtam, hogy két macska voltam, és játszottam egymással."  Karinthy Frigyes Tegnap a parlament legnagyobb pártja a Fidesz, bejelentette nem ért egyet a kormány (melyet a Fidesz alkot) javaslatával, a 98%-os különadó kivezetéséről. A fejünk pörög mint a…..
Fővárosi Törvényszék pénteki végzésével felülbírálta és hatályon kívül helyezte a Budapest Rendőr-főkapitányának a Meleg Méltóság Menetét megtiltó határozatát, derült ki nemrég. Azaz aki akar, vonulhat.  Érdekes egybeesés, tudatos, de lehet, hogy csak a véletlen…..
Lányomék az óvoda udvarán találtak egy kismacskát. Az ennivaló csöppségekben azonnal felbuzgott a jó szándék, és bár a kismacskának erre semmi szüksége nem volt, a gyerekek azért testületileg jól megmentették, többször is. Az állatkának – afféle drótlábú,…..
Jakab Andor 2012.04.03 23:27:44
„Nem ártana ezt a kifejezést megtanulni: zéró tolerancia! Semmi engedmény a csalás és a hazugság számára! Azonnali szigorú büntetést kell kilátásba helyezni, és azt maradéktalanul megvalósítani, hogy kellően elrettentsen. (…) Mindenki úgy válaszol (az EU…..
Jakab Andor 2012.04.01 20:26:24
Örülünk, Vincent? OMG Vincent 2012.04.01 12:00:00
  Az Örülünk, Vincent blog nem szűnt meg, csak kissé átalakul. A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság NER/201204-1 sz. határozata alapján jogsértő tartalom ismételt közlése miatt ideiglenesen felfüggesztette a médiaszolgáltatás továbbítását, azaz magát a blogot. Az…..
Recseg-ropog a Fidesz konstruált valósága. A tegnapig sziklaszilárdnak tűnő mítoszok kártyavárként omlanak össze, mint a hatalmas felhőkarcolók az Eredet álomvilágában. A „vonalat” értő, sőt diktáló „műhelyek” hasadnak szét a gyökerükig, korábban…..
A selejt bosszúja – ezekkel a szavakkal jellemezte a közmédiában dúló viszonyokat a Távirati Iroda ura a január 2-i „eltűntetett tüntetés” kapcsán. Meglepően éleslátó és önkritikus leírása ez az uralkodó politikai logika egészének: selejtes folyamatok során selejtes…..
Jakab Andor 2012.03.29 16:05:02
Poldi bácsi megmondója Himnusz 2012.03.25 15:02:00
Most vasárnap délután három óra van. Még majdnem három órát kell várni arra, hogy kiderüljön, el meri-e énekelni a veszprémi közönség a magyar himnuszt az MKB Veszprém-Ademar León EHF Bajnokok Ligája férfi kézilabda-mérkőzés előtt. Az esélyek jók, általában sem hagyjuk…..
Jakab Andor 2012.03.25 16:17:46
Ha legközelebb Veszprémben járok és betérek egy boltba vásárolni, a kasszánál fizetés előtt feltétlenül el fogom énekelni a magyar himnuszt. Azt hiszem, ez a hazafiassághoz hozzátartozik. Természetesen elvárom, hogy az egész bolt elcsendesedjék és velem együtt áhítattal énekeljen, mert ha nem, azt becstelenségnek fogom minősíteni. Már előre szólók, hogy amennyiben a biztonsági őrök ebben meg próbálnak akadályozni, annak lesznek következményei. Magyar embert ugyanis szigorúan tilos himuszéneklésben korlátozni és ha mégis megteszik, azon nyomban Navracsics Tiborhoz fordulok segítségért. Az mégsem járja, hogy Magyarországon magyar embernek megtiltják, hogy a magyar himnuszt elénekelje.

Valahol szerveznek egy nemzetközi (sport) rendezvényt, mi meg odamegyünk és képtelenek vagyunk elfogadni és betartani a szervezők által meghatározott szabályokat, hanem a saját szabályainkat politikusok (Navracsics) akarják ráerőltetni a nemzetközi szervezetekre is. Olyan ez, mintha nekem akarna dolgozni egy alkalmazott, de azt követelné, hogy mielőtt mondjuk valamilyen munkát elvégez, ő márpedig az ügyfélnek elénekli a himnuszt, és ha mondom neki, hogy márpedig az én cégemben nem éneklünk himnuszt mielőtt kiszolgáljuk az ügyfelet, akkor panaszkodna a politikusának, hogy ő itt jogaiban korlátozva van. Értelmetlen trollkodás ez, hazafiasság ürügyén súlyos károk okozása az országnak, a magyarságnak. Égés.
A Rágalmazásellenes Liga felmérése szerint a magyarok 63 százaléka antiszemita - olvasom a napokban, majd rögtön el is kezdődik a vita a vizsgálat helyességéről, meg a módszertanáról. Schiffer rögtön pozicionálja is magát, hogy Magyarországon nem erősebb az…..
Jakab Andor 2012.03.22 23:59:16
@Humperdickk:

Noha a frusztrációd tökéletesen érthető - normális ember nem szeretné, hogy a gyereke rasszista legyen -, a megnyugtatásodra javaslok néhány gondolatot.

A szabad világ, ahol mindent szabad mondani, nekünk még nagyon szokatlan, de valójában akárhová is megyünk (ahol szólásszabadság van), mindenféle sötét, őrült dolgokat is beszélnek a népek, és bizony a rasszizmus sem magyar találmány, és mindenütt másutt is megnyilvánul.

Pedagógiai szakértők egyöntetű véleménye leginkább azzal nevelhetünk a gyerekünkből rasszistát, ha tabut csinálunk belőle, nem is beszélünk a különböző rasszokról soha, és azt mondjuk "legyél színvak", mintha nem is léteznének cigányok, feketék és fehérek. Persze angol és amerikai szakértőkről beszélek, ahol ez soha nem volt tabu téma, és mert régóta iszonyat ciki és vállalhatatlan és pedagógiai, szakmai szégyen lenne a szegregáció, teljesen természetes ügy, hogy az osztályban (csoportban, munkahelyen) feketék és fehérek és ázsiaiak és mexikóiak együtt vannak és ez felvet bizonyos problémákat, amelyeket éppen úgy kezelni kell, mint azt, hogy a gyerekek időnként rosszalkodnak, illetve a munkahelyen meg munkahelyi konfliktusok vannak mindenféle egyéb okból is, amiket egy normális cégben tudni kell kezelni.

Nem szabad hát azon önmagában aggódni, hogy a gyerek tudja, hogy ki a cigány! Az óvoda nagyonis jól teszi, ha ebből önmagában nem csinál egyáltalán ügyet! Gondolj bele fordítva, abból se kell ügyet csinálni, ha a gyerekek tudják, hogy ki magyar.

Egy ötéves gyerek sok butaságot (is) mond, szóval még azon sem "akadnék ki", hogy azt mondja, hogy a cigányok lopnak. Direkt nem csinálnék belőle nagyobb ügyet, mintha akármi más butaságot beszélne, amit gyerekek szoktak. Még észreveszi, hogy ezzel idegesíteni lehet, és akkor aztán elszabadulna a pokol. :)

Érdemes találni rá alkalmat és meg lehet beszélni ezt a dolgot teljesen nyíltan, mindenféle idegeskedés nélkül. Gyerekekkel ráadásul még olyan könnyű, még nem agykárosultak. :)

Én azt mondanám a gyerkőcnek, hogy azt csak a buták mondják, hogy a cigányok lopnak. Persze cigányok között is sokan lapnak, ahogy az összes többi magyar között is sokan lopnak és nincs is olyan népség, akik között ne lennének lopós emberek. De ha az ovis társa nem lopott, akkor csúnya dolog azt mondani rá, hogy lopós! Ha esetleg úgy látja, hogy lopni látja, akkor szóljon neki, hogy szerinte nem szép dolog lopni, de hát abban se az a csúnya dolog, hogy valaki cigány, hanem az, hogy lop. Gondoljon csak bele, hogy megsértődne, ha azzal csúfolnák, hogy ő lopós, miközben nem is lopott el soha semmit, ha megtetszett neki egy játék, akkor mindig udvariasan elkérte a másiktól (itt esetleg elgondolkodhat, hogy ez talán nem is mindig így történt), szóval nem szokott lopni, de mégis azzal csúfolnák a többiek, hogy ő lopós, hiszen magyar, a magyarokról pedig sok buta ember szintén azt gondolja, hogy lopósak és még táblákra is kiírják, hogy "magyar ne lopj!". Minél részletesebben és nyíltabban, annál jobb és egy gyerek még garantáltan képes megérteni egy ennyire egyszerű, a napnál is világosabb dolgot, hogy nem büntetünk valakit meg azért, amit nem is követett el.

A gyerek még érti annak az igazságtalanságát, ha kap egy jókora pofont, pedig nem is csinált semmi rosszat.
Szavazzatok! Az első körre itt tudjátok leadni a szavazatotokat: https://www.facebook.com/sajtoszabadsagert/posts/410389842311480 Az első szavazási kör lezárult. Hamarosan publikáljuk a második kör szavazását.Szavazzatok a második körben is!…..
Nívó Közeleg a fordulat! 2012.02.02 01:51:00
Az elmúlt hetekben szinte minden a kormány és Matolcsy ellen dolgozott. Az adósságválság újabb hullámai nagyon komolyan érintették Magyarországot is, az euró árfolyama történelmi mélypontra süllyedt, ami az államadósságot is újra történelmi rekord közelbe, GDP arányosan…..
  Válasz Majtényi László írására Előrebocsátom, egyetemi kutatóként nagy figyelemmel követtem Majtényi László professzor úr adatvédelmi jogi munkásságát; a Hírszerző tavaly még azt is megszámolta, hány alkalommal hivatkoztam meg könyvemben (állítólag tízszer). Ha a…..
Jakab Andor 2012.01.31 03:17:03
Nagyon hálás vagyok ennek a posztnak.

Egy okból.

Tartalmaz egy linket az elején Majtényi László "Tudatlanság hatalom" c. írására, amire enélkül nem is bukkantam volna rá. Pedig parádésan jó.

"Nagyon remélem, hogy a következő érvelés legalább részben tisztáznak (!) minket a butaság, valamint a delíriumos állapotban meghozott hatósági döntések kritikája, illetve súlyos vádja alól."

Szép remény, de nem tudok jó hírrel szolgálni. Sajnos az én személyes szememben nem sikerült tisztáznia magukat. Sőt, éppen ellenkezőleg. Akármilyen súlyos vádnak is számít esetleg egy ellenvélemény, bennem csak megerősödött a bizonyosság, hogy az emberi méltóság fogalmát delíriumosan, betegesen, kifordítva, skizoid módon értelmezik.

Majtényi László tökéletesen megvilágította, pontosan ebből fakad az is, hogy bornak tulajdonítanak emberi méltóságot, vagy újabban már házaknak is, amikor kitiltanak a Parlamentből sajtómunkásokat. Pedig emberi méltósága - logikus - embereknek van, és teljesen lüke dolog emberi méltóságot tulajdonítani növényeknek, tárgyaknak, fogalmaknak stb. Ebből a kifacsart logikából csupa ilyen butaságok következnek.

Rettenetesen hosszú és unalmas az érvelés, pedig a dolog egyszerű és kristálytiszta. Az emberi méltóság megsértése NEM közérdek. Még akkor sem, ha az illető ember történetesen a Fidesz éles kritikusa.

Az emberi méltóságot irracionális, teljes nonszensz, képtelenség bárhogy máshogy értelmezni, mint az ember (egyén, személy) szemszögéből. Teljesen lehetetlen a közérdek felől. Pont az a lényege, hogy az embernek definiálva van a méltósága, ami még akkor is adott, ha valaki történetesen megveszekedett gonosztevő. Az emberrel együtt jár, hogy van neki emberi méltósága, amit megsérteni szigorúan tilos.

Közérdekből korlátozható mindenféle joga, de az emberi méltósága nem. Az emberi méltóságot tehát nem lehet közérdekből korlátozni. Az olyan hely, ahol valamiféle delíriumos "közérdekből" az emberi méltóság is megsérthető, rettenetes.

Az olyan helyen megtörténhet, hogy az embernek már a méltóságát is készakarva, direkt megsértheti az adójából fenntartott köztelevízió, majd a szintén az adójából fenntartott média felügyeletet ellátó hatóság hetet-havat összehordjon arról, hogy az tulajdonképpen miért kifejezetten közérdek (teljesen oké, ha nem sért közérdeket).
Kedves Modor Tibi! Számtalan posztot olvashattunk tőled arról, hogy mi modoros. Az ember lassan nem mer megszólalni sem, hiszen ad-hoc jellegű, újonnan keletkező társadalmi és társalgási divatirányzatok szabják meg viselkedésünket, netán blogok, amikben leírják, hogy mi menő és…..
Jakab Andor 2012.01.29 19:03:13
@combo: ez kurvára így van, blogolni és pláne kommentelni alapból kurvára nem menő. Csak azt nem tudom eldönteni, hogy ez baj-e, ha egyszer a "menő" az pont azt jelenti, hogy "ciki". Áhhh, nehéz az élet.
Jakab Andor 2012.01.29 19:16:25
@combo: Hááát, arra nem vennék mérget, hogy az egész országban minden kommentelő kifejezetten menő, de értem, amit mondol. Viszont akárhogy vesszük, itt is arról van szó, hogy milyen ciki már menőnek lenni. Nem?
Ez nem más, mint egy megalapozatlan, aljas rágalomhadjárat az Elnök Úr ellen. Látjátok, még csak rábizonyítani se sikerült semmit, de máris helyrehozhatatlan károkat okoztak ezek a mocskok. Bárkit ilyen módon gyanúba keverni, a puszta feltételezést is már tényként kezelni,…..
Jakab Andor 2012.01.28 21:58:02
@Rüszmeteg: Én nem mondtam senkire, hogy balfasz, engem támadtatok itt vagy húszan, huszonöten. De ezek szerint akkor ezek szerint utána néztél te is azóta. Amúgy mi a véleményed arról, hogy normális hangnemben kellene a köztársasági elnök úrról is nyilatkozni a sajtóban?
Jakab Andor 2012.01.28 23:32:12
@Rüszmeteg: "... nem akar vagy nem tud védekezni, minél előbb szét kell szedni ..."

Az én időmbe még más volt a becsület mert nem akartuk minél előbb szétszedni azokat, akik nem tudnak védekezni. Én ezt utálom a liberális médiába, hogy azt hiszik, hogy a sajtó szabadsága azt jelenti, hogy mindenkit bunkózni, beszólogatni, anyázni.
Jakab Andor 2012.01.29 11:30:59
@aribeth: nekem is meg szokott gyűlni velük a bajom, itt is volt egy trollface. Hallari is állandóan egy ilyen troll oldalon van, van akinek az a szórakozása, hogy mások tisztességes beszélgetéséről elterelik a témát, direkt idegesítőek, el akarják rontani a mások szórakozását. A dolog úgy működik, hogy mire észbekapnak az emberek már rég nem is a köztársasági elnök úrról van szó, hanem teljesen elterelték a témát a maguk hülyeségére. Azt használjátok ki ti is, hogy sok ember hiszékeny és mindenkinek bedől. Én ezért ragaszkodok ahhoz, amiről itt szó van és nem sértegetek soha senkit. Pláne a Schmitt Pált, aki nem érdemelte volna meg, hogy így lejárassátok és nem bírjátok elviselni, hogy megírta végre a Tibi, hogy Elég, el a kezekkel. Amiben teljesen igaza van, akár hogy is fáj, mert tudjátok meg, hogy az igazság fáj, de attól még nem eltakarni kellene a szemeteket. Azzal nem mentek semmire, hogy mindenkit sértegettek, attól nem lesz a boltban olcsóbb a kenyér.