Regisztráció Blogot indítok
Adatok
joeperry

714 bejegyzést írt és 444 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
joeperry blogja Haiku 2024.05.18 18:59:41
  Sosem ér véget Bárhogy fürödtünk volna Hamis gyönyörben..
joeperry blogja Pillér 2024.05.07 19:25:16
Csak egy újabb hídÉletem főútjánKödbe vesznekA pillérekÉs arctalanFázomA némán hömpölygőFehér ködben Ha ott várnálA partonNekem az is Elég lenneCsak egy ölelésAmi mindentFelemésztHát így omlunk porrá Bár közelA pirkadatSosem érjük elMert minden emlékAnnyira fájNélküledAnnyira fáj..
joeperry blogja Szilánkok 2024.05.06 18:04:53
És megint elmerülökA semmibenHiába intenékInnen márNincs kiútCsak egy halványÖkörcsapásVezeti a végzetemHarmattól nedvesDerékig érőVadvirágok köztÁlmodlak talán Láttam bárA szikrátA szemeidbenDe oly fájónKihúnyt mindenHogy már csakA könnyekCsillannakReménytelen Boldog azKi nem féliA sorsotRégi…..
joeperry blogja Olykor 2024.05.05 16:49:37
FurcsaHogy olykorBármit pengetekUgyanazt sírjákAz akkordok FurcsaHogy olykorBármerre fordulokAz arcod fogadMinden utcasarkon FurcsaHogy olykorVeled zuhannékA kezed markolvaA semmibe FurcsaHogy olykorLehúnyom a szememÉs gyertyát gyújtaszNémán Nélkülem..
joeperry blogja Kabin 2024.04.19 20:29:23
  Senki sem kopogtatMertSenkit sem érdekelMi jár a fejembenPedig olyan szívesenNyitnékAjtótBárkinekNincs itt semmiIjesztőCsak hatalmas álmokBősz reményekÉs titkos vágyakMögöttAnnyiSzenvedély Ha mégisErre járnálZörgess rámKérlek..
joeperry blogja Legtöbbször 2024.04.16 18:16:58
Legtöbbször csakMagamhoz ölelnémA világotÉs egyreSzorítanámSosem múlóSzerelemmel Legtöbbször csakTálcán nyújtanámA szívemBárkinekAki érte nyúlnaEgy varázslatosReggelen Legtöbbször csakNémánKönnyezemÉletemSosem volt dalaitÉs magamban dúdolomA refrént Legtöbbször csakEltünnékEgy apró repedésbenAmit…..
Az év első adása igazából az előző év utolsó adása, mert az early accessre jogosult patrónusaink már év végén hallgathatták. És nem akármilyen adás ez, de igyekszem kerülni a nagy szavakat, mert nem a felkonferálásom a lényeg, hanem a vendég: Kiss László, azaz CoVboy. Igen, eljött a stúdióba…..
joeperry 2024.04.12 00:36:27
@Stöki: Ha már így alakult, legalább ebből a felvételből egy vágatlan verziót szerintem velem együtt minden rajongó szívesen meghallgatna.
joeperry blogja Csillag 2024.04.06 21:13:05
Nem is olyan régKaromba hullottEgy csillagA hajnali égboltrólGondolt egy merészetÉs bátran kihúnytHogy a szemeimbenAztánÚjra felragyogjon BárhogySzorítottamMagamhozA végtelentSosem pótolhattamBár értem izzottNéhány pillanatigÉs közben engem isLángba borított Az égboltMégisÜres maradtVolnaNélküle..
joeperry blogja Talán 2024.03.26 17:20:51
Hiába a fohász Senki sem hallhatja Szíved néma dobbanását Talán csak a langyos tavaszi szél Amint gyengéden megborzolja A virágok tarka szirmait Talán csak a könnycsepp Ami néha megcsillan A szemed sarkában Mikor annyira hinnél Valakiben Talán csak egy angyal Aki olykor lángra…..
joeperry blogja Sohasem 2024.03.23 19:38:40
  Gyere ölelj magadhozHa fázolMásra úgysemVoltam jóSohasem Csak egy poros megállóAz őrületbenEgy korty langyos vízAz utolsó oázisÁrnyékában BúcsúzóulAzért ints majdA zsebkendőddelMásra úgysemVoltam jóSohasem Ha rajtad múlikNem látlak többéMit tehetnékígy végződikMindenCéltalan harc A könnyek…..
joeperry blogja Végítélet 2024.03.21 23:12:34
Olykor dühödtenRobban bennedA fájdalomMáskor csakNémán marja testedS olykor zokogvaSiratnádÉleted romjaitMíg máskor csakLegbelül könnyezel Nincs nagyKülönbségVégül úgyisCsontig hatolA kínÉs elemészt mindentAmi mégMegmaradtBelőledOdabent..
joeperry blogja Vallomás II. 2024.03.17 19:54:04
  Vannak percekAmikre örökkéTudnál várniMiközben jól tudodHogy sosem jönnek elCsak gúnyos nevetésFogadA sarokból HiszÉpp erről szóltAz életedMinden rohadt AlkalommalNevettek rajtadIgenCsak nevettek rajtad Még te isAkit annyira tudtamVolnaSzeretniÉs még most is tudnékDe egyre csak halványulszÉs…..
joeperry blogja Remény 2024.03.09 20:16:06
Fekete éjjelekFolytonUgyanazzalAz üveggelÉs pohárralA kezedbenÉs egyreUgyanaz a filmPereg Fekete lesz majdA reggel isHisz megintNem értCélbaA történetedPedig micsodaHattyúdaltHúzottSerényenA zenekar Ez itt újra a végKösd be az övedTalán maVégreSikerrel járszÉs felszínreBukkanszA szakadék mélyén..
joeperry blogja Nem Elég 2024.03.04 18:05:53
Minden gyötrelmekForrásaA hajnalMikor arra eszmélszHogy nyújthatodTálcánSzíved minden dobbanásátÁlmaidHarcaidLelked szilaj hullámaitA vágyak tengerénHarcolhatsz némánVagy dőlhetnek a szavakLehetsz sejlő árnyképAkár lángpallosú lovagSzólíthat a mennyÉs csábíthat a pokolKét szó csakMit suttog a…..
joeperry blogja Ábránd II. 2024.03.01 23:57:00
  Tegyük felHogy ez az éjjelNem csak egy újabb kudarcAbban a hosszú sorbanAmit titkonMagam mögött hagytam Hosszan kígyóznak pedigCsendes gyötrelmeimAlighanemNem is szívlelikEgymás társaságátIgazán Ha másért nem isMiattuk érdemes élnemÉs némán szorítaniEgy szebb…..
joeperry blogja Emlék 2024.02.17 21:57:50
Csak az illatodraVágyomÉs újra felderengA hajnal Csak a csókod izeCsábítÉs újra ölelnélekTitokban Ketten összeforrvaNémánAlig pillogvaSzerettünk FélszegenDe elveszveA szemeidbenRagyogtam talán..
joeperry blogja Belenyugvás 2024.01.05 22:15:11
Sosem volt hajnalok emlékei Csendben megfakulva Vádlón Néznek rám A tükörben Olcsó feloldozással házaló Rideg kőfalak Mint szürke torzulat Fojtanak A kihantolt tegnapok bűze sújt Talán karjába fonna A holdsugár Talán sápadt haláltánca Vadra vár Ám legyen: Féltve őrzött titkaim Falja…..
A Checkpoint indulása óta igyekeztünk minden évben összehozni egy élő felvételt. Így zajlott le a 100. adás, aztán a 150., a 200. és a 250., egy live-ot akkor is csináltunk, amikor külföldre költöztem, tavaly pedig a 400. adásnál. Csak a Covid miatt volt egy hosszabb szünet, de 2022-ben már megint…..
MovieCops PILLANGÓ (1973) 2023.11.13 06:00:00
Az egykori francia fegyenc, Henri Charrière (1906–1973) Pillangó című könyve a hetvenes évek egyik leghíresebb bestsellerének számít. A szerző haláláig ragaszkodott ahhoz az állításához, hogy saját életének történetét írta meg, ma már azonban egyre elterjedtebb az a nézet, hogy a regény nagyobb…..
Bocsbocs, kicsit megcsúszott most az esedékes Checkpoint Now, nehéz volt összeegyeztetni a nyaralást, adásfelvételeket és -vágásokat. De ami késik, az már itt is van: egy viszonylag eseménytelen hónapban is simán összejött egy combosabb Checkpoint Now-ra való anyag. (Aki nem tudná még: a Now az a…..
Ha jól látom, sikerült megdöntenünk a rekordunkat, mindennel együtt kettő és háromnegyed óra, ilyen hosszú adásunk még nem volt eddig. De hát sok érdekes hír volt márciusban, például olyanok, amik a mesterséges intelligencia (illetve a mostanában annak nevezett extrapoláló algoritmusok)…..
Néha ránk jön a bölcsészkedhetnék, ezúttal Checkpoint Lyukasórának neveztük el ezt a fajta adást, vendégnek pedig sikerült megnyerni a fotelfiloszok aranygarbós doyenjét, Mazurt. A témát is ő javasolta, felbuzdulva azon, hogy mostanában csomó jó remake jelent meg vagy fog megjelenni, és eleve…..
joeperry 2023.03.31 23:51:22
@larry: Tulajdonképpen a nem sztoriközpontú, hanem inkább szimulációs játéksorozatok minden új része egyfajta remake-je a korábbiaknak, hisz ahogy fejlődik a technika, úgy tudják ugyanazt az élményt egyre részletesebben, látványosabban átadni. Lehetne most példának hozni a különféle tycoon-okat, Sims-et, Flight Simulator-t, ésatöbbi; itt a fejlődés óhatatlanul is azzal jár, hogy játékról játékra (jó esetben) tökéletesítik azt, amit korábban megalkottak.
Folytatjuk "újságíróból valamirevaló ember lett" sorozatunkat, amiben a gémerszakma érdekesebb arcait mutatjuk be portrészerűen. Ezúttal Tóth Tibor vállalta el a vendégeskedést, akit Uniq néven ismerhettetek a PC Guru meg a PC.Games meg még néhány újság hasábjain. De hogy az újságírás előtt és után…..
Rapid Retro Magyar hangja... (2022) 2022.11.21 14:00:00
A hazai szinkronszakmánál hálásabb témát nehéz találni, annál meglepőbb, hogy nem készült még jelentős dokumentumfilm a témában. Ezt a hiányt volt hivatott pótolni Csapó András. Az igencsak fiatal, mindössze 31 éves filmes első szélesebb körben bemutatott rendezésével jó nagy fába vágta a fejszéjét.…..
joeperry 2023.01.15 21:24:46
@Csaba Turbucz: Hát igen, sajnos gyorsan kifulladt ez a "filmek a polcról light" verzió is, reméljük, a szerzőnek egyszer még visszatér a kedve a blogoláshoz, az eredeti oldal nekem hatalmas kedvencem volt.
Id. Alexandre Dumas A három testőr után két terjedelmes regényciklusban folytatta a testőrök kalandjait: az egyik húsz, a másik harminc évvel az első könyv cselekménye után játszódik. Az utolsó ciklus, a Bragelonne vicomte dolgozta fel a vasálarcos históriáját, amely szintén számos kalandfilm…..
joeperry 2023.01.04 06:53:58
@Field64: Stephen Kingnek volt egy érdekes, tudatmódosítókkal fűszerezett időszaka a '80-as években, amire saját bevallása szerint sem nagyon tud visszaemlékezni; na ennek legékesebb példája szerintem A Rémkoppantók, amit említesz (de egyébként a Cujo is). Utána viszont látványosan összekapta magát, szóval én nem írnám le a helyedben a későbbi könyveit sem :)