Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alvers

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár a galaxis állapota ezt nem egészen tükrözi, győzött az emberiség. Zandagort legnagyobb flottáját nemrég szétverték, a maradék pedig belátta, hogy a további harc esélytelen, és inkább lelécelt a hiperűrbe. Hogy Zharg'al Tanítványai hova tűntek, az egyelőre rejtély. Jól…..
24 órával Zandagort érkezése előtt egy kis szórakozás II. Zoárd Arcas tollából, A les folytatása... Oguz immár fél lábbal a sírban volt. Arca egyre görcsösebben meg-megrándult, szemeit nem bírta kinyitni. Mégis, a legijesztőbb az arcszíne volt. Nem az a tipikus bőrszín, amit…..
Alvers 2010.09.17 01:12:21
Romolus az Alapítvány bukásáról és a Sötétségről... "...és Te nem akartál mást, csak mi szívednek kedves, szabadon élni és szeretni, testvért, gyermeket, asszonyt 's hazát. De nem hagyták. A Sötétség elvett mindent. A sok értelmetlen, hiábavaló halál üressé tett, és a…..
Alvers 2010.09.13 08:01:26
"Igazából már rég rájöttem, hogy felesleges vitatkozni veled, mert fel sem fogod, amit neked mondanak. Egyébként azzal kezdeném, hogy egyáltalán mi a fenének szólaltál meg velem kapcsolatban???"

Ha rájöttél, minek szólaltál meg most is? Nem logikus. :-)

"...szánalmas, zsigeri rosszindulatod mondat veled..."

Örülök, hogy ennyire megismertél engem az éteren és számítógépeken keresztül, kedves Gábor. :-) Nem gondolod, hogy középkorú, felnőtt emberként ilyen kijelentéseket tenni egy másik emberről meglehetősen komolytalan? Nem gond, elviselem ezt is, mint ahogyan azt is, hogy a mézesmázos ígéreteid ellenére a pofámba köptél és cserbenhagytál. :-)

"...rosszindulatú vagy, hanem mellesleg szar diplomata is. Nem csoda, hogy nem bíztam rád fajsúlyos ügyeket..."

Milyen kár, hogy nem tartottam meg a leveleidet, akkor pontosabban látná mindenki, milyen is az, amikor egy ember kedden A-t mond, szerdán pedig B-t. Mint Yaulk. Kedden a piros csak piros, szerdán már zöld, és ha valaki nem mondja utána, hogy zöld, az le van átkozva a föld színéről és ki van közösítve. Exolon Királyság. ...Tán csak nem voltam olyan szar diplomata, kedves Yaulk? Mondhatjuk, hogy olyan diplomata voltam, mint amilyen király te...? :-)

"...az Exolonból, és a szövetségi rendszerből igen szépszámú levelet kaptam, amely ezt a kérdést firtatja."

A temetésedre én is elmegyek nagyon szívesen. :-)
(Nem IRL, hanem a játékbelire természetesen, mert veled ellentétben én nem terelem ezt személyes síkra és nem vonok le a jellemedről messzemenő kijelentéseket, bár megtehetném)

"Figyeld csendben a létezésem, ha kérhetem. Remélem ez volt az utolsó hozzá(m)szólásod....ha te nem szólítasz meg, én sem foglak."

Szar dolog a csalódás. Szar lehet látni, hogy nem minden úgy sült ki és úgy történt, ahogy te megálmodtad. Ez van. Ha van valami, amit nem bírsz elviselni, akkor ez az. Nyilván a naivságodra fáztál rá, amire én, a szar diplomata, mindig figyelmeztettelek. A rosszindulatom, igen. :-)

Bár másképp alakult volna, de úgy gondolom, kedves Gábor, hogy nem rajtam múlott. :-) Csakis rajtad. Ez a hajó elúszott, minden értelemben.

Azért remélem, a következő szerveren is játszani fogsz, bár az biztos, hogy egy szövetségben nem leszünk. ;)
Onyx újabb történetet írt, ezúttal a Galaktikus Köztársaság bukásáról és feltámadásáról... Az ostrom negyedik napja volt, amikor biztossá lett, hogy a Galaktikus Köztársaság elbukott. Bármennyire fejlett és virágzó társadalom hozta is létre ezt a szövevényes birodalmat,…..
Alvers 2010.07.23 20:07:27
2Sértett, hogy a meg nem értett zsenije nem kapott nagyobb szerepet ebben a "Előre kifundált tervben".

Nem állítottam magamról, hogy zseni vagyok, ezt te képzeled szerény személyedről. Nem baj, a lényeg mindig az, hogy te hogy tekintesz saját magadra.

"Pedig hetekig kértem tőle, hogy jöjjön fel Skype-ra, vegyen részt a Nagytanács megbeszélésein..."

Sosem kérted, csak megjegyezted, hogy nem járok el, mivel a véleményemet magyarán mondva mindig leszartad, hiszen ahhoz nagyon értesz, hogy a hamis figyelem illúziójával elhitesd másokkal, hogy törődsz velük, miközben úgyis csak a saját fejed után mész.

Továbbá az általad elvárt és emlegetett hűségért én kiközösítést kaptam, olyan embereket főnöknek a fejem felé az úgynevezett Kvadránsaitokban, akik 5 napja voltak tagok, én pedig már 50.

Milyen érdekes, kedves Yaulk, hogy most már megengeded magadnak mások leszólását és sértegetését, de bezzeg s2 elején, amikor harmincegynéhány embered volt, még mézesmázos, negédes és kedves fickó voltál.
Erre mondják, hogy a hatalom átka...?

"de persze Alvers úr cseszett részt venni a megbeszéléseken, így mivel más dolgom is volt, mint naponta jelentéseket írogatni neki, hogy mi is történt, nyilván sötétben tapogatózott."

Senki nem kért rá, hogy nekem jelentéseket írogass, mint ahogy ez nem is történt meg. Fényes kapcsolatunk legvégén pedig, midőn a híres-nevezetes Exolon teljesen magamra hagyott, világosan és érthetően leírtam, miért fordultam el tőled meg a Szövetségedtől, no meg annak az úgynevezett Nagytanácsától. Egy olyan Szövetség ügyeiben részt venni, ahol mindenfajta ellenvélemény "hajtépés", "bomlasztás", nem sok értelme van, kedves Yaulk. Az Exolonban mindig csak egyvalakinek lehet igaza, és az te vagy. Mert hiszen te okos, szép, ravasz, isteni átlényegülés vagy, legalábbis így tekintesz saját magadra... Tudom, ez fáj, de próbáld meg túltenni magad rajta. Ez sajnos így van...

"Alvers egy rejtett agresszív, a levelezéseiben pökhendi srác, aki nehezen viseli, ha nem neki van igaza. :) Én is ilyen vagyok néha, kivéve a rejtett agresszivitást. Az ugyanis nem vagyok."

Egész jó volt diplomatának a "pökhedni srác", kedves Yaulk...elég sokszor megdicsérted a "pökhendi srácot" az észrevételeiért, kedves Yaulk... És nem "néha" vagy ilyen, hanem mindig, mert a te gondolatvilágodban és felfogásodban senki másnak nem lehet igaza, csak neked. Tudom, fáj... majd elmúlik.

"Az pedig, hogy egy vesztett blitzkrieg után ahelyett, hogy felállnál, lelépsz, az nem engem, hanem téged minősít. Nekem ne tarts kiselőadást erről."

Miután a Szövetség, amely miatt megtámadtak, ledózeroltak, és amely a kisujját sem mozdította, hogy bármiféle ellenhadművelet keretében az R22-ben ragadt tagjait megvédje, Yaulk, a Nagy Király száján keresztül kiközösített, igen, valóban úgy döntöttem, hogy kiszállok. Lelépni a színpadról szoktak, ahol te szeretsz játszani, kedves Yaulk. Elég ócska és kritikán aluli előadás, amelynek már senki nem dől be, de azért játssz tovább. Rossz színészekre is szükség van, hogy megtudjuk, kik az igazán jók.
Tudom, tudom, fáj ... túlteszed magad rajta, hidd el.

"Alvers kolléga pedig no comment... "

Igen, szerintem is jobb, ha nem szólsz egy szót sem. Köszönöm.

"yaulkról annyit ahogy én megismertem: jáde után őt tartom a legnagyobbra mert egybetartani 200 embert x fajta hozzáállással nem semmi teljesítmény."

Yaulk nem tart össze semmit. Yaulk mézesmadzagokkal, kényszerrel, fenyegetéssel és a puszta erővel, ígéretekkel összehordott 230 játékost egymás hegyére-hátára, most pedig próbál evickélni a Ronin és a Vasmag farvizén. Yaulk annyira nem becsülte a saját tagságát és embereit, hogy a titkos terveibe, amelynek balsikere esetén ők is áldozatul eshettek volna /eshetnek, a tudomásukra hozza. Yaulk a GK elleni háború idején is teljesen inkompetens volt, először inaktív, aztán idegbeteg és kapkodó, aki a chaten másra nem volt képes, mint dühöngő skizofrén módjára a GK Nemezisei ellen kikelni. Inkompetenciájának akkor a déli szektor tagjai estek áldozatul, most az R22.
Senkinek ne legyenek illúziói, a GK-konfliktus idején sem Yaulk, A NAGY KIRÁLY tehetsége és sziporkázó zsenije mentette meg a szövetségét, hanem a Ronin meg a Vasmag. Bizony nélkülük Yaulkot kilapították volna a trónján, mint egy túlérett paradicsomot.

"mikor anno kapott a MU egy szép hosszú hadüzenetet tőletek és nem kis röhögések közepette vertük szét a tgf-et, valahogy mégis elbújtál a "nagy csaló király" védőszárnyai alá."

Igen, azt tudjuk, hogy neked szórakozás mások játékát tönkretenni és másokat sértegetni, porig alázni, kiröhögni. És nem az MU verte szét a TGF-et, hanem a csaló Akadémiátok, amelyik azt hazudta a szemünkbe, hogy semmi közük hozzátok. Ezt azért ne téveszd szem elől...

"röviden annyit ha yaulk nem lenne te se lennél olyan pozícióban mint amiben most vagy:) "

Hála Istennek én már jóval korábban a SAJÁT DÖNTÉSEM alapján nem vagyok semmiféle pozícióban. Most pedig már pláne nem, miután a játékot, legalábbis s2-n, befejeztem, mivel elvesztette számomra az értelmét.

Ennyit válaszolnék a kommentekre...
Alvers 2010.07.24 05:32:51
Még egy utolsó gondolat, aztán a részemről lezárom a témát, mert folytatni nincs értelme.

Végtelenül szomorú látni, amikor egy alapvetően tényleg jóindulatú, kedves, megbízható embernek a fejébe száll a talmi dicsőség, és teljesen elveszti az ön- és helyzetértékelő képességét. Ez történik, amikor egy bármiféle hatalomra és irányításra alapvetően alkalmatlan ember valamilyen téren sikert ér el, még ha az a siker nem is az ő sikere.

Yaulk, avagy Norris, de úgy is mondhatnám, hogy a Gábor, TÉNYLEG meg van győződve arról, hogy őt szívből támogatja és szereti a Szövetségének tagsága. Szívszorító tévhit.

Kedves Yaulk, ne legyenek illúzióid. A Szövetséged tagságának 95%-ának csatlakozását hozzád a KÉNYSZER és az erőviszonyok, úgy is mondhatnám, az általad űzött mocskos, háttérben manipuláló, a fényre soha ki nem álló taktikája eredményezte. Ugyan, hiszen jól tudod, hogy miről beszélek ... hiszen te magad is számtalanszor emlegetted a kezedet dörzsölgetve, szinte már perverz boldogsággal, hogy milyen remek taktikus is vagy, amiért összeugrasztottál embereket, szövetségeket, itt-ott elejtett ravasz kis levélkékkel, megjegyzésekkel, mézesmadzagokkal vagy ecetes szivacsokkal (képletes értelemben, természetesen) vagy talán hosszú tárgyalásokkal, amelyeket titokban folytattál.

Téged a szövetséged NEM szeret. Bizonnyal van, aki felnéz rád és tisztel, ez rám is igaz VOLT, amíg ki nem ismertelek. Ne téveszd össze a túlélésért és az elvileg legnagyobbhoz tartozás illúziójáért hozzád csapodó érdekemberek hízelgését a szeretettel. És, amint mondottam volt sokszor, alapvető hibád, hogy nem vagy jó emberismerő, pszichológusnak is csapnivaló, a naivitásod szinte már az ostobasággal vetekszik, amit nem ritkán, hanem mindig kihasználtak és ki is fognak használni.

Azok után, amit s2-n "véghezvittél", vagy inkább műveltél, s3-n, hacsak nem más néven regisztrálsz, lövésed sem lesz. Sokan fognak emlékezni rád, közöttük én is, de nem ám jó szívvel. Több ellenséget szereztél, mint barátot, bármit is hitetsz el magaddal, vagy bármit is duruzsol a füledbe a bíborszegélyű köpenyed után csúszó-mászó hízelgők hada.

Csirguz, finoman szólva a 220k-s flottát levakaró 15k-s "erősítés" is túlságosan későn érkezett, de igazság szerint még csak nem is az erősítésen van a hangsúly, hanem azon, hogy 236 tag közül egy sem akadt, aki legalább alapvető jóindulattal, segítő szándékkal lett volna felém (az egy zero kivételével, akinek ezúton mondok köszönetet). Nekem nem kell nyersanyag, pénz, hajók, nem kell, hogy megvédjenek, nekem a közösségi szellem, az együttműködés lett volna a lényeg, ami az Exolonban egy nagy nulla Yaulk-val az élen, akitől lópikulát sem kaptam folytonos ledorongoláson kívül.

Köszönöm szépen azért a játékot a teljes volt TGF-es tagságnak, és ezúton kívánok nekik sok sikert és szerencsét.
Alvers 2010.07.25 08:30:33
@Teuton

Veled egyetlen problémám van csak: nem értem, miért okoz örömet neked az embertársaid sértegetése, leszólása, pocskondiázása, és miért elégít téged ki az a fajta perverz káröröm, amit ugye annak idején a TGF - MU - MU Akadémia háború idején tanúsítottál.

Én nem ismertelek téged, amikor azt a bizonyos kedves levélkédet intézted hozzám. Te sem ismertél engem, mégis szükségét érezted annak, hogy kinevess, megsérts, vígadj a balszerencsém felett. Kérdem én, miért? Mit ártottam én neked például akkor?

Ha megkeseredett vagy, és ilyen tevékenységben éled ki magad, akkor javaslom, járj terápiára. Valami nincs rendben a fejedben. Ezt a tanulságot az eddigi magatartásod, hozzászólásaid alapján szűrtem le. Nekem valahogy az egész viselkedésed enyhén ideg- és elmebetegnek tűnik. Vagy csak lehet, hogy túl éretlen, a végeredmény ugyanaz.

Igen, rám valóban emlékezni fognak, de az én lelkiismeretem legalább tiszta. Nem sértegettem, aláztam meg másokat, nem taroltam le 26x-os túlerővel tőlem sokkal gyengébb, védtelen játékosokat és tettem tönkre más játékát. Nem rágalmaztam, és nem hazudtam másokról, mint ahogy ezt a személyemmel nagyon sokan, számomra teljesen érthetetlen okból, megtették. (Pl. ezen mű szerzője, Onyx is, akit, hasonlóan hozzád, egyáltalán nem ismerek.)

Az, hogy egyik szövetségből a másikba kényszerültem, más kérdés. s1-en a GK-ból a TGF-be, mivel sajnos a GK képtelen volt megvédeni a tagjait, a TGF pedig igen. s2-n a helyzet kissé más volt, a TGF itt már életképtelennek bizonyult, ezért szálltam ki belőle. Szeretném hozzátenni, hogy nemcsak én, de a tagság 85%-a. Az ÉN kezdeményezésemre, az ÉN vezetésemmel, mert akkor ugye még Őfelségének, a Nagy Yaulk Királynak állítólag számított mások véleménye és jóléte. Persze sose számított, de ezt már hagyjuk.

Ettől nem érzem magam gerinctelen féregnek, hiszen ha jól emlékszem, te is pontosan ezt csináltad. Mit keresel az Exolonban, kérdem én, aminek tősgyökeres ellensége voltál? Mit véded itt Yaulkot, meg az Exolont, amit két hónapja még nyáladzva pocskondiáztál? És kérdem én, ezek után milyen jogon vetsz te bárkire is követ a jelenlévők közül...?

Szóval a kérdésem még mindig ugyanaz: miért? Miért bánsz és viselkedsz az embertársaiddal így?
Alvers 2010.07.09 13:07:04
:-)
Egyetlen biztonsági őr elég volt Galimának, hogy soha többé ne tegye be a lábát a százhalombattai Tescoba. Még a karácsonyi rohamban felejtett a bevásárlókocsijában két kazettát kifele menet, amit a biztonsági őr lopási kisérletnek minősített, aztán egy hónappal később…..
Alvers 2010.07.01 01:56:24
Szeretem ezt a "kikérem magamnak" kezdetű fröcsögést meg az emberi jogokra való bősz hivatkozást. Általában azok az emberek szeretnek felháborodottan kikérni maguknak dolgokat meg a jogaikkal dobálózni, akik a kötelességeikkel már kevésbé vannak tisztában.

Első pontban a "kazettákat véletlenül áttoltam" kezdetű memoárhoz kívánok hozzászólni.
A kedves vásárlók kötelessége minden megvásárolni kívánt terméket felhelyezni a kasszáknál a futószalagra, amit meg esetleg mégsem szeretne megvenni, azt a bolt területén hagyni.

NEM a pénztáros feladata a vevők kosarait hosszasan tanulmányozni, hogy ne adj' Isten ott felejtik a dolgokat, mert éppen rohannak. Ehhez szeretném még hozzátenni, hogy érdekes módon az órákig tartó ráérős csavargás és shoppingolás közben nem sürget az idő, de amikor sorba kell állni öt-tíz percet, máris roppant sürgőssé válik minden. A tipikus türelmetlen, bunkó magyar ember esettanulmánya. Tisztelet a kivételnek.

Fenti magatartást a vásárlóknak éppen a saját érdekükben kell tanúsítaniuk, hogy ne fordulhassanak elő fentebb olvasott kellemetlenségek. Ugyanis, kedves cikkíró, felhívnám a figyelmét, hogy az áruvédelmi eszközök/kapuk jelzése megalapozza a lopás gyanúját, ami a boltot védő biztonsági/vagyonőri szolgálatot már intézkedésre jogosítja fel.

Innentől fogva törvényben biztosított joga, hogy a hatóságok előtt bizonyítsa, nem szándékozott semmit sem ellopni, és majd szintén a hatóságok (ilyen kis összegnél leginkább a jegyző) dolga megítélni, hogy a mondanivalója igaz vagy sem. Az viszont a biztonsági szolgálat vezetőjének jogköre, hogy az ilyen helyzetbe került kedves vásárlókkal szemben foganatosít -e intézkedést vagy sem. Ebben az esetben a hölgynek nem volt szerencséje...

Egyébként meg kívánnám jegyezni, hogy találkoztam én már bizony olyan tolvajokkal, akiknek a táskájában 30-40 ezer forintért voltak finomkozmetikai termékek, intézkedés közben mégis földhöz verte magát, és sikítozott, hogy ő azt ki akarta fizetni. Hát persze. Ismerjük. Mindent el lehet mondani a jegyző színe előtt.

Morci uraság is igen harcias, mindössze annyit kívánnék hozzátoldani terjedelmes emberi jogaihoz, hogy minden bolt területén az azt védő biztonsági szolgálatnak joga van a csomagjaiba belenézni. Nyugodtan tessék utánakérdezni az illetékes hatóságoknál. Más kérdés, hogy kinyitja -e a csomagját vagy sem, ám ha a gyanú megalapozott, rendőrt fognak hívni, az majd kinyitja a táskát.

Ezt a flegma, lekezelő, értelmiséginek látszó fennhéjázást ("nem diplomások dolgoznak a Tescoban ... el köll menni biztonsági őrnek, oszt'... satöbbi) meg mindenki tartsa meg magának. Egyik ember sem különb a másiknál, az egyik ember azt, a másik pedig amazt dolgozik, van, aki ebből él, és van, aki abból. Csak tájékoztatásul közlöm, hogy némelyik őrnek ebben az országban egész biztos több esze van ám, mint az itt kommentet író 10 emberi jogaival dobálózó emberkének együttvéve.

"Aki ezen fennakad, az a Tudatos Vásárló genetikailag túlzottan módosított mintapéldánya, és szívesen mérnék rá ötven botütést."

És ehhez gratulálok, ez lenne az egészséges gondolkodás.
Ökoszféra ahogy épül be a bolygó, egyre csökken a szabad terület, ez pedig negatívan hat az ökoszférára (vagyis nem lesznek irreálisan nagy gigabolygók) fakitermelés: csökken a hatékonysága (több erdőt kell irtani azonos mennyiségű output-ért), hogy ne legyen "végtelen"…..
Alvers 2010.03.12 09:11:41