Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DRusza

0 bejegyzést írt és 141 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bali egy rokkant barátja példája alapján arra gyanakszik, hogy a parkolási cégek mostanában egységesen rászálltak a mozgássérült-igazolvánnyal rendelkezőkre, és azzal a taktikával élnek, hogy minden igazolványost jól megbüntetnek mondvacsinált okokból. Azon az alapon, hogy a…..
A csatorna már az ötkarikás játékok megkezdése előtt Kína-ellenes hírekkel bombázta nézőit. Az olimpiai láng meggyújtása óta sem sok változott: hol a sportesemények gyér látogatottságáról tudósít, hol pedig felnagyítva tálalja szervezési bakikat. Álljon itt példaként…..
Nem csalás, nem ámítás, Magyarországon mindent lehet. A Pannon "a szezon legnagyobb köcsöge"-versenybe a számlabefizetési díjjal nevez. Ezt azon kedves ügyfeleinek számolja fel, akik házhoz viszik neki zsebbe a dellát. A Homár érti a tréfát, de nem kedveli. Egy…..
A Zugügyvédnek az alábbi levélről eszébe jut az a néhány borzalmas hónap, amelyet az egyik gáztársaság jogi osztályán töltött jogtanácsosként, és ilyenkor nagyon örül annak, hogy lelépett onnan. Sajnos az ilyen ügyek akkor is mindennaposak voltak, kíváncsi vagyok a…..
A Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal szerint törvénysértő, hogy Rogán Antal el akarta venni két V. kerületi minisztérium parkolóját, és még 23 milliárd forint büntetést is kirótt rájuk. Horváth Ágnes egészségügyi miniszter megmutatta a sajtónak a…..
DRusza 2007.08.17 18:02:47
Egy tapasztalt  kolléga mondta egyszer a Zugügyvédnek még a pálya kezdetén, hogy az ügyvéd egyik legnagyobb ellensége az ügyfél. Néha ezt a Zugügyvéd is megtapasztalta, és azt is, hogy a tényvázlatot sohasem szabad megspórolni. Az alábbi történetet szintén mindennapos, a…..
A Zugügyvéd sok rendőr sztorit hallott már, de a Gabesz által beküldött történet majdnem mindegyiket veri. A hatalmaskodó körzeti megbízottakról szóló legendák a szocializmus össztársadalmi tudatának része volt. Úgy tűnik helyi szinten nem sok minden változott. Szia…..
A Zugügyvédet régen izgatja a legtöbb halálos ítéletet hozó-helybenhagyó bíró, Pálinkás tanár úr halálának bizarr körülményei. A dolgok jelenlegi állása szerint vádat emelnek az étterem tulajdonosa ellen, ahol az elhunyt az utolsó vacsoráját elköltötte. De tényleg…..
DRusza 2007.08.10 03:45:41
Na mind1, a Zsaru Magazin szerint nem ő hozta a Magyar Népköztársaság utolsó halálos ítéletét, hanem más bíró...

"A toxikológiai vizsgálat 2004 júniusában készült el, amelyben kimutatták a clostridium perfringens baktériumot. Ez a csont közelében telepszik meg, és ha a húst nem megfelelően kezelik, szaporodni kezd, és toxint termel. 2005 májusában kaptuk meg a végleges igazságügyi orvos szakértői véleményt. A mérgezéses tünetek felvetették a büntetőjogi felelősséget. Ismeretlen tettes ellen indult eljárás halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt. Ennek büntetési tétele egytől öt év. A rendkívüli haláleseti osztályról ekkor került hozzánk az ügy. Ezt követően a konyhatechnológiát jóváhagyó üzletvezető vagy a személyzet felelősségét firtattuk, akik az előfőzést, majd a hűtést végezték. Közben vizsgálódott az ÁNTSZ is. Vártunk a munkaügyi szakértő véleményére is, amely ez év júniusában készült el. Eszerint a vendéglőben felmerült hiányosságokért a munkáltató felel, aki azonos az üzemeltetővel. Vele szemben megalapozott a gyanú - tette hozzá Fülöp Valter.
Évente száznál több hasonló megbetegedést regisztrálnak. Ezek általában enyhe lefolyásúak, sokan orvoshoz sem fordulnak. A más betegségben is szenvedő, a kiszáradás jeleit mutató, idős, legyengült szervezet számára azonban ez a kór végzetes lehet." (Zsaru, 2006/30. 8-9. o.)
Egyik felháborodott olvasónk küldte be ezt az általa írt levelet, ami önmagáért beszél. Egy alaki hiba miatt elutasított felülvizsgálati kérelem, azon kívül hogy súlyos ügyvédi hiba, bizony elég nagy kitolás az ügyféllel is. De legalább az ügyfél vette a bátorságot, és…..
A Zugügyvédnek fel sem tünt az alábbi ügy, ha valaki tudja melyik lapban jelent meg a híradás, és küldene egy linket, a Zugügyvéd nagyon megköszönné. Mindenesetre érdekes hozzáállás a bíróág részéről, ha az esetet tényleg így kezelik. T.Zugügyvéd! Érdekes…..
DRusza 2007.08.06 19:15:22
zsir

Hamarosan megtudjuk, mert mai információ, hogy az adatvédelmi biztos a Békés Megyei Hírlap bejelentését az ügyben regisztrálta és megkezdte az ügy kivizsgálását, azaz hogy a szolgálati titok körében való kezelése és ezért zárt tárgyalás elrendelése indokolt-e a büntetőeljárás alatt.

www.beol.hu/index.php?apps=cikk&cikk=88384

Szerintem egyértelmű, hogy a szolgálati titok az eljárás alatt lévő bíró nevének kezdőbetűire nem vonatkozik. A bíró teljes neve és beosztása ma is nyilvánosságra hozható lenne, ha tudnánk, hogy pontosan melyik is az. Ha viszont nyilvános lesz a tárgyalás, akkor ezt már titokban sem lehet tartani többé. Szvsz ezt már most sem lehetne, hiszen az ítélethírdetést csak nyilvánosan lehet tartani. Ott pedig ezek az adatok megismerhetőkké válnak úgyis bárki részére. Az eset nyilvánvaló visszaélés a joggal, ráadásul elég orcátlan formában.
A Zugügyvédnek nem is kellett nagyon erőlködnie a mai két jogi abszurdért.   Az egyik hír szerint megalapozatlanság miatt az ügyészség megóvta a városi rendőrkapitányság határozatát, melyben 14 ezer forint pénzbírságra büntette a helyi tévé riporterét, aki…..
DRusza 2007.07.31 19:46:13
A dolog egyetlen szépséghibája, hogy az ügyészségnek hivatalból kellett volna eljárnia a határozat kézhezvétele után, nem pedig azután, hogy az eljárás alá vont személy törvényeségi felügyeleti intézkedést kért. A gyors óvás meg annak szólt, hogy uborkaszezon van, különben még hetekig hümmögtek volna az ügyészségen.

Bencze József országos rendőrfőkapitány meg jól teszi, ha személycseréket eszközöl a Kiskunhalasi Városi Rendőrkapitányságon, mert az az előadó, aki meghozta a határozatot szakmaiságból egy óriási elégtelent állított ki magának. No igaz, hogy ezen az alapon(hozzánemértés) akár új rendőrséget is toborozhatna magának.

A lincselés szó közokiratokban való használata valóban nem helyes, de a pongyolaság sajnos a bírósági határozatokban is egyre elterjedtebb.
Kedves Bíró Úrak/Hölgyek több körültekintést a jövőben! Horváth úr egyébként nagyon eltévedt, hogyha azt gondolja, hogy közösséget ért hátrányos megítélés miatt személy szerint neki megítéltek volna 1 forintot is, az illetéket azonban bevasalták volna rajta hacsak nem szegény mint a templomegere (igaz ugyan hogy idézés kibocsátása nélkül elutasították volna a keresetét és akkor sincs illeték). Ezért talán ügyvédi tanácsra így járt el a leghelyesebben és ráadásul a célját is bőven elérte, a sajtó szeme fennakadt az egymilliárdos közérdekű bírságon és hír lett belőle.
A Zugügyvédnek az egyik ide beküldött, vagyongyarapodási vizsgálatokról szóló levél, és a hozzá tartozó kommentek  adták az ihletet ehhez a ma megjelent cikkéhez, amit most megoszt a blog olvasóival is. Egy kis ízelítő:Ha nem tisztázzák megnyugtatóan a jogszabályi…..
Bár ez a blog nem jogi tanácsadás céljából született, de ezt a levelet a Zugügyvéd szabadság utáni vitaindítóként mégis közzéteszi. Főként együttérzésből, mert az ilyen műhibákat a fogorvosok mindig megpróbálják ügyesen kimagyarázni. Sajnos számla nélkül…..
A Zugügyvéd egy elég szomorú történetet kapott az egyik kollégától. A belinkelt alapítványi hír bevezetőjétől is elszégyelli magát egy jószándékú olvasó: Összeszerveződött szomszédok próbálják elérni, hogy fogyatékossággal élő embereket tiltsanak ki egy…..
DRusza 2007.07.30 12:29:15
Hacsak nem használják a rendőrségi címert, akkor jogosulatlan címhasználat szabálysértése miatt aligha lehet őket megbírságolni.

A probléma egyébként ugye tavaly szeptember-október óta tudjuk, hogy sokkal kacifántosabb. Elvégre addig a rendőrségi törvényben egyértelmű volt, hogy mikor mi igazolja az intézkedő rendőrt. (Szerintem persze azóta is csak a rendőrök nem szeretik a paragrafusokat.)
De hol van az lefektetve, hogy egy rendőrségi járművet mi igazol az állampolgár számára, ha azzal intézkedést foganatosítanak? Csak 1 példa, ami velem esett meg:
Szombat este egy ügyfélnek elvittem néhány papírt aláírásra és mivel pont egy kocsmában ücsörgött a haverjaival, hát oda vittem. Leparkoltam, bementem, dumáltunk, elég hosszan, majd vissza a kocsihoz és elindultam. Látom a visszapilantóból, hogy rögtön utánam elindul a parkolóból egy másik civil "fehér" színű autó is. Haladok, haladok, egyszercsak látom, hogy elkezd rám az autó fénykürtözni. Mondom magamban kik ezek az ididóták? (Akkor még nem tudtam, hogy tényleg azok.) Mondom nem tom, mit akar, de én meg nem állok, amíg az utcán sűrűn járó embereket nem látok. Aztán egy diszkó előtt álltam meg, ahol sokan ácsorogtak. Persze akkor már a fehér autóból sejtettem, hogy ezek rendőrök lehetnek, akik figyelőszolgálatot láttak el a kocsma előtt és az ittasan vezetőkre vadásznak.
Megálltam, bekanyarodnak mellém, kiszáll a két civilruhás férfiú, láttam, hogy nincs náluk baseball-ütő...
Huhh! Egyből rákezdi a kisebbik agyagedény, hogy nem láttam, hogy itt záróvonal van?!!! Mondom álljon már meg a menet fiúkák, mer otthon hagytátok az egyneruhátokat, talán először bemutatkozni és igazolni magatokat. Kicsit meglepődtek, igazolták magukat, két törzsörmester volt. Mondom nekik, hogy ugyan árulják már el, hogy honnan kellene egy állampolgárnak tudnia korom sötétben abból, hogy vadul fénykürtöznek rá, hogy rendőrök vették üldözőbe? Mert mondom, ha maguk most itt megbírságolnak a záróvonal miatt, amit pont maguk miatt léptem át, hogy le tudjak parkolni, akkor azonnal kihívok egy másik rendőrautót és feljelentem magukat a fénykürtözés miatt! Állt a két balf_sz, néztek össze, majd válasz helyett megkérdezték, hogy fogyasztottam-e alkoholt.... Mondanom se kell, hogy nagyon szomorúak voltak, mert biztosra vették, hogy aki 1 órán keresztül bent van egy kocsmában az iszik is alkoholt.... Tehát, ha történetesen nem fehér autóval jöttek volna utánam, én biztos, hogy nem állok meg, és biztos riadóztatták volna az összes járőrautót, hogy menekülő ittas sofőrt üldöznek....
Grespik kolléga perének történetével búcsúzik a Zugügyvéd egy hétre, ugyanis szabadságra megy halakat kergetni. Addig is várjuk az érdekes ügyeket.Harmadik nekifutásra a Pesti Központi Kerületi Bíróságon elkezdődött Paizs Miklós büntetőpere. Grespik László magánvádló…..
Valószínű éppen a Blikknél dolgozik. Pedig lelkesen indult. Már általános iskolában is imádta, amikor fogalmazásokat kellett írnia. Szívfacsaró történeteket írt megárvult kiscicákról, kitalálta a lila tehén eredetét, papírra vetette Mikrobi találkozását az…..
DRusza 2007.07.26 00:36:49
A moziról leszokni igen rossz "szokás", nem mintha én az elmúlt 5-6 évben sokat jártam volna, viszont erre van a torrent, mert azé remélem a filmnézésről nem szoktál le. Jó persze nem az utcáról beesett huszonegyéves srácokra gondoltam, nekik nem tömik tele a bukszájukat az igaz. De valóban láttam én a lapnál olyan firkászt is, aki idősebb volt és még íróasztal se jutott neki, annak a helyére ült, aki éppen kint járt a szerkesztőségből, de ehhez a mai leharcolt sajtópiacon nem kell a Ringier-ig menni, az állandóan a csőd szélén álló lapoknál sokkal rosszabb a helyzet. Nemrégen jártam egyébként a Nemzeti Sportnál, ami közvetlenül a Blikk mellett van, de néhány éve még nem volt azért ekkora kosz a szerkesztőségekben, valószínűleg már a takarítónőket is kirúgták. Már a "svájciak" se a régiek. Egyébként nem osztom, hogy a bp-i lapok olyan vonzóak lennének a vidékieknek, a fluktuáció tekintetében magasan vezetnek az országos napilapok/magazinok stb. A 2x-3x akkora pénz sem csábító, ha biztosan benne van a pakliban, hogy egy új főszerkesztő esetén lecserélik az egész garnítúrát. Vidéken, mondjuk egy megyei jogú város egyetlen napilapjánál meg ugyan kire cseréljék le az embereket? Ha ott az ember szépen belesimul a szürkeségbe, akkor nyugdíjig is kihúzhatja. Én ezt nevezem frusztráltságnak egy újságírónál, amikor már látja, hogy előrelépés nincs a számára, nem is keres sokat, és nem is írhatja meg a helyi polgármesterről, hogy mecsoda korrupt gazember...
Látszólag egyszerű, de mégis sokakat érintő kérdéssel fordult Jaszy fedőnevű olvasónk a Zugügyvédhez. Tényleg, mi van akkor, ha a bevont jogosítvány leadása az okmányiroda miatt csúszik? Hiszen elvileg a határozat jogerőre emelkedésétől szól az eltiltás. Vagy…..
SzigMa kolléga küldte be az alábbi mókás jogesetet. A megállapított tényállás szerint a terheltek a kerítésen át behatoltak a konzervgyár területére. Ott a parkírozó két vontatóval külön-külön, több ízben megkerülték a főzeléküzemet. Eközben összeütköztek, s a…..
Ez úgylátszik a mai egy ilyen nap.  A Zugügyvédnek nagyon Latin-Amerika hangulata lett a következő hírtől: miután az ügyészség nem fellebbezett, jogerőre emelkedett a Pest Megyei Bíróság perújítási tárgyaláson hozott döntése, amely elmeállapota miatt két évvel…..