Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ádi93

0 bejegyzést írt és 104 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Massimiliano Allegri a Milan elleni döntetlen után részben magára vállalta a felelősséget, ám ez nem változtat a tényen, hogy a Juventus csapata továbbra is nyeretlen a Serie A idei szezonjában, ezúttal pedig Ante Rebić egyenlítő találata nyomán ismét csak egy pontot szerzett, miután Álvaro Morata…..
Ádi93 2021.09.21 12:02:19
@Il Principino: De nem érted, hogy minden Ronaldo miatt van? Lövi tovább a gólokat a MU-ban.. ÈS? Ö csak gólt löni tud. Nekünk nem gólok kellenek, hanem csapatjáték.

/Irony off/
A Juventus komoly gödörből szeretne kilábalni, hiszen mindössze egyetlen bajnoki ponttal szerénykedve várja a negyedik fordulót, amely során a mindeddig magabiztos teljesítményt mutató AC Milan látogat Torinóba. A héten mindkét csapat megmérette magát a Bajnokok Ligája csoportkörében, s a Juventus…..
Ádi93 2021.09.20 02:43:05
@DelPiero2: "A leépítés kezdődött Ronaldo idehozatalával, és a köré csapatépítéssel" :DD lol. Te ilyet mikor láttál? Ronaldo köré csapatot építeni? Talán a Real Madridban, mikor 3 év alatt 3 BL-t és másik 10 trófeát nyertek. Tudod, azt hívhatjuk így. Itt pont, hogy full alkalmatlan volt a vezetőség, edzőstül ahhoz, hogy Ronaldo köré csapatot építsenek. Márpedig éppen ezért hozták ide, mert őt még ma is lehet úgy használni, hogy az kilóméteres előnyt jelentsen egy csapatnak. Ehelyett nem létező középpályával és töketlen támadókkal, antifocival vettük őt körül, ennek ellenére rekordokat döntött a gólmennyiségével, nem csoda, hogy beleunt ebbe, hogy egyedül küzd minden meccsen, mint disznó a jégen és esély lem látszott arra, hogy bármi jobb lesz. Pontosan ezt a teljesítményt nyújtottuk volna nélküle az elmúlt szezonokban is, mint most.
Kb mint Messi volt a Barcának az utolsó szezonokban, nélküle a tabella közepe táján lett volna, stabilan a Barca.
Ádi93 2021.09.20 02:49:59
@DelPiero2: "Grande Ronaldo szájíze szerint építgették a csapatot, aztán köcsög módon lelécelt, és itthagyta az építményt fontos rész nélkül." Úgy látom nem csak megjátszod a hülyét :DDD LOOL

Semmilyen csapat építés nem történt az ő szája íze szerint, semmi használható játékos nem jött, akit szeretett volna, hanem középszerű, 5-10 meccsenként villanó támadókat kapott maga mellé, akiket sokszor még neki kellett kiszolgálni, de a tálcán adott labdákat is elrontották. Szartak CR kívánságaira, tanácsaira, ahogy a hozzád hasonlók is azt harsogták évek óta, hogy senki se lehet nagyobb a csapatnál, meg el kell küldeni, vagy felére csökkenteni a fizetését. Nulla tisztelet, nulla hozzáértés, végtelen szűklátókör. Most, hogy teljesült a vágyatok és elment, mert elege volt ebből a balf@szkodásból az utóbbi évben való, folyamatos, távozásáról szóló cikkekről, meg, hogy csődbe viszi a Juvét, most ahelyett, hogy örülne a magad fajta, még most is őt szapulod. Mindenért CR a hibás, nyilván.
Wojciech Szczęsny számára nem indult túl fényesen a szezon, a nyitó fordulóban a zebramezesek már két góllal is vezettek az Udinese otthonában, azonban a lengyel kapus botrányos teljesítményének köszönhetően a hazai csapat egyenlíteni tudott, így a Juventus megnyert mérkőzést engedett ki a kezéből,…..
A Juventus gólkirálya, Cristiano Ronaldo a nyári átigazolási időszak utolsó napjaiban tért vissza egykori klubjához, a Manchester United-hoz, s így ahogyan érkezésével és jelenlétével, úgy távozásával is komoly érzelmi hullámokat keltett Olaszországban. A szurkolók egy része örül annak, hogy az…..
Ádi93 2021.09.05 23:22:22
@Del Pybala: Rendben. Szia. :)
Ádi93 2021.09.05 23:52:21
@Rocky80: Persze, kifejtem neked, szíves örömest. Az Instagramot, gondolom valamennyire ismered, ezért nem kezdeném az alapításnál és a működésénél. Annyi a lényeg, hogy nagy pénzt lehet vele keresni, csupán azzal, hogy szponzorált tartalmakat posztol ki az ember. Ehhez elég, már egy néhány tízezres követőtábor is, de több százezres esetén, már simán meg lehet élni belőle, kitesz egy átlagnál is magasabb havi fizetést amit a szponzoroktól kapsz. Ha kellően sokan követnek, megkeresnek különböző cégek, hogy a termékeiket a te oldaladon reklámozhassák, ezért pedig szabad szemmel is jól látható összeget fizetnek. Ennek egyébként katasztrofális társadalmi, morális és egyéb következményei vannak, pl, hogy már a tizenéves gyerekek is azon feszengnek, hogy minél nagyobb követőtábort szerezzenek, mindenféle józan észt, erkölcsöt, nevelést félredobva, a trendeknek, a kattintásoknak a saját életüket alárendelve.
A semmiből azért nem egyszerű több tízezres tábort kialakítani, de pl egy celeb (valóvilághős, trashceleb, akárki) már simán elérheti a több százezreset is és semmit nem kell tennie utána, csak reklámozni a saját felületén az őt megkereső cégek termékeit. Ebből akár milliókat is lehet keresni, már egy magyar trashceleb szintjén is.
Aztán persze nem kötelező erre használni az Instát, vannak bőven olyan oldalak is, olyan sztárok akik semmit nem reklámoznak, meg szarnak is az egészre, csak amolyan "muszájból" vannak fent, mert ez a trendi.
-de nem ez a jellemző, általában (érthető módon) az ember él azzal a lehetőséggel, hogy a semmire nagy pénzeket szakítson. Ezt teszi minden ismert futbalista is, a pármillió, esetleg pártíz millió követős oldalukon.
Ronaldo helyzete azért más és azért rendkívüli, e tekintetben is, mert ő a bolygó, messze legtöbb követőjével rendelkező embere, Facebookon kb 10 éve tartja az első helyét, Twitteren 2-3 amerikai celeb, meg Obama van előtte, Instagramon pedig szintén soksok éve olyan távlatból vezeti a listát, hogy a komplett amerikai sztárgyár a kanyarban sem látszik mögötte és egyre csak nő a távolság. E három oldalon összesen, több, mint félmilliárd ember követi, az Instagramon, jelenleg mindjárt 340 millió.
Most, hogy ebből hogy lesz pénz?
Úgy, hogy követőszám alapján van tarifája egy felhasználónak, a cégeknek annál többet kell fizetni, minél nagyobb követőtáborral rendelkezik az illető, ami egy teljesen szokványos metódus, a tévében is a legnézettebb műsorok közötti reklámidők érik a legtöbbet.
Cristiano Ronaldo, jelenleg, a 340 milliós követőszámával (tehát ennyi emberhez jut el, egyidőben az adott cég reklámja), POSZTONKÉNT (képenként) 1,3 millió eurót kap átlagosan. Ez azt jelenti, hogy egy képért, amin az új Nike cipőt tartja kezében és ír hozzá pár sor szöveget, vagy a Tag Heuer órát viseli a karján, esetleg egy kozmetikai cég termékpalettáját promózza, ezekért POSZTONKÉNT ennyit kap. Ezek hivatalos megállapodások a két fél között. CR-nek átleg évi 40 ilyen posztja van, ez kb 50 millió eurót jelent számára. És most egyedül csak az Instagramról beszélünk.

Nem véletlen, hogy a közelmúltban komoly sportlapok foglalkoztak ennek a marketing iparágnak a futballt és a játékosokat is átformáló, a klubok fölé emelő, kivételes alkupozíciókat generáló hatásáról és arról, hogy milyen szinten válik a sportág és a profi életmód kárára ez a fajta telefon függősége a fiatal generációknak.

Persze azért nem beszélhetünk arról, hogy minden játékosnak ekkora lóvét szállít ez az alkalmazás, mert sokan, ha megfeszülnek sem váltanak ki érdeklődést az emberekből, a Real Madrid játékosainak többsége is alig pármilliós követőtáborral bír, CR után Messi van, 240 millióval, Neymar is 200 körül, Ibra, Beckham, Bale és még 1-2 ismertebb név 40-80 millió között.

Most, a fent említett számok alapján, talán már érted, miért volt fontos a marketing szempont a vezetőségnek, CR igazolásakor (amit del pybala képtelen felfogni, habár nem atomfizikáról beszélünk) és miért van nagy anyagi jelentőssége akár, csak annak az egy vetületének, hogy a Juventus, kevés érdeklődésnek örvendő Instagram oldalát, 8 millióról 50 millióra hozta fel Ronaldo.
Ez, ugyanolyan, marketing generálta profit a klubnak, mint hogy most, pl a MU 300 millió euróval ér többet, amiért odament és 12 óra alatt 540 ezer mezt adtak el a nevével, 33 millió font értékben. És lehetne sorolni tovább ezeket a dolgokat, amiket bizony, minden topklub vezetősége figyelembe vesz, akármennyire is fáj ez néhány, 40 éve egy bizonyos ponton leragadt szurkolóknak. Én sem állítom, hogy ez jót tesz a futballnak, ettől még homokba dugni a fejet és onnan mondani az okosat, az nem hiszem, hogy egy intelligens megoldás.
Ádi93 2021.09.06 00:13:24
@Rocky80: Tesiből felmentett... Ha unalmas is, elég kifejező. Annyi a lényeg, hogy aki valaha, életében sportolt komolyabban bármit is, ne adj Isten, élsportolt, ahhoz igazított, professzionális életmóddal, az nem mond akkora ökörségeket és tiszteltlenségeket pl egy CR-rel kapcsolatban, hogy a fal adja a másikat. Kb, olyan 99,99%-os pontossággal meg lehet mondani, ez alapján egy kommentből, bárkiről, hogy mennyi köze is van a témához, GYAKORLATBAN.
Nem, nem arról van szó, hogy csak élsportoló kommentelhet. Bárki kommentelhet bármit és minden véleményt illik tiszteletben tartani, már amelyikben van mit tisztelni és nem olyan érzése van tőle az embernek, mintha lehányták volna. Nem azzal van a gond, ha valaki nem ért ahhoz amiről beszél, hanem azzal, hogy mindezt eget rengető egóval és magabiztossággal teszi. Persze, értem én a pszichológiáját, hogy miért kommentekben teszi ezt az ember, mert ott/itt, a való élettel, "az offline térrel" ellentétben nem kell szembesülnie azzal a megaláztatással, mikor mások előtt rávilágítanak a végtelen butaságára és hozzá nem értésére.
A Serie A izgalmas, ám a Juve számára korántsem a kötelező győzelmet hozó első fordulója után a következő ellenfél az Empoli lesz az Öreg Hölgy számára, méghozzá Torinóban.  Massimiliano Allegri csapatából természetesen hiányozni fog a minap távozó Cristiano Ronaldo, azonban ezen kívül nagyjából…..
Ádi93 2021.08.30 00:41:53
Ádi93 2021.08.30 00:46:55
Ádi93 2021.08.30 13:05:38
"csupán egy eszköz" -jópofa vagy :) Hát én teszek rá, hogy mire használja a profizmusát, mint "eszközt" :) Kicsit irreális elvárás szerintem az, hogy egy sportágban a valaha volt egyik legjobb játékos ne annyit keressen és ne legyen akkora felhajtás a médiában vele kapcsolatban, ne mozgasson a neve euró- és dollármilliárdokat ugyanúgy, ahogy pl a teniszben is van ez, vagy ahogy lett volna a régi fociban is, ha létezett volna akkoriban ez a fajta világ ami ma.

Számon kérni egy ilyen sportolót, hogy a profizmusával, mentalitásával elért sikereket "eszközként" használja, azért mert ebben a világban ez ezzel jár.. hát nem tudom mennyire értelmes dolog. Mégis mit kellene tennie? Visszautasítani a pénzeket, félgözzel játszani, hogy ne írjanak róla annyit? Arról nem beszélve, hogy pláne manapság, minden egyes focista eszközként használja a hírnevét, akár csak a közösségi oldalaikon való reklámokra, vagy bámi hasonlóra gondolunk.
Azért nem utálni kell Ronaldót, mert neki ez jobban megy, hanem talán elismerni hogy nem ajándékba kapta és pláne nem elirigyelni, ahogy azt sokan teszik, a tesiböl felmentettek.

Túlgondolod a MU-City helyzetet is. Oda ment, ahova lehetett. A MU ha kereste volna és tett volna érte, kérdés sem merült volna fel hogy oda megy. A MU az utolsó pillanatban kapcsolt, ezért meg tudták szerezni. Nincs ezen mit túlgondolni. Miért ne mehetett volna a Cityhez, ha ök igent, a MU meg nemet mond rá? Mi ebben az inkorrekt? Most, pedig, hogy mindketten igent mondtak és a keret szempontjából jóval gyengébb MU-ba ment még ebben az értelemben sem lehet belekötni.

"a Juventusban eltoltott utolso sikertelen ev utan, amikor is nem tudott a kulonbseg lenni, lelepett." :D Mert nyilván az is az ö hibája, hogy egyedül nem tudott trófeákat nyerni. Ha a csapat 90%-a csak fele olyan motiváltan játszott volna... Nem beszélve a keretbeli gyengeségekröl és arról, hogy az edzök képtelenek voltak kihasználni a benne rejlö potenciált, ennek ellenére is kimagaslót nyújtott, de ö van hibáztatva hogy nem nyertünk BL-t és több trófeát.

A céljaiért való rengeteg áldozathozatal neked nem szipmatikus. Ezzel semmi gond nincs. Emberek százmillióinak meg szimpatikus. Nem vagyunk egyformák.
Az, hogy én nem a cégemhez, munkahelyemhez vagyok hüséges, (ami egyébként egy embertelen, kapitalista rendszer fogaskereke és szolgálója), hanem a gyermekkoromban fejembe vett álmaimhoz és végsö életcéljaimhoz, az megint csak embere válogatja, hogy kinek szimpatikus, kinek nem.

"Egyebkent attol hogy a dolgok az eletben rossz iranyba mennek, nem kell kovetni oket." -persze, hogy nem, egyetértünk. Ettöl még az emberek többsége követi ezeket, egyrészt, akaratgyengeségi, másrészt egzisztenciális okok miatt. Elég csak a jelen helyzetet nézni a világban, de itt most ebbe nyilván nem megyünk bele.

Nem hiába magyarázod, úgy látom én magyarázom hiába, hogy értem amit írsz és teljesen egyet is értek és értékelem ezeket a dolgokat, ettöl még azon a szinten ahol a top klubok vannak (A MAI VILÁGBAN ÉS NEM 50 évvel ezelöttröl beszélünk) és ahová a Juventust navigálja a vezetöség, ott ez a hagyomány romantika elöbb utóbb kiveszik és persze, mindig lesz 1-2 kivételes fiatal, akit nem a világ nevel, hanem a hagyományos értékeket örzö szüleik és fontosabb lesz a pénznél a hüség.

"majd akkor sodrodj, ha a gyerekeid lete mulik azon, hogy szembeszalsz-e az arral vagy sem" -Te, bár kellöen öreg vagy gondolom, de mégsem értelmezed helyesen az olvasottakat, vagy lehet, hogy én fogalmazok rosszul, bár általában szoktak érteni az emberek. Èn sodródok az árral? :) Tényleg? Sodródni kell? Ezt hol írtam?

Kíváncsi lennénk kettönk közül ki él tudatosabban és ki mennyi világi rabságnak, önpusztító szokásnak a fogja, ki mennyire eszi meg amit a tévében, reklámokban mondanak, de nem mennék bele ilyen fajta személyeskedésbe, mert ide való, ezért jobb lenne ha te is mellöznéd, pláne nem adnál olyan kijelentéseket a számba amiket nem mondtam. :)
Paulo Dybala és Álvaro Morata a közösségi médiában is elköszönt Cristiano Ronaldótól, aki a Juventustól a Manchester Unitedhez igazolt, így keretet adva bámulatos pályafutásának. A portugál csatár a mai napon kiürítette az öltözői szekrényét, s magánrepülőgépén Manchesterbe utazott, ahol orvosi…..
Ádi93 2021.08.29 01:47:56
Mivel egy pár évet már eltöltöttem ebben a kiváló szakmában, úgy éreztem, hogy itt az ideje, hogy beszéljünk arról, amit mindenki hisz a kamionozásról, de rosszul. Jöjjön a kamionos szakma 10 legnagyobb hazugsága.   1. A kamionos jól keres Hogy mi a jó, mi a rossz, a sok meg a kevés abba most ne…..
Ádi93 2021.07.22 21:10:50
@Scofield72: Persze, minden melóban meg lehet találni a legjobb körülményeket, külföldön ma, 2021-ben hegesztöként is lehet nettó 4000 eurót keresni, vagy buszvezetéssel is, szakácskodással, stb. ...de nem ebböl kellelene talán kiindulni, hanem, az átlagból és a hazai lehetöségekböl.
Fabio Capello nem rest kritizálni a Juventust, ám legutóbb némi elismerés is felsejlett a mondandójában, amikor Cristiano Ronaldóról és a Juventusról beszélt. „Cristiano Ronaldo fontos volt a Serie A számára. Mindenki az olasz futballról beszélt, amikor a Juventushoz igazolt.” - nyilatkozta az…..
Paulo Dybala kapcsán a Juventus szurkolói továbbra is a visszatérést várják, hogy az argentin játékos bizonyítsa képességeit a megújult Juventusban, azonban a térdszalag-sérülése továbbra is hátráltatja őt ebben, így viszont a szerződéshosszabbítás is nehézkesen valósítható meg. Az ideális megoldás…..
Ádi93 2021.03.15 15:39:17
@FeriGjuve: Azért, mert ebböl élnek millók világszerte szerkesztöségek, kattintásokból, lapeladásokból. Messi távozásáról is kb 5 éve cikkeznek orrba szájba minden baromságot, miközben nyilvánvaló, hogy a Barcelonából fog visszavonulni. Ha ezen játkékosok neve szerepel a címben, pláne ilyen szenzációhajhász módokon, az biztos siker a kattintások, lapeladások tekintetében, de a Messi - CR témát, még ezek az egykori, rég elfeldett edzök, játékosok is rend szerint meglovagolják, hogy kicsit róluk is beszéljen a sajtó... Különösen antipatikusak ezek a tiszteletlen nyilatkozataik, Capello féle módra. A cipöfüzöjét nem köthetnég meg CR-nek, de vagy 6-8 éve folyamatosan elövergödik a leugató nyilatkozataival, amikor épp egy rosszabb formában van, de amikor kulcsszerepet vállalt pl a Real, sorozatbani 3 BL címéhez, akkor nem érezte, hogy nyilatkoznia kellene.
Itt van 36 évesen C, 23 meccsen 23 gól eddig a bajnokságban és persze megint mindenért ö a hibás. :D Hol élnek ezek? Vagy ennyire nyomaszt egyeseket az irigység?
Igen, Patrici tökéletesen mondta: Örülünk, hogy nálunk játszik, egy egy kiváltság.
Elképesztö mégcsak bele gondolni is, hogy mi lenne itt ,ha kicsit megeröltetné magát a keret többi tagja is és méltón játszanának a címerhez, a fizetésükhöz és nem szezononként 5-6 jó meccse lenne egy játékosnak,hanem 5-6 rossz.
25 éve, konstansan ilyen szintet hozni, akkor amikor a bolygó legnépszerübb sztárja a maga 500+ millió követöjével a 3 közösségi oldalon, a világ minden hírneve, pénze az övé, mindent többször megnyert, az össz. rúgott gólok számának történelmi rekordja hozzá füzödik már, de még most is azt üzeni, hogy az utazás még közel nem ért véget, söt most kezdödik csak egy következö fejezet, rengeteg gólt fog szerezni még a portugál és a torinói mezben. Ezt a mentalitást és profizmust nem éri fel ésszel az aki CR-t kritizálja, ahelyett, hogy azokat a játékosokat és szakembereket tenné akik nem képesek úgy, mint anno Feruson, vagy Zidane felfogni, hogy miként lehet kimaxolni a benne levö potenciált úgy, hogy azáltal hatalmas elönyre tegyen szert a csapat is, azon mentális elönyön, amit jelent(enie kellene) egy ilyen típusú játékos.

Chiesán viszont jó látni azt a tüzet, ami egyébként minden játékoson, majd minden meccsen érezhetönek kellene lennie.
Ádi93 2021.03.16 15:13:08
@FeriGjuve: Teljesen átértzem a storyt, nekem is volt hasonló, mikor pl Skype-on írtam egy regényt, hulla fáradtan hajnalban, hogy még idöben megkapja az ember, aztán a küldés után egyszerüen nem jelent meg a szöveg.... Szívesen leengedtem volna a tizedikröl a laptopot az aszfaltra, de tudtam, hogy nem a laptopot kellene hanem azt akinek köszönhetöek az ilyen jellegü hibák. Azóta ha hosszan írok, folyamatosan mentem elötte jegyzettömbbe a szöveget :DD

@Matteo89:

:) Igen. Volt egy nagyon jó barátom, föorvosként dolgozott a brazíliai Elbert Einstein kórházban, Pelét is mütötték évekkel ezelött, meg a Corinthiansnak is volt egy ideig csapatorvosaként...stb Egyszer megkapták CR orvosi eredményeit, adatait analizálásra és mondta, hogy az álluk leesett, hogy ennyi idösen, ennyi év ilyen emberfeletti megterhelés után miként lehet olyan állapotban a szervezete.
Ahogy a Messi, Ronaldinho, Maradona...stb féle zsenire is, úgy az ilyen hozzáállásra is csak születni lehet, tanulni nem. Hogy elhatározz valamit kisgyermekként és egy ilyen úton, ennyi ideig, mindenféle kilengések, pénz hatására való hanyattdölés, motiváció vesztés és egyebek nélkül ezt véghez vinni... ide nem tudom milyen kombója kell a megszállottságnak, sporthoz való alázatnak, profizmusnak, hitnek, értelemnek. Kevsen tudják akár csak azt is felfogni, hogy ez mennyi áldozattal és munkával járhat és még most is, mikor tucatnyi más, üzleti bevételi forrása van, pl csak egyedül az Instagram fizet neki évi 50 millió dollárt és akkor nem beszélve a többi social media felületéröl, a Nike-tól kapott, élethosszig tartó évi 25 misiröl, a számos saját márkás dolgairól, szállodák, divat, fitnesslánc, hajklinka, futball akadémia..stb
Hogyan lehet mindent egy embernek menedzselni és emellett ezt a szinten hozni és a napi kökemény munkát is, mindig elvégezni, a kiélezett, személyre szabott edzés programok, életvitel, mindenféle test-karbantartó kezelések, táplálkozás, egyebek.. persze, értem, hogy van egy legalább egytucatból álló szakmai háttérstábja, akik csak vele foglalkoznak, de akkor is.
Emellett pedig sok-sok éve az élen áll a sztárok között az adakozások tekintetében, de ezt sosem látom a közösségi oldalain reklámozni... szóval na. Aki ezt az embert nem jó szándékkal, hanem gusztustalan és hozzá nem értö módon gyalázza, meg rugdossa amikor épp nincs tökéletes formában... ott szerintem komoly bajok vannak fejben.
De CR a méltóságát megörzi és nem reagál ezekre, nem áll bele ócska kis bulvárháborúba a hírnevébe kapaszkodó alakokkal.
Az Olasz Kupa-elődöntő első mérkőzése a Juventus számára nem kezdődött a legjobban, Nicolò Barella elfutása és Lautaro Martínez korai gólja után félő volt, hogy megismétlődik a bajnokságban elszenvedett komoly pofon, ám a Juventus ezúttal nem szaladt bele a pofonba, hiszen egy büntető révén…..
Nem enyhültek az FC Barcelona gondjai, a katalán csapat a Cádiz otthonában elszenvedett 2:1-es bajnoki vereséggel hangolt a Bajnokok Ligájára, s a csoportkör utolsó mérkőzésén a Juventus lehetetlen küldetést teljesítve, 3:0-ás győzelmet aratott felettük, ezzel megszerezve a csoportelsőséget. "Úgy…..
A Juventus a büntetőből két gólt is jegyző Cristiano Ronaldo vezérletével aratott csodálatos 3:0-ás győzelmet az FC Barcelona otthonában, s ezzel megszerezte a csoportgyőzelmet a Bajnokok Ligája csoportkörében. "Ez egy szinte lehetetlen küldetés volt." - viccelődött Ronaldo a mérkőzés lefújását…..
Ádi93 2020.12.09 20:20:16
@Lanzafame: Közel volt a bíró, bár hátulról szemlélte az eseményeket, de szerintem az döntő lehetett, hogy Araújo úgy ment Ronaldo elé, hogy két kezét előre nyújtva és így történt az ütközés, meg sem próbált lábbal szerelni. Akárhogyis, ez minimum kétséges és 50-50 hogy tizi. Ennyi esze lehetne a védőnek, hogy ilyen helyzetbe nem így tartja a kezeit.
A bianconero csapat a Barcelona elleni fölényes győzelemmel csoportelsőként jutott tovább, de ehhez Cristiano Ronaldo és Weston McKennie találatain kívül Gigi Buffon védései is kellettek. A Juventus hálóőre hét védést mutatott be Lionel Messivel szemben, ami igen szép szám, és bizonyos szempontból…..
A Juventus portugál világklasszisa, Cristiano Ronaldo újabb mérföldkőhöz ért, hiszen beállította Puskás Ferenc rekordját, s ezzel a labdarúgás történetének negyedik legeredményesebb játékosává vált. Ronaldo a portugál válogatott 7:0-ás végeredménnyel záruló felkészülési meccsén a második félidőre…..
Hivatalos bejelentés ugyan még  nem érkezett az ügyben, de a Sky Sport Italia értesülései szerint Cristiano Ronaldo mai koronavírus-tesztje ismét pozitív eredményt hozott, így a portugál világklasszis kihagyja az FC Barcelona elleni mérkőzést. Ronaldo házi karanténba vonult azóta, hogy október…..
Az olasz sportminiszter, Vincenzo Spadafora a minap egyeztetett az Olasz Labdarúgó-szövetség elnökével, Gabriele Gravinával, majd megerősítette, hogy az elfogadott protokoll továbbra is hatályos, a helyi egészségügyi hatóságok azonban felülírhatják a protokollt, de csak adott és indokolt…..
Konferenciát tartott, majd közleményt adott ki az "Orvosok és Egészségügyi Dolgozók a Tisztánlátásért" nevű, dr. Pócs Alfréd ortopéd sebész, dr. Tamasi József természetgyógyász és dr. Gődény György gyógyszerész által alapított, leginkább járványtagadónak nevezhető mozgalom. Közleményükben azonban…..
Ádi93 2020.09.04 00:44:54
"Bár ezek jó része sajnos elmegy a teljesen megalapozatlan összeesküvés-elméletek irányába (pl. az egészet Bill Gates találta ki, hogy aztán chipet olthasson mindenkibe)"

Ja, az is mekkora KoNtEóÓóÓ már, hogy oltásba intergált, meg agyba ültetett nanochip...
Ja, hogy ezekről egyébként maguk, az ezen dolgozó Google vezérek, meg Elon Musk, Bill Gates...stb nyilatkoztak? Ja? Akkor most ilyenkor mi van? Azért mert a kis fos magyar szennymédiától(origo,index,444,quibit,24.hu,prostisrácok,stbstbstb) kezdve egészen a valaha volt legnívósabb hírmédiákig (Washington Post, New York Times, NBC, BBC, CNN...stbstbstb) minden és mindenki meg van vásárolva és ömlik a hazugság, az uszítás, az agymosás és a közösségi médiában, meg a tiktokon sem erről beszélnek, akkor az azt jelenti, hogy NEM IGAZ?
Ha nem lenne az ember általánosságban annyira elaljasítva, hüylítve, agymosva, öntudat veszített állapotban, amilyenben egyébként van, és ha a pornhubon meg a faszbukon túl is képes lenne használni az internetet, akkor bizony rengeteg HIVATALOS adatot, tényt lehet találni, a nem létező háttérhatalmi törekvésekről, az emberiség szellemi és morális pusztításáról, a mestetséges intelligencia globális kiépítésének projektjéről, amihez ugyan, az 5G, teljes, földi és égi lefedettsége, összeköttetése az alap, ami lassan meg is történik, de a másfél milliárd ember felett, teljes kontrollt gyakorló kínai rezsim már a 6G-t teszteli és a 7G-n dolgozik, ezek mind, bárki számára hozzáférhető, elérhető hivatalos adatok, tények, számok, csak utána kell járni.
De ehelyett tényleg mindenre rásütjük, hogy konteó, amihez túl ostobák és sötétek, alulinformáltak vagyunk, mert a WHO-nak, meg a politikai vezetőknek, na meg a coca cola reklámok szavain, üzenetein csünggünk, mint egymosott, buta droidok?

Hova vezet ez?
Olaszország Olimpiai Bizottsága (CONI) bejelentette, hogy fel kívánja függeszteni az összes sporteseményt az országban április harmadikáig. A koronavírus gyors terjedése és a számos haláleset miatt már így is visszás helyzetek keletkeztek, így például a vasárnapi Derby d'Italiát a Juventus zárt…..
Ádi93 2020.03.09 23:59:47
@venember83: Ha érdekel, a Youtube-on egy "Ázsiába Szakadtam" nevű csatornán az utolsó (tegnapi) videóban meg van említve valamennyi, jelenlgei tudás szerint ismerhető tény erről a vírusról, hivatalos, hiteles forrásokból. Az influenza és e vírus közti különbségek, illetve, hogy miért veszélyesebb ez.
Elképesztő mi folyik Olaszországban, de ők legalább azon kevesek közé tartoznak, akik nem hazudják el a számokat. Kínában nevetségesen alacsony új esetszámokat adnak meg, már hetek óta, miután a hirtelen robbanás okozta kárt már több százmilliárd dollárosra becsülik... Egyszerűen nem közlik a valóságot, mert nem éri meg.
Thaiföldön szintén hatalmas a fertőzés, de ők is "okosba" 50 körüli fertőzöttet állítanak egy hete, mire kiderült, hogy egyfajta tüdőgyulladásos betegség pedig tombol... Na igen, ugyanarról van szó, csak máshogy hívják, hogy ne látszódjanak a számaik. Bedőlne a turizmus pillanatok alatt.
De számos, hasonló esetet lehet említeni.
Iránban is akkor kezdék el csöpögtetni az adatokat, mikor kiderült, hogy nem tudják tovább tagadni, leplezni.

Akárhogyis, az nem tűnik komolytalan vírusnak, ami Olaszországban az elmúlt 3 nap alatt közel 300 halálesetet produkált, persze ezen elhunytak átlagéletkora 81 év, de én azt sem értem, hogy hogy legyinthet bárki arra, hogy úgyis csak a tartós betegek és idősek szenvedhetnek, halhatnak meg... Na ja. A fiatal meg kihordja lábon, csak éppen addig is fertőz, például az idősebb családtagjait.
Kiváncsi vagyok mikor és hogy lesz ennek vége, mert ugyebár tombol a vírus a melegebb ázsiai országokban is éppen...

A spanyolok is kezdik komolyan venni, két nap alatt kb 700 új fertőzött, iskolákat zárnak be, de Németországban is már vannak zárt kapus meccsek.

Bár, hogy a futball eseményeket, legalább az első osztályú olasz meccseket miért nem lehet lejátszani zárt kapukkal, nyilván a játékosok folyamatos ellenőrzés, a buszok, öltözők fertőtlenítés alatt...stb Azért ezt meg lehetne talán oldani, bár nem mintha bármit is értenék hozzá.
A Juventus már hét közben letudta bajnoki kötelezettségét, ma pedig megnyerheti a szezon első trófeáját, így kedveskedve a szurkolóknak az ünnepek előtt. A bajnoki címvédő ellenfele az Olasz Szuperkupa döntőjében a kupagyőztes Lazio együttese lesz. A zebramezeseknek van miért visszavágniuk, hiszen…..
Ádi93 2019.12.22 20:01:21
@Sztovicska: Szerintem igazad van. El nem lehet mondani, mennyire unom már, hogy egygólos vezetésnél hanyattdőlünk, de most még a döntetlennél is töketlenül labdázgattunk egy döntőbe. Amikor a Lazio megrúgta a másodikat, elkeztdünk támadni és pressingelni. Soha nem fogom megérteni, hogy mi a .....-ért nem lehet normálisan hozzáálni és egy meccshez, pláne egy ilyen súlyúhoz. A fejekben van a gond. Épp ezért teljesen hiú ábránd az, hogy "na majd most biztos tanulnak belőle a fiúk...stbstb" Ide vagy egy olyan edző és erőnléti edzői stáb kell, aki szétrúgja a seggüket és kihajtja a belüket minden edzésen, vagy normális mentalitású játékosok, mert ez egy óriási nagy nulla.
Atalanta 5-0-ra verte ma Milánt, magasan a legtöbb gólt szerezték eddig a szezonban. "névtelen" emberek, de úgy állnak a futballhoz, ahogy kell.
Jorge Mendes véleménye szerint természetesen nem Lionel Messinek kellett volna megnyernie idén az Aranylabdát, ami már az argentin számára a hatodik. A sztárügynök a torinói Golden Boy díjátadón mondta el a véleményét. „Cristiano a világfutball legjobb játékosa. Előtte Portugália semmit nem nyert,…..
Ádi93 2019.12.19 01:48:04
@Grinta: @simoni: @JuventusFanatikus: @del pipi:

Nagyon jó dolgokat írtatok és jó látni, hogy óvodás hajtépés, meg ostoba fröcsögés nélkül is lehet erröl társalogni. Ezen a fórumon kívül kevés ilyen hely van.
Simoni, azt gondolom nem vagy teljesen fair ahogy CR, az EB gyözelemböl kivett részéröl írsz. Sokan elfelejtik, hogy eleve, a selejtezökön a gólok háromnegyedét ö szerezte, ami persze más kérdés, csak, hogy teljes legyen a kép, nem árt megemlíteni... Ìrod, hogy ha jól emlékszel, a döntö elején lesérült. Valóban jól emlékszel, de emlékezz arra is, hogy a Wales elleni elödöntöben a 2-0-nál ö jegyzett egy gólt és egy gólpasszt. Az ellenünk lévö 3-3-nál ö hozta vissza Portugáliát, szintén gólokkal, gólpasszal a versenybe, folyamatosan. Sokan elbagatelizálák azt a tornát, de könyörgöm, ö tette a dolgát, arról meg nem ö tehet, hogy nem tudták öket elverni, meg, hogy a nagy esélyesek kiestek.
Ne vitassuk már el, hogy CR NEM keveset tett azért a trófeáért, ez kb olyan, mint azon röhögni, hogy sírt, mikor szétrúgták és háromszor próbált visszamenni, de nem bírta tovább. Ez belölem mély tiszteletet vált ki leginkább.

Juvefanatikus véleménye a CR-Messi témában egyezik az enyémmel, és hozzátenném még, hogy számomra miért CR áll elöbb. Azért, mert azt gondolom, ö a valaha élt legteljesebb értékü futballista. Ilyenkor sokan az összehasonlított játékosok csúcsformáját vetik össze, ami egy jó módszer, de én a karriert és a kompetenciákat nézem inkább.'
Ezt úgy értem, hogy jelen esetben, CR 2002-töl kezdödö, 2020-ig tartó intervallumát, a megtett utat, a különbözö bajnokságokban való kimagasló teljesítményt, a kompetenciák terén pedig nincs még egy olyan játékos, aki ennyire erös lenne mindkét lábbal és fejjel is, nincs olyan testrésze amivel ne tudna gólt szerezni, beszédes, hogy a spanyol bajnokságban ö tartja a legtöbb fejesgól rekordját is, valamint még Messinek és másnak sem sikerült az 1,0 feletti gól/meccs átlag, összes lejátszott laligás meccsét tekintve, csak CR-nek.
Delpipi jól megfogalmazta a Messi és C közti különbséget és teljesen érthetö, hogy kinek a született zsenialitás, kinek pedig a "halálosztó" gép tetszik, valamint azzal sincs semmi gond, ha valaki Messit tartja jobbnak, hiszen olyan játékos is 100 évente ha születik, ez akkor fog igazán realizálódni, mikor befejezi és rátekintünk a számaira.
Az én szubjektív véleményem ezen túl még az, hogy Maradona 12 klubszinten jegyzett gólt tud felmutatni 30 felett, CR-nek lassan jön a 300-adik. Ezzel azt akarom mondani, hogy értem, hogy valaki az égböl kapott zsenialitás elött tiszteleg, de én sokkal inkább az elött, ha egy közepesen tehetséges(nem magyar mércével mérve) srác a nulláról a legmagasabb csúcsra küzdi fel magát, a port iránt tanúsított, sosem látott elszántsággal, alázattal, akaraterövel és szorgalommal. Az, hogy egy ilyen játékos 15-20(?) éven át hozzon konstansan elit színvonalat és itt van 35 éves mindjárt, a válogatottban parádézik, nálunk kiugrik a stadionból, (bár háromszor ennyi labdát kapna), emögött olyan eszméletlen munka van, akkor is, mikor már minimum 5 éve hanyattdölhetne... szóval számomra ez inkább a tisztelendö és az összképet tekintve a teljesebb értékü és nagyon szerettem volna, ha Messi pl egy angol, vagy éppen olasz bajnokságban is kipróbálja magát, mert akkor sokkal jobban össze lehetne öket hasonlítani, de ez esélytelen.

Modric labdája egy vicc volt, nyilvánvaló, hogy ha CR a Realban marad, akkor ö kapja, mivel ö is érdemelte meg a leginkább. BL gólkirály is lett. Sorozatban hatodszor. Modric a 10-be nem került volna bele, ami persze, lehet túlzás, de ugyanolyan túlzás az is, hogy Bernardo Silva hírét-hamvát se láttam az idei listán, miközbe épp csak 5 trófeát nyert, köztük a válogatottal is, amiben oroszlánrésze volt és a Hollandia elleni döntö legjobbjának is választották, a Cityben is motorja a csapatnak. Sneijdertöl pedig egyszerüen ellopták anno az Aranylabdát.

A lényeg, hogy ebben a két (CR-Messi) játékosban még van 3-5 biztos élvonalbeli szezon, örüljünk, hogy láthatjuk öket, mert az tuti, hogy visszavonulásuk után olyan halhatatlan legendákká válnak a futball történelmében, hogy évtizedekig nem látunk majd hasonló számokat senkinél.
A Juventus csapatkapitánya, Giorgio Chiellini egyelőre csak a pálya széléről szemlélheti csapattársainak játékát, azonban a kapitány most hosszabb interjúban beszélt az Aranylabda kiosztása és egyéb témakörök kapcsán. "Tavaly Ronaldót valóban megfosztották az Aranylabdától, amikor a Real Madrid úgy…..
Ádi93 2019.12.05 04:16:35
Chiellini kimondja, elég bátor, meg kell hagyni. -bár igaz, hogy ez az a világ, ahol már a kimondott szónak, ahogy az erkölcsnek, tisztessgnek sincs súlya, értéke. Normál esetben ezek után nem kicsit megbüntetik Chiellini-t, ha nem tudja igazolni a vádaskodását és/vagy komoly vizsgálatok indulnak a Real/Perez ellen az üggyel kapcsolatban. Nyilván semmi nem fog történni, egyébként már tavaly az átadáskor is körbejárta a világsajtót, hogy a Real elnök hogy érte el, hogy rengeteg szavazatot kapjon Modric... emberek elolvasták, majd görgettek tovább az izgalmasabb, bulvárhírekre.
Következménye gondolom azóta sem lett, semmilyen oldalon.
Abszolút igaza van egyébként Chiellininek, legalábbis abban, hogy nem csak CR, de még sokan, jobban megérdemelték volna az aranylabdát tavaly, de érthetetlen, hogy a spanyolok ellen VB mesterhármast szerző, a VB versenyben töltött idő alatt végig a legmagasabb értékelést kapó, a Real Madriddal BL-t nyerő, BL gólkirály helyett na, vajon miért történhetett az ,hogy inkább Modric kapta? Csak nem mert C ideigazolt?
Nagyot ment Modric a VB-n is, tény. De az eddigi "hagyományok" alapján esélye nem lett volna CR ellen, ha Madridban marad.
Aztán idén már a top30-ban sem volt benne, ilyen sem volt mostanában. :) Nyilván a hülyéken és a pénzen áll a világ, de azért csak szabadjon kimondani ezeket a dolgokat.

Egyébként tavaly hol volt a listán Bernardo Silva? És idén hanyadik volt, mint 5trófeát, köztük válogatottal elértet is nyert és mindegyikben oroszlánrészt vállalt, támadó középpályásként? Olyanok előzik meg rendszeresen őt is, hogy az valami vicc....
A Juventus 2011 óta 1,24 milliárd eurót költött erősítésekre, ennek ellenére idén csak két játékos szerepelt az Aranylabdára jelölt szűkített, 30-as listán, a calciomercato.com értesülései szerint pedig kénytelen lesz megválni az egyik kulcsjátékosától a pénzügyi egyensúly jegyében. A beszámoló…..
Ádi93 2019.12.04 16:52:41
Dybaláért 130-at kicsengetne gond nélkül egy Cty, MU például és mindkettő játékrendszerében sokkal jobban tudna érvényesülni, mint nálunk, sajnos...
CR is jobban villogna egy Poolban, Cityben, vagy akár a Realban, ahol tette is. Olyan játékokban, ahol folyamatos presszió alatt tartják az ellenfelet és tálcán adnak neki meccsenként 5-8 labdát. A válogatottban ugyanezért tudja szórni a gólokat, meg mondjuk sokkal szabadabban is játszik és a támadásokban van lendület, ötlet, kiszámíthatatlanság.
Én azt gondolom, először a vezetőségnek arra kellene ráülni, hogy valami elképzelést kialakítsanak a játékunkkal, támadásainkkal kapcsolatban, mert itt még Messi is szenvedne talán. CR mögött a Realban Kroos, Modric és Isco playmakerek voltak, akkor a épp a csúcson, a válogatottban pedig, véleményem szerint az egyik, ha nem a legjobb támadó középpályás, B.Silva található.
Nálunk ehhez képest igen csak gyenge és nem konstansan elvárt szintet hozó középpálya van. Sok sebből vérzünk.

CR a fizuját behozza a reklámértékéből, de egy részét biztosan. A miatta elkérhető magasabb közvetítési díjak, szponzori pénzek és egyebek miatt sem gondolom, hogy olyan egyszerű lenne megválni tőle, még ha akarnánk sem. Arról nem is beszélve, hogy 35 éves és lehet akármilyen fizikumban, a felét fizetné érte kínán és talán a PSG-n kívül bárki, mint Dybaláért. Ezt gondolom.
Miért nem csaptunk le inkább az ingyenIbrára? :D

(vicc volt)
Ádi93 2019.12.04 23:37:24
@JuventusFanatikus: Poénból hoztam szóba, de elvi szinten amúgy én, ebbe a Juvéba simán megnézném, hogy azzal a hatalmas arcával mire menne :D És szurkolnék neki, hogy egyrészt, vigyen valami színt, erőt a támadásokba és az lenne az igazán nagy durranás, ha így nyernénk BL-t, Buffonnal, Ibrával, CR-rel :D
Kár, hogy nem nálunk landol végül, egy fél szezonra simán jó lenne a mostani helyzetet látva.
@del pipi: Én már korábban is mondtam Angellinek, meg a többi górénak, hogy ha ide akarják hozni CR-t, akkor legelőször is azt tanulmányozzák, hogy mik a Real-os sikereinek a kulcsai az utóbbi 3 évben, 30 felett. Hogy mit játszik, hogy milyen támogatást kap,nem hogy az akkori csúcsközéppályától, de még a balhátvédtől és a többi támadótól, Benzema szintű előkészítőtől is. Nem hallgattak rám. Aszonták, hogy "na persze, akkor ennyi erővel a nagymamám is lehetne akkora májer a Realban mint CR, ha csak be kell pöckölni a labdákat, amit elétesznek "
-Mondom nem, mivel kell egy bizonyos gólérzékenyés, labdatámadási képesség, szemfülesség, az a poszt, amit ő ott csinált, abban a világ legjobbja volt, mint pl Messi a saját, szervezői területén.
Azt hitték viccelek és majd szépen beillesztik őt a Juve rendszerébe, mint egy fogaskereket a sokból és hirtelen szarni fogja a Juve általa a gólokat.

Kíváncsian várom a Lazio ellenit.
Dybala eladása teljesen értelmetlen lenne, azt gondolom. Kb ő húz ki mostanában a szarból minket. De nem gondolom, hogy nem fogják fel, hogy a játékon, a tempón, a mentalitáson kellene változtatni. Tudják ők, hogy nem ennyi van ebben a keretben, mert oké, hogy továbbra is az egyetlen veretlen topligás csapat a szezonban, de a meccsek képe, a győzelmeink gólaránya 10-ből 9-szer siralmas és lehet, hogy most jóindulatú voltam.

Nem én fogom neked a megfejtést mondani, én is csak kapizsgálom és várom a csodát :D