Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CommentR

0 bejegyzést írt és 195 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A fürdő tipikusan az a helyiség, ahol a funkciónak és az esztétikumnak ki kell egészíteni egymást. Ha tervezéskor és a kivitelezés folyamán valamelyikre nem fordítasz kellő figyelmet, több bosszúságot okoz majd a használat során, mint örömet. Éppen ezért összeszedtem pár tipikus hibát, amit kellő…..
Úgy tűnik, hogy a magyar választók preferálják, ha a kormányuk irracionális intézkedések sorával nehezíti az életüket. Mi mással is lehetne magyarázni azt, hogy akkor nőtt a kormánypárt népszerűsége, amikor abszurd, sőt kifejezetten ellentmondásos intézkedések sorával…..
Tehet-e arról valaki, hogy testvére, Petrás János egy nyíltan rasszista, homofób, antiszemita zenekar, a Kárpátia frontembere? Valószínűleg nem – a családját, ugye, ritkán választhatja meg az ember. Tehet-e arról valaki, hogy férje egy virtigli antiszemita, aki ha a helyzet úgy…..
Az megvan, hogy Overdose, elpatkolt? Cipő feldobta a talpát? Na, ennél a hülye szóviccekre használt Stöckert Gábor-skálán két és félszer erősebb szóviccel nyitott tegnap este s közszolgálati média Híradója, és még csak nem is azért, mert mostanában a rövid szoknyában,…..
"A gyermek tiszta lap. A szülők, a pedagógusok és a társadalom felelőssége, hogy mivel írjuk tele. Ma egy ózdi óvodába látogattam feleségemmel együtt az álruhás országjárás keretében, ahol nagyszerű szakemberekkel találkoztunk, akik tisztában vannak a hivatásuk…..
Mi lenne, ha Erdély magyarjai nem a budapesti opportunistákkal és a nemzeti radikálisokkal keresnének megoldást, hanem az erdélyi románokkal? Hülyekékre festett, különböző méretű textil-, és papírdarabokkal vonulgatott, gyülekezett és toporgott maroknyi székely Budapesten és…..
Nemi erőszakkal képtelenség viccelni, én most fejből csak egy komikust tudok, akinek ment (Louis CK-ről van szó), de ő sem azon a borzasztó bűncselekményen pattogott, hanem inkább saját magán, hogy milyen borzalmas gondolatai vannak. Maksa Zoltán pedig nem egy Louis CK, úgyhogy az…..
CommentR 2015.01.04 13:57:08
@lujo1111: Azt az "imázst" ők maguk vágják tönkre hatványozódó intenzitással...
Jómagam is tizenéve mindennapi olvasója vagyok az Indexnek aktuális politikai széljárástól függetlenül. Ami viszont az utóbbi hónapokban (talán egy évben) folyik a portálon, az szerintem nem csak nálam, de tudtommal jelentős számú régi olvasónál verdesi ki a biztositékot. Értem én, hogy a provokáció az újságirásban egy műfaj, de az öncélú provokáció ilyen mennyiségű és minőségű használata előbb-utóbb kontraproduktiv lesz, és már nem növeli, hanem inkább csökkenti az olvasottságot. Kár, hogy a magyar hirportálok között az index ilyen szinvonalú cikkek mellett is a legolvasottabbak között lehet. Csak az a baj, hogy ez nem azért van, mert annyira jók, hanem sajnos azért, mert nincs jobb...
Nagy újévi akcióval rukkolt elő a Ryanair, kár, hogy a magyar utasokat nem kicsit nézik hülyének: ami Budapest irányába 9,99 euró, az innen kifelé indulva 5419 forint. Finoman szólva, igencsak furfangos árfolyamon számolnak. Januárra nem könnyű eladni a jegyeket, ezért a…..
CommentR 2015.01.04 13:20:57
@Fillér B. Gusztáv: Már ne haragudj meg, de hogy lehetne "ugyanaz a járat", ha az egyik Pestről Bergamoba, a másik Begamobol Pestre tart? Esetleg lehetnek ezek járatpárok, de semmiképp sem lehet ugyanaz a járat. Teljesen bevett szokás ez a társaságoknál. Tapasztalatom szerint nem ez a ritka, hanem az, ha egy járatpáron oda-vissza ugyanannyiba kerül a jegy. Akkor lenne igazad, ha mondjuk ugyanarra a gépre (például Budapestről Bergamo irányába) más ár lenne feltűntetve az olasz honlapon, mint a magyaron. Igy sajnos nem értem a háborgást...
CommentR 2015.01.04 13:26:50
@CommentR: Ja, bocsánat! Benéztem, valóban igazad van.Ez furcsa.
Balfasz Magyarok Fillérbaszás 2014.10.10 09:09:41
Nincs a kedves olvasónak valami ismerőse, aki megcsinálná helyettem ezt a blogbejegyzést a szaré’hugyé’? Mai témánk, hogy miért nem áldozunk a minőségre, avagy a balfasz magyarok fillérbaszása. A múltkor azon gondolkoztam, hogy összeállok pár haverral, és indítunk egy…..
CommentR 2014.10.11 15:50:17
@Teddyke: Ha lenne egy valódi elérhetőséged, tudnék orvosságot a problémádra.
A posttal kapcsolatban meg csak annyit: sok éves tapasztalatból tudom, hogy van igény a megbizható szolgáltatásra és még csak nem is a felső tizezerben kell ezt az erre igényes réteget keresni. A fillérbaszó megrendelő a fillérbaszó vállalkozóra fog rátalálni és ez igaz oda-vissza. Ha engem felhivnak és érdeklődnek egy adott szolgáltatás ára felől, már az első beszélgetéskor feltétlenül elmondom, hogy ha a legolcsóbbat keresi, akkor kár is egyezkednünk. Ennek ellenére 10 esetből kilenc megegyezéssel zárul. Tehát tapasztalatom alapján: a cikk nagyrészt marhaság...
A múltkori nagy bejelentés óta nem foglalkoztunk a hazai rendezésű világbajnoksággal, most viszont pótoljuk a hiányosságok egyikét, ebben a posztban a helyszínekkel fogunk foglalkozni. Már az első Orbán-kormány is kiemelten foglalkozott a stadionok helyzetével, akkor készült el…..
2010-ben a kétharmados győzelem után sokan csodát vártak a Fidesztől, hiszen a kétharmados politikai hatalom lehetőséget adott rá, hogy politikai kompromisszumkeresés nélkül megvalósítsák azokat a szükséges strukturális reformokat, amelyekre Magyarországnak már 25 év szüksége…..
CommentR 2014.04.19 16:46:09
@Xebu: "...csak azért mert nem fideszesek, hanem baloldal szagúak."
És ugye a baloldali kormányok alatt ez nem ugyanigy volt? Érdekes, amikor egy baloldali szimpatizáns a Fidesz szemére veti azt, amit a saját oldalának eltűr.
CommentR 2014.04.19 18:41:17
@henrik_: Scarlett Johansson nemi jellege ténykérdés. A jobb és baloldali gazdaságpolitikával való szimpátia pedig egy elvi kérdés. Ha ténynek fogadod el azt, amit a "nép" 50%-a állít és hamisnak, tévesnek a másik 50% állítását, az nagy logikai bukfenc. Merthogy a másik 50% pont az ellenkezőjéről van meggyőződve. És egy állítás márpedig nem lehet egyszerre abszolút igaz és abszolút hamis is. Ha te mégis ehhez tartod magad, akkor sajnálattal kell közölnöm veled, hogy a hiba a te készülékedben van...
Megtalálta a rendőrség a japán világutazó Budapesten ellopott kerékpárját szombat délelőtt. András Tamás rendőr főhadnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese elmondta: a kerékpárt egy XVII. kerületi piacon találták meg szombat…..
CommentR 2014.01.25 14:39:03
@álfirkász: Jááájj, ides tezsviir! Hogy a Devlá ággyon meg tigedet, hogy igy kiássz a szegin romákok mellett. Ha emmondanád, hogy merre lakol, szivessen odakőtöznék melléd a kiccsaládomma. Mi jóemberek tarccsunk összé! Há örüssz-é?
Nagylevegő. Nem is olyan régen olvastam egy cikket, amely arról szólt, hogy Romániában teljesen kiakadt egy tanár, és megalázta egyik diákjának felmenőit, mert a szülők képtelenek voltak összegyűjteni elegendő osztálypénzt ahhoz, hogy a többi tanárnak és tanár néninek szép…..
CommentR 2014.01.15 07:09:28
@Flúgatlan:
"No, azért tegyünk különbséget!"
Akkor tegyünk. Nem tudom, te melyik iskolában dolgozol vagy hova járnak a gyerekeid. De... Nekem a nagyobb gyermekem két éve végzett, a kisebb idén fog. Ennél fogva kb 16 éve fizetek osztálypénzt, és nagyon elcsodálkoznék, ha egy képzeletbeli tételes elszámolás azt mutatná, hogy az eddig befizetett összeg 90%-a nem a tanárbácsinénik ilyen-olyan alkalomból történő megajándékozására meg a vizsgáztató tanárnénibácsik pogácsájára és üditőjére ment volna el. Ne legyünk már ennyire álszentek, mert ha tanárként empátiát vár el valaki a szülőtől, akkor legyen szives, mellőzze ő is azt a demagóg dumát, hogy az osztálypénz elsősorban wc papirra meg krétára kell.
Ja, hogy Magyarországon is tilos a tanároknak osztálypénzt gyűjteni? Oda se neki, majd egy megbizott szülő gyűjti be és ha még ez is kevés lenne, akkor átkereszteljük az egészet mondjuk "krétapénzre". Persze a lényegen ez nem sokat fog változtatni.
Én fel szoktam tenni magamnak a költői kérdést, amikor szembesülök az újabb "kell egy kis pénz, mert a tanárnéninek illik valamit venni", hogy vajon más olyan embernek, akit nem 20-30 gyerek vesz körül, de szintén lelkiismeretesen dolgozik nap mint nap, vajon ki fog pénzt gyűjteni, mert "illene" kedveskedni neki? Akkor fogok megbékélni ezzel az egésszel, ha majd a fizetésem mellé én is kapok valakitől egy doboz bombont. Addig pedig kedves tanárnénibácsik! Legyenek kedvesek enélkül is elvégezni a feladataikat ahogyan még oly sokan mások teszik!
Ön szereti a zsidókat? A kérdésre nem adható jó válasz. Sem a nem szeretem, sem a szeretem nem helyes. Zsidó ugyanis sokféle van. A becsületeseket, kedveseket, tehetségeseket, nagylelkűeket szeretem, a gonoszakat, irigyeket, a bűnözőket pedig nem. Olyan, hogy "zsidók", pedig nincs.…..
Hírmondó Zavar az erőben 2013.02.23 02:50:42
Meg volt a miniszterelnök évértékelője. A valósággal ugyan köszönő viszonyban sincs, de mit számít ez egy olyan ember esetében, aki maga mondta, hogy nem az számít amit mond, hanem az, amit tesz. Így persze felesleges évet értékelni, de azért lássunk néhányat abból, amiket…..
CommentR 2013.02.24 09:10:33
@ggaborx: Azért valljuk be, hogy nem lehet az országból a 10millió politikus országa. A nagytöbbség feladata kimerül abban, hogy négy évente elmegy az urnáig és bedobja szavazatát. Az általad leirtaknak akkor lesz veleje, ha odairod azt a személyt/pártot, aki szerinted alternativát jelent a jelenlegi romlott rendszerrel szemben. Tudsz ilyet mondani? Mert ha nem, akkor miről beszélünk?
CommentR 2013.02.24 10:48:44
@hazug fidesznyik: Anyád hazudott neked... Te pedig ettől menthetetlenül idióta lettél. Sajnállak is érte, de segiteni sajnos nem tudok rajtad!
Live Info Tüntetés a nácik ellen 2012.12.02 12:30:12
Ma délitán 3 órától közösen demonstrál a Fidesz, az MSZP, az LMP és az Együtt 2014 Mozgalom az antiszemitizmus, a nácizmus és a nácik ellen. ..
Bornai Tibor Muszáj ezt? 2012.11.06 22:13:25
Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes…..
CommentR 2012.11.07 20:16:52
@Bornai Tibor: Ismételten tévedsz! Lehet errő (is) értelmesen beszélni! Csak te nem tudsz... A rózsaszin köd kitölti az agyad azon részét, amivel felfoghatnád a dolog lényegét :(
Teadélután Testvérek között is 2012.11.01 03:15:55
Jeszenszky Géza, volt külügyminiszter, jelenlegi oslói nagykövet három évvel ezelőtti egyetemi jegyzetében alábbi mondatot vetette papírra: „azért van, hogy olyan sok roma szellemileg leépült, mert a roma kultúrában megengedett, hogy a testvérek vagy unokatestvérek házasodjanak,…..
Amíg a MÁV ÁBE működött, mindenki azért imádkozott egy koccanás után, hogy a másik lehetőleg valami normális biztosítónál legyen, mert a vasúttársasághoz egyébként sehogyan sem kötődő gittegylettől pénzt még alig láttak károsultak, és kínlódás volt az egész…..
CommentR 2012.10.25 07:16:33
@Szárnyathy Géza: Rendben! Az anyázás miatt megkövetlek. Bocsánat!
De de ne keverd semmilyen formában a hitelfelvételt a kötelező biztositással! Mig az egyik önkéntes és az egyén meggondolt vagy épp meggondolatlan szabad döntésén alapszik, addig a másik egy kötelező dolog, amiért gyakorlatilag te, mint fizető, semmilyen szolgáltatást nem kapsz. Ettől a ponttól kezdve szerintem nem várható el az emberektől más fajta viselkedés, mint ami tapasztalható s: mindenki igyekszik a legolcsóbban "megúszni" a dolgot.
És szerintem igenis, az államnak kellett volna helytállni azon esetekben, amikor a kárt okozó félnek érvényes, befizetett biztositása volt. Ugyanis a törvény nem arra kötelezi az autótulajdonost, hogy "bármiáron" kártalanitsa a kárt szenvedett felet, hanem arra, hogy rendelkezzen érvényes biztositással és fizesse meg annak diját. Ha valaki ezt a két feltételt teljesitette, a saját kötelességét megtette. Sehol nincs leirva a törvényben az, hogy van olyan biztositó társaság vagy egyesület vagy szövetkezet vagy bármi, aminél a szerződöttnek további kötelességei lennének.
CommentR 2012.10.25 07:44:23
@Gera: Ha mondjuk te kötsz egy CASCO biztositást, de mikor elviszed a kapufélfát, akkor kiderül, hogy a biztositód csődbe ment és nem tudja megtériteni a károdat. Mit fogsz tenni? Behajtod a kapu tulajdonosán?
Fogja már fel mindenki, hogy akármennyire is furcsa, amikor egy baleset történik, akkor a kárt szenvedő félnek nem a károkozóval, hanem annak biztositójával létesül jogviszonya.
A károkozó teljesitette a kötelességét amikor megkötötte és befizette a biztositást.
Erős Antónia mélyen a kamerába néz. Mos, hogyt az életveszélyes budapesti metrókról és a a Matolcsy-csomagról szóló anyagokon túl vagyunk végre jöhetnek az igazán fontos hírek. Drogozott Zámbó Krisztián. Ja nem most, évekkel ezelőtt, és csak marihuánát szívott, de…..
GFG Blog A liberális kérdés 2012.09.28 07:03:27
„Ellenfél kell minden komoly dologhoz: / aktushoz is, meg háborúhoz is” (Nádasdy Ádám: Oberon uralkodik)     Van min gondolkodni. A liberális kérdés ilyen. Mi lehet a magyarázata annak, hogy a liberalizmus elkárhozását jelző vészharangok kongása ellenére a liberalizmus…..
Balavány Poszt Nem akarok félni 2012.08.25 19:18:16
Mégis félek. Volt náciparádé korábban is, fura, bosszantó dolog, de fölöslegesnek gondoltam a túlzott tiltakozást, hisz minden civilizált országban vonulgatnak, pofázgatnak, hazamennek. De most már nem lehet ilyen könnyedén. Évről évre többen vannak, erősödnek. Nem csak a…..
Ötéves a Magyar Gárda. Amit amúgy betiltottak. Majd újjáalakult, illetve elkezdett osztódni. Ezzel hülyének nézte a magyar bíróságokat, semmibe vette a törvényeket és aláásta a jogbiztonságot, amit amúgy meg akarna védeni. Ja bocs- az a közbiztonság. Normális országban a…..
Mint az előző posztban ígértem, folytatom a közmunka bemutatását, hisz abban a szerencsében részesülhettem, hogy személyesen is megismerhettem egy ebben a "munkakörben" dolgozót. Köztük is a problémásabb "fajtát", mivel óvodás gyermeke van. Fiatal anyuka, gerincbeteg, ez jutott…..
CommentR 2012.07.08 21:58:25
@EvilHedgehog: Ja. A hozzátok hasonlóknál ez egy tipikus logikai következtetés. De ez mostmár legyen a ti bajotok.
Hagylak benneteket nyalogatni a sebeiteket. Megyek pihenni, mert holnap is kell valakinek dolgozni hejettetek... :S
CommentR 2012.07.09 07:51:49
@EvilHedgehog: Kollektiv bűnösség...
Nos, akkor kicsit járjuk körbe ezt a dolgot: Hol esett szó a vitainditó cikkben arról, hogy X.Y. közmunkfelügyelő egy szivtelen hajcsár? Amikor posztolótól megkérdezték, hogy konkrétan hol, mikor, kiknek a szerepválallásával történt az eset, akkor megtagadta a választ. Merthogy szerinte az egész közmunkaprogram a szegény elesett többdiplomás, saját hibáján kivül, nagyon rövid időre átmenetileg munkanélkülivé vált, családcentrikus, sztahanovista emberek kizsigereléséről szól. Akkor ki is itt, aki a kollektiv bűnösséget feltételezi?
Elképzelhető, hgy előfordul ilyen eset. Akkor azt a helyén kell kezelni. Tegyen feljelentést a munkavédelmi felügyeletnél.
Másik oldalról: Valóban szinte minden nap látom ezeket a közmunkás csapatokat. Nekem jelentős arányban sokkal inkább olyan embereknek tűnnek, akiken messziről látszik, hogy egyáltalán nincsenek semmiféle munkához hozzászokva, semmilyen időjárási körülmény között. Sokkal inkább tűnnek olyan embereknek, akiket kocsmák előtt, eltorzult ábrázattal látsz, akiknek teljesen mindegy, hogy a gyerekük jár-e ovodába vagy iskolába. Természetesen, már vagy hatszor hangsúlyoztam itt a vita folyamán, hogy tiszteletem a kivételeknek!De saját tapasztalat alapján úgy látom, hogy a túlnyomó többség ilyen. Neki hiába ajánlanál 200ezer forintos állást árnyékos műhelyben védőitallal és védőfelszereléssel, úgyis lelépne két nap múlva. Mert neki ez van a vérében, sajnos. Úgyhogy ne erőlködjetek már azon, hgy megmagyarázzátok, én a szegény önhibáján kivül bajba került emberek ellensége vagyok. Nem vagyok! Őket sajnálom! Ha bajban vannak és van lehetőségem rá, akkor segitem is őket. De a másik csoport tagjai felőlem éhen is pusztulhatnak, mert semmilyen szolidaritást nem érdemelnek meg. Ezeket az embereket munkára birni semmilyen szép szóval nem lehet. Mellőjük igazi, valódi szadista hajcsár kell, hogy kiverjen belőlük bármilyen minimális teljesitményt. Miért kellene az ilyeneket sajnáln? Ugyanannyit eszik, mint én, ugyanannyi levegőt sziv be, mint én, kb hetvenszer több kannásbort önt magába, mint én és végtelenül többet játékgépezik, mint én. Ugyan, magyarázd már el, egy ilyen embert (nem úgy általában a közmunkásokat, hanem hangsúlyozom: egy ilyen embert!) miért kelllene sajnálnom és segitenem?
Ha a kollektiv bűnösséget el kell itélni, azt támogatom jómagam is. De akkor ti is támogassátok azt, hogy itéljünk el minden olyan egyént, aki nem hajlandó az elvárható mnimális szinten sem teljesiteni azt, ami tőle elvárható lenne.
CommentR 2012.07.21 19:46:47
@A rokkant is ember: Húúúbasszus. Találtál egy elirást a szövegemben? Gratulálok! Hova postázhatom a doktori cimedet? A nevedben a rokkant feltételezem, az agyadra vonatkozik...Idióta...
Mi A Város Mindenkié tagjai idén is – mint a csoport megalakulása óta minden évben – részt vettünk a Budapest Pride felvonuláson. Mint mindenről, arról is közösen döntöttünk hogy kiálljunk a szexuális kisebbségek méltósága és egyenjogúsága mellett. Ilyen döntésekben…..
CommentR 2012.07.08 09:35:37
@CommentR: Mondj...
CommentR 2012.07.08 12:26:39
@trust28: Ámen! :)