Regisztráció Blogot indítok
Adatok
frew

6 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Keressük az alternatívákat. Vágyunk arra, hogy megváltoztassunk dolgokat, melyeket jelenlegi adottságok mellett nem tudunk: megváltoztatni a testünket, manipulálni az emlékeinket, felrúgni a fizika, a kémia és a biológia szabályait. A sci-fi ezeket a vágyakat is formába önti, meg…..
A végtelenül stílusos plakátok sorozata után végre mozgásban is láthatjuk, milyen az, mikor Rozsomák Japánba utazik egy bulis hétvégére. James Mangold filmjének van mit helyretennie az első Wolverine spinoff buktája után, és bár a karakter és az ázsiai környezet házassága…..
Újabb húsz névvel bővült az idei Balaton Sound fesztivál fellépőinek névsora. A tavalyihoz hasonlóan ismét jön a nemzetközi elektronikus tánczene legkeresettebb producere, a svéd Avicii illetve a holland Fedde Le Grand, akit a Put Your Hands Up Detroit óta nem igazán kell senkinek…..
Michelangelo Antonioni hazájában már Fellinihez mérhető hírnévvel büszkélkedhetett az itáliai felső osztályról forgatott művészfilmjeivel, mikor egy rövidfilm kapcsán Londonba utazott forgatni. Az olasz direktor azonnal beleszeretett a Londoni sürgés-forgásba, s miután letért a…..
Öt éve vezetem (lásd a 2008-as, 2009-es, 2010-es, 2011-es és 2012-es évek kultnaplói), és eddig minden évben belepiszkáltam, de nem úgy idén (ezek szerint megtaláltam a tökéletes naplóvezetési formulát?). A tavalyi év mintájára jöjjenek a filmeket,…..
frew 2013.01.02 23:36:07
Szombaton este Lady Gaga is fellépett azon a Stones-bulin, amin volt még rendes zenészember a vendégek között (például Bruce Spingsteen), és amit élőben streameltek világszerte, hogy aztán a koncertből kivágott, felvett videókat egyenként szedegessék le a videómegosztókról. A…..
Hétfő után szerdán is utcára vonultak az egyetemisták és középiskolások a diákhitel mögé bújtatott költségtérítéses képzés, magyarul a tandíj ellen. Ráadásul fagyos hideg ide vagy oda, valószínűleg folytatás is lesz, márpedig ez ismét egy nagyon kellemetlen szituáció…..
frew 2012.12.13 14:00:27
@$$$=$$$:

"egyelőre van épp elég, szóval kb évtizedekig nem lenne gond, ha egy fia új tanár se képződne"

"egyébként természetesen nincsenek jó tanárok, mert a leghülyébbek mennek pedagógusnak általában."

Az igen bazdmeg. Olvasom már egy ideje az index/bloghu kommenteket, de ez mindent visz.
Az év egyik legkülönlegesebb filmes élmények ígérkezik Ang Lee új rendezése, melynek harmadik dimenziójáról a rendező azt nyilatkozta (szabad fordításban), hogy "ez egy új filmes nyelv, melynek nem csupán trükkökről kellene szólnia, hisz (a jó 3D) egészen új rendezési elvet…..
Pár a szagos mozit jobban vártuk, de ez sem lehet rossz: a csütörtöki Grimsby Telegraph kenyérillatot árasztva került az olvasók kezébe. Az MTI szerint a londoni lap egyelőre még csak egy pékség reklámakciójának keretében illatozott, de az extrával a lap szerkesztője így is…..
frew 2012.05.24 09:49:48
@herpa: Nem beszélve a parfümkatalógusokban található mintákat, amiket ugyancsak dörzsölés segítségével lehet előhívni. Én sem értem, hogy ez miért ekkora újdonság.
frew 2012.05.24 09:50:23
@frew: *mintákról
Május 10-től a TLC, a Discovery Networks Central & Eastern Europe, Middle East and Africa (CEEMEA) portfóliójának női közönséget célzó szórakoztató és életmódcsatornája is elérhető lesz a Digi műholdas és kábeltelevíziós előfizetői számára, írja a Marketing &…..
Norman Feller mindig is kiemelt pozíciót töltött be az elektronikus zenében. Terry Lee Brown Jr. néven a '90-es évek elején kialakult deep house-mozgalom egyik élharcosa volt, majd 1998-ban a címben szereplő aliast is felvette magának, amelyen keresztül sorra ontotta magából a…..
Rétegzaj OST - Egyszer 2012.02.15 23:20:00
  Rövid időre kalandozzunk el kicsit az elektronikus szimfóniák világától. Azon kevés filmzenék egyikéről lesz a továbbiakban szó, amely bármikor képes felvidítani az embert, és amely éppen akkor is könnyeket tud csalni a szemünkbe, amikor vidámak vagyunk. Az…..
Rétegzaj Videovarázs - 1. rész 2012.02.09 22:20:00
A mai alkalommal betűk helyett beszéljenek inkább a képek: pár zseniális videoklipet szeretnék bemutatni mindenféle stílusbeli megkötés nélkül, melyek egytől egyig személyes kedvenceim. Jó mozizást! Kezdjük a sort az élő energiabomba, Alice Glass fémjelezte Crystal Castles…..
frew 2012.02.09 23:17:20
@Kazomester: Én még ált. sulis koromban láttam először, akkor nagyon tetszett, de a címet és az előadót nem jegyeztem meg, aztán pár éve teljesen véletlenül bukkantam rá újra :). Azt az örömöt, amit akkor éreztem, gondolhatod... :D
Rétegzaj Variációk fagyra 2012.02.06 23:16:00
A csikorgó mínuszokban általában két választása van az embernek. A döntő többség valószínűleg igyekszik a lehető legkevesebbet a szabad levegőn tartózkodni, megkímélve magát ezzel egy kiadós náthától, valamint attól, hogy a fagyos szellő kikezdje azokat a szabadon maradt…..
Skrillex nevével először az elmúlt év elején találkoztam. Az egyik flyeren láttam, hogy hazánkba látogat, ennek apropóján kerestem rá alkotói munkássságára. Ő egyébként a dubstep műfaj képviselője, azé a dubstepé, amely 5 esztendeje London városában született meg. A…..
Úgy látszik megtalálnak a számomra értelmezhetetlen viccek. A "Helyi Téma" legalja propaganda közéleti hetilap címlapján van ez a kifejezetten ronda kis képes poén(?!), amit képtelenek vagyunk értelmezni.  ..
frew 2012.01.31 10:45:58
William Basinski amerikai zeneszerző elsősorban repetitív felépítésű, önmagukba gyakran visszakanyarodó ambient szerzeményeivel tett szert világhírnévre. Mentorainak többek között Steve Reich-ot és Brian Enot tekinti, az ő életművük jótékony hatása rendre tetten érhető…..
Egy olvasónk jelezte, hogy az HBO most hétvégén tartott kódolatlan hétvégéjét nem tudta maradéktalanul kiélvezni, mert szolgáltatója, a T-Home vasárnap éjfélkor kihúzta a drótot, és kész, lehetett menni lefeküdni. Az persze valahol érthető, hogy a hétvégét szó szerint…..
Salman Rushide beszállt a tévébizniszbe, és sorozatírásba fog, és ha már így alakult, úgy gondolta, egy interjúban megmondja a frankót korunk televíziózásáról is. Egy interjúban azt nyilatkozta, hogy a Drót jó volt, de végül is csak egy nyomozós sorozat, szóval nem érti a…..
Zspillanatember sorozatunk is folytatódik! Ha valaki elfelejtette már, annak egy kis emlékeztető: sorozatunk azokról a „színészekről” szól akik jellemzően állandóan meghalnak a főhős keze által, mivel a főgenyót szolgálják. Mai hősünk is általában így tesz, az…..
frew 2011.10.11 16:51:35
RTL-Klub, 14.20A hazafi (The Patriot, 2000)Benjamin Martin (Mel Gibson) őrült vérontások közepette próbálja kivívni függetlenségét ebben a történelmi drámában. Ünnepnapi kaszabaláshoz jobbat nem is választhatott volna a legnagyobb kertévé. Tv2, 21.10 Forrest Gump…..
A TV2 átállt a nyári üzemmódra, kibővül a Moziverzum brand: lesz Moziverzum Veszélyzóna (akciófilmek), Moziverzum Love (romantikus), Moziverzum Light (könnyed), Moziverzum Premier (először a csatorna képernyőjén), és Szuperszombat (klasszikusok). Ez utóbbi már most szombaton…..
frew 2011.06.09 11:08:18
@ügyfélszolgálatos: Így van. Minden elismerésem annak, aki tv-ben néz filmeket, komolyan. Egy másfél órás filmet képesek 2 óra - 2 óra 10 perc körülire bővíteni.
Maradnak az X-Faktor mentorai, az RTL Klub nem változtat az első szériában már sikeres négyesen: Nagy Feró, Malek Miklós, Keresztes Ildikó és Geszti Péter újra zsűrizik és pesztrál, jelentették be.A műsor készítőinek két komoly problémával kell megküzdeniük: 1. Keresztes…..