Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Battenfeld

0 bejegyzést írt és 228 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy különleges világ elevenedik most meg szerepjáték formájában, ahol ifjú felfedezőkkel kell érdekes és félelmetes dolgok nyomába erednünk. A Tales from the Loop egy friss kickstarteres szerepjáték, ami mindenképp érdemes a figyelemre. ..
Battenfeld 2016.12.09 19:43:10
A “Spiel des Jahres”, avagy “Az év játéka”  nevezetű díj a társasjátékos világ egyik legrangosabb elismerése. A kezdetekhez képest persze kicsit változtak a körülmények, több kategóriát is létrehoztak a szervezők, mint például a Kennerspiel (“gémerjáték”) illetve az év gyerekjátéka díjat, az viszont…..
Battenfeld 2016.12.09 19:21:27
Amikor reggel csörgött az ébresztő, elhúztam a szundi gombot, majd kissé türelmetlenül belemordultam, hogy "mi az"? Nem szólt bele senki, én meg jó pár másodpercig bámultam még ostobán a kijelzőt, hogy mi történik, mire leesett, hogy hogyvoltírás van. Ilyenkor annyira sajnálom, hogy nincs kamera a…..
Lhásza - 2016.08.08 Amint tegnap írtam, a mai poszt kicsit átnyúlik a tegnapba, mivel a vonatozás leírása után nem akartam elkezdeni arról írni hosszasan, hogy milyenek az első benyomások Tibet fővárosáról. Hát előre csak annyit, hogy ez bizony teljesen más, mint bármi, amit Kínában láthat az…..
A gyerek azzal jött haza, hogy elfelejtett egy szót, mit a történelem órán emlegettek, de a térképhez van köze és a temperához hasonlít, mi lehet az. Jók ezek a fejtörők, szeretem, frissen tartják az agyamat, hosszas tépelődés után rájöttünk, hogy a topográfiáról van…..
Battenfeld 2015.09.10 20:15:19
@Erzsébet Zsuzsanna Bükkös: "A valóság az, hogy senki nem kíváncsi arra, én mit tudnék adni, és elsorvadok anélkül, hogy adhattam volna." Ez talán a legszomorúbb mondat amit életemben olvastam.
Több mint kétezren szavaztak is előző posztunkban arról, szerintük melyik a legjobb kezdőmondat a világirodalom 11 válogatott remekműve közül. Kértük olvasóinkat, ha a felsoroltak között nem találják kedvencüket, küldjék el blogunknak. Nos, két nap alatt olyan sok ajánlat…..
A poszt végén Ön is szavazhat! Jézus Krisztus a legbefolyásosabb személy az emberiség történelmében. Ezt az eddig is közismert és már sok kutató által bizonyított tényt, most két IT-professzor is megerősítette, akik több mint ezer történelmi személy véleményformáló…..
Leginkább azért persze, mert Awesome! Na de érvelnék kicsit konkrétabban is. 1. Valóban szégyen és gyalázat, hogy a tavalyi év legjobb animációs filmjét nem jelölték kategóriájában – akkor legalább ennyi jusson már neki! Tán a szent Akadémia azért csinálta ezt, mert…..
Ha visszaszerezzük az igényünket a saját életünk feletti ellenőrzésre, és ennek nyomán arra, hogy az ember és az emberi élet kerüljenek a politikai középpontjába, attól kezdve minden automatikusan adódik a jó politikai rendre vonatkozóan. Ez a lehetőség egy az eddigiektől…..
Hello COOL-boyok és COOL-girlök! Ismét eltelt egy év, talán a legnehezebb a magyar COOL történetében. 2014 volt az év, amikor már senki sem dughatta tovább homokba a fejét, akárilyen COOL hajkorona is volt rajta, és nem csinálhatott úgy, mintha nem érzékelne semmit az őt…..
Megrázó és megosztó epizódba torkollt ez a félévadzáró. A történések ismeretében most egy rendhagyó, már-már lelkizős, de leginkább picsogós hogyvolt fog következni, ha már a készítók ilyen csúnyán beleszartak ártatlan kis lelkivilágunkba...
A múltkori, sokak szerint töltelék rész után most egy nagyon mélyről építkezős epizód következik, ami kellően megágyaz majd a következő két résznek és a garantáltan odabaszós félévadzárónak. Ádám és Évától indul a sztori, hogy Rick szevaszt intett Carolnak, amiért a…..
Battenfeld 2014.11.19 18:21:20
@doggfather: Kétlem, hogy Rick és Tyreese érzéketlen állatnak tartanák Carolt. R-szerintem azért küldte el, mert C olyan súlyos döntést hozott egyedül, ami az egész közösségre tartozott volna. T pedig megbocsátott abban a részben, amikor a két kislány meghalt (az eddigi legsúlyosabb epizód volt szerintem).
A mai részben úgy dől be Abraham kártyavára, mint annak a rendje. Ahhoz képest, hogy a rész megnézése előtt egy olyan minimális spoilerbe futottam bele, hogy ettől az epizódtól majd egy egész életre elmegy a kedvem anyám finom tyúkhúgylevesétől , nos (megvan a jelenet) bármikor…..
Nagyon kemény résznek nézünk elébe. És most nagyon, nagyon, NAGYON finoman fogalmaztam. Már az intró előtti felszopó se piskóta. Gereth és kannibál kis csapata még mindig Bob lábából készült - feka hús roston - svédasztalos menüjén ingyenpogácsázik. Gereth eltol egy…..
Battenfeld 2014.10.28 16:48:31
@Scagnetti: Nekem az volt ebben a három részben a legdurvább, hogyha Gereth és Rick csapata pár hónappal előbb találkozik, akkor tök jó spanok lehettek volna. Építhették volna együtt a civilizációt.
Lámaszeme Természetes Riya 2014.10.23 20:00:00
..
Techstory Léghajók, csak úgy :) 2014.10.23 22:26:25
Egy barátom olvasta a múltkori léghajós posztomat, és küldött néhány képet az USS Akronról és a Macon-ről. Én sajnálnám ezeket nem megmutatni, plusz "ha már, akkor..." alapon gyűjtöttem még képeket a többi amerikai léghajóról. Hát akkor, felszállás :). R-38…..
Ilyen hosszú, hét perces, felvezetéssel ritkán volt még dolgunk az eddig lement négy évad során, de most ez is eljött. Rickék nem csinálnak mást csak baktatnak előre, mint az entek, amikor háborúbe mentek A gyűrűk urában. Közben kapunk egy snitt Glenn+Maggie hollywoodi…..
Battenfeld 2014.10.23 00:02:51
@holacsoki: Szerintem a jeleknek a fákon meg lesz az értelmük. Morgan követi ezeket és mivel neki van egy rendőrségi cb-je, ez nagyon egybe vág az egyik 5. évad trailerrel. Beth és Morgan találkozni fognak.
Battenfeld 2014.10.23 00:07:23
  De nincs ám, kurvára nincs. Rendhagyó hogyvolt lesz ez a mai, mert az előző évad második felének jócskán leültetős, moralizálós részei után most 43 perc (plusz áfa) kőkemény hentelést kapunk az arcunkba. Nem hiába nyilatkozták a sorozat atyaúristenei, hogy ebbe a részbe…..
Battenfeld 2014.10.14 21:40:46
@doggfather: Igen, az volt.
A No Sanctuary-t nagyjából egy történelmi Magyarország-méretű lakosság nézte végig Amerikában az AMC-n, a minden felületen széthájpolt sorozat ötödik évadjának első része agyonvágta az előzőleg felállított 16 milliós kábeltévés rekordját. Ennél sokkal jobb hír…..
Battenfeld 2014.10.14 21:18:30
A történelem nagy vesszőparipája a társadalom foglalkoztatásának kérdése. Korszaktól és politikai berendezkedéstől függetlenül egy örök problémává vált az emberek munkába állítása. Az ember szereti fontosnak érezni magát, a legtöbb esetben nyugtalanítja és bosszantja a…..
A világ egyik legegyszerűbb receptje, őszibarack kakukkfűvel. Előkészítési idő: 1 perc! Az ihletet egy két-három héttel ezelőtti nagyszerű Terminal ebédből vettem, ott sokkal szebben és túróhabbal tálalták. [viszont talán kakukkfű nem volt rajta, arra már nem emlékszem.…..
Kanálgép Mennyei bacon dzsem 2014.07.25 12:57:17
Imádom a bacont. Pedig a disznóhúst nem tudom megenni, valamiért nem bírom, de a bacon az bacon; és engem maximálisan kárpótol a malac (számomra!) nem finom részeiért. A blog eddig nagyon maximum csak nyomokban tartalmazott húst, azonban figyelem, mert most túladagolás következik -…..
Battenfeld 2014.07.27 12:37:48
@usb2.0: Ez azért van, mert több fajta szalonna is létezik a világon, a bacon pedig csak az egyik közülük. Tudod, minden bacon szalonna, de nem minden szalonna bacon, mivel létezik csécsi, császár, kenyér stb szalonna is. A bacon egyébként az oldalas rész a zsírral együtt, bőr nélkül. Ha jól tudom úgy készül, hogy pácolás után gőzben megfőzik. További jellemzője, hogy az esetek nagy részében vékonyra szeletelve árusítják.
Íme néhány foci vébé által ihletett manikűr!   És itt a bónusz, argentin drukkereknek: ..
Szubjektív gyűjtés következik a valóság minimális felnagyításával :) Nagyon sok elképzelés élt bennem még gyermektelen, "nagyvilági" modern dolgozó nőben (ha sztereotípiákat akarok magamra aggatni) arról, hogy milyen is az anyaság, milyen szülőnek lenni, hogyan kell terhesnek…..