Regisztráció Blogot indítok
Adatok
redwolf

0 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az a fajta buzizás, amit a Jobbik képviselői folytatnak nem túl elegáns, és semmiképpen nem köztévé-konform, ebben azt hiszem megegyezhetünk, csak nem lehet olyanokat mondani, hogy buzifelvonulás az esti Híradóban. Az MTVA sokkal rafináltabban jár el, nem elhallgat, csak a műsor…..
Az én egészségügyi döntésem (Angelina Jolie New York Times-ban megjelent cikke a mellrák árnyékáról és a rák megelőzésének fontosságáról) Az édesanyám majdnem egy évtizeden át küzdött a rákkal, míg bele nem halt 56 évesen. Annyi ideje még volt, hogy az első unokáját…..
Az epizódot felvezető képsorokból úgy tűnik, sűrű napunk lesz, lesz itt minden Jamie levágott kezétől az Operation: Fuck Westeros-t beindító Dany-n át a hőbörgő Karstrarkig. Aki lemaradt volna az eddigiekről, itt pótolhatja. Valahol vidéken Thoros imádkozik egy kicsit a…..
Most sajnálhatja igazán Mohamed Fatima, hogy kihisztizte magát a Voice-ból: az előző heti, igen tisztességes felhozatal mellé a második adás jó, ha három igazán ütős hangot tudott csak felvonultatni, a nyolc továbbjutó között pedig csak egy olyan van, akinek tiszta szívből lehet…..
MaNDA Huszonötöt Paul Cézanne-ra 2012.11.08 14:17:04
Az alábbiakat a Szépművészeti amúgy vérprofi kiállításán látottak hatására voltam kénytelen papírra vetni. Egyszerűen nem tudtam benntartani, pedig megpróbáltam. Arról van szó, hogy a király meztelen, Cézanne a kipakolt munkáiból kiindulva egy tehetségtelen valaki volt, aki…..
A párterápia előző része itt olvasható Csütörtök, párterápia. Petra és Tamás múlt heti ülése a sorozat egyik legnagyobb katarzisával zárult. Nehéz eldönteni, hogy Tamás sírása vagy Petra gyilkos tekintete volt-e kifejezőbb e házasság jövőjével kapcsolatban. Lássuk hol…..
Jókai nem hazudott: létezett a "Senki szigete". A magyar-román-szerb hármashatár közepén elnyúló Ada-Kadeh szigete turisztikai attrakciónak számított jó klímája, vadregényes festői romjai és etnikai egzotikuma miatt, amely a Vaskapu I. erőmű építése miatt 40 éve tűnt el a Duna hullámaiban. Ada Kaleh…..
Harmadikos gimnazistaként még szentül meg voltam győződve arról, hogy a jövőm és a rockzene elválaszthatatlan egységet alkot, be is szálltam egy alkalmi zenekarba énekelni. Egy fellépésünk volt, a Mechwart András szakközépiskola elsősavatóján vagy valami hasonlón került rá…..
Utolsó epizód idénre, basszus, pedig igazán elnézném még, de ne legyünk telhetetlenek. Maradunk a helyszínekre bontott hogyvótnál. Királyvár Véreres szemmel nyitunk, Tyrionnak szar napja van megint, az látszik, még jó, miközben a várat védelmezte, Ser Mandon olyat húzott…..
redwolf 2012.06.06 14:12:54
Nem ismertem eddig a könyvet, de kedvet csináltak a sorozathoz a rajongók, akik nagyon várták már a filmet. Eddig nagyon tetszik: a szereplők, a díszlet-jelmez, a rendezés. De nem értek valamit: ha valaki olvasta az egészet, miért kukacoskodik! Egy könyvet nem lehet egy az egyben megfilmesíteni, idő és pénzkeret miatt. De nem is ez a lényeg. Valaki említi a LOTR filmeket, ami nagy teljesítmény, ahogy a könyv is az. Sokan merítettek belőle, az más kérdés, hogy Tolkien nyelvész volt, és a stílusa szószátyár, és gyerekbarát. De közben eltelt pár évtized, a világ erőszakosabb lett. Martin azzal újított, hogy nagyon szókimondó, durva és nyers dolgokról ír. Valójában az emberi természetről mesél, mivé teszi a hatalom a nemeseket, ahogy az emberiség történelmében. Az is tele van gonoszsággal, cselszövéssel, hűséggel, árulással, mágiával. Ezeket élvezetesen keveri, nagyon olvasmányos a stílusa. Kicsit sok a mellékszál, de jó ezeket összeilleszteni, megmozgatja az elmét. A kommentelőket nem értem: ha veszi valaki a fáradtságot, és a maga nyelvezete szerint összefoglalja az epizódokat,szórakoztató módon, azt miért kell ekézni? Mintha egy baráti társaságban leszólnám a másikat, mert én okosabbak vagyok. Erre az oldalra valószínűleg azok jönnek VENDÉGKÉNT, akiket ez érdekel, tehát olvasták, vagy szeretik nézni ezt a sorozatot, tehát értelmes, udvarias emberek. Vagy tévednék?
A Harry Potter-filmek mellett a Trónok harca kaszkadőrgárdája, köztük nyolc magyar is Screen Actor Guild-díjat kapott az amerikai színészek céhétől. A húsz fős csapat kaszkadőr koordinátora, Párdányi Domonkos nem először szerepelt kardozós szuperprodukcióban: a Trójában Brad Pitt dublőre volt, a…..
„Ismét egy régi orosz játék. Fény felé fordítva bent színes mozgókép látható. Három mesefilm, kb.1percesek,a tekerés sebességétől függően. Közben szépen kattog.(A harmadik film a gépben) Róka lepkére vadászik,de véletlenül egy nagy madarat kap el a hálóval és az…..
Szomorú fordulatot vett az MSZP-n belüli küzdelem. Mesterházy Attila, érzékelve, hogy másfél éves tevékenysége nyomán a párt tapodtat nem lépett előre, döntő lépésre szánta el magát. Immár úgy gondolkodik, mint Orbán Viktor: a Fidesz elnöke bezáratná Gyurcsányt, ő meg…..
A frankárfolyam tervezett, 180 forintra való rögzítésével a Fidesz, választási kampányában tett ígéretét hajtja végre. A sok százezer választópolgárnak tett politikai ígéreten túl persze számos egyéb érv is szól a devizahitelesek megsegítése mellett; ugyanakkor arról a…..
Nincs jó hírünk a sci-fi műfaj rajongóinak: a rókabőrt családi címerének is nyugodtan megtehető George Lucas bármennyire is szeretné, az élőszereplős tévésorozat bevételeiből  nem tudja amúgy is jelentős vagyonát növelni - zseniális a csávó, a Star Wars-franchise…..
redwolf 2011.05.27 08:52:34
Unalmas. Ez jut eszembe Lucasról, amikor folyamatosan csak SW dolgokkal foglalkozik. Az igaz, beindított egy erjedést, ami rengeteg kreatív embert megfogott, ma már figuratervezők, írók, rajongók gondolják tovább azt a világot, amit ő kitalált. A IV. résznek az volt a bája, hogy olyan estelenek a párbeszédek, a trükkök meg elvitték a filmet. Ismeretlen színészek játszottak, egy nagy név elég volt a sikerhez, igaz, Alec mindíg is utálta ezt a szerepét, talán nem véletlenül. Akkora siker lett, hogy folytatni kellett: a további részeket nagy várakozás előzte meg, és nem okoztak csalódást. Aztán teltek az évek, és amikor kiderült, az előzmény lesz megrendezve, sokan azt is rajongva várták: sajnos csalódás lett a vége, nagyon elszakadt a már elkészült részektől: nem vették figyelembe, hogy a 20 évvel korábbi "utózmányokban" sehol nincs olyan design, ruhákban, háttérben, ürhajókban, mint az újakban, ráadásul minden szereplő játszik, és tele lett zsúfolva újabb lényekkel. De anyagilag sikeres, egyeseknél ez mindent felülír. Ezt az egész SW univerzumot a rajongók tartják életben, és rengeteg kreatív ember, akik hozzá tudnak még adni ehhez. Lucas csak elfogadja az ötleteket, és zsebrevágja a pénzt. Ez egy filmrendezőtől elég kevés, én nagyon szeretnék már egy olyan filmet látni tőle, ami nem SW. Honnan vette az ötletet: a Gyűrük Urában van kéken világító kard, varázsló, aki a küldetés elején meghal, majd holta után visszatér, stb. A hangtechnikát nem Lucas találta ki, hanem ötletet adott, mint Disney a stereo hngzáshoz 1940-es években. Lucas ma már csak egy ügyes üzletember, ami nem baj,csak ne viselkedne mindíg úgy, mint a világ legnagyobb filmese.
   A Jobbik és a KDNP már egy ideje vált-vállvetve követeli Alföldi Róbert leváltását. Összenő, ami összetartozik mondanám, de nem szeretném, hogy esetleg a KDNP-s és Jobbikos képviselők rosszat gondoljanak. A mostani indoklás az, hogy Alföldi Róbert egy…..
w Télapó nem jött el 2011.05.23 06:45:00
Magyarországot, hála istennek vagy ellenlábasainak, javarészt elkerülte a kereszténységnek (vagy bármilyen vallásnak) a növényszintre butított, szó szerint értelmezős, ultrabigott változata. Az Egyesült Államokban domináns fetrengős-karizmatikus, a mindennapos csodákat hirdető…..
Csodálatos, hogy a fehér asztal mellett hány, egyébként jómodorú ember tudománya mond csődöt. Ez annál csodálatosabb, mert hiszen semmilyen tevékenykedés gyakorlására nem nyílik annyi alkalom az életben, mint az evés elsajátítására.Enni – azt hisszük – a legtöbb…..
Édes jó, Istenem, ha a görög éjjeliőrnek előre megmutatják azokat a, hogy is mondjam, hogy ne bántsak meg senkit hirtelen, nőszerű lényeket, akik rá várnak a Szerelem a legfölsőbb szinteken (sic) című műsorban, akkor kétszer is meggondolta volna azt a határozott főbólintást.…..