Regisztráció Blogot indítok
Adatok
suddha77

52 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bátor naplója Újra itt 2022.04.21 15:33:17
Kicsi Bátor hozzáférése sajnos elveszett, de suddha77-ként újra tudok közzétenni a blogban. :)..
2011. május 4-én 17 órától hirdetjük meg kerekasztalbeszélgetésünket a SZÜLÉS-SZÜLETÉS CSODÁJÁRÓL, a háborítatlan szülésről, gyermekvárásról. Helyszín: Khalifa Teaház Sümeg, Árpád utca 48. Résztvevő előadóink: - Csalló Mónika - kismama jógaoktató - Fülöp…..
időpontja: 2011. május 3.      15,30-19,30 helyszín: Kisfaludy Művlődési Központ, Sümeg Az előadások témáiból: anya- és bababarát szülészeti ellátás, kórházban háborítatlanul, természetes módszerek a szülésznő kezében,…..
A Születés Hetén, azaz május 1-8-ig tekinthető meg a rajpályázatra és fotópályázatra érkezett alkotások közül az a 10 legszebb kép, melyeket a két zsűri érdemesnek talált arra, hogy készítőjét elismerésben, jutalomban részesítse, a kiállításon megjelenítse. A…..
Fotópályázatunk nyertes alkotásai egy utcai kiállítás keretében május 1-8-ig megtekinthetők Sümeg "Főutcáján" a kirakatokban. (A kiállításhoz kapcsolódó nyereményakció a Facebook közösségi portálon lesz meghirdetve.) A Születés Hete alkalmából a sümegi…..
Sümegen és térségében meghirdetett rajzpályázatunkra az első két kategóriában érkeztek művek. A kicsi ovisok sok szép rajzot küldtek, nagyon nehéz volt választani. A zsűrizésben segítségemre volt Szántói Zoltán tanár úr és Horváthné Kovárczi Erika művésznő. A…..
A módszer kidolgozója Francoise Barbira Freedman, a Cambridge-i Egyetem orvos-antropológusa, több évtizedes gyakorlattal rendelkező jógaoktató és négygyermekes anya. A módszer lényege a várandósság időszakának minél jobb kihasználása a babára való ráhangolódás és a kismama…..
A MANÓTANYA Játékbolt Sümegen 2011. május 2-7. a Születés Hetén vásárlási kedvezményt hirdet az alábbi játékokra: 20 % engedmény a Winx Club játékokra 20 % engedmény a W.i.t.c.h. babákra 10 % engedmény a Playmobil termékekre 10 % engedmény a My Little Pony játékokra ..
2011 a család éve. Szükség is van a figyelemfelkeltésre. Mert ahogy csökken a házasodási kedv, úgy születik egyre kevesebb gyerek is. Utoljára 1980-ban volt pozitív a népesedési arány Magyarországon. De vannak akik szerint e negatív tendencia megfordítható.…..
A programcsomag kezdeteként az iskola aulájában Farkas Zsolt polgármester megnyitja a rajzpályázatra érkezett műalkotásokból készült kiállítást, a pályázók legügyesebbjei értékes ajándékokat vehetnek át. A kiállítás megtekintése után lemegyünk a közeli játszótérre:…..
A Születés Hetén, május 1-8-ig a sümegi Könyvesbolt a rendezvény témáival egybehangzó összes könyvre 10%-os kedvezményt ajánlott fel, egyes könyveket pedig 50%-os kedvezménnyel kínál. A könyvesbolt ajánlatából: Frédérick Leboyer: A gyöngéd születés (Cartaphillus…..
  „Amikor hétesztendős gyermek voltam, azt álmodtam, hogy hímzett selyemhez hasonló tarka felhők úsznak az égen, én pedig felkapaszkodom hozzájuk és szedegetem őket.” (Liu Hszie) Legbecsesebb olvasó! Befejeződött a Költőverseny. A mai utolsó szavazat eldöntötte, hogy a 3 vers közül melyik a…..
A gyönyörűen felújított Udvarbíró téri csendes, bekerített játszótéren rendezzük meg programunkat a legkisebbek legnagyobb örömére. Lesz három kedves MESEMONDÓ, akiknek a történeteit tátott szájjal lehet hallgatni, FOTÓPARAVÁNNÁL fényképeket készíthettek titokzatos…..
Szeretettel ajánlom minden kismamának és anyukának a figyelmébe a zalahalápi HUMAD Bababoltot. A babavárás kezdetétől egészen a kisgyermek öt éves koráig állnak rendelkezésre bőséges árukészlettel, kölcsönzési lehetőséggel, egyedi ajánlatokkal, pénztárcakímélő…..
Csabrendeken április 9-én szombaton 12-17 óráigcím: Nyárfa sor 1. ..
p { margin-bottom: 0.21cm; } Szórakoztató gyermekprogramokkal A SZÜLETÉS HETE KERETÉBEN  2011. május 8.   14,00 - 18,00   Helyszín:   Ramassetter Vince Általános Iskola  (Rendeki u. 1.)  (Ady Endre Iskola tornaterme)…..
Már az időszámításunk előtti 1800-as években Indiában, az Ayurvedikus gyógyítás részeként legalább két kötetet írtak a gyermekmasszázs-technikákról és anekdotikus beszámolókat annak jótékony hatásáról a különböző csecsemőproblémákkal kapcsolatban. A…..
Az “aranyóra” a szülést követő első pár óra, amikor a születés nehéz és fárasztó útját végigjáró kisbaba végre megpihenhet, ellazulhat édesanyja ölelő karjaiban. A szülés közben mind az anya, mind a baba szervezetében olyan hormonok szabadulnak fel, amelyek…..
"A szülés valódi természete" címmel, Magyarországon és külföldön intézményen kívül szült édesanyák fényképeiből készítettünk kiállítást. Ezeken a szép, háborítatlan szüléseket ábrázoló amatőr képeken keresztül szeretnénk megmutatni az élettani…..
Nagy port vert föl nemrég egy halottnak nyilvánított koraszülöttről szóló híradás. Odaadták az édesanya kérésére, hogy elbúcsúzhasson tőle, s a baba két óra elteltével fokozatosan magához tért! Utánajártunk, mit adhat a kengurumódszer.Koraszülött csodababáról szólt…..
  Magyarország csak akkor lehet sikeres és gazdag, ha elegendő gyermek születik, ezért el kell távolítani az akadályokat a gyermekek születése elől, hangsúlyozta Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter az országgyűlés népesedési vitanapján, március…..
2011.04.02.szombaton Hamarosan lejár a GYES /GYED, és még nem tudod mi lesz veled? Aggódsz, hogy nem vesznek vissza a munkahelyedre, vagy hogy nem találsz új állást? Visszatérés GYES után = kisgyermekkel is van esélyem? Mikor már csak pár hónap van hátra a GYES-ből/GYED-ből,…..
p { margin-bottom: 0.21cm; }  A Születés Hete Fesztivál sümegi szervezői rajzpályázatot írnak ki 3-14 éves, Sümegcsehin élő vagy ott tanuló gyerekek számára. A következő korosztályokban és témában: 3-6 éves : „Az én Anyukám a legszebb!”6-10 éves:…..
 Anya pocijában van egy baba, csak azt nem tudom, hogyan nyelte le.Jobban szeretem Anyuci testvérét, mint a sajátomat. Anya testvére a nagynéném, az enyém meg senkim ! Az anyukákra nem szokás kiabálni, ők hasznosak. Amikor két ember egymásba szeret és először mepuszilja…..
Családközpontú szülészeti ellátásról A Literatura Medica többi videóját itt érheted el.   "Otthonszülés kórházban" Színésznők a háborítatlan szülésért Szülési szabadság? ......