Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsuzsi4

18 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy dolgot szeretnénk előre vetíteni: a cikket nemcsak én kaptam meg, hanem minden hivatalos média is. Jelen helyzetben megoldást adni rá nem tudok, csak egyetlen dolgot: teret adok a problémák felvetésének.    "Látunk hatalmas plakátokat, magabiztos tekintetű emberekkel, és…..
Beszélgettem az utca emberével, barátommal, a választóval, aki előtte meredt szemekkel nézett fel a Farkas Zsuzsanna óriásplakátra.És mint, a sértődött kisfiú motyogta nekem: - hát persze, hogy "független"! - én meg a Dalai Lama vagyok!Erre én hangosan felnevettem, és…..
Farkas Zsuzsanna blogja Magamról 2014.04.17 20:45:31
  49 éves vagyok, feleség és családanya. Vegyészmérnökként, a Budapesti Műszaki Egyetemen végeztem. Férjem közgazdász, logisztikai tanácsadó, két felnőtt gyermekünk van. Győrben születtem, de a családunk már negyedszázada Érden lakik, így felnőtt éveink, a…..
Engedtessék meg a blogírónak, hogy esetenként elfogult legyen, de elkötelezett Svindal rajongóként egy csodálatos és jól sikerült hétvégén vagyunk túl..:) Történtek azonban más kellemes meglepetések, amelyek a többi  alpesi sí rajongó számára is felejthetetlenné teszik…..
Miklós Edit tavaly óriási fegyvertényt hajtott végre– azután hogy honosítása után a pontszerzést előlről kellett kezdenie, a szezon végén magyar nőként először szerzett világkupa pontot, majd ráadásként az osztrák bajnokságot is megnyerte. Interjúnk az idei szezon…..
Forrás: Zampa photo A síelés száguldó cirkuszának legújabb állomásán a férfiak is megmérkőztek Finnország északi részén, Leviben, mely a Világkupa sorozat legészakibb állomása. Csodás körülmények várják itt a versenyzőket, és még az északi fényt is élvezhetik. Nem a…..
Túlvagyunk az első Világkupás hétvégén, megmérkőztek a fiúk és a lányok is, ráadásul abban a szakágban, amely az elmúlt időben a legtöbb vitára adott okot: óriás műlesiklásban. Hallottunk jót, s rosszat, láttuk saját szemünkkel az elmúlt versenyt, van valami…..
A szezon ugyan éppen csak lezárult, érdemes talán pár gondolatot ejtenünk a magyar alpesi síelők idei évéről – idén ugyan egyre többet hallottunk róluk, de kérdés, hogy ez a kép mennyire teljes és mennyire valós. Miklós Edit Világkupa-pontot szerzett, Farkas Norbert révén…..
Idén az olasz Roccaraso ad otthont az ifi Világbajnokságnak 2012. február 29.-től március 9.-ig. Roccaraso az olasz csizma közepén, Róma alatt, Abuzzo tartomány déli részén található, mely alapján joggal vetődik fel bennünk a kérdés: fog ez működni? 2.000 méter felett…..
Münchenben hó hiányában elmaradt, így az alpesi sízők idénybéli egyetlen "City Event"-jére (alias paralellverseny, paralellszlalom, paralellóriás...) került sor tegnap Moszkvában. A FIS nagy újítása nézőszám szempontjából továbbra is beváltja a hozzá fűzött reményeket, de…..
  Már csak néhány nap, és elindul a megnyitó ünnepség az első Téli Ifjúsági Olimpián. A Magyar csapat pénteken letette az esküt, és hétfőn reggel közös busszal Innsbruckba utazott. Kedden már edzésen is voltak, valamint igyekeznek felvenni a hangulatot, akklimatizálódni.…..
A már tiszteletbeli magyar síterepnek számító stájerországi St. Lambrechtben rendezték meg a 2011-es alpesi magyar bajnokságot. A felnőttek mezőnyében a nőknél Berecz Anna, a férfiaknál Farkas Norbert nyerte a szlalomot, az óriás-műlesiklást és így az összetettet is. Az…..
  Február 20-án zárult le Garmisch-Partenkirchenben az alpesi sí világbajnokság, ahol a magyar csapat sokak számára is meglepően, és az utóbbi évek-évtizedek eredményeihez viszonyítva kiemelkedően jól szerepelt. Ragadjuk meg az alkalmat, és próbáljuk meg áttekinteni ezeket…..
Nagyüzem volt csütörtökön Crans-Montanán, a junior világbajnokságon, hisz a férfi lesiklás és a női szlalom mellett a lesiklás- „óriás”- szlalom együttes eredménye alapján kombinációban is győzteseket hirdettek. A lesiklást a szlovén Bostjan Kline, a szlalomot az…..
Kaszó Klára, a honi sportági szövetség elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy bár a románok nem járultak hozzá a már magyar állampolgársággal rendelkező Miklós Edit elengedéséhez, a nemzetközi szövetség (FIS) döntése értelmében a 21 éves síelő a továbbiakban…..
Zsuzsi4 2011.01.19 11:53:06
A pontszámítás elég bonyolult dolog, rengeteg képlettel. A lényege az, hogy a VK, Olimpia, és VB nulla versenypontos, az EK 6, és minden más normál FIS verseny alapból 9 pontról indul.Minden verseny kap egy alappontot. Ebben 2 dolgot vizsgálnak
- milyen pontszámú versenyzők vannak ott a versenyen - ez a képlet első fele
- ezek közül kik érkeznek le a versenyen - ez a képlet másik fele.
Ez alapján minden verseny kap egy un. alap pontot. A verseny nyertese ennyi pontot fog kapni.

Utána azt nézik, hogy a verseny eredményeként - ha 2 futamos, akkor 2 futam alapján - a leérkezett versenyzők hány %-ot kapnak az első helyezettől.
Ezt a százalékos számot megszorozzák egy szorzóval, ami versenyenként más és más. Pl. szlalomban 6 körüli, óriásban 8 körüli stb.

Példa: az első helyezett a verseny képlete alapján 25 pontot kap - amit kiszámoltak a megjelent és a leérkezett versenyzők alapján-, és ment 2:15:00-át. Ha én mentem 2:20:00-at, akkor kaptam tőle 7,4%-ot, ami ha ez óriás verseny volt akkor 59 (7,4 x 8) versenypont.Tehát összesen kapok 59+25=84 pontot.
Ez alapján látszik, hogy minél kevesebb pontom van, annál jobb versenyző vagyok.
Mehetnék rögtön VK-ra, mert az nulla pontos, de ott nagyon magas %-ot fogok kapni az első helyezettől, nem éri meg odamennem. Olyan versenyre kell így mennem, ahol velem közel azonos , illetve egy kicsit jobb pontszámú versenyzők vannak ott, akkor tudok javítani a fejlődésem alapján.

Világkupa feltétele csak ezek a nagyon magas 120-140 pontok, tehát ezt Edit 1-2 verseny után el tudja érni. Magyarországról 1 ember indulhat a VK-n, ha ez az alap pontszám feltétele megvan. Tehát 1-2 hét után már akár tud is indulni.
A versenyeken azonban a kisebb pontszámúak indulnak előbb, és minél hátrábbról indul, általában nehezebb dolga van. Innentől ez már Edit saját stratégiája, hogy mikor érzi azt, hogy akár indul VK-n.

A VB indulás egész biztos, hiszen látszik, ő bármelyik versenyen megfutja bármikor ezeket a szinteket, és a VK indulás sem függ ettől. A VB azonban nem igazán "pontcsináló" verseny, azaz nem várható, hogy ott jelentősen javítani lehet.Sokkal inkább előtte és utána.
Remélem így már kicsit tisztább.
  Edit múlt héten szerdán tette le az állampolgári esküt, és a héten adta be útlevéligényét. Bár ő mindig is magyarnak vallotta magát, úgy fogalmazott, hogy megnyugtatja az az érzés, hogy most már magyar színekben indulhat.…..
Március 2. hetében zajlott Innerkremsben (Ausztria) a magyar szervezésű FIS verseny, melyet az idén először rendeztek meg. Mind a fiúknak, mind a lányoknak óriás műlesiklás futamok voltak – előzményként még januárban volt 2-2 szlalom verseny ugyancsak Innerkremsben. Az ilyen…..
  2010.március 4. és 7. között zajlott az alpesi sí Országos Bajnokság az osztrák St. Lambrecht sípályáján, Grebenzenen. Évek óta ez a pálya ad otthont nemcsak az országos bajnokságnak, hanem a magyar szervezésű egyetemi nemzetközi (hivatalos FIS UNI)versenynek is, amely…..
Február 20-án zárult le Garmisch-Partenkirchenben az alpesi sí világbajnokság, ahol a magyar csapat sokak számára is meglepően, és az utóbbi évek-évtizedek eredményeihez viszonyítva kiemelkedően jól szerepelt. Ragadjuk meg az alkalmat, és próbáljuk meg áttekinteni ezeket az…..