Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chan0P

22 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lássuk milyen Xiaomi kütyüket érdemes ezen a héten megvásárolni!..
Chan0P 2019.09.18 09:55:57
@annyi amennyi: Megmondom én neked, hogy én mikor láttam ilyet. Kb 2 hónappal a Redmi Note 5 telefonom vásárlása után, amikor egy szimpla hivatalos, gyári OTA rendszer frissítés tönkre vágta a készüléket egy éjszakai frissítés során, miközben aludtam. Este rádugtam a töltőre, beállítottam az ébresztőt és reggel nem keltem fel időben, mert nem ébresztett. Nem értettem, hogy miért Hát azért, mert "Fastboot" felirattal a kijelzőn állt és még kikapcsolni sem lehetett.
Amikor segítséget kértem egy releváns faceboook csoportban, akkor gyakorlatilag kiderült, hogy mivel se nem rootoltam se nem nyitottam a bootloadert, kb esélytelen, hogy életre keljen a készülék.

Illetve volt egy kedves tag, aki felajánlotta, hogy megcsinálja 20 ezer Ft-ért....

Szerencsére itthon vettem magyarországi garanciával kb 10 ezer Ft-al drágábban, de így bevittem a szervizbe (WayteQ) és megcsinálták garanciálisan.

Utána más hiba is jelentkezett (szinte minden app összeomlott, még az "Android rendszer" is, volt, hogy 10 másodpercen belül 70 ilyen üzenet jelent meg, hogy xy működése leállt.

Ismét vittem a szervizbe, ahol kiderült, hogy "főegységet" kellett cserélni, mert gyári hibás volt (és ez okozta az OTA frissítés sikertelenségét is). Ezt is garanciában cserélték, utána nem volt vele semmi gond.

Ha kínából rendeltem volna, akkor spóroltam volna vele kb 10 ezer Ft-ot, aztán fizetem volna 20 ezret az illetőnek, hogy életre keltse (ezzel már buktam volna 10 ezret az itthoni vásárláshoz képest), ráadásul a főegység hibát ő sem tudta volna megoldani, maximum a szoftveres életre keltést. Vagyis nagyjából dobhattam volna a kukába, mert gyakorlatilag használhatatlan volt a telefon.

Hiába kevesebb, mint 10% valaminek a meghibásodási aránya, ha pont te vagy az, aki kifog egy hibás terméket. Persze lehet sokat spórolni a Kínából vásárlással, de vállalni kell a kockázatát,hogy esetleg kidobott pénz lesz.

Az biztos, hogy én a továbbiakban is maximum 30 ezer Ft értékig rendelek külföldről, fölötte kizárólag itthon, hivatalos gyártói (nem bolti) garanciával.
A BKV-Figyelő blogon az egyik poszt utáni hozzászólásokban felmerült a címben látható eset, ahol bőven kifejtettem, hogy mit kellene tennie bárkinek, ha a metróban ilyen eseményt lát.Mivel ott már egyszer leírtam, ezért ide csak átmásolom az ottani hozzászólásaimat, melyekben…..
Chan0P 2019.03.03 15:45:14
@Gabriella Vass: A peronok hosszúsága 100-120 méter.
Az M4 vonalon nincs peronvész kapcsoló, az M2 és M3 állomásokon pedig attól függ, hogy hol vannak, hogy hol helyezték el őket.
Minden peronon meg kell keresni, hogy éppen hol van.
Az M2 vonalon könnyebb a helyzet, mert ott a jól látható sárga segélykérő blokkokban van.
A méregdrága Jet2 mellé normális fapadost követelnek maguknak a skóciai magyarok, megkérdeztük a Wizz Airt, nem akarnak-e netalántán oda repülni. Vizsgálják a lehetőséget, de nem csak ezt. Adtak még másik négy opciót, amivel szemeznek. Itt a vissza nem térő alkalom, lehet…..
Chan0P 2015.01.30 21:42:55
A World Series by Renault-versenysorozatot nem kell bemutatni a műértő közönségnek. Az, hogy a néhai spanyol Formula Renault-bajnokság utódjából időközben egy igazi Forma-1-es sztárnevelde lett, már csak a befektetett munka, pénz és a kőkemény bajnokság hírének köszönhető.…..
Chan0P 2013.09.08 16:41:56
Portáltársak, Az elmúlt hetek kemény munkája tegnap este meghozta a várva várt eredményt. Totális győzelmet arattunk a kékek felett. Összefogásban, akaratban, erőforrásokban, mindenben jobbak vagyunk náluk és ezt végre nem kell titkolnunk. Eddig is gyanítottuk, hogy a kékek megmondói között a…..
A Facebookon terjedő Mi az indián neved? alkalmazás, egy ügyesen álcázott adathalász eszköz. Ha megnyomtad a beleegyezés gombot az alkalmazás futtatására egy ékszerüzlet hozzájuthat személyes adataidhoz, és csatlakoznod kellett a Facebook oldalához, promócióhoz kötötte az…..
Chan0P 2011.12.11 10:08:03
Gratulálok ennek a rengeteg primitív idióta baromnak, aki ezt a sok baromságot elhiszi. Üldözési mánia a köbön! Aki ennyire fosik az adatai miatt, az mi a rákért használ Facebook-ot? Vagy egyáltalán mi a szarért használ internetet?! Ha ennyire fosik valaki az nagyon gyorsan felejtse el az internetet és akkor nem kell félnie az adatai kikerülésétől.

Aki pedig annyira balfasz, hogy nem képes a Facebookot használni, az szintén ne használja és ne írjon mindenféle hülyeséget olyan dolgokról, amiről halvány fingja sincsen.

"A FB minden alkalmazása úgy kezdődik, hogy add meg az e-mail címed. " - Na te nagyon hülye! Mutasd már meg nekem légy szíves, hogy akár a szóban forgó alkalmazás mikor kérte az e-mail címedet? Ahhoz ugyanis külön engedélyt kell kérnie, hogy megtudja az e-mail címedet, ha nem állítottad publikusra. Ha pedig publikusra állítottad, akkor megérdemled.

Na de akkor elmesélem, hogy miért is kérnek az ilyen jellegű alkalmazások engedélyeket és hozzáféréseket a Basic information nevű adathalmazhoz és ahhoz, hogy posztolhassanak a falra.

Az összes alkalmazás, ami oklevelet/bármilyen képet állít elő, amire rákerül a használó neve, szüksége van az illető NEVÉRE! Különben honnan a francból találja ki, hogy kinek a nevére készüljön az oklevél? Néhány név kitalálós alkalmazás figyelembe veszi az illető NEMÉT is, hogy egy hím neműnek ne női nevet generáljon. Ahhoz, hogy ezt megtudja, hozzá kell férnie az illető profilján beállított NEMÉHEZ. És itt pont. Az, hogy a Facebook ezeket az információkat egy csokorban adja közzé (Basic Informations), arról nem az alkalmazás és nem is a készítője tehet, hanem a Facebook.

Ahhoz, hogy az alkalmazás a létrehozott oklevelet feltölthesse az illető fotói közé, szüksége van az illető Facebook azonosítójára és arra, hogy posztolhasson tartalmat neki. Ehhez kapcsolódik az is, hogy az illető falára is tudjon posztolni. De ez a jog nem az oldal tulajdonosának (ékszerüzlet facebook oldala) jár, hanem kizárólag az alkalmazásnak. Az összes ilyen hozzászólásnál megjelenítésre kerül, hogy melyik alkalmazáson keresztül történt a posztolás.

Az összes ilyen alkalmazás folyamata úgy indul, hogy először engedélyezni kell a Basic informationshoz való hozzáférést, ami kötelező. Ez nem azért kötelező, mert le akarják nyúlni az adataidat, hanem azért, mert különben fingja nem lenne róla, hogy mégis kinek a nevére kell generálni az oklevelet, ráadásul azt sem tudná az app, hogy az elkészült képet kihez kell feltöltenie. Tehát ha valaki ezt nem engedélyezi, akkor értelemszerűen nem tudja használni az appot.

Ha ennek az engedélyezése megtörtént, akkor következő lépésben engedélyt kell adni arra, hogy az adott alkalmazás a "nevünkben" posztolhasson a falunkra. Ez a jogosultság ahhoz kell, hogy az elkészült, generált fotót (oklevelet, stb) fel tudja tölteni a fotók közé és erről tudjon egy posztot is kiküldeni. (Ez azért kell, mert így lehet dicsekedni az eredménnyel és persze az appot is népszerűsíteni.).

Sok facebook oldal azért követeli meg a lájkolást az app használata előtt, mert valószínűleg nem ők készítették az alkalmazást, hanem programozók, akik nem ingyen dolgoznak. Mivel az kiadást jelentett neki, valahogyan vissza akarják hozni a kiadást, hogy megtérüljön, így a lájkolással gyakorlatilag a saját falukon kiírt reklámok megtekintőinek táborát növelik.

Ez az egész lejárató kapmány azoktól indult, akiknek nem tetszik, hogy ezek 800 ezer lájkot összeszedtek így, miközben sok "marketing cég" reklámozza, hogy 40-50 ezer Ft-ért 5000 lájkot biztosítanak. Hát ez elég erős üzlet rontás számukra, nem csoda, hogy azonnal mindenféle kitalált baromsággal lejárató kampányt kellett indítani ellene.

Ja igen, akkor most következzen a Facebook használatának szépsége. Adok egy kis segítséget, hogy akinek ilyen sok problémája van, az is tudja használni.

Mivel én a magyar fordításokat nem szeretem, mert nagyon sokszor hülyeséget fordítanak, ezért Angolul használom a Facebookot, így a következő leírásokat is angol megfelelőkkel fogom leírni. Magyarra nem fordítom le, mivel gőzöm sincs, hogy mire lett pontosan lefordítva.

Nos. Az első pont az, hogy valakinek nem tetszik, hogy lájkolni kell.
A lájkolást bármikor vissza lehet vonni, ehhez nem kell mást tenni, mint az adott oldalt megnyitni a facebookon (pl az ékszerüzletét) és rá kell kattintani bal oldalon alul az "Unlike" linkre. És máris nem leszünk a rajongók közül, így a jövőbeni esetleges reklámokat sem kapjuk meg. Hú de nagyon bonyolult volt megoldani ezt a hatalmas problémát, ugye?

Menjünk a következő felvetett problémára. Nem akarjuk, hogy a jövőben bármikor az alkalmazás a nevünkben posztoljon bármit a falunkra. (az oklevelet már mindenképpen kiposztolta, de erre a következő pontban visszatérek).
Ehhez nem kell mást tenni, csak bemenni a facebook menübe (jobb felső saroknál egy csúcsára állított háromszög), és ott a Privacy Settings (Kilépés fölött közvetlenül) menüpontba belépni. A megjelenő oldalon kiválasztjuk az "Apps and websites" (talán alkalmazások és weboldalak magyarul) mögötti Edit Settintg linket. A megjelenő oldalon fent megjelenik az Apps you use részen az összes általunk használt alkalmazás. Az Edit Settingsre kattintás után mindegyiket tudjuk külön kezelni.
Ha a kis x-re kattintunk, akkor kiléphetünk/törölhetjük az alkalmazást, ha az Edit-re (Szerkeszt), akkor pedig megnézhetjük azt, hogy milyen jogosultságot adtunk az alkalmazásnak és a nem kötelező jogosultságokat (pl posztolás a falra) visszavonhatjuk. Na de itt rögtön lehetőségünk van arra is, hogy beállítsuk, hogy a jövőben az app által művelt tevékenységek ki számára legyenek láthatóak. Tehát akár azt is beállíthatjuk, hogy csak mi lássuk, az ismerőseink ne. Persze ez csak a jövőbeni aktivitásra vonatkozik. De lehet az alkalmazást törölni/eltávolítani is azonnal.

Lássuk mit tehetünk, ha tudjuk, hogy posztolni fog az üzenőfalunkra, de mégsem akarjuk az ismerőseinket ezzel zaklatni. A megoldás egyszerű:
A posztolás után, azonnal megnyitjuk a falunkat, majd az adott poszt fölé vitt egérrel a jobb felső sarkánál megjelenő lefelé mutató szár nélküli nyílhegyre kattintunk, majd rámegyünk a Delete post menüpontra. Ezzel a posztot törölhetjük elvileg mindenhonnan (gyakorlatilag nem próbáltam még, így nem tudom a biztos eredményét).

És akkor most jöjjön az utolsó használati tanács azok számára, akiknek elegük van az ilyen nevek, oklevelek és egyéb baromságokból, hogy ilyeneket kell olvasgatniuk.

Bármelyik ilyen posztnál, amiben számunkra nem érdekes tartalom van (pl indián név), az adott posztnál a jobb felső sarokban található nyilacskára kattintunk, majd kiválasztjuk a Hide all by APPNEVE (vagy magyarul ahogy van, a lista legalján) pontot. Ekkor az összes eddigi és jövőbeni, az adott APP által küldött poszt elrejtésre kerül a falról.

További kellemes, üldözési mánia mentes Facebook használatot mindenkinek!
Chan0P 2011.12.11 23:02:39
@themates: Olvasd el a hosszú hozzászólásom mások becsmérlése utáni részét, ahol kifejtem, hogy miért van szüksége ezeknek az appoknak azokra az információkra. Egyébként érdemes elolvasni a Facebook developer oldalán a leírásokat és akkor ti is megtudjátok a frankót. Persze az angolul van.
Súlyos balesetet előzött meg egy metrós dolgozó, a hírt a Budapesti Metróért Egyesület közölte szerkesztőségünkkel.Kőbánya-Kispest végállomásról indult volna az a metrószerelvény november 25-én kora délután, amelynek egyik szerkezeti eleme – még ismeretlen…..
Állítólag a Telenor kiterjeszti a Hipernet hálózatot a metró alagutakba is. Kíváncsian várom, mert jelenleg még telefonálásra is alkalmatlan (szinte minden állomás előtt elmegy a térerő teljesen) a Telenor hálózata, így nagyon remélem, hogy nem csak netezésre lesz alkalmas a…..
Tarlós István főpolgármester és Patrick Kron, az Alstom igazgatója szerdán este fél hétkor írja alá azt a szerződés-módosítást, amelyet a napokban fogadott el a fővárosi közgyűlés, tudtuk meg a főpolgármesteri hivataltól. Az új megállapodás…..
Őszre a 4-es metró minden állomása szerkezetkész állapotban lesz, októberre a Tétényi úti állomáson már a szakipari munkákkal is végeznek - közölte a DBR Metró Projekt Igazgatóság.       A Tétényi úton állnak a legjobban a munkákkal: a szerkezetépítés…..
A Fővárosi közgyűlés döntött az Alstom ügyben, ha az Alstom is elfogadja és aláírja a szerződést, jövő év végén forgalomba állhatnak a szerelvények.  Nem számít majd vis maiornak, ha a cég nem szerzi meg a magyar hatósági engedélyeket a metrószerelvényekre.…..
Az Index.hu/MTI információi szerint július elején rendkívüli ülést fognak tartani az Alstommal kapcsolatos ügy miatt.Csak nem jó lesz mégis az eddig elfogadhatatlan Alstom? A cikk:   A Fővárosi Közgyűlés július elején várhatóan rendkívüli ülést tart az…..
Az index.hu (MTI) információi szerint az Alstommal nagyon közel került a megállapodás.Az index.hu cikke erről:Rendkívül közel került a megoldáshoz Budapest vezetése az Alstommal, jelentette be Tarlós István főpolgármester kedden, miután több órán át tárgyalt a két fél…..
Meg nem erősített információink szerint úgy tűnik, hogy a problémákat sikerült elhárítani és 2011.06.21-től elkezdik a Köki Terminálnál a BKV végállomás építését, ezért a 3-as metró csak a Határ útig fog közlekedni.A Kőbánya-Kispestig járó buszok végállomását…..
Az index.hu arról számolt be, hogy a tervezett metró rövidítés és busz vonal hosszabbítás határozatlan ideig eltolódik, mert a kivitelező nem biztosította a szükséges feltételeket. Ezért a metrók továbbra is Kőbánya-Kispest végállomásig járnak, a Határ út helyett. Ezzel…..
Az index.hu értesülései szerint a versailles-i bíróság másodfokon a BKV-nak adott igazat.Ezek szerint a BKV visszakapja az Alstomtól a 30 milliárd forintot.Az index.hu cikke erről: A főpolgármesteri hivatal közleménye szerint a versailles-i bíróság másodfokon igazat adott a…..
Több közlekedési szakszervezettel egy napon, a BKV metró dolgozóinak egy részét is tömörítő szakszervezetek is sztrájkra készülnek.Az index.hu cikke ezzel kapcsolatban: Figyelmeztető sztrájkot tartanak a mozdonyvezetők és a BKV járművezetői is június 29-én. Kiss…..
Egy dolgozó utas (nem BKV dolgozó) úgy érezte, hogy nagyon kiszúrt vele a BKV, mert a 105-ös busz vonalán kis buszok közlekednek, így a közeli óvoda 'lakói' miatt szegény dolgozó utasoknak nehéz a közlekedés, mert vagy fel sem férnek a ('nagyon ritkán') 6-8 percenként járó…..
Egy végzős középiskolás az alábbi levelet küldte az e-mail címünkre, melyben a korábban tanúsított viselkedéséért szeretne elnézést kérni utólag az érintett BKV buszvezetőktől.Reméljük, hogy az érintett buszvezetők is olvassák majd ezt a bocsánatkérést.A levél…..
Az alábbi levél a BKV-figyelő blogról származik, a levelet a levélíró a BKV-figyelő blognak írta, mégis úgy érzem, hogy a levél tartalma alapján itt is helye van a blogon:Kedves BKV-figyelő!Szeretnék egy jelentéktelen, de mégis pozitív történetet megosztani veletek, ne csak…..