Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A Tyne folyó déli partja

0 bejegyzést írt és 15070 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Mátyásföld, repülőtér hévmegállóba 20 éve telepített kerékpártároló pályafutása hamarosan véget ér – az ígéretek szerint...
Budapest szórakozóhelyeit járva újra és újra találkozom egy bizonyos nőtípussal. 35 feletti, csinos, jól szituált. Barátnőivel járja a bulinegyedet, szeret inni, de persze a szalonspicc határán legfeljebb néhány lépéssel megy túl. Imádja a zenét, szívesen táncol, kell a pezsgés, pörgés, minden…..
A Tyne folyó déli partja 2018.03.03 20:37:02
@oddball: egyetértek.
A Tyne folyó déli partja 2017.09.18 20:36:04
A Tyne folyó déli partja 2017.09.18 20:39:22
@Peetee: ez velem megtörtént. anyám varrónője, de az csak az egyik, hogy tegezett (jóval harmincon felül voltam, közelebb a negyvenhez). mert anyám, hogy jaj, mert fiatalabbnak nézett - az egy dolog, de lekezelően beszélt, mintha max 15 lennék. azért annyira nem látszottam fiatalabbnak..

idén (42 vagyok), a nyugdíjas fodrásza tegezett, én meg magáztam, de nem lekezelően..
A Tyne folyó déli partja 2017.09.18 20:45:15
@Utó Pista: ezt én is utálnám, pedig alapban nem zavar, ha tegeznek. kivéve, lásd az előző hozzászólásomat, amikor is úgy tegez a nő, mintha taknyos gyerek lennék...

ennek fordítottjára láttam (hallottam) példát. egy barátomat elkísértem vásárolni, ő tegezte a huszonéves eladólányt, az meg magázta az akkor kb 35 éves barátomat ...

ha hivatalban kell valamit intéznem, én magázok mindenkit, ismerősöm kb velem egykorú lánya tegezi a vele kb egykorú, ismeretlen ügyintézőket. ..szerintem ez bunkóság.
Érdekes kérdéseket feszegetnek az eheti blogajánló posztjai, melyek így vagy úgy a munka kérdését járják körül. Így például kapunk egy választ a címben feltett kérdésre, kiderül, tényleg lusták-e az angolok, és végül kicsit eltöprengünk azon is, merre tovább...
A Tyne folyó déli partja 2017.08.13 23:26:10
@mariann49: az a poszt egyébként is nagyon leszűkíti az ő munkájára. pl nálunk nincs 3-4 darab szünet, egy ebédszünet van, aztán kész. Irodában. a "kávészünet" úgy néz ki, hogy megcsinálom a kávét (=a gépből forró vizet, abba az instantot, vagy megvehetem a gépből), visszaballagok a számítógépemhez, és folytatom a munkát, közben elkortyolom a kávét.

a táppénz meg nem attól függ, hogy jó munkaerő-e az illető, hanem, hogy van-e céges táppénz (occupational sick pay). pl nálunk van, és attól függ, hogy meddig jár neki teljes fizetés, utána meg half pay, hogy mióta dolgozik a cégnél, és hányszor és milyen hosszan volt beteg előtte.
a törvényes táppénzre, a statutory sickpayre is vannak szabályok, nem "nem köteles fizetni", hanem attól függ, hogy az illető jogosult-e rá...ennek megvannak a szabályai.
Azzal kezdeném, hogy én általánosságban bírom az angolokat, az angolszász kultúrát pedig kifejezetten, de ha valaki járt már brit nagyváros szórakozónegyedében péntek vagy szombat este, akkor azt is tudja, hogy ott azért nagyon kemény dolgok történnek, amiknek aztán 9 hónap múlva egyéb…..
A Tyne folyó déli partja 2017.06.12 22:24:30
@Payrollerwitch: de itt pont arról szól a poszt , hogy az angol tiniterhességek mennyire gyakoriak - holott ingyenes a fogamzásgátlás...
A Tyne folyó déli partja 2017.06.12 22:24:33
@Arthamyr: jelentem, Newcastle belvárosában is valami iszonyatosan tudnak viselkedni a bulizó emberek. és még csak nem is fiatalok...
A Tyne folyó déli partja 2017.06.12 22:46:21
@Etniez: erre a tesóm is panaszkodott, mikor Benidormban volt, minden olyan volt, mint az angol, ki volt akadva.
Már régóta tudjuk, hogy a szőrös hobbiállatoknak sok jótékony hatása van a gazdákra, és sok örömet okoznak. A mai csárton kimondottam a macskák jótékony hatását láthatod. A macskák ugyanis nem csak érzelmileg támogatják gazdájukat, hanem ténylegesen hozzájárulnak a fizikai jólétükhöz is. A macska…..
A Tyne folyó déli partja 2017.04.26 20:41:40
@Lucifer Morningstar: mondjuk, ismerkedj meg a macskák természetével. baromira nem szarnak összevissza...
A Tyne folyó déli partja 2017.04.26 20:44:53
@szeretnék én nálam macska lenni: az enyém a kaját leszarja, semmit nem érek el vele kajával, finomsággal, azzal nála nem lehet bevágódni.
pár hete volt, hogy elmentem otthonról reggel fél hétkor, este 8 körül haza (normál esetben kap reggel és este hétkor tasakost), gondoltam, hú, túlvagyok a vacsoraidőn.
hazaérek, kinyitom az ajtót, cica rohan kifele (imád az udvaron lenni), a vacsi hiánya kit zavar...
Jól olvastátok, szoknyában. Igen, mi itt a Furdancs blognál is férfiak vagyunk, de ennek az egészhez semmi köze. A szoknya ugyanis célszerű és jó! Dolgozni pedig még annál is jobb. Mindjárt meg is mutatjuk miért...
A Tyne folyó déli partja 2017.04.20 22:09:52
@átlátó: én is javarészt szoknyában (vagy egyberuhában) dolgozom :)
(nőként, meg irodában, de azt most mellékes, ugye :)
A Tyne folyó déli partja 2017.04.20 22:30:47
@Zsuzsi25: szerintem meg a nadrág sokkal kényelmetlenebb...tény, hogy biciklizéshez pl praktikusabb a nadrág.
Erre a két képre a Tumblr-n akadtam rá. Bayer Ilona-Németh Andrea: Művészek-Otthonok. című könyvéből valók. (Minerva, 1988). Utánakérdeztem Vikidál Gyulánál a képek helyszínét illetően. Azt a választ kaptam tőle, hogy a képek 1987-ben készülhettek (ez stimmel a könyv…..
A Tyne folyó déli partja 2017.04.19 20:09:37
@degeco: mert te öltönyt hordasz otthon?
Miután a napokban kiderült, hogy az Egyesült Királyság kormánya március 29-én hivatalosan is benyújtja az ország európai uniós kilépési szándékáról szóló nyilatkozatot, biztossá vált, hogy nem nagyon van visszaút. A döntés emberi sorsokat érint majd, függetlenül attól,…..
A Tyne folyó déli partja 2017.03.22 21:57:56
@Hari Seldon 2: akartam épp mondani, fel kell ide jönni Északra, itt nincs az a nagy multikulti. A falusi Angliában meg pláne. Egyetlenegy fekete munkatársam van, már ő se közvetlen (nem közvetlen munkatárs még egy darab), ő eredetileg zimbabwei. rajta kívül külföldi én vagyok egy szál magamban.
  Tibor Novak (erről nincs hír, de a neve alapján vélelmezhetően magyar származású) négy évig élt egy zágrábi lakásban az édesanyja holttestével.     Azzal gyanúsították, hogy a súlyos beteg anyját nem etette, nem hordta ki vécézni annak ellenére, hogy tudta: az idős asszony mozgásképtelen...
A Tyne folyó déli partja 2017.03.14 21:25:22
@cardiobascuralis 3: ja, tök ritka a Novák vezetéknév Magyarországon. mint ahogy a Tibor keresztnév is...
A Tyne folyó déli partja 2017.03.16 21:58:30
@cardiobascuralis 3: te tényleg ennyire buta vagy?
nem írtam azt, hogy tuti magyar, mint ahogy a posztíró is csak feltételezte.

hány Novák vezetéknevűt ismersz Magyarországon, és hány Affleck vezetéknevűt?
valamint hány Bent és hány Tibort?

nekem pl egy totál ritka vezetéknevem van, akkor most én meg nem vagyok magyar?
Ez a poszt kevésbé fog szólni a Mindenki című, új Oscar-díjas rövidfilmről, és sokkal inkább azokról az emlékekről és felismerésekről, amelyeket bennem indukált. És ezzel azt hiszem a film kritikájának javát le is tudtam. Hiszen mi lehet nagyobb elismerése egy műalkotásnak, mint az, ha a valóságra…..
A Tyne folyó déli partja 2017.03.06 22:41:05
@vajdasagi: hát nem is erről szól.
de tényleg, milyen suliba járt a posztoló?
nálunk a tesitanárok voltak a legrosszabbak, mind általános, mind középiskolában. mindent megtettek, hogy megutáljuk a sportot. szerencsére, nem sikerült. (mert jött az egyetem.)
Annó írtunk már arról, hogy mindenképp gyűjtsd az aprót! Aztán az egyik mókusunk is bedobta a közösbe az ötletet, mert hogy ő is ezt csinálja. Állítása szerint évente 60 ezret simán összegyűjt csak azzal, hogy a fém aprót sosem költi el, hanem megy a befőttesbe...
A Tyne folyó déli partja 2017.02.25 20:22:40
@Online Távmunkás: hát ez az, én is kártyával fizetek, ahol lehet. készpénz a bicajtúrákhoz kell leginkább, amikor a semmi közepén állunk meg a falu egyetlen vendéglátóipari helyén.

de ettől még csak az apró gyűlik, költésben ugyanaz.
A Tyne folyó déli partja 2017.02.25 20:36:18
@MagasMacska: azt nyered, hogy a zsebedet folyton le fogja húzni a rengeteg apró (mert ugye, a pénztárcába nem fér). marha kellemes,
Jane Park 2013-ban, 17 évesen nyert egymillió fontot a lottón, most pedig azt tervezi, hogy bepereli a szerencsejátékot szervező céget, mert tönkrement az élete. Az indoka egyszerre érdekes és elgondolkodtató...
A Tyne folyó déli partja 2017.02.18 21:17:02
@Firestarter.18: speciel ebben van igazság..
A Tyne folyó déli partja 2017.02.18 21:19:46
@fidesz maszop dk egykutya: még eddig nem találkoztam vele.

amúgy, a lottónyertes csaj dobta az ügyet, pár napja volt az angol hírekben.
A Tyne folyó déli partja 2017.02.18 21:30:44
@HorseFucker: mert most, 21 évesen a hölgyeménynek marha sok esze lett, ugye...

mellesleg, újfent elmondom a vitához, hogy mire elég egymillió font, hogy mire költötte.

-mellnagyobbító műtét 4500 fontért, plusz
Botox és szájfeltöltés
- csivava
- méregdrága luxustáskák
- luxus karórák
- cipők, tervezőktől, akik cipői több száz fontnál kezdődnek
-2 ingatlan
- üdülések ötezer fontért
- 18ezres Range Rover
- 25ezer fontos BMW
- 17ezer fontos VW Bogár

roppant okos egy nő...
Sokszor lehet arról hallani a hírekben, hogy mennyire sokan keresnek külföldön munkát és inkább Nyugat-Európába költöznek, ahelyett, hogy itthon keresnek állást. Persze ahogy minden, ez is relatív, mivel a kelet-európai átlaghoz képest nem is olyan magas a külföldön dolgozók…..
A Tyne folyó déli partja 2017.02.12 19:53:41
@VT Man: ilyen sokszor van. sőt, én kaptam figyelmeztetést egy oldal adminjától, hogy negatív vagyok, mikor egy ilyenre közöltem, hogy az első lépés, hogy kezdjen el angolul tanulni.
hogy én ezt hogy képzelem, neki erre nincs ideje. de ki akar jönni Angliába dolgozni. hova, hogyan képzeli, mégis?
A Tyne folyó déli partja 2017.02.18 21:18:34
@Kishableany: én is egy-két évre jöttem ki eredetileg. 2005-ben...
Esztétikai kezelések a kor tükrében címmel volt egy csodálatos adása az Alföld televízió Púder című műsorának még januárban. Most szúrta ki a 444 a csodálatos felkonfot, ami szó szerint így hangzik a debreceni műsorvezető, Megyeri Csilla szájából: Továbbá beszélgetni fogunk még vendégeimmel a…..
Miközben sok kritika éri (tesszük hozzá: nagyon sokszor jogosan) a magyar egészségügyet, néha érdemes kicsit kitekinteni, hogy a példaként hozott országokban milyen is a helyzet...
A Tyne folyó déli partja 2017.02.10 23:29:51
@pamut: erre azért ne vegyél mérget, hogy jobb, mint a magyar. Kb mindenki, aki itt van, visszasírja az otthonit.
Tegnap óta új kedvence van a kommentelőtársadalomnak, egy láthatóan és hallhatóan elég, izé, egyszerű debreceni csaj, bizonyos Megyeri Csilla, aki a helyi Alföld tévé Púder című adásaival lett ismert, ráadásul nem is kurrens tartalmakkal, hanem évekkel ezelőtt leadott, de a netre csak most feltolt…..
A Tyne folyó déli partja 2017.02.10 23:22:22
@helyhej: hát én személyesen ismerek rusnyaságot, aki meg van arról győződve, hogy ő világszépe. IQ-ja elég kevés (nem meglepő módon).
Nem minden határátkelés sikertörténet, előfordul, hogy valami nem kerek. Ilyenkor az ember egy ideig próbálkozik, de ahogy mondani szokták, ha valami nagyon nem megy, akkor nem kell erőltetni. Így volt ez Heni esetében is, aki végül négy hónap után költözött haza Angliából.…..
A Tyne folyó déli partja 2017.01.30 22:48:56
@blackhairlady: ezt akartam én is mondani...lengyel bolt, meg ilyenek egyszerűen azért vannak, mert ők jóval többen vannak.

amúgy, én sem értem a posztot. gondja volt egy darab munkahelyen, ezért rögtön felmond, és hazacuccol, kemény 4 hónap után?
nekem ebből nem az jön le, hogy ő milyen talpraesett, kemény ember, mint ahogy fentebb írja, hogy a hajón megtanult ilyennek lenni...
A Tyne folyó déli partja 2017.02.02 23:00:19
@Anonymus812: pontosan, nekem is a tököm tele van ezzel, hogy mert a magyarok, bezzeg a lengyelek. ők többen vannak (sokkal), ennyi, ezért vannak lengyel boltok, pl.
A Tyne folyó déli partja 2017.02.02 23:00:37
@kuki123: nekem is ez volt a reakcióm. a kemény, hajón dolgozott ember, aki nem veti meg a munkát, kemény 4 hónap után, egyetlenegy munkahelyen szerzett rossz tapasztalat miatt hazamenekül. röhej.
Tökéletes nő márpedig nem létezik – legalábbis ezt akarta bebizonyítani Emily Lauren, amikor belevágott az „Átlagos csaj” projektbe. A képeket elnézve alighanem sikerrel járt...
Bár a teregetnivaló sokunk számára az intim szféra szoros részét képezi, épp ezért általában lakáson belül oldjuk meg a kilógatást, de nehéz olykor lemondani a szabadban száradó ruhák és ágyneműk napsütötte, roppanós frissességéről. Nem is kell persze, ha van rá megoldás. Mégis, úgy véljük, van mit…..
A Tyne folyó déli partja 2017.01.21 10:04:53
@poszátapokalipszis: nekem mosó-szárítógépem van, de csak az ágyneműt, törülközőket szárítom benne,nagyon gyűri a ruhát.

Teregetni bent szoktam, sajnos nincs kertem (meg ez Anglia, kiszámíthatatlan időjárással).
Melegedő Bocsi, te meleg vagy? 2017.01.10 22:16:10
Életem során rengetegszer belefutottam már olyan kérdésbe barátoktól, iskolatársaktól, kollégáktól, hogy “Figyelj, van ez az ismerősöm, szerintem buzi, de nem biztos. Hogy lehetne ezt kideríteni?” Erre általában az a válaszom, hogy ballagj szépen oda hozzá, és kérdezd meg tőle. Ennél egyszerűbb…..
A Tyne folyó déli partja 2017.01.11 20:12:33
@BiG74 Bodri: én is ezen filóztam. persze, ha potenciális barátnak akarja a másik meleg, akkor ok.

de egy szimpla munkatárs, osztálytárs, akármi. nem mindegy?
Gyereknevet választani nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk. Egyfelől sokszor ott a családi nyomás, másfelől a divat – mindkettő könnyen oda vezethet, hogy az ember egy idő után megbánja a döntést. Az indokok azonban még ennél is meglepőbbek lehetnek...
A Tyne folyó déli partja 2016.12.21 20:00:24
@cardiobascuralis: azt hiszem, amerikai volt a fantasztikus anyuka. de mindegy is, hülye ötlet, (távolabbi) munkatársam is elnevezte a lányát Susanneahnak, az nyavalyog, hogy folyton rosszul írják, munkatárs azt mondja, mert ő szeret különbözni..azzal, hogy kicseszik a gyerekkel, tekintve, hogy a kiejtés így is, úgy is ugyanaz lesz...másik gyereket Kristoffernek akarta, k-val és két ff-el, mert hogy szeret különbözni.. Steven lett :)
A Tyne folyó déli partja 2016.12.21 20:03:06
@karandash: az én ismerőseim gyerekei szinte mind Martinok...a legidősebb 13-14.
A Tyne folyó déli partja 2016.12.25 13:32:19
@cardiobascuralis: hagyomány? mostanra...mire a Dzsesszikák felnőnek, senki nem fog megbotránkozni rajtuk. speciel nekem se tetszik. de mondom, szerintem talán az lehet a berzenkedés oka, hogy dzs betű elég ritka a magyarban, így hülyébbnek tűnik az átírás.
A nyelvtanulás nem tartozik a legegyszerűbb feladatok közé, habár vannak, akiknek az átlagnál jobb érzékük van hozzá, így nekik egy kicsit könnyebben és gyorsabban megy. Azonban még ebben az esetben is komoly mennyiségű energiát kell befektetni ahhoz, hogy az ember alaposan és…..
A Tyne folyó déli partja 2016.12.20 20:56:44
@kuki123: ekkora hülyeséget régen olvastam..
Ha valakit meggyilkolnak, nem csak a gyilkos lehet hibás. A környezet és a társadalom ugyanolyan hibásak lehetnek. Sokszor pont azok nem cselekszenek, akik meg tudnák akadályozni a vérontást. Most következzék 5 olyan gyilkosság, melyeknek nem szabadott volna megtörténnie. A kanadai Jeffrey…..
Nem először melegeznek le, nem is utoljára, ahogy a kommentelőket ismerem, de az kétségtelen, hogy most jött a legváratlanabb helyről. Nem mintha magamra venném, nem erről van szó, csak ennyire nyíltan, a tévében még soha nem mondták. Hiába mondja a FEM3 egyik műsorvezetője, Várkonyi Andrea, hogy a…..
A Tyne folyó déli partja 2016.12.14 20:09:37
@ScooHu: elsőre (mikor még nem jött be a videó), én is azt gondoltam, hogy bolhából elefántot. (mondjuk, most is azt gondolom.).

viszont részletesebben kifejtve, miért ne lehetnének az embernek olyan - nem meleg - barátai, akikkel jóban van, és nem akarnak semmit az embertől, mint nőtől? nekem pl. volt/van ilyen. pl olyan, akivel 6-8 éves korunk óta ismerjük egymást, ne mondja már senki, hogy ilyenkor sűrűn felmerül, hogy lehetne köztünk valami..egyszerűen nem úgy néz rá a másikra az ember. és nem azért, mert az ellenkező nemű olyan csúnya, stb, se nem azért, mert bármelyik fél meleg.

szerintem is poénnak gondolta (félig), sixx meg magára vette...irigylem a problémáit, mit ne mondjak, ha ezen fennakad, és cikket ír.
A Tyne folyó déli partja 2016.12.14 20:21:35
@Zsiláf: én ezek közül csak Szandit ismertem fel, az Annákat névről se tudom, hogy kik.

Szandit is csak azért, mert kb egyidősek vagyunk, és nagy szó volt általánosban, hogy lemeze jött ki, s ment a reklám a tévében. bakker, öreg vagyok :)