Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fantomasyoyo

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
El tudja képzelni, hogy az ukrajnai és a boszniai zavargások következtében, a közeljövőben teljesen békésen, helyi népszavazásokat követően gyarapszik Magyarország területe és lélekszáma? Pedig nem teljesen kizárt. Ne gondoljunk egy teljes Trianon revízióra, a várható…..
Hajónapló Péntek. 2013.06.21 06:14:10
Qrva macska felvert az éjjel, nappal döglik éjjel pattog, nem igazán tudtam elaludni, zörögni még nem lehet irkálok, Emailezek. A napokban kaptam ezt. Elgondolkodtató, Egy okos amerikai közgazdasági professzor egyszer kijelentette, hogy ő soha nem buktatott meg egy hallgatót sem, de a…..
fantomasyoyo 2013.06.21 21:10:29
@A Tengerész:
Hát igen... Nem lesz könnyű menet :)
De csapataink már harcban állnak.
És menni fog.
Komolyan.
Nehéz felismerni a valóságot. Akkor is nehéz, ha az képünkbe vigyorog, ha kupán csap bennünket göcsörtös bunkójával, ha elgáncsol, földre taszít, ránk tapos és hintázva üldögél hátunkon egy kicsit. Álmaink, fantáziáink, a világról alkotott mesés hiedelmeink, képzelt…..
fantomasyoyo 2013.04.10 06:59:56
Epilógus, avagy a copyright-galaxis haláltánca:
index.hu/bloghu/langologitarok/2013/04/09/ezekkel_a_dalokkal_keresik_a_vilagon_a_legtobbet
A képzelőerőmmel lehet a baj, de nem megy látni azt a jövőt, amiben már nem készülnek milliárd dolláros bevételeket produkáló popkornmozik, nem lesznek lédigagák, monstre olimpiai megnyitók. Lehet, hogy dudva veri fel a nagy filmsúdiókat, de csak azért, mert sokkal olcsóbb forgatni Budapesten, ugyan bezárnak a Virgin Megastore-ok, megszűnik a cd- és dvd-forgalmazás, de a lemezeladás megszűnő bevételét kielégítő módon pótolja, hogy mondjuk egy valamire való magyar tini éves szinten uszkve 50-100 lemezre valót buliz el élőkoncertes partykon, fesztiválokon. És hát azért a jogtiszta-fizetős letöltögetésből - ha istenem, szívszorítóan kevés is, de - csepereg a promócióknak, forgalmazóknak.
Az, hogy Sting napi 2000 dezsőt szakít langy szerzeményével, hogy Paul kénytelen évi 15 milával beérni a Yesterday-ért egy hajdani felelőtlenségéért, nyilván egyenesen a döglődés, a haláltánc. Hogy a "Santa Claus is coming to town" típusú csengőhangokért is még mindig szépen cseng a kassza, arról eszembe jut egy régi mendemonda: valaki bogarat tett Galambos Erzsi fülébe, hogy a MÁV-szignált (tí-rürirű-türirű) férje, Petrovics Emil írta, és minden elhangzás után 15 fillér jogdíjat kap. Szegény nő pedig lázasan elkezdte számolni, hogy vajon hány vasútállomáson, óránként hányszor csendül is fel, és az mennyi zsé, amiről ő nem tud.
Szóval valóban, paradigmaváltás közben vagyunk, a szerzői jogi dőzsölés titanicja nekiszaladt a torrent jéghegyének, de azért elég nagyfokú naivitás azt képzelni, hogy a mentőcsónakokkal partot érők lúzer gerendások. Sokkal inkább gerendaiak.
Mivé lettetek jobb sorsra érdemes európai demokraták? Mivé lettetek szépreményű hatvannyolcasok? Hová süllyedtetek, hová akartok még merülni? Mennyire fogtok még elbutulni? Miért nem szeditek rendesen a gyógyszereiteket? Hogy mi szervezzünk felkelést? Hogy azt…..
fantomasyoyo 2013.04.02 18:17:00
@savanyujóska:
jaja, eddig ez a blog nem tűnt ennyire "lakájmédiának".
Nem gondolom, hogy minket tartanak rothadó gócnak, diktatúrának, hanem a fideszt, a fideszes szavazó alattvalókat és mindenekelőtt a főgenyó Orbánt.
Én nagyon el vagyok keseredve, mennyire riasztó, visszataszító hellyé vált az ország, jóideje a harc híve vagyok, ezt a hatalmat nem lehet fair küzdelemben kiakolbólítani (mivel a fair feltételek már nem állnak rendelkezésre).
Tüntetni jó. Emeli az adrenalin szintet, letöri a fásultságot, összetartást erősít, erőt demonstrál, hitet ad, megmutatja és versenyezteti az ellenzéki arcokat a saját szűk pártköreiken kívül -- és mellesleg hírértéke van. Más eszközökkel az ellenzéknek esélye sincs úgy…..
Akik bele akarnak vágni a hipster életbe, azoknak nem árt a horvát designer Mihael Miklosic kezdő csomagját beszerezni. A csomag tartalmaz egy flanelinget, egy vastag keretes szemüveget, egy válogatáskazettát, egy polaroid kamerát, bajszokat és használati utasítást (a biztonság…..
fantomasyoyo 2013.02.25 17:45:44
A tavalyi GDP adatok közreadása után ismét, felerősödött azok kórusa, akik a gazdasági miniszter kudarcáról beszélnek. Nézzünk a számok mögé, helyezzük a magyar gazdaságot nemzetközi kontextusba! Vajon valóban akkor is  rossz-e Matolcsy teljesítménye, hogy ha a…..
fantomasyoyo 2013.02.19 04:38:57
@politikus-omm:
Valóban, a fő gond ma Magyarországon a fröcsögés.
Szerintem elég volna a hatalom iránt lojális médiát tanulmányozni, ott matolcsybácsi bababácsi. Fröcsögés nélkül.
A doni magyar hadsereg pusztulására emlékezve elképesztő mennyiségű ostobaságot öklendezett elő magából a szónokok némelyike. Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakciójának vezetője szerint a Horthy-rendszer vágóhídra küldte a magyarokat. Hanti Vilmos, a Magyar Ellenállók és…..
fantomasyoyo 2013.01.22 05:54:46
@J.László:
"sok minden kikövetkeztethető" - igen, ez nagyon kifejező megfogalmazás. A "kikövetkeztetés" klasszikusan az a tevékenység, amikor a tényeket úgy csoportosítjuk, ahogyan azt a prekoncepció megkívánja.
Ma több ezer diák azért ment a rádió elé, hogy beolvassák a követeléseiket, hogy folytassák azt a hagyományt, amely a mindenkori közszolgálati médiát arra használja, amire való: arra, hogy közvetítse az országban történő fontos történéseket. A rádió ma nem ezt tette,…..
fantomasyoyo 2012.12.18 08:59:53
Gery Greyhound (a Mi éveink, és a Best of Gyurcsány videók készítője) egy hiánypótló és egészen elképesztő videót osztott meg a tumblr oldalán.Ez egy "egy szigorúan belső felhasználásra szánt dokumentumfilmecske" a 2009-es pécsi időközi polgármester -választásról, ahol…..
Hajónapló Vasárnap. 2012.12.09 19:32:07
Szombat reggelautóval jött értünk Zs, hogy elsofírozzon bennnünket Dr Rácz Tamás pilisi házába, ahova hétvégére meghívtak bennünket. Gyönyörű környezet, a behavazott erdőn át autóút a faluszéli házba, melynek teraszáról kilátás a környező dombságra. T háza ugyanolyan…..
Úgy képzelem, hogy volt egy régi világ, amikor mindenki nótákban gondolkodott. „Leviszem a kocsmába a bánatom / Lekaszálom a kiskerted, galambom” – vagy valami ilyesmi. Mostanában is vannak, akik nótákban gondolkodnak. Az egyik nóta így szól: „Munkavégzés az alapja mindennek…..
fantomasyoyo 2012.12.06 04:43:12
„Hagyjuk ezt. A költészethez én jobban értek” – mondja Esti Kornél a titokzatos idegennek A vendég című novellában. Talán magának a sátánnak, aki felajánlja neki, hogy még egyszer végigélheti az életét. Esti elutasítja a gáláns ajánlatot, és a vendég erre ügyetlen…..