Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kuktabúvár

0 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezek után, ha valaki felteszi a kérdést, miként vezethet három év kormányzás után is ennyivel a Fidesz, illetve miért van nagy esélye vinni a 2014-es választásokat is, elég lesz rá annyit mondani: Szárszó miatt. Pontosabban: mindazon jelenségek miatt, amik a maguk pompájában…..
kuktabúvár 2013.06.25 09:27:20
A következő sorok kivételesen nem tőlem származnak, hanem Liktor Esztertől, és a most zajló Gourmet Fesztivál fontosságáról (is) szólnak, szerintem nagyon megéri elolvasni! Ma van a zárónap.[Rengeteg fotó a kóstolt ételekről itt.] Innentől Eszteré a szó: Évekkel ezelőtt…..
kuktabúvár 2013.06.03 08:28:49
@Közbiztonság Szilárd:
Talán hallottál már róla, hogy vannak az úgynevezett "művészetek". Az embereknek vannak érzékeik, és a "művészek" arra tesznek kísérletet, hogy ezeket az érzékeinket a szokás háttérzajtól eltérő módon megbirizgálják. A látást a képzőművészetek, a hallást a zeneművészek, a szaglást az illatszer-kompozítorok, az ízérzékelést pedig a szakácsok birizgálják. Tehetségüktől, korízléstől, szándékaiktól függően, ezeket a birizgálásokat többen vagy kevesebben találják kellemesnek. Egy biztos, mivel a művészek egyedi termékeket alkotnak, ezek, mindíg drágák lesznek, mert kevés van belőlük.
A befogadók érzékelési szintje nem egyforma. Van akinek jobb az orra, van akinek rosszabb, ez nem ízlés, ez genetika kérdése. Egy faorrú embernek hiába alkotnak illatcsodákat, nem érzi a különbséget. Javaslom, mindenki mérje fel, meddig terjed az érzékei határa. Ahol már nem érzi a különbséget, neki ott a határ, onnantól felesleges bármit is megvennie. De ettől még ne vitassa el másoktól a lehetőségét, hogy felismerjen olyan dallamokat, lásson olyan formákat, megérezzen olyan játékos ízeket, amit embertársainak nagy része már nem.
Droli tegnap remek posztot írt Hisztiország címmel. Remélem nem követek el nagy hibát, ha úgy foglalom össze az írását, hogy a magyar választópolgároknak mindig az aktuális kormány politikájával van bajuk, és emellett a mindenkori ellenzék politikáját mindig jobbnak tartják.…..
Nem lesz népszerű, amit mondok: az a javaslat, hogy a pártok a következő két évben ne kapjanak állami támogatást, a mostani kabinet időszakában az egyik legdurvább, a demokratikus versenyt leginkább korlátozó ötlet. Tudom, hogy a tömegdemokrácia korában megnyerhetetlen az a vita,…..
  Vajon milyenek a magyarországi romák integrációjának esélyei és mi az az ár, amelyet egy sikeres felzárkózásért a többségi társadalomnak vállalnia kell? Van-e békés, konfliktusmentes útja az integrációnak és miért rossz a nyelv, amit használunk a romákkal kapcsolatban.…..
kuktabúvár 2012.05.14 17:41:16
@mikkyo:
Csak az a kérdés, hogy Martin Luther King, vagy Barna Párducok lesznek hamarabb.
Vastagbőr Nem plagizált? 2012.03.27 08:55:00
"A megújulás azt is jelenti, hogy Magyarország nem lehet a jövőben olyan következmények nélküli ország, mint az elmúlt nyolc évben volt." - Orbán Viktor, 2011A Magyar Nemzet hozta az első trailert a holnapi nap remeknek ígérkező eseményéből, amikor is a Bizottság két hónapnyi…..
A Font névről nekem elsősorban fehérborok jutnak az eszembe, például egy üdítő kövidinka vagy egy előítélet-romboló ezerjó válogatás (alföldi is, ezerjó is, meg tényleg jó is). Esetleg rozé vagy siller. A pincészet vöröseivel azonban egészen mostanáig nem találkoztam,…..
kuktabúvár 2012.03.13 08:21:46
@triumphator:
Pedig igen. Az ember lemegy a Vadkerti fesztiválra július első hétvégéjén és kóstol. Néha elborzad, néha meg örömmel felfedez. Mint Szekszárdon, vagy az Egri Borszalonon.
Keep trying, ahogy a művelt skót whisky gyáros ajánlotta...
Az émény halála, a sznobizmus táptalaja az előítélet.
Meglepő cikkre hívták fel a figyelmemet. Vicces, hogy a szerző egy blogon kéri számon a tényfeltáró újságírást, gondolom ennél fontosabb probléma nem is nagyon van már itthon a gasztronómiában. Az írás - gondolom - erre az élménybeszámolómra(!) reflektál, amiben egyébként…..
kuktabúvár 2012.02.29 14:24:53
@világevő: "És részben azért is tettem ki, hogy jelezzem, hogy ennek a posztnak a létrejöttéhez van köze a cégnek, ahogy ezzel is kezdődik, így korrekt szerintem."
OK, így már értem.
Ezek a meghívásos utak mindig vékony jég. Ha nem mész el, sokkal nehezebb (drágább, esetleg lehetetlen) megkapnod a cég extra termékeit, és legközelebb már nem biztos hogy hívnak, ha meg elmész, ott lebeg, hogy miért azt írtad, amit, és hogy ami nem az extra termék, arról mit, hogyan írnál...
Az elmúlt napokban egy lengyel kolléga felkérésére – aki a visegrádi országok politikai rendszereiről tervez könyvet megjelentetni – egy tanulmányon dolgoztam, s ennek keretében újra egymás mellé tettem mindazokat a változásokat, amelyeket a második Orbán-kormány eddig…..
kuktabúvár 2012.02.28 18:26:27
@ulrike:
Tessék talán a honfoglalókkal perelni, minek egy medence fenekén foglaltak helyet. Nem csoda, ha minden irányból ide lejt a pálya...
Talán helyet kellene cserélnünk Nepállal...
Sorsdöntő napok jöhetnek. Barroso levele után nem tűnik légből kapott feltételezésnek, hogy az ország minden bizonnyal nem kap pénzügyi segítséget, ha a rohamtempóra kapcsolt parlamenti többség megszavazza azt a két törvényjavaslatot, amelynek visszavonását az EU a…..
kuktabúvár 2011.12.21 08:47:02
@ubul2000:

"1. Az eu belügyekbe való beavatkozásáról"

Magyarország kicsi. Területét, lakosságát, nyersanyagkincseit tekintve is kicsi. Ez szomorú, de tény.
Ma a világ gazdaságilag, politikailag, pénzügyileg, hadászatilag globalizált. Azért, mert a szereplők rájöttek, hogy a fenti területeken a nagy jobb, erősebb és többet tud elérni mint a kicsi.
A kicsiknek NINCS választása, részévé fognak válni egy nagynak. Vagy önként, irányítva a sorsukat, vagy úgy, hogy bekebelezik őket. (Erről szólt a történelmünk.)
Mára nem sok választásunk maradt abban, hogy melyik nagyhoz csatlakozzunk. Létezik az orosz befolyási övezet (ebből menekültünk ki 20 éve az EU gazdasági és katonai segítségét kérve), a nyugati blokk, (EU, USA), az iszlám kultúrkör, és Kína.
Szerinted melyiknek van realitása, itt Európában?
És igen, a nagyok kérnek dolgokat a kicsiktől cserébe. Igen, ehhez fel kellhet adni a szuverenitás egy részét. (Erről szól MINDEN szövetség)
Ennek a blognak az egyik első bejegyzésében, még a választások előtt, arról írtam, hogy a kétharmados többségre inkább lehetőségként, semmint veszélyként érdemes tekinteni. Az elmúlt másfél év világossá tette, hogy tévedtem. A kétharmad ugyanis – ha nem elég…..
Ha megpróbáljuk néhány lépés távolságból szemlélni a kormány politikáját, elszakadva a napi indulatoktól és a hírektől, egészen vegyes, összességében azonban nem pozitív képet kapunk. Miközben az előző nyolc év elkúrásának fő eleme a nemcselekvés, illetve a verbális…..
kuktabúvár 2011.11.28 16:42:22
@yotta:
Ha az okok logikus keresését érted agyatlan szőrszálhasogatás alatt, akkor sajnos nincs értelme tovább a beszélgetésünknek. Ahogy a művelt kínai fogalmaz: De gustibus non est disputandum, azaz az érzelmekről nem érdemes vitatkozni.
Logikát nem látok abban amit írsz, de az érzéseidet tiszteletben tartom. Béke veled!
kuktabúvár 2011.11.28 17:09:23
Én továbbra is érzelmeket látok a hozzászólásaidban, szomorúságot, dühöt, frusztrációt, kihasználtság érzetét.
Nem hiszem, hogy logikai hibát vétettem volna azzal, hogy megpróbáltam tisztázni, logikusan gondolhatjuk-e azt, hogy míg a többi leminősített ország kormánya és a magyar Gyurcsány kormány csakis magának köszönheti a leminősítést, viszont az Orbán kormány egyébként reális terveit kizárólag a kapzsi spekulánsok tették tönkre.
Nem hiszem, hogy a Gyurcsány kormány helyes intézkedéseket hozott (leginkább azzal ártott, hogy alibizett, ami a reformokat illeti), és abban is egyetértek veled, hogy a kapzsiság irányítja a világot. De én úgy érzem, hogy a jelenlegi kormány egy nagyon kis eséllyel bekövetkező pozitív kimenetelre (a növekedés beindul, és olyan ütemben bővül tovább, hogy az ország életszinvonalának romlása nélkül lehetővé teszi a hitelek visszafizetését, sőt még a struktúrális reformok irdatlan költségeire is fedezetül szolgál anélkül, hogy bármely választópolgártól direkt módon pénzt kellene elvonni) nagyon nagy tétet, az ország következő 10-15 évét, jövőjét tette fel. Ezt én felelőtlenségnek érzem.
Az pedig egyenesen szánalmas, hogy a program sikertelenségét megpróbálják a külső hatásokra, a spekulánsokra kenni. Ha tudták előre, hogy a világ ilyen, nem lett volna szabad ezt a gazdaságpolitikát folytatni. Ha nem tudták hogy a világ ilyen, nem lett volna szabad vezetőnek állniuk. (Hiszen még te is tudod, hogy a világot a kapzsiság irányítja, őket ez vajon meglepetésként érte?)
Téged arról akartalak rávezetni, hogy nem logikus azt hinni, hogy mi magyarok a külső/belső ellenség miatt bukunk el, aki szádékosan, csak minket akarnak tönkretenni. Te úgy érzed, hogy ők a hibásak. Ebből nem lesz/nem lehet eszmecsere, csak anyázódás. Béke veled!
kuktabúvár 2011.11.29 06:07:28
@yotta:
Nem fog tudni ilyet mondani, te is tudod.
Manapság már nem hazugságnak hívjuk, hanem szavazat maximalizálásnak, és politikusi erénynek számít, hívei ezért becsülik a politikust, lám milyen ügyesen megtévesztette az ellent, aki botor módon hitt neki.
Sokat hallottunk már a tőkepiac sötét oldaláról, de akkora lóláb ritkán lóg ki a bankházak falai mögül, mint pénteken. A gazdasági portálok egy héten át futószalagon ontották a forint szakadása miatt aggódó, majd - a forint drasztikus erősödésén örvendezés helyett - az…..
1. Először megvédték az ÁSZ függetlenségét - és Domokos Lászlót nevezték ki az élére.2. Aztán a Köztársasági Elnök választásánál - Schmitt Pál 7 év után visszavette a függetlenségét. (Schmitt aztán megvédte a magyar nyelvet.)3. Megvédték az…..
kuktabúvár 2011.09.15 11:50:08
@midnight coder: elég nehéz volt kiszámolni, kellett néhány elhanyagolással élnem, (adat hiányában) de körübelül ötször annyi reálhozamot fizetett a NYP, mint az államkötvény tette volna.
Szép színházat játszott ma a politika napirend előtt. Orbán Viktor – elsősorban, mint általában, a papírtól elszakítva, a viszontválasz idején – kiválóan szerepelt, bravúrosan irányította a figyelmet a számára kedvezőre és terelte el a kellemetlenről. De az…..
kuktabúvár 2011.09.13 12:52:22
@ursus artos:
Elnézést, amint lesznek hírek a szállítók (nem csak a nemzetközi fuvarozók, hanem minden árufeltöltő kis furgon, és kisközért és műszaki bolt saját céges autója) számára, át fogom értékelni azt a vélekedésemet, hogy a drágább beszerzési költségek megjelennek az árakban. Én ilyen tervekről eddig nem hallottam.

Nem azt állítom, hogy GYF nem hazudott. Ezt ő maga valotta be, hülyeség lenne azt hazudni, hogy hazudott, amikor azt mondta hogy hazudott. Én azt állítom, hogy nem látok olyan magyar politikust (beleértve OV-t is), aki ne úgy forgatná a szavakat, hogy az a számára kedvező módon hangozzon, függetlenül a tényektől. Ezt lehet úgy értékelni, hogy szakmai profizmus (lásd Megérteni Orbánt...), de akkor ugyan így ismerjük el és díjazzuk annak a bankárnak a szakmai teljesítményét, aki képes tízszer akkora összeget legombolni egy magyar adósról, mint egy másországbeliről, pusztán azzal, hogy a tényektől függetlenül azt hangoztatja, ami számára kedvező, és nem hangsúlyozza ki, ami az ügyfeleit eltántorítaná.
kuktabúvár 2011.09.13 14:08:08
@amind enit:
Big like!

Csak azt nem tudja az ember, hogy a gyerekének mit mondjon.
Ha elveszem az álmait, mert a realitás a realitás, akkor vajon végig gürcöli-e az életét lakás nélkül, autó nélkül, utazás nélkül, (munka nélkül), hogy helyretegye azt, amit mi most széjjelk*runk, vagy feladja és narkós lesz, vagy öngyilkos, vagy dealer.

Ok, kinyitom a szemét, felkészítem a mai magyar életre, megérti, hogy mi az, hogy törlesztőrészlet, opciós ügylet, offshore, árfolyamkockázat, shortolás. Megtanítom lefordítani azt, amit a híradókban mondanak. Érteni fogja ezt a világot. De mitől fogja szeretni?

És függetlenül a (csak tandíjnak ne kellejen nevezni) tanulmányi szerződéstől, mi a fészkes furulyának maradna itthon????
kuktabúvár 2011.09.13 14:15:12
@ubul2000:
"Minden régi hozzászóló felszívódott?"

Nem csak mindkét(mindnégy) tábor szava elakadt adtól, ami ma történt. Mindenkinek helyre kell rakni a fejében, hogy ezzel most mit kezdjen...
Az Origo által szépen feldolgozott WikiLeaks anyagban van egy kifejezetten érdekes, a kávéházi sztorizáson messze túlmutató mondat. Orbán Viktor az amerikai nagykövetség munkatársaival folytatott beszélgetés során pártja egyik vezető politikusának hibájaként rótta fel, hogy…..
kuktabúvár 2011.09.05 16:12:18
@tölgyes:
Akkor mégegyszer.
Ok, megkötöm az állammal a tanulmányi szerződést.
Mikor kell visszafizetnem a tandíjat?
Ha saját elhatározásból külföldre költözöm és a szakmámban dolgozom?
Tehát ha az állam küld (diplomata, katona), akkor nem? Ha a magyar székhelyű cégem küld (MOL), akkor nem? Ha a cégem történetesen külföldi tulajdonú multi (pl.TESCO) és ő küld külföldre akkor sem?
Az EU külföldnek számít? (szabad mozgás?)
Mennyi idő számít külföldre költözésnek, egy hét, hónap, év, évtized?
Ha kint nem hasznosítom a diplomám: fizikusként autókat parkolok egy autógyárban, akkor is vissza kell fizetnem?

Érzésem szerint képtelenség lenne az alkotmányos egyelőség és az Uniós jog keretein belül úgy szabályozni a visszafizetési kötelezettséget, hogy bárkinek is érdeke lenne szerződést kötni...
kuktabúvár 2011.09.05 16:22:49
@tölgyes:
Csak kinyilatkoztat, és nem osztja meg velem részletesen az elképzelését. Szerintem a lényeg azokban a feltételekben van, amiket ön rendkívül egyszerűnek, én meg kivitelezhetetlenül bonyolultnak látok. Soroltam példákat, de ezekre nem reagált.
Ha nem kívánja megvitatni velem megoldási gondolatait, csak a véleményét, akkor bocsánat, nem zargatom tovább.
kuktabúvár 2011.09.05 16:46:47
@tölgyes:
"Már miért kéne megosztanom.. "
Mégegyszer elnézést, hogy érvelésre késztettem volna, láttam itt több olyan példát, hogy ellentétes nézeten lévők érvekkel próbálták meggyőzni egymást, ezért hittem azt, hogy esetleg ön is partner lenne ebben.

"Én semmi kivetnivalót nem találok abban, ha az én pénzemből kiképzett embereknek szolgáltatniuk kell nekem a pénzemért... Ha saját maga fizeti a révészt.."
Az ön által említett alapon az, aki nem a(z egyetemi) végzettségének megfelelő munkát végez bármikor az élete során, (akár itthon, akár külföldön) az már elpazarolta az én pénzemet, amit a kitaníttatására költöttem. Valamint azok is, akik nem fejezik be bármely fokú iskolai tanulmányaikat... Miért pont ahhoz akarjuk kötni a megfizettetést, hogy külföldre mennek?

Véleményem szerint az előzetes tandíj lenne a megoldás, amitől az arra rászorulók, vagy tanulmányi eredményük és/vagy tehetségük okán kiérdemlők, vagy mindketten ösztöndíj formájában mentesülhetnének.
Ezek után pedig már az ő dolguk, hogy mihez tudnak/akarnak kezdeni ezzel a képzettséggel.
Mire jó egy szakácskönyv? Milyen egy jó szakácskönyv? Használhatók a szakácskönyvek? Van értelme annak a rengeteg új (vagy újnak látszó) szakácskönyvnek, ami minden évben megjelenik a könyvesboltokban? (szolgálati közlemény: Ha szeretnél nyerni a Budai Gourmet-ra belépőt,…..
kuktabúvár 2011.06.02 10:58:22
Világevő, szerintem téged sok profi olvas, nekik nyilván másra kell a szakácskönyv, mint a lelkes amatőröknek.
Ez utóbbiak, mint én is, gyakran csak azért vesz a kezébe szakácskönyvet, hogy meló után hazaérve egy órán belül le tudjon rakni az asztalra egy olyan kaját, amit a négy különböző ízésű ember biztosan jónak talál. Ebben az esetben a biztonságon és a kiszámíthatóságon van a hangsúly, nem akarok kreatívnak lenni, nem akarok kockáztatni, hozni akarom a sztenderdet. Erre a Hemző/Lajos könyvek nekem mindig beváltak. Ugyan így az azóta már megszűnt, de példányonként rongyosra lapozgatott Mester Kukta magazinok.
Amikor az ember alkotna, akkor nem mankóra, hanem ugródeszkára van szüksége. Itt egyetértek néhány előttem szólóval, inspirációs anyag kell. Erre nekem az Oliver könyvek, magyarok közül Segal Viktor könyvei jöttek be.
De ebben a kategóriában vannak elrettentő ellenpédáim is. TV-ben imádtam a Két duci hölgyet, de a könyvük számomra használhatannak bizonyult. A másik számomra használhatatlan a Top séfek, éttermek... című könyv. Szép, rendezett, de annyira high end, hogy a közel 100-ból még egy remekmű sem indított el bennem fantáziálgatást.
Amúgy minden szakácskönyv olvasgatás olyan időpazarlás, mint amikor az ember kilóg a nyugdíjas otthonból a parkba a padra, hogy bámulja az elsétálő gyönyörű nőket: Az élet úgy sem elég hosszú hozzá, hogy mindet megfőzzünk, sőt talán még ahhoz is kevés, hogy elképzeljük, mit tennének velük...
A ma esti Tétben ismét előkerült az, ami a következő években feltehetően még sokszor téma lesz: meg lehet-e majd változtatni a Fidesz-KDNP által most elfogadni készülő új alkotmányt egy esetleges kormányváltás után. Kétharmadot kell hozzá szerezni – mondta rezignáltan…..
kuktabúvár 2011.04.15 15:52:40
@xsasha:
A médiát (RTL, TV2, Blikk, hírtévék) letárgyaltuk, munkahipotézisnek elfogadtam azt a képet, amit te felvázoltál.
Nekem azzal volt problémám, hogy a szakmai közönség véleményére miért nem kíváncsi a kormányzat. Azt hittem te tudsz erre érdemi választ adni, de nem.
kuktabúvár 2011.04.15 16:25:37
@xsasha:
Szerintem a logikus az lenne, hogy először szakma, aztán politika. Te azzal magyarázod, hogy poltikai döntés először, aztán szakmai konzultáció, hogy:
"Ahhoz, hogy egy szakmabeli véleményt mondjon, az egész koncepciót átfogóan kell értse. "
Valóban izgalmas lehet úgy átfogó koncepciót alkotni, hogy fogalmunk sincs róla, az szakmailag releváns-e.

Kettőnk nézeteltérése hasonlatos ahhoz a kérdéshez, hogy egy cég vezetésének a stratégia alkotáskor kell-e figyelemmel lennie a szakmai területek véleményére.
Az én meglátásom szerint a kormány most teljesen átvállaja mind a stratégiai döntés, mint pedig a végrehajtás módjának kiválasztásának felelősségét a szakami közösségektől, és csak a tevékeny egyetértést és maradéktalan, kritikátlan együttműködést vár el (l.Ferihegy). Nem állítom, hogy ez csak sikertelen lehet, de hogy a sikere példa nélküli lenne, azt igen.

Azért javasoltam, hogy ez ügyben zárjuk le kettőnk párbeszédét, mert láthatóan két, össze nem egyeztethető koncepció hívei vagyunk.
Vale!
kuktabúvár 2011.04.15 17:04:07
@xsasha:
"Ha megvan a koncepció ..., akkor utána leülnek szakmázni."
Igen, és egy jó cégnél ha a szakma azt mondja, hogy ez nettó hülyeség, vagy módosításra tesz javaslatot, akkor a felsővezetés újragondolja, hogy mit lehet tenni. Szerinted hány pontják fogják átírni, ill. lecserélni az új Széchenyi-tervnek a szakmai konzultáció után?
Az eddigi kormányzati példák között a Ferihegyi névválasztást láttuk, itt nem azt mondták, a szakértők, hogy a javaslat rossz, hanem, csak hogy rossz a sorrend. A testületet feloszlatták.
Kérlek, sorold fel az elmúlt 10 évből azokat az alkalmakat, amikor OV, vagy SZP, vagy bárki a belső körökből azt mondta volna kiállva a nép elé: bocs tévedtem.
Benne van a pakliban, hogy a párt sose téved...

"miért gondolod, hogy a Fidesz belső köreiben nincs szakember,"
Az OKJ-s szakmai jegyzékben több, mint ezer szakma van, biztos, hogy mindhez értenek, és hosszú évek óta saját kárukon megtapasztalták a szakmai buktatókat?

"és miért gondolod, hogy politikusok alkotják a koncepciókat. "
Ez egy hoszabb történet. Röviden egy 22-es csapdája miatt: nem engedheti meg a Fidesz azokat a megoldásokat, amik szakmailag jók lehetnének, de közvetlen negatív anyagi hatása lenne a zemberekre. (lásd jövedelme csökkenés az adóváltozások nyomán: senki nem járhat rosszul) Ez egyenes következménye az előző éra alatti mindent tagadás ellenzéki stratégiájának. Akkor ott nem mérlegelték GYF egyetlen javaslatának sem a szakmai hozadékát, tisztán politikai okokból mindent elleneztek. (Persze benne van a pakliban, hogy 8 év minden javaslata tényleg szakmailag használhatatalan volt.) Mivel azonban örökmozgó nincs, minden költséget végül a zemberek fognak megfizetni, minden javaslat csak megfelelően maszkírozott politikai köntösben jöhet elő.
törökgáborelemez 309. Zsákutca 2011.01.04 18:01:00
Bár úgy tűnik, hogy a kormány a médiatörvény kapcsán tartja magát a „naésakkormivan” irányhoz, sorok között olvasva és háttérbeszélgetéseket folytatva nem olyan nehéz észrevenni, hogy a példátlan nemzetközi kritikák komoly hatást gyakorolnak a Fidesz több…..
kuktabúvár 2011.01.05 08:05:38
@BulatOkudzsava: "A centralizált, kontraszelektált rendszerekben a főnök úgyis mindig jobban tudja, így előbb-utóbb elsikkad a külvilágból jövő visszajelzések jelentősége." Nem replika, hanem továbbgondolás:

Nem lehet, hogy Gábornak alapvetően igaza van?
Hogy a médiatörvény alapvetően egy véletlen elbaltázás?
Ne fogjunk már mindent közvetlenül Viktorra. Képtelenség neki mindent egyedül csinálni. Kialakított egy gárdát, egy "céget", a bajt én ott (is) látom, hogy a szakmai vezetői, döntéshozói, (és mostmár az államigazgatásban az operatív, végrehajtói) pozíciók betöltésénél minden bizonnyal fontosabb volt a politikai közelállás, elvhűség, mint a szakmai hozzáértés. Lehet minden lépésben Orbán ördögi taktikáját látni, de szerintem ő nem ennyire ügyes. Csak baromi rosszul irányíthja a csapatát. Egyetértve veled, olyan erősre szabta a felső kontrollt, hogy lent már jól sem mernek, tudnak dolgozni.
kuktabúvár 2011.01.05 08:15:56
@Gempacsöki boborján:
Félreérted az EU-t.
Nem arról szól, hogy ki az erőssebb, hangosabb, hanem arról, hogy ki tud több, jobb szövetségeseket találni.
Ha Mao. a gazdasági fejlettségével (=fejletlenségével), erejével (=erőtlenségével), kompromisszumképességével (=képtelenségével) azt a konfrontatív politikát folytatná, amit te javasolsz, 3-5 éven belül csődbe jutna az ország. Az meg kinek lenne jó?
Éretem én az érzelmek, az öntudat, az érdekekért kiállás fontosságát, de ma a világ a reálpolitikáról szól. Aki ügyesen taktikázik (pl. Berlusconi) az szinte bármit megtehet. Aki minden szélnak szembepisil (pl. Észak-Korea), az meg élhet/halhat abból, ami a határain belül megtermelődik.
kuktabúvár 2011.01.05 08:17:41
@Gempacsöki boborján:
Én a hangya nevében fellökném az elefántot.
Láttad azt a SpongyaBob részt, amiben Plankton buldózerével leigázza a világot?
Régen látott össztűz zúdult ma az Európai Unió országaiból az Orbán-kormányra. A német lapok többek között vezérelvű országról értekeztek, a luxemburgi külügyminiszter a belarusz diktátorhoz hasonlította a magyar kormányfőt, Angela Merkel pedig az egyik szóvivőjével…..
kuktabúvár 2010.12.22 21:15:44
@karnak:
A december 11-i HVG reflex rovatában Németh Erzsébet számvevőszéki ov. azt írja: "Ez a megjelölés (mármint, hogy az ÁSZ elnöke Fideszes, beszúrás tőlem) nem felel meg a valóságnak, hiszen az elnök a törvényi előírásoknak megfelelően a hivatalba lépése előtt lemondott Fidesz-tagságáról ... További probléma, hogy ez a jelező eleve hitelteleníti nem csupán az elnök, hanem az egész ÁSZ munkáját és annak eredményét."

Szerintem nem a jelző, hanem a tény.
Szerintem ha valaki annyira erősnek érzi a kötődését egy eszmerendszerhez, hogy képes egy pártba belépni, akkor pusztán attól, hogy határidőre (nem pedig meggyőződésvesztésből!) kilép belőle még nem válik totálisan függetlenné. Ha az lenne, nem érezte volna korábban kényszerét annak, hogy a pártot belülről támogassa.
Itt a kommentelők között nagyon sokan markánsan képviselik egy-egy párt álláspontját, mégsem hiszem, hogy tagok lennének.
„Február végére elkészül a Magyar Növekedési és Stabilitási Program, amely Magyarország strukturális reformprogramja” – jelentette be ma Nagy Anna kormányszóvivő. Az úgynevezett „kétharmados reformokról” Orbán Viktor már korábban is beszélt, a…..
kuktabúvár 2010.12.09 10:04:42
Re-form, azaz újjá alakítás.
Mit kell átalakítani, megújítani? Ami nem jól működik.
Szerintem van néhány olyan cég, és gazdasági terület, amiről székelyek és ó jaj is egyetértésben azt tudaj mondani, hogy nem a leghatékonyabban működik. Ilyen szerintem például, de nem kizárólagosan, az egészségügy, a MÁV, vagy a BKV. Ha a kormámy valóban reformokat akar, akkor a februárig hátralévő idő arra kell (illetve szerintem már kevés is), hogy a politikai döntések gazdasági alapját, know-how-ját kimunkálják, egyeztessék a szakértőkkel. Minden tiszteletem a jó politikusoké, de ők is csak a saját szakmájukhoz (a politikához) értenek. A sikeres reformokhoz azonban az érintett területek szakismerete szükséges. Nem azt kell egyeztetni a "néppel", hogy egy politikai döntés jó, vagy helyes-e, az politikai kérdés. Azt kell egyeztetni, hogy a politikai döntést miképpen lehet megvalósítani a gyakorlatban. pl. MÁV. Politikai döntés lehet, hogy csökkentsük azt a pénzigényt, amit a MÁV fenntartása jelent. Ez a gyakorlatban megvalósulhat úgy, hogy kirúgunk onnan 50000 embert, meg úgy is, hogy 100%-kal növeljük a vasútüzem bevételét. Ez utóbbi megvalósulhat úgy, hogy pl. 150%-kal felemeljük a jegyárakat, és megszüntetjük a kedvezményeket, d úgy is, hogy 150%-kal több utast terelünk a vasútra. Önmagában politikai célokat megvalósító reform nem lehet sikeres, szakmai alapok nélkül.
kuktabúvár 2010.12.09 10:07:50
@Akitlosz: :-)
kuktabúvár 2010.12.09 11:00:14
@Doubledecker: @Akitlosz
Nem jó következtetés kizárni a nem aktívakat a szavazásból.
Sokan vannak, és majd mindegyikük betette a közösbe amit kellett, akkor, amikor arra módja és lehetősége volt. Most te, és én teszem ezt. Ahogy nekünk is jogunk kell legyen szavazni akkor, amikor majd mi leszünk nem aktívak (rokkantak, nyugdíjasok, ne adj isten segélyesek), úgy nekik is kell szavazati jog. Sokkal jobb gondolat bevonni őket a kockázatközösségbe, pl. úgy, hogy minden jövedelmet (az ő jövedelmeiket is) bevonunk az adózásba.
Természetesen első körben felemelve egy adónyival a juttatásokat.
Így anélkül lehetne éreztetni a politikai döntések súlyát, hogy eleve kizárnánk valakit jogai érvényesítéséből.
Magyarország újabb leminősítése miatt a parlament költségvetési bizottságának összehívását kezdeményezte Varga Mihály, a testület fideszes elnöke. A politikus szerint a Standard & Poor's, majd a Moody's adósminősítésével a kormány feltette a koronát eddigi…..
kuktabúvár 2010.12.07 09:50:02
@Zoltchy: Ok, tehát a cél ebben az esetben is szentesítette az eszközt. Bármilyen eszközzel el kellett érni, hogy Gyurcsány megdöntésre kerüljön. Ezt akkor, ott nem lehetett bevallani mert akkor hatástalanná váltak volna azok az eszközök.
Ezt az okfejtést meg tudom érteni, el tudom fogadni, hogy valaki így gondolkodik. Azonban ebből következik egy kérdés: Én egy szerű, nem politikus földi halandó miért gondoljam azt, hogy a mostani eszközök nem ugyan úgy egy most be nem vallott célt szolgálnak mint akkor? Mi biztosít engem arról, hogy a most be nem vallott cél valóban magasztos, és nem önös? Mire építsem a bizalmamat? Hogyan és miért higgyem el Orbán miniszterelnök úrnak, hogy most éppen nyíltan és öszintén kommunikál, ha az eddigi megnyilatkozásokról utólag renderesen kiderül, hogy azok nem őszinték, hanem céltudatosak voltak?
kuktabúvár 2010.12.07 10:29:01
@Letícia: lassabban!
Ne állíts olyat, amire nincs bizonyítékod, vagy tedd mellé, az a véleményem.
Teljesen értelmetlen és felesleges lenne most azt "hazudni" egy (bármely/bal/jobb) közvéleménykutatónak, hogy 60% a támogatottság, ha 20%, vagy fordítva. Ha meg 60 helyett 57 vagy 63, kit érdekel?
Szóval inkább az a kérdés, amit S2000 feszeget, hogy napi folyó pénzügyek terén az eddigi intézkedések hány embert, milyen mértékig érintettek negytívan, vagy pozitívan. A jelenlegi kutatási eredmények azt mutatják, hogy a nagy többség pozitívnak érzi az egyenleget.