Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Piem

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az E85 gazdaságossága nagyon sok mindentől függ. Most nem beszélek arról, hogy szinte minden autótípushoz más más beállítást kell alkalmazni úgy, hogy egy azonos típuson belül is vannak különbségek a működésben. Az E85 fogyasztás függ az autó műszaki állapotától, a…..
Piem 2010.03.12 09:25:22
@jocijoco: nekem is egy új swiftem van és benzinből sosem fogyasztott kevesebbet 6,7l/100Km - nél, etanolból hunflex de luxe elektronikával - beszabályzás nélkül, csak gyártói beállítással - február végén március elején, 9L/100Km környéki a fogyasztás, de az elektronika kis szabályzást igényel, mert a hideg indítása sem tökéletes. Mondjuk én elég sportosan közlekedek az autóval és ezt az etanol - alacsony fordulatszámon főleg - nem kicsit támogatja :)
Piem 2010.03.17 10:33:52
@jocijoco: hát igen, azt megerősíthetem, hogy normális üzem nem nagyon van az új swifteknél, mert vagy nyomkodod neki , vagy fuldoklik szegényke, engem a tolatás szívat ki rendszeresen, mert finom gázadással szinte lehetetlen tolatni velük, mert folyamatosan belefullad.
Ezért járok rendszeresen sportosan és ezért nem tudtam 6,7L/100Km alá vinni a fogyasztását a kis drágának sosem :) Igaz, mondjuk keveset járok vele hosszútávokat, ami még jobban növeli a fogyasztását az autónak :(
Most etanolból 8,9L/100Km a standard fogyasztása, igaz még próbálkozok kicsit szegényíteni a keveréken, de Ákos is mondta, hogy csak nagyon finoman, mert a szegény keveréktől beéghetnek a szelepek. Azt meg nem annyira szeretném - érthető okokból :)
A bajom csak annyi az elektronikámmal, hogy nem merem nagyon tekergetni, mert nem értek nagyon hozzá :) Bár persze 2 potmétert állítgatni nem egy csoda, de valahogy félek tőle, hogy jól elb@szom és utána szívni fogok a verdával :)
Amióta volt egy harcom jövedéki adó vonalon, nem zártam szívembe a hatóságot. A mostani adóemelést nem is véleményezem, esetleg túlságosan elragadtatnám magam. Az tény, hogy sikerült jól beletalálni, a jövedéki adó emelés az élet minden területére kihatással lesz.Én sem…..
Szívesen venném ha az alábbi levélhez hasonlóan más típusú E85 elektronikával kapcsolatban is küldenétek tapasztalatot.  A központi befecskendezéses első generációs Swift egyébként is érdekes eset ugyanis nem „peak and hold” rendszerű az injektor vezérlése.…..
A múltkor kaptam az E85 jó tulajdonságait méltató reklámanyagot egy átalakító elektronikákat szerelő cégtől. Az leírásban egy mondaton megakadt a tekintetem: „A GreenPower E85 a motor kialakításától függően különböző, akár 10-20% mértékű teljesítmény- és…..
A hazánkban elsősorban két benzin/E85 átalakító elektronika van forgalomban, a HunFlex és a BioEtun. A mostani tapasztalatot Kata küldte, ő akciósan vásárolta 20 000 forintért HunFlexet és kalandos úton szereltette be autójába. A beszerelés előtt megkeresett, mi a véleményem az…..