Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hóember

9 bejegyzést írt és 610 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
        Írtam korábban a Johns Hopkins Egyetem kutatóintézetének előrejelzéséről. Azóta félelmetesebbé váltak a jóslataik Magyarországgal kapcsolatban. Ma aztán címlapon hozták le a lapok, hogy napi 220 halálesettel számolnak (ez így nem teljesen igaz, de mindenképpen 100 feletti értékkel).       …..
Hóember 2020.11.07 09:53:33
Kezdjük azzal, hogy rögzítjük: mindig a hatalmi kérdés (ki nyeri a választást?) a legfontosabb politikai kérdés. Minden más ebből következik vagy ezt követi. Tudom, hogy mennyivel szebb azt mondani: nem, nem ez a fontos, hanem az, hogy miben lenne más, hogyan működne, mit tenne egy, a maitól eltérő…..
Van ez az oldal, a Society6, talán már hallottál is róla. Ha nem, akkor elárulom: ez egy elég cool felület, ahol alkotók árulhatják a munkáikat. Itt bukkantam rá egy napon Hilde Atalanta, holland illusztrátorra. Testpozitív alkotásokat keresgéltem és egyszercsak rátaláltam a The Vulva Gallery-re.…..
Hóember 2020.05.12 20:43:25
@apro_marosan_petergabor: Köszönöm. Épp akartam írni, de már mindent elmondtál!
Ahogy valószínűleg a legtöbben, úgy én is alábecsülöm a jelszavak és a biztonság fontosságát. Az előzőhéten viszont feltörték a facebook fiókomat. Arra lettem figyelmes, hogy Instagramon egy olyan bejegyezésemet kezdték el ismeretlenek kedvelni, amit nem is én hoztam létre. Ahogy megnyitottam a…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Hóember Egy klasszikus Locsorick 2016.03.27 11:07:45
Hóember kisváros szülötte - Van jópár Húsvét már mögötte.Ilyenkor nem viccel:Keményen bespriccel!S átnedvesednek mind körötte!..
Hóember Illatos-Állatos Locsoló 2016.01.27 17:35:15
Illatos-Állatos Locsoló Termetes állat a bálnaPermete spiccel az égbeSzigmabelében az ámbraSziklakeményre van érveReszketeg állat a szarvasRengeteg mélyibe sétálNem leli meg soha farkasTermeli csendben a pézsmátItt a kezemben a permet                       Illata a pézsma meg ámbraSzürke borút…..
Újjászületés Nap tüze télnek üzente: Hótakaró takarodjon! Fűtakaró tekeredjen! Harmat a dérnek a veszte! Hírnökeként a tavasznak Illatos-új szelek fúnak Végvonaglás ez a búnak S új reneszánsza a fasznak!..
Minden igaz geek számára jó hír, hogy 2014-ben is el voltunk látva a sci-fi- és fantasy-irodalom igencsak vaskos szeletével. Ráadásul nem csupán a nemzetközi piac régebbi vagy frissebb termései értek ide, hanem születtek bőséggel a magyar piacon is újdonságok. Ezekből próbáltuk…..
Hóember 2014.12.26 20:32:33
Tavaly az Orbán-kormány regnálásnak első három évét hasonlítottuk össze a Gyurcsány-kormányéval a két ciklus azonos szakaszaiban. Most újra megnézzük a mindenkori nagyobbik kormánypárt és az ellenzék támogatottságát, a kormányfőik népszerűségét, a kormányok…..
Hóember 2014.02.18 19:59:28
Többször megírtam már itt a blogon is, hogy mennyire értelmetlennek gondolom a politikusi beszédek megszokott értelmezését. Unalomig ismételt kérdések (kiket szólított meg? sikeresen tematizált? tudott-e mobilizálni?), amelyekre tapasztalataim szerint csak azok tudnak magabiztosan…..
sallala..
Hóember 2014.01.11 16:52:46
Hóember Tél 2013.09.30 21:00:39
Érzed a telet,Te gecitelep?!..
Aki hülye, haljon meg! – tartja a mondás. Ezt – és a Hajdú-Bétet – valószínűleg ismeri Bajnai Gordon is. Ha mást – úgyis, mint belpolitika, stratégia, taktika, politikai ütemezés, egymásra épülő elemekből álló kommunikációs kampány, választói akarat, „tiszteld…..
Klassz dolog volt ez a lakatfal egy ideig, amíg csodájára jártak az emberek. Bár több helyen is kialakult a szokás, a pécsi mindenképp az egyik legfontosabb volt, simán bekerült például a Weburbanist világválogatásába is. Aztán egyre több helyen lehetett ilyenbe botlani…..
2008-ban, London Brent kerületében, ahol akkor laktam, hirtelen mindenütt a National Health Service (NHS) poszterei tűntek fel, amelyek a kanyaró elleni oltásra buzdították a lakosokat, külön kiemelve a gyerekek beoltásának fontosságát. Nem egy "mezei" emlékeztető kampányról volt…..
Értjük, tudjuk, létezik a pártfegyelem, és az is lehet, hogy az embernek – a politikus is az – megváltozik időnként a véleménye. Néha egyik napról a másikra. Így lesz időnként a kommunistából vérfideszes, a liberálisból szintén vérfideszes, a vérfideszesből független,…..
Hóember 2013.06.25 07:23:01
@lujo22:
Kell??
Lehetetlen??
A Trónok harca legutóbbi epizódja, a harmadik évad kilencedik része olyan mértékű felháborodást váltott ki a nézők körében, amire régóta (na jó, 2011 óta) nem volt példa. A sorozat alapjául szolgáló regényeket író George R.R. Martin neve egy napra a gyökérség nemzetközi…..
A tengerentúli trendek néha még most is néhány hét, hónap, év késéssel érkeznek el hazánkba. Nem minden esetben, a ruha- és cipővonalon például kottára ugyanaz a rongy kapható mindenhol, a népi demokratikus Kína (és Banglades) mindenkinek ugyanazt gyártja. A fitnesztrendek, új…..
Hóember 2013.06.01 19:59:54
@Munyi cica: Még egy picit "mocskolódnék", ha nem baj, ugyanis épp most futottam bele egy friss (2013 áprilisi) meta-analízisbe a tejfogyasztás és a rák kapcsolatáról (Szendi barátunk egyik kedvenc témája, ha jól tudom), íme:

onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1541-4337.12011/full

Itt természetesen nem minden fekete-fehér, mint a Szendi-univerzumban, kitérnek a tejnek mind a rákkeltő, mind pedig a protektív összetevőire, és feldolgoznak vagy 200 kutatási eredményt a témában.

A végkövetkeztetésük a következő:

"Milk and dairy products may have both beneficial and adverse effects with regard to the risk of different cancers. The evidence indicating healthful effects of milk and milk product consumption on prevention of cancers is considerably greater than those representing harmful impacts. In fact, there is certainly no evidence that milk consumption might increase death from any condition."

Ehhez képest mi megy a tejről Szendinél? Rák, rák, halál, és a riogatás minden formája...
Hóember 2013.06.01 21:35:58
@Munyi cica: [facepalm]

Látod, pontosan azt csinálod, amit Szendi... Itt van egy komplex elemzés a tejről, 200 feletti kutatással, aminek a konklúziója az, hogy a pozitív és negatív hatások mellett a tejfogyasztás EGYÉRTELMŰEN előnyös, erre te fogod a negatív részt, és önkényesen kiemelsz belőle egy study-t. Mindezt megfejeled egy kis pengetéssel az érzelmi húrokon - "Ha valakinek már halt meg rokona mellrákban" - és kész is a komplett kis riogatás.

Nem a fejünkben lévő ideákhoz kell elméletet fabrikálni, az eredmények megfelelő szelektálásával, hanem a rendelkezésre álló kutatási eredményekből kell megpróbálni levonni a megfelelő következtetéseket!

Semmi sem fekete-fehér!

Ebből következően minden marhasághoz lehet tudományos hátteret fabrikálni, csak vagy a fekete, vagy a fehér "részről" kell hallgatni, mélyen.

"Ha valakinek már halt meg rokona mellrákban", tehát jól teszi, ha ezeket is meggondolja (szintén ebből a metából idézem): " In the Nurses’ Health Study II (Cho and others 2003), women with a high consumption of low-fat dairy products during their premenopausal years had a nonsignificant negative association with breast cancer risk. The findings of a meta-analysis of prospective cohort studies indicated that low-fat, but not high-fat, dairy consumption is associated with a reduced risk of breast cancer and is broadly in line with current evidence (Dong and others 2011)."
Hóember 2013.06.02 09:15:45
@Munyi cica: Igen, a tej ártalmas lehet, ahogy szinte minden élelmiszer fogyasztása növeli valamilyen betegségnek az előfordulását. A hús is, az állati zsiradékok is. A kérdés az, hogy milyen a kockázat/haszon arány, és mit az ajánlott dózisok.

Sovány tejet amúgy marha egyszerű házilag készíteni, miután felforraltad, megvárod míg feljön a zsír, és lefölözöd. ;)

A mellrákra vonatkozó ellentmondó eredmények egyébként nekem azt jelzik, hogy a kockázatnövelő hatáshoz nem elég az IGF-1 és az ösztrogén, kell az nagy dózisú állati zsír is, hogy lenyomja a tejben lévő konjugált linolsav, laktoferrin, kálcium és D-vitamin protektív hatását. És a zsír sem elég önmagában, mert a sajtfogyasztás pl kiemelkedően (50%-al) csökkentette a korai mellrák kockázatát.

Persze ez még nem jelenti azt, hogy a "tejre szükségünk van", ilyet én nem mondtam. Annyit jelent, hogy a tej kockázat/haszon aránya előnyös. Ha valaki minimalizálni akarja a tejből eredő kockázatokat, megteheti, hogy nem iszik, és a protektív összetevőket megpróbálja más, kevésbé komplex formában bevinni (mondjuk d-vitamin meg kalcium tablettát szed, de nem napozik, mert annak Szendi elméletével ellentétben egyértelműen rossz a kockázat/haszon értéke ;) )

Ezzel csak az a bökkenő, hogy ha minden "kockázatos" élelmiszerről ilyen formán le akarunk mondani, akkor éhen fogunk halni. ;)

A kajaszekták azzal egyszerű trükkel élnek, kipécézenk 1-2 táplálékcsoportot, aminek elképesztő részletességgel feltárják a rövid és hosszútávú egészségügyi kockázatait, az alternatívaként kínált ételek veszélyeiről viszont nem esik szó. A vegáknál könyvtárnyi irodalmat találsz, hogy hogyan pusztulsz el a hústól, a paleóknál ugyanez megvan a gabonára...
Vastag keretes szemüveg, boka fölött libbenő gatyaszár és kötött sapka vs. csokornyakkendő és kisestélyi - nagyjából erről szólt A Dal döntője, amiben eldőlt, hogy Bye Alex képviseli a magyar színeket a malmői Eurovíziós Dalfesztiválon. A döntéssel lehet vitatkozni, de az…..
Hóember 2013.03.03 13:31:39
Én tegnap láttam először ezt a csókát, vendégségbe volt nálunk a nagyi, ezért kellett nézni.
Egyből ez ugrott be:
www.youtube.com/watch?v=PbgKEjNBHqM

Ergo az 50 évvel ezelőtti sztájl, amiből Kurt 20 éve paródiát kreált, mára komolyból menő lett. :)
Tavaszi munkákNapalm a Nap:Havat harapSugáraPanasszal él A szürke Tél - HiábaTavasz temetLetört teletVirágbaParaszt a gaztDeák a fasztCibálja..
[ Tartalomjegyzék gyanánt > Biztonság > Bad statistics > Ez nem védőoltás ] Nemrég beesett a postaládámba egy "Nem_Vedooltas.pps" című anyag. Mit mondjak, nem sokáig tartott a reményem, hogy nem védőoltásról fog szólni... Ha valaki magától még nem látta, és…..
Hóember 2013.02.06 14:34:45
@Homokdűne: No, ez a "cikk" pont az a kategória, amin nem érdemes vitatkozni. Szerencsétek, hogy Tamás nagyon türelmes, és néha veszi a fáradtságot, hogy az efféle szemetet is ízekre szedje, lásd itt:
vedooltas.blog.hu/2012/10/08/a_nemet_kiggs-tanulmany_es_az_oltatlanok_egeszsegi_allapota_az_oltottakhoz_kepest
Hóember 2013.02.06 14:52:42
@Homokdűne: És ebből mire lehet következtetni?
Nem ismerem a kubai vonatkozó jogszabályokat, de szerintem több kötelező gyermekkori védőoltásuk van, mint az USA-ban.

Amúgy az USA EÜ rendszere nem véletlenül egy kalap szar, legfőbb oka az üzleti finanszírozási modell, ergo a több magánbiztosítóra alapuló finanszírozás. E miatt képesek csak más fejlett országokhoz képest dupla, fejlődő országokhoz képest 8-10-szeres ráfordítás mellett átlagos népegészségügyi mutatókat elérni.
Hóember 2013.02.06 16:55:52
@Homokdűne: "13 van Kubában USA 26-tal szemben" Forrás? Amúgy ezek kötelezőek, vagy ajánlottak itt-és-ott? Nagyon nem mindegy!

"Egyes EU országokban nincs abban a formában "kötelező" oltás, ami Mo.-on - gondolom ez sem újdonság (bár szeretik az ellenkezőjét állítani)."

Ha körülnézel itt a blogon, fogsz pár érdekes példát találni, hogy miféle problémákat okozhat az, hogy "Egyes EU országokban nincs abban a formában "kötelező" oltás, ami Mo.-on"
Amúgy annyira nem hallgatja el a bloggazda, hogy direkt példálózik vele! ;)

"ott van a Hirte könyv, szerintem kapjátok elő" - Nem ismerem a művet, de mivel a szerzője homeopata, azt hiszem joggal lehetnek masszív előítéleteim a mű tudományos megalapozottságával kapcsolatban. (ugye arról nem fogunk vitatkozni, hogy a homeopátiának a placebohatáson kívül az égvilágon semmi hatása sincsen, mivel ez nagyon sokak által, és sokféleképpen igazolt TÉNY ;) )