Regisztráció Blogot indítok
Adatok
satobrion

1 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyik legmegbízhatóbb közvélemény-kutató szerint „bár a nyár eleje óta a teljes népesség körében fokozatosan csökkent a kormánykoalíció támogatottsága, az elmúlt egy hónapban alig történt változás a Fidesz-KDNP népszerűségében, és továbbra is nagyjából…..
satobrion 2010.11.27 09:41:05
A baj az, hogy a sok idiótát pénztárkérdésben meg lehet vezetni . Nézzük a tényeket.
1. Államosítják a pénztártagok magánvagyonát. Ezt meg lehet tenni, de ne zsarolással, törvénytelenül. Mi az, hogy az utánam fizetett 24% járulék (bocsánat a jövőben adó) alapján nem kaphatok nyugdíjat?
2. Hazudnak a hozamokról. A kormány folyamatosan azt kommunikálta Gabikával az élen, hogy veszteségesek voltak a pénztárak. Az éves értesítésekből nem ez derült ki.
3. Azt mondják, hogy a pénztárak eltőzsdézték a pénzeket. Ez talán részben igaz is lehet, mert ha nem lett volna válság, akkor talán 3* ennyi lett volna a hozam, de ne feledjük, hogy a pénztárvagyon (3200 milliárd) most is értékpapírokban van. Ha a kormány átveszi, akkor továbbra is abban lesz. Ha rögtön értékesíti, akkor összeomlik a tőzsde, a pokolba süllyed a forint, a végsőkig eladósodnak, illetve tönkre mennek a devizahitelesek.
4. A tervezet arról szól, hogy az egyéni számlákon vezetett összeg örökölhető lesz. Az örökösödési törvény azt mondja, hogy az örökös az egyenesági leszármazott, ha másként nem rendelkezem. tehát nem a házastárs az örökös. Mi van az egyedülállókkal? Az ő örökösük az állam lesz?

Összegezve: Rettegve várhatjuk mit ötletelnek újból. Az eddig nyilvánosságra hozott infókból kiderült, hogy egy hevenyészett, nem szakemberek által összerakott valamiről van szó. De mit várunk amikor a nyugdíjügyi megbízott egy kereskedelmi üzemgazdász, valamint újságíró szakot végzett illető, akinek semmi rálátása, hozzáértése nincs a nyugdíjkérdésélben.
Kettős Mérce Best of OV 2010.10.31 21:44:00
 Pár Orbán Viktor idézetet gyűjtöttem össze az elmúlt 4 évből. Forrás orbanvitkor.hu A gyűjtés módszerre random interjúk olvasgatása a gyűjtés ideje kb. 20 percet vet igénybe. Figyeljük az idézetek, hogy viszonyulnak az elmúlt napok történéseihez és…..
                „Ebben az órában én voltam felelős a német magyar nép sorsáért, így én lettem a német magyar nép legfelsőbb bírája.”   Az előző rész tartalmából: az Alkotmánybíróság…..
satobrion 2010.10.28 08:57:58
@Vahakomb: Nem az a baj, hogy nagyok a végkielégítések. Az a baj, hogy a magas összegek nem csak a volt kormánytagoknak járnak, hanem egy nyugdíjba vonuló tanárnak, bányásznak, stb is és ezzel a törvénnyel őket is megsarcolnák. Lehet itt beszélni mindenfélét, de ne feledjük, hogy már volt 4 évig miniszterelnök OV akkor miért nem tett valamit? Bocsánat, tett Ezüst Hajó KFT, és a többi 18 fidesz cég. Most meg fotóztatják az országot 5 milliárdért.
Sárdobáló A szabadság vége 2010.10.26 17:00:00
A cikkel ma reggel Horváth Andor Márton kezdett el vitatkozni.Ma a Fidesz eltörölte a szabadságot Magyarországon. Ugyanis a kormánynak nem tetsző Alkotmánybírósági ítélet után úgy döntött, hogy megváltoztatja az alkotmányt - egyúttal megfúrva a nyugdíjpénztárakról tervezett…..
satobrion 2010.10.27 08:59:13
satobrion 2010.10.27 09:01:18
@thinker_: Te egy agyalágyult vagy. Nem látod, vagy csak nem érted mi folyik? A légi fotózás 5 milliárdért az mi, ha nem lenyúlás? Én személy szerint remélem, hogy max 4 évig rabolhatnak.
satobrion 2010.10.27 09:05:43
@lamed: Az a baj, hogy a következő3,5 évben olyan törvényeket lehet hozni, ami biztosítja a 20 évet a hatalomban. Már Mikola is ezt a 20 évet emlegette egy pár éve.
Gulyásdemokrácia Ultrabal 2010.10.18 14:35:01
Nem akarok kommunistázni, de ilyen szélsőbalos beszéd a Parlamentben utoljára Kádár szájából hangozhatott el, mint amit most Orbán levágott. Nehéz tartalmilag minősíteni a miniszterelnöki beszédet, de valahol a sírnivaló és a botrányos szavak környékén találhatók a…..
satobrion 2010.10.18 17:28:35
@Lámpavas: Te tényleg ennyire korlátolt vagy, vagy csak nem tudod miről beszélsz?
Most, hogy egyre többet tudunk meg a második Orbán-kormány terveiről, egyre hangosabb lett azoknak a szava, akik csalódottságuknak, kiábrándultságuknak, időnként pedig egyenesen félelmüknek adnak hangot. Ezeket a véleményeket figyelve akár arra is gondolhatnánk, hogy a Fidesz…..
satobrion 2010.10.17 19:50:07
@Várúr: Remélem közel minimálbért keresel és megtudod, hogy igazán kiknek kedveznek a mostani intézkedések.
A tisztogatás folytatódik. Az előző kormány alatt dolgozó köztisztviselők az utcán. Lassan bekebelezik a médiát. Lassan központi a hatalom. Az új törvényeket képviselői indítványként fogadják el, és egy hozzá nem értő köztársasági elnök minden gondolkodás nélkül egy órán belül aláírja. Sajna a demokráciának annyi. Remélem azért neked jobb lesz. Mármint ha hiszel a mesékben. De nyugi, szabadon főzhetsz pálinkát.
Gondoljunk bele, mi lett volna, ha Gyurcsány ezekhez a pénzekhez is hozzá tud férni! Nyugdíjmegtakarításaink eddig védve voltak a politika felelőtlenségétől,  Matolcsy szerint azonban nagyobb biztonságban lesznek az államnál. Tegnapelőtt a kormányfő egyebek mellett…..
Ez most nem lesz egy népszerű vélemény, de úgy látom, a média és a kormány kezdi aránytalanul eltúlozni a kolontári vörösiszap-katasztrófa súlyosságát.A katasztrófa önmagában súlyos. De a környezeti kárt "Magyarország legnagyobb ökológiai katasztrófájának"…..
Igazi kommunikációs fenomén Pajor-Gyulai László, a megújult Csányi-válogatott kommunikációs igazgatója. Ez a rokonszenves fickó a szurkolókat hibáztatta, amiért a rendezők sorozatos hibái miatt több ezren fél órával meccskezdés után jutottak be a stadionba. A nyegle és…..
A Fidesz eddig se sokat teketóriázott, hogy különböző intézményi vezetőket leváltson, ma azonban stílusában is "egészpályás letámadást" valósított meg.A Nemzetierőforrás-minisztérium egészségügyi államtitkára, Szócska Miklós személyesen, előzetes bejelentés…..
satobrion 2010.06.23 19:15:12
@gyem: Hiszel a mesékben? Most azt mondanak a közvélemény kutatók amit a kormány akar. Pintérnek is volt képe azt mondani, hogy igen is két hét alatt nőtt a közbiztonság. Erről mesélhetnének a rendőrök, csak nekik nem szabad.
satobrion 2010.06.23 19:28:45
@tolsztoj: Ne feljds el, hogy 1998-2002 között volt egy Orbán kormány is. Ők maguk mondták most, hogy az elmúlt 20 évben kirabolták az országot. Akkor most ők is bevallották? Öszödi beszéd II FDESZ módra.
Varga Mihály szombaton ismertette a tényfeltáró bizottság eredményeit. A vizsgálat amelyre hónapokat készült a Fidesz - természetesen? - konkrétumok nélkül zárult: a 12 felsorolt terület egyikénél sem sikerült konkrét összeget mondani. Nem ismerek olyat, aki elhinné, hogy a…..
satobrion 2010.06.23 19:19:06
Ami eszembe jut Választás 2010.03.10 13:06:29
Roppantul idegesít a közelgő országgyűlési választás és az azt körülvevő népbutítás.A kedvencem, Orbán Viktor elszólása, hogy koalíció nélkül szeretnének kormányozni. De könyörgöm, akkor mi lesz a KDNP-vel? Szerintem a FIDESZ-KDNP eleve egy koalíció. Mielőtt leadnám a…..