Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Qeki

809 bejegyzést írt és 146 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Világutazó Nyugati parti álomút 2015.02.04 08:03:50
Még emlékszem a pillanatra amikor nővéremék először számoltak be az Amerikában töltött kalandjaikról. Azt hiszem akkor döntöttem el, hogy így vagy úgy, előbb vagy utóbb, de ki fogok jutni. Így hát néhány évnyi spórolás után, végül sikerült megvalósítani – eddig…..
Világutazó Irány Dánia! 2015.01.14 07:40:52
„Vannak helyek, amelyeknek már puszta említése vándorkedvvel tölti el a szívünket.” – írja Hans Christian Andersen, dán meseíró. És mennyire igaza van! Gondoljunk csak bele, minden ember szívében – még azokéban is, akik nem kalandvágyóak vagy nem az utazás…..
Olaszország Umbria tartományának középkori kisvárosa Gubbio talán sokak számára ismerős Szerb Antal Utas és holdvilág című regényéből, de azt talán senki sem gondolná, hogy ennek a kicsiny városnak van a világon a legnagyobb karácsonyfája. Ez azonban nem egy hagyományos…..
Metró - föld alatti világ - szemét, zaj, tömeg - az első dolgok, amik eszünkbe jutnak a metró szó hallatán. Az építészet semmikép sem. Van azonban a világon (szerencsére egyre több) néhány metrómegálló, mely rácáfol erre és megmutatja, hogyan lehet a föld alatt is remek…..
Köröttem mindenütt békés keresztekS mély nyugalom beszédes csöndje hallgat.Mely minden bölcsességnél igazabb.Juhász Gyula   Fiumei úti sírkert, Budapest, Magyarország   Wien Zentralfriedhof, Bécs, Ausztria   Mt. Auburn Cemetery , Cambridge, Egyesült…..
Hol? Vietnám hosszú partszakának közepén. Mi van itt? Fontos kikötőváros, és Vietnam középső, kulturálisan gazdag részének kapuja. Miért érdemes ide utazni? Elsőre Da Nang nem tűnik kiemelkedő jelentőségű helynek, de ha kicsit körbenézünk a térképen, máris láthatjuk, hogy tévedünk, ha azt gondoljuk,…..
Hatalmas kitett sziklafalak, jeges, havas hegycsúcsok mind veszélyes helyek, de nem a svájci fotósnak Robert Boschnak és a Mammut cég hegymászóinak, akik ilyen körülmények között is egy rendkívüli látványosságot alkottak. 2015-ben lesz a Matternhorn meghódításának 150.…..
Hol? Thaiföld buja és dzsungelekkel tarkított északi részén.Mi van itt? Chiang Rai tartomány székhelye – egy olyan nagyváros, amely inkább egy kisvárosra hasonlít.Miért érdemes ide utazni? Nem, ez nem Chiang Mai - annál sokkal kisebb és élhetőbb. Laosz és Mianmar határvidékén fekszik, a környéket a…..
Világutazó Kőerdő Bulgáriában 2014.09.24 08:00:11
Bulgáriában, Várnától 20km-re nyugatra található egy egyedülálló különlegesség: A Kőerdő (bulgárul:Pobitite Kamani „lecövekelt kövek”). Évmilliókkal ezelőtt tenger borította ezt a tájat, s miután a tenger kb. 50 millió évvel ezelőtt visszahúzódott, tengeri üledékek…..
Kezdjük talán a legelején. Egyik reggel arra ébredtem, hogy van egy olyan álmom, ami nem tárgyi jellegű, és ráadásul még a világ végére sem szükséges elutazni miatta. Hanem ennél sokkal közelebbi ködkép, ami akarattal és kitartással mindenféle nagyobb erőfeszítés nélkül…..
Bretagne-ban barangolván, minden egyes látnivaló után úgy érzi az ember, hogy ennél szebb már nem jöhet. Ennél szebbet már nem láthat. Majd a következő helyszín látogatása előtt, szinte biztosan tudja, hogy az előző szépségeit az nem képes felülmúlni. Aztán az új…..
A 70 km-re lévő, amúgy csodás környezetben lévő szállásunkról ( emlékezzünk meg itt róla: ARTUNGuesthouse ) indultunk Husavík felé, nem kis izgatottsággal. Ahogy az Izlandon normális, sok autóval nem találkoztunk útközben. Az itthonról előre lezsírozott – de ki nem…..
Ha Rióból Brazílián belül utazunk a csaknem belvárosi Santos Dumon repülőtérről indulunk. Maga a repülőtér sem mindennapi, már a színével is hűvös érzetet keltő üvegfolyosóban várhatjuk a gépünket.Ha kis szerencsénk van, láthatjuk Rio leghíresebb nevezetességeit…..
Hol? Japán déli részén, Honshu szigetén. Mi van itt? Osaka Japán harmadik legnagyobb városa, és az egyik fő kulturális és kereskedelmi központja. Miért érdemes ide utazni? A város egyszerűen szuper, tele van élettel. Egy hatalmas akvárium, tele egzotikus tengeri élőlényekkel, lenyűgöző múzeumok és…..
Világutazó Stonehenge titkai 2014.07.28 15:46:05
Stonehenge, a dél-angliai Salisbury-síkságon álló nagy szürke homokkőtömbökből épült hatalmas építmény, amely különös vonzerőt gyakorolt a régészekre, és élénk hatással volt az emberek képzeletére. Stonehenge - függő kövek. Átmérője több mint mint 30 méter, a…..
2003 telén útnak indultunk. Nem ez volt az elsô utazásunk Afrikába de nem sejtettem milyen csodálatos vidék vár majd ránk. Beszéljenek a képek róla, melyek analóg technikával filmre készültek egytől egyig. Namíbiai útvonalunk sorrendje:-Windhoek-Waterberg Plateau-Tsumeb-Etosha…..
Bretagne, a Kelták őshazája valamint Franciaország egyik legfontosabb mezőgazdasági és állattenyésztési területe. Ezzel már abban a pillanatban szembesül az ember, ahogy belép a régióba. Hisz gyönyörű, ápolt, zöld termőföldjei egészen a felkelő nap sugaráig nyugtatják az…..
Umag Horvátország legnyugatibb városa, közigazgatási, gazdasági és kulturális központ. Történelmi emlékei a kőkorszakra nyúlnak vissza: ez a legrégebbi része az Isztriának. Apartmanok és hotelek övezik a tengerpartot, a turisták homokos, kavicsos és sziklás strandok közül…..
Korábban már bemutattuk a világutazók leghasznosabb mobil applikációit (városnézés, kommunikáció, hasznos útitársak), most a cikksorozatunk utolsó részében azt is megtudhatjátok, hogyan használhatjátok ezeket az appokat külföldön bárhol és bármikor. Ha eddig a határt…..
Világutazó Moszkvai benyomások 2014.07.03 17:10:22
Az 5 napos nyaralást megelőző vízumigénylés hosszas és bosszantó procedúrája örök élmény marad. A Londonban található nagykövetség szigorát megtapasztalva végre a kezembe kaptam az engedélyt, így tehát nekivághattam utamnak.Már a reptérről a központba tartó úton sok…..
Az időpont 2013. június 8-a, a helyszín Kijev, Majdan tér. Persze ezen a nyári napon senki sem gondolta, hogy bő fél évvel az ottlétünkhöz képest micsoda véres harcok dúlnak majd épp ezen a helyen. Reggel 8:30-ra kellett megérkeznünk a Kozatskiy Hotel elé, ahol már várt ránk…..
A városnézés és a kommunikáció témaköre után mobil applikációkat bemutató cikksorozatunkban összeválogattunk néhány igen hasznos és érdekes alkalmazást, amik nagyban megkönnyítik az utazást. Flightradar24Szeretnéd nyomon követni barátod repülőgépjáratát? Kíváncsi…..
Amikor megérkeztem februárban, természetesen a szürke tél fogadott, de ebben nem is volt semmi különös. Az egy hónapig tartó viszonylag enyhe időjárás és az állandó eső azonban elképesztően nyomasztó volt, teljesen elveszítettem az időérzékemet. A főváros összességében…..
1944 június 6-a nagyon fontos fordulópont volt a II. Világháború alatt. Franciaország felszabadítása a németek által vezetett Hitler nácizmusa alól, alapjaiban mozgatta meg a világot és győzelmükkel méltón írták be magukat a történelembe. A britek, amerikaiak és kanadaiak…..
  Mobil applikációkkal foglalkozó cikksorozatunk következő részében olyan appokat válogattunk össze, amelyek segítségünkre lehetnek külföldi utazásaink során, a helyi lakosokkal vagy a számunkra idegen nyelven beszélő emberekkel való kommunikációban. Word Lens A Word Lens…..