Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bocsitibi

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A vietnami háború Az első SEAL 2021.11.22 00:01:00
Roy Boehm élete Az amerikai flotta SEAL-alakulata történetének legfontosabb nevei között az egyik első Roy Boehmé, akit az egység alapítójaként ismernek. Egy sokat látott tengeri medve volt, aki több háborúból is kivette a részét, mielőtt Vietnámba ért volna.  Roy Boehm 30 éves szolgálata végén..
bocsitibi 2021.11.22 19:47:08
Jó pár év poszterkedés után is tud még nagy hátasokat dobni az ember, pedig könnyű azt hinni, hogy vannak a világban egyértelmű dolgok. Az előző poszthoz érkezett hozzászólásokból nem csak az derült ki, hogy mennyien nem értékelik semmire se Vitézy Dávid tevékenységét, de az is, hogy milyen erős az…..
bocsitibi 2016.04.20 12:13:53
Személyes élményem a mai napról. Kitaláltam, hogy, ha már kocsival jövök dolgozni, kipróbálom milyen az újonnan teljesen üzemelő Osztyapenkó autóval. Naivan (és béna megfigyelőként), azt gondoltam, hogy meg tudok fordulni a föld alatt az M1M7 bekötőről fel Farkasrét felé. Cumi. Csak, ha lefordul az ember a buszpályaudvarra/ P+R parkolóba, akkor lehetne megcsinálni ezt a trükköt. Mehettem vissza a Déli PU-ig tartó dugóba. Budaörs-Pasarét viszonylat 1 óra. Tegnap kerékpárral 50 perc.

Na azért írtam ezt a bevezetőt, mert betegesen megállok üres forgalmú pirosas kereszteződéseknél is cangával, ellenben szerintem ennél az új csomópontnál (alul, ahol a buszok kanyarodnak le és föl, valamint az aluljáró van kivezetve) kell majd tibeti imákat mormonlom vastagon. Dupla gyalogos lámpán kell átkelni ami egymásba van fűzve, hogy a járda túloldalán legyél. És ezek a lámpák óramutató járásával ellentétesen fordulnak zöldre. Szóval ha a forgalom irányában mész át rajta, akkor kettőt vársz 5 méteren belül. Úgy, hogy percek telnek el két busz behajtása közt. Közben meg mami a gurulóscsomaggal simán átlép a piroson. :D

Tök érdekes, hogy pont a stoptáblát hozta föl a blog gazdája. Pontosan ugyanaz jutott eszembe, mikor kocsival egyik nap a megközelítés alatt is minimum 500m-re belátható főúthoz gurulok be (Törökbálint Munkácsy u alja) és simán elég volna az elsőbbségadás tábla, de ezt az esetek többségében szemben a kocsiban ülő szervek is tudják. :)
Mármint -nyilván hót szubjektív módon- néhol jobb volna felülvizsgálni egyes döntéseket. Nem ciki, változtatni a közlekedési renden. Addig pedig el lehet képzelni, hogy a vadiúj Sasadi csomópontnál hanyan fogják gyalogosok, bicajosok egyaránt megvárni a zöld lámpát annál az átkelőnél, amiben a nap bármelyik szakában le lehetne játszani (ironikus túlzás lesz, figyelem!) egy rapid sakk játszmát, amíg arra jár egy jármű.
Kijött már mindenfelé, hogy a világon milyen drága burgerek vannak, arannyal, kaviárral, meg anyám kínjával, de lássuk be, most csak ezért nem fogunk Londonba menni, akármilyen luxy is. Szerencsére nem is kell, mert a Tuning most megemeli a szintet, és megmutatja, milyen is az a…..
bocsitibi 2015.12.04 15:20:33
@Phteven: +1 , Nem vagyok szakmabéli, csak fogyasztó (aki nélkül persze nem lenne kínálat - bár ezt a kínálatot nem rám szabták), ellenben tényleg csak még 2-3 összetevő hiányzik, hogy igazából turmixban is fogyaszthasson az ember ilyet. legalább 4-5 különleges összetevő ami köré komplett tálakat szoktak volt építeni nem? És ez egybegyúrva. Elhiszem, hogy kísérleteztek sokat és rengeteg energiát beletettek a tökéletesítésbe, csak... most tényleg 99es aszuesszenciát kellene felöntögetni szintén 18 éves Glenmorangie whiskyvel, és akkor egy keverési aránynál hőmérsékletnél szauna után fogyasztva valami fenomenális élmény lesz?

Demagógia on:
Így adventben, OK, hogy feketepéntek, meg lapostévé kell a fa alá és jómagam is reszelek szarvasgombát a krumplipürébe, "adjuk meg a módját", de tényleg hanyan gondolkodtak el, hogy egy tanknyi benzin távolságra meg éhkoppon vannak családok.
Demagógia off
Az, hogy ma meghalhatott valaki Budapest egyik legforgalmasabb pontján, egy szálloda előtt az úttesten, abban mára sajnos nincs semmi kirívó. Viszont ez annál elszomorítóbb és elgondolkodtatóbb. Talán nem túlzás, ha azt mondjuk nap, mint nap hagynak cserben állampolgárok, más…..
bocsitibi 2013.11.24 16:27:31
Bocsánat, nem a sajnálatos esethez szeretnék kommentelni, csak meg szeretném kérdezni, hogy szerintetek jellemző-e , hogy az operátor a 112 vagy akár a 104 végén hatékonyan működik közre abban, hogy ne legyen segitségnyújtás.
Az elmúlt években kétszer is előfordult (érdekes módon a BAH csomópont környékén minkét alkalommal), hogy buszon-autóval forgalomban vettem észre valakit, akinek szüksége lett volna EÜ-sre. Egy idős férfi a zebra előtt feküdve, illetve egy fiatal lány fényes nappal futódresszben a gyalog nem is megközelíthető járdaszigeten szédelegve, botorkálva.
Odamenni nem tudtam, telefon elő, szabályos bemutatkozás után tényállás közlése.
Az első esetben az úriember ruházata után érdeklődtek (idézem: nem úgy néz ki ugye mint aki az operából jött?), nyilván arra utalva, hogy csöves-e, majd miután sikerült elmagyaráznom, hogy a buszon állva elhaladtam már és nem tudok több infót adni, ha jól emlékszem abban maradtunk, hogy "jól van, megnézzük".
Második alkalommal a 112-n ügyelő tag dobott a mentőkhöz, mielőtt visszaszólni tudtam volna ők pedig sajnos eszméletnél és "mozgásban lévő" emberhez nem tudnak esetkocsit küldeni, próbáljam a rendőrséget. Érthető, hogy nem a mentők dolga keresgélni egy embert, aki percek alatt amíg odaérnek, akár el is tűnhet szem elől, de ilyenkor miért nincs protokoll? Néztem utána a híreket szakmai oldalakon is, mert meg volt az esély, hogy a lány az úttestre kilépve, már nem lesz eszméleténél és főleg nem mozog, de szerencsére nem találtam semmilyen balesetre utalást később sem.

Ettől függetlenül nem vesztettem el a hitem, úgyhogy továbbra is inkább telefonálgatok látszólag feleslegesen, mint hogy valaki e hiányában kerüljön bajba.
Furdancs Blog Kőművesdekoltázs 2013.01.14 10:00:00
Néhány éve, horgászat közben egy csónakban hallottam először ezt a kifejezést. Tekintve, hogy a Velencei-tó közepén üldögéltünk, nem nagyon tudtam félrevonulni, hogy kiröhögjem magam. Mindenesetre azt megfejtettem, hogy ebben az elnevezésben benne van minden, ami a barkácsolás,…..
Filmdroid TOP 10 időutazós filmek 2012.09.29 15:28:33
Az időutazás régóta nagyon népszerű téma mind az irodalomban, mind a filmművészetben. Az első utalás időutazásra a Memoirs of the Twentieth Century című műben volt 1700-ban. Az első film, mely a témában készült, Az időgép című. A téma napjainkban is népszerű, rengeteg…..
A világ legöregebb 3 Michelin-csillagos séfje ugyan nem sokkal előzi meg korban a nagy francia legendát, Paul Bocuse-t (szintén 86 éves és 3 csillagos), de van közöttük egy óriási különbség: Jiro Ono, sushiséf még mindig a konyhában aktív, nem csak a vendégtérben.A képregény főhőse nem biztos, hogy…..
Nincs keresnivalója Európában olyan országnak, ahol törvényt fogadnak el a parlamentben, amelyhez hasonló jogi munkát csak Szaud-Arábiában a Korán védelméről hoznak. Előttünk a jelenet: Semjén Zsolt fatvát kiállt a dán karikaturistára, mert a Szent Koronát illetlen…..
bocsitibi 2012.06.27 18:30:03
A kémfilmek világát idéző Crypteks USB kulcs napi használata körülbelül annyira lehet bosszantó, mintha a vécére csak egy erős jelszó begépelésével lehetne bejutni. Hogy a koncepció mégsem született holtan, jól mutatja, hogy az okos projekteket inkubáló KickStarter oldalon a…..
bocsitibi 2011.12.13 00:20:55
www.corsair.com/usb-drive/flash-padlock-2-usb-drive/flash-padlock-2-8gb-usb-flash-drive.html

Jó-jó. Tudom, hogy a dizájn a lényeg itt, és az tényleg jópofa.
Észrevettem, hogy tegnap kimaradt egy poszt, de sajnos szinte mindenki nyaralni van, köztük én is. Az idő szar, de nincs mit tenni. Azonban Nektek ettől még nem kell olvasnivaló nélkül maradni, úgyhogy Bendegúz levelét ajánlom figyelmetekbe. Igazat adok Neki, én is úgy látom, hogy…..
Védi a prosztatát, elősegíti a jobb vérkeringést, és kényelemesebb ülést biztosítva a fenékrészre helyezi át a kerékpáros súlyát, mindezeket az előnyöket tudományos orvosi vizsgálatok is alátámasztják. Az orr nélküli nyereg mégsem lett világhódító újítás, mert van…..
Köszönjük a rengeteg bíztatást, külön köszönjük azoknak, akik az utóbbi időben hallatták a szavukat értünk. Ahogy azt már mindannyian tudjátok: a mai napon még egy döntésre várunk. Ha a szóban forgó döntés pozitív, akkor ma este – immár tizenharmadik alkalommal…..
Francis Lawrence eredetileg azt akarta, hogy a Legenda vagyok filmben Will Smith ne CGI zombikkal nézzen farkasszemet,  megfertőzött embereket statiszták keltették volna életre. Néhány teszt után azonban Lawrence keserű szájízzel nyugtázta, hogy ez nem az igazi, ezért mégis…..
Két napja annak ellenére védtem meg egy orbitális baromsággal szemben a kerékpárosokat, hogy nekem nincsen biciklim és legtöbbször autóval közlekedem. Normális esetben mindezek mellett semmi bajom a más járművel, szabályosan közlekedőkkel. Még magával a Critical Mass…..
bocsitibi 2010.09.24 10:09:35
@Reggie:

Autózom, drága irodalmárom! Oda van irva, hogy még a CM-garantáltandúrvadugóleszavárosban napján is vezetnem kellett.

Tényleg felfoghatatlan számomra, hogy valaki azon vihog, hogy mást (is) baxogatnak.

Boldogan mosolyogva fizetem be a helyszínit a repedt indexbúra miatt, ha azt látom, hogy az út túloldalán éppen a kocsijából rángatják ki az ablakon keresztül tagot, akiről bármelyik környékbeli 12 éves iskolás megmondja, hogy ő az egyik helyi drogdíler.
De csak téged foglak látni amint az ablaktörlőlapát állapota miatt éppen a csekket veszed át.

Ennyi kárörvendő krumplit... Na már így is túlkommenteltem magam.
Véleményvezér Újra Való Világ 2010.08.19 08:06:00
A jobboldali kisebbségi tulaj értékrendje és a VV kultúrája közt mély szakadék tátong. Beleszólnak-e a szerkesztésbe? Mit fog tenni a médiahatóság új fideszes vezetője, aki korábban szigorúbb büntetéseket követelt? Az RTL Klub bejelentette, hogy ősszel újraindul a Való…..
bocsitibi 2010.08.19 12:32:32
@Zka:

Hmmm.
Nem gondoltam volna, hogy van ilyen szintű funkcionális analfabéta.
A másolást a szerző a Lincencelt műsor itthoni beindítására értette. Valószínű nem lett volna gatyaszaggató per belőle, ha még a név is azonos mint amivel külföldön fut mi?

Bár lehet, hogy csak trollkodsz, bocs.
Hogy kiktől nyúlta a slágereket a Bikinitől kezdve Deák Billen át a Pokolgépig számos magyar muzsikus? James Cameron Avataros ámokfutása után most a magyar plágiumhadsereget szedegettem össze.       Az ötlet egyébként az Efott kellős közepén fogant meg. Egy…..
Forog a Walking Dead, az AMC őszi nagy durranásának szánt horrorsorozat, amit az azonos című, és mára simán kultstátuszt kivívó képregény nyomán készít a kábelcsatorna. A történet, ha valaki most olvasna először comment:com-ot kb. annyi, hogy a világot eluraljék a zombik, és…..
bocsitibi 2010.07.20 20:53:39
@Parasite:
Nem tudom. Próbáljuk ki! Kinyírod valamelyik szomszédodat és kiteszed ebben a fülledt melegben a kapualjba.
Pár nap múlva megnézzük, hogy a bőre, vagy verszácse zakó rajta lesz-e viseletesebb. :D
Az öltönyt te állod ;o)