Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jacko__

0 bejegyzést írt és 104 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                       A pasi csak ígérgeti, hogy majd bemutatja Posztolónkat a szülőknek, barátoknak, de eddig még nem került erre sor, és egyre több jel mutat arra, hogy már nem is fog, mert valószínűleg csak egy szórakozási lehetőséget lát ebben a kapcsolatban.                              …..
Jacko__ 2022.09.30 13:29:44
@Almandin: Rubasov tűéles analízist készített egy olyan helyzetről, aminek minden mondatáról ordít a csaj és faszi közötti nagyságrendi (húspiaci) értékbeli különbség. A modern "párkapcsolatok" iskolapélda-értékű esetéről van szó: a faszi szívesen kúrogatja a nőt, aki neki szódával még elmegy, de mivel itt a "hejjespasee" tipikus esetéről van szó, akinek az ilyen kiskurvák tucatszám teszik szét a lábukat, ezért esze ágában sincs barátnő státuszba emelni őt.
(A kiscsaj nyilván instán, meg fészen kapja minden fotójára a nyálcsorgató balfaszoktól a lájkokat, és emiatt teljesen fals az önértékelése. Az ilyen csajból pont 12 egy tucat; értéktelen fogyóeszköz.)

Teljesen nyilvánvaló, hogy halvány fogalmad nincs a modern párkapcsolati dinamikáról; kicsit ismerkedned kellene a nemzetközi RedPill-szakirodalommal.
Jacko__ 2022.10.06 15:50:02
@Almandin: A gyíkemberes és oltásellenes elméletekkel ellentétben a redpill nem egy elmélet, hanem tulajdonképpen statisztikákkal alátámasztott tudományággá nőtte ki magát. (Az, hogy nem akasztották rá a "tudomány" címkét csak annak köszönhető, hogy enyhén szólva nem túl píszí a nőkre nézve. Az, hogy mennyire embertelen, vagy hogy neked mennyire tetszik teljesen független attól, hogy helyes -e.)

Tudom, hogy mire volt való a házasság; sok ponton igazad van. A házasság és a nyomor régen a kölcsönös egymásra utaltság folytán biztosította a férfinak egy pinához való (a mondandó szempontjából tekinthetjük úgy, hogy kizárólagos) hozzáférést, a nőnek pedig a férfi anyagi-érzelmi védőhálóját. A modern, jóléti társadalom azonban először a nők erkölcsét erodálta le; a férfiak pedig már azért nem házasodnak (joggal), mert a többségük nem jut pinához, a töredékük pedig minden ujjára kap 10 kiskurvát.

A nők túlnyomó része (ehhez tartozol te is) általánosságban a "férfiakról" beszél; el sem jut a két alap-kaszt felismerésig, és addig, hogy a többségüket nem kell "beszabályozni", mert a legvisszataszítóbb tehénnek sem kellenek.

Te a férfiak kiváltságos kasztjáról (mert a többit te is leszarod) beszélsz, akik nyilván hülyék lennének megházasodni az alájuk fekvő kis picsákkal, ugyanis a férfiaknak ha tetszik, ha nem igényük van (volna) arra, hogy ne egy már rongyosra kúrt, elhasznált nő legyen az életük társa.

Sajnos az ennek az alapvető igénynek megfelelő nőt ma már nagyítóval sem találni, illetve csak annak van esélye rá, aki 16-17 évesen még az iskolában megtalálja, mielőtt a csajt beszippantaná a fősulis-bulizós/instás/tinderes/erősfüggetlennővagyok ribanc-gyár.
Jacko__ 2022.10.06 15:55:01
@Infomaniac: "Adott egy fiatal csaj, aki teljesen ösztönösen és jóhiszeműen választott valakit, csak boldog akar lenni."

Persze: 24 évesen ösztönösen, jóhiszeműen, és teljesen ártatlanul, mint a ma született bárány beleült a negyvenhatodik faszba. Nyilván pisztolyt fogtak a fejéhez!

Nem is a sorok között kéne olvasni, hanem csak el kéne tudni olvasni a sorokat:

"Egyik barátnőm megjegyezte velem kapcsolatban, hogy vannak emberek, akiknek százszor is a falnak kell rohanniuk, hogy észhez térjenek, az okosabbaknak elég egyszer is. Igen, eltalálta, valóban ilyen vagyok jelenleg."
„Ő a korával ellentétben fiatalabb, el sem hittem, hogy annyi idős, amennyinek mondta magát, simán letagadhatna több évet is, jól tartja magát. Csak a felfogása öreges” – Ha már a kapcsolat kialakulása előtt is főleg csak a nézeteltérések dominának, nem biztos, hogy érdemes kitartani.   Ha…..
Jacko__ 2021.12.14 09:11:47
@Lorrh: csak szólok, hogy Peni egyébként teljesen feleslegesen kötött bele egy ilyen stilisztikailag valóban nyomorék részletbe, mivel a "költőről" még az sem derül ki, hogy hím -e, vagy nőstény... 2021-et írunk; tőlem akár hermafrodita kecskéket is baszhat mindenki, csak ugye a poszter(ina) szerint a szóban forgó férfi "felfogása öreges", tehát szerintem itt jogosan számítana az az ember a költő nemére vonatkozó információra...
A britek végleges távozása az Európai Unióból azt is jelenti, hogy sokak számára nehezebb lesz a külföldi munkavállalás, hiszen az angol mégiscsak a talán legelterjedtebb tanult nyelv Magyarországon, ráadásul egy szintig viszonylag könnyen elsajátítható. Szóval hova menjenek azok, akik angolul…..
Jacko__ 2020.12.31 16:07:11
@fkv.115: ez nyilván mindenkinek a személyes preferenciája lesz. Vízumot szerezni a fenti országokba egyáltalán nem magától értetődő (még hiányszakmával sem). Ha pedig céges szponzoráció kell a papírhoz, akkor az máris mínusz 20-30%-ot jelent a fizetésben az "alapból legális" munkavállalókhoz képest, és így már nem biztos, hogy mindenkinek megéri.

Én arra számítok, hogy mire kiszarnak a britek magukból valami használható szabályozást a külföldiek munkavállalására vonatkozólag, addigra elmegy mellettük a fél világ...
Nem is a pénz a legfontosabb dolog korunk emberének, („tisztelet” a kivételnek persze), de még csak nem is a materialisztikus javak. A 21.században egyértelművé vált, hogy a „fogyasztói társadalom” meghatározás pontatlan, mert túl szűk körű, hiszen az emberek nagy része nem annyira tárgyakat gyűjt,…..
Jacko__ 2020.03.18 20:04:50
@Örömhernyó: a "nyertes", meg a "stratégia" szavakat olyan értelemben használod, mintha mindenkinek ugyanaz lenne a cél, meg a győzelem: teleszaporodni minél több sáskával a bolygót.

Szerintem ezen a világnézeten túl kéne már lépni; modern arisztokratáinknak nyilván az a jó, ha minél több alattvalót nemzenek az uralmuk alá tartozó jobbágyok, de egy gondolkodó embernek azért nem biztos, hogy az az életcélja, hogy egy életre megnyomorítsa magát egy alomnyi éhes szájjal, meg a hiteltörlesztéssel, ami az ő felnevelésükhöz egy nyugati társadalomban elengedhetetlen (a magyar is "nyugati" társadalom).
Lehet, hogy jobban érzi magát, ha nincs mindig sarokba szorítva amiatt, hogy családot alapított; uram bocsá' még szabad is lehet, ha arra vágyik. (Vegyük észre, hogy az állatok sem szaporodnak a végtelenségig, ha szarok a körülmények...)

Előbb-utóbb úgyis mind megdöglünk (függetlenül attól, hogy mennyire szórtuk szerte a génjeinket), és ahogy most kinéz, valószínűleg a fajunk is kipusztul pár-száz éven belül (ha őszinték akarunk lenni, akkor megérdemelten...), tehát itt nem lesznek "nyertesek". (Hacsak nem az ízeltlábúak törzse, ami még azon a Földön is életképes lesz, amit mi basztunk tönkre...)
"Na szóval, akkor nézzük azt az igénylistát, persze bepriorizálom neked, ne aggódjál. Értem én hogy fontos. Azt mondja hogy itt az első, úgy szól, hogy "Piros szögletes gombok csücskeinek lekerekítése", na, hát ez 1-es priós, ezt tök fontos lenne megcsinálni. Most jött vissza a marketing a…..
Lássuk be, azért Nagy-Britanniában néha a nagy buzgalomban képesek kissé túltolni a kétkerekűt. Annak, aki ott él (vagy járt már arra), talán elég annyit írnom a hátborzongáshoz, hogy health & safety. Ami persze alapvetően fontos, de azért ezt is lehet túlzásokba esve,…..
Ass blaster Itthon vagy otthon? 2017.02.17 21:10:30
    Ez a poszt nem a hazáról szól. Nem a családról és nem a barátokról. Egy megfoghatatlan érzésről szól, az otthon fogalmáról.  Hol vagyunk otthon? Persze tudom a standard válaszokat hogy ahol élünk, ahol jól érezzük magunkat, ahol a barátaink vannak... Ássunk egy kicsit mélyebbre, Ha hazát…..
Jacko__ 2017.04.20 17:27:55
Ezt olvastad már?

totalbike.hu/tesztek/2017/01/29/triumph_bonneville_t120_-_2016/

Rögtön eszembe jutott, ahogy a Csiki lefikázta benne a Kawát... :) Egyébként én nem mentem még egyikkel sem (és nekem kulönben is inkább a 80-as évek formáira áll fel...), de a Triumph dizájnja tényleg sokkal jobban bejön.

Szerintem az a formavilág, amit a Triumph az elmult 10 évben retró-vonalon egyre jobban diktál, az valami zseniális! Ha nem tartanám marhaságnak uj motort venni, akkor már biztosan egy Street Twin-nel csapatnék...
Tavaly januárban jártunk először a Monsterben, amikor felfedeztük, hogy a belvároson kívül is van élet, vagyis, hogy a Vásárhelyi Pál utcában is lehet igazán finom hamburgereket találni. Azóta eltelt némi idő, és nemrég egy mind külsejében, mind tartalmában megújult étlappal álltak elő, amelyen sok…..
 Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!     Tisztelt Mt!   Mostanában több álláskeresős posztot láttam nálatok, gondoltam, én is megírom az enyémet. Nem vagyok 50 éves (csak mert úgy látom, leginkább ez a korosztály osztja meg tapasztalatait az utóbbi…..
Jacko__ 2016.04.13 11:35:34
"A hiányszakmákban meg épp arra panaszkodnak a munkaadók egyébként, hogy pályakezdők sincsenek (mert a fiatalok körében a büfészakok népszerűbbek, mint a hiányszakmák.)
Szóval Az "elitella-félék" ezért picsognak. Aztán majd ha megunják, és outsourcingolják a melót az indiai vagy arab szoftvermérnököknek, akkor meg majd a magyar munkanélküliek fognak picsogni, hogy csak a nettó 90 ezres munkák maradtak Magyarországon. Sajnos így megy ez."

Igen, de a problemanak tobb gyokere van, es ebbol csak az egyik az, hogy a huszonevesek nagy tobbsege lusta mint a dög, es inkabb a bufeszakra megy IT helyett. (Ugyanez a tendencia az osszes "nyugati" gazdasagban.)

Ma meg ott tartunk, hogy egy tipikus HR-es Elitella szerint a 300-500 IT-ban kiemelkedonek szamit. A helyzet azonban az, hogy mar kurvara nem az (ez akkor lett volna jo zseton, amikor en letipliztem). Meg a palyakezdok kozul is azok, akikben van egy szikranyi szorgalom, meg tehetseg, az rohogve talal allast nyugaton a magyar "kiemelkedo" ber duplajaert, vagy meg tobbert, mivel az elobb emlitett ok miatt a kereslet-kinalat ollo sokkal durvabban nyilik, mint azt a magyar HR-esek eszrevenni hajlandoak. A magyar IT pedig csak nez bamban, hogy miert nincs szakember. Azert baratom, mert mar reg elment mindenki...

Erdekesseg, hogy a bolgar junior kollegam szerint a bolgar IT kicsit jobban kepben van (de nem azert, mert olyan kurvara okosak lennenek, hanem mert ott az agyelszivas 5-10 evvel korabban kezdodott), es kenytelenek voltak elkezdeni (majdnem) versenykepesen fizetni a juniorokat...

Az outsourcingra: aki IT-ben dolgozik, az tudja, hogy nem lehet mindent Indiaba outsource-olni. Amit meg igen, az olyan is lesz...
Egészen elképesztő filmet láttam tegnap. Egy olyan vígjátékot, ami ennek ellenére mesterien találta meg, vagy hozta létre azokat a pillanatokat, amikkel az emberi lélek szép és kevésbé megnyerő bugyrai a maguk csupasz valójában mutatkoznak meg. Én úgy néztem meg a filmet, hogy egy betűt sem…..
Az esetek meghatározó többségében jobban szokott tetszeni a könyv, mint annak megfilmesítése. Ezért olvastam el A marsi című könyvet; hátha most is így lesz. Csak ez most nem fog egyhamar kiderülni, mert a filmet majd csak akkor nézem meg, ha le lehet tölteni. Az alaphelyzet (ott ragadni egy…..
Jacko__ 2015.10.16 17:05:23
A lazado hos sztereotipiajanak ugyanaz a titka, mint a tobbi nyalas sablonnak: az emberek nem a valosagot akarjak latni, amikor beulnek a moziba, hanem inkabb el akarnak szakadni tole, mert az annyira kiabrandito. Amiota letezik CGI, azota az ember a VAGYAIT is megnezheti. Ez mar inkabb palya, mint a veluk egyre inkabb kontrasztban allo valosag. (Egyebkent miert nezne barki is mar egy evtizede ezeket az egysegsugaru superhero-muvikat...)

@Boca: A jelentkezok soha nem fogynak el. A multkor olvastam a cikket, ami arrol irt, hogy pont valami jovobeli Mars-expediciohoz valo toborzo felhivasra tizezrek jelentkeztek ugy, hogy a technikai kihivasokra meg csak elmeleti valaszokat sem tud a tudomany jelenlegi allasa valaszt adni. (Ezen jelentkezok kilenc tizedeert egyebkent nyilvan nem lenne kar...)
Az utolsó hónapokban a kocsi kellemetlen hibát növesztett: a motor nem akart újraindulni, ha a külső hőmérséklet 14 fok fölé emelkedett; azaz ha leállítottam a motort, amíg megittam egy kávét, kár volt kapkodnom, várnom kellett bő tíz percet, hogy újra beinduljon. Ez egy…..
Jacko__ 2015.08.21 18:15:27
Termeszetesen elkepzelhetetlen merteku a hendikepje egy bevandorlonak a vilag barmelyik orszagaban, de azert szerintem a jo bevandorlo az, aki ezt valamennyire kompenzalni tudja a sajat kulturajanak adottsagaival. (Az autoszereles sajnos pont egy olyan terulet, ahol minden szolgaltato nemcsak, hogy ott probalja atbaszni a klienst, ahol lehet, de raadasul elegge komoly kompetenciat igenylo szakmunka ahhoz, hogy alig legyen olyan, aki ert hozza. Ergo meg amikor veletlenul johiszemu a szerelo, akkor is extra koltsegeket general a kuncsaftnak, mert altalaban hulye hozza...) Ratermett magyar bevandorlo egyszerre handyman, autoszerelo, builder, es langos-suto az uj hazajaban.

Az eroviszonyok kiegyenlitesere gyunyoru pelda tortent velunk pont a heten. A landlordunk tipikus angol: van vagy harminc haza/lakasa, amit a bevandorolt apja egy elet munkajaval rakott ossze nullarol. A fia ennek megfeleloen a portfolio menedzselesen (beszedi a berleti dijakat, es olcso bevandorlokat alkalmaz a karbantartasra), meg az arcoskodason kivul gyakorlatilag semmihez nem ert. Tortent kb. egy honapja, hogy a bojlerunk elkezdett szarakodni. A csoka kihivta a szakembert (aki, asszem alban). Az kicserelt valami alkatreszt, es kozben az asszonynak sokat sejtetoen annyit mondott, hogy nemsokara latjuk egymast... A bojler hatarozottan jobb lett, mert a szerviz utan nem 40, hanem csak 20 literes jeghideg-vizes szakaszokat iktatott a zuhanyozasunkba. Az asszony szolt megint a landlordnak, hogy ez igy meg mindig nem fasza. Visszajott az alban, es felallitotta a diagnozist: cserelni kell a bojlert. En lofaszt sem ertek a bojler-szereleshez, de nekem itt egy kicsit buzleni kezdett a dolog. Mindazonaltal leszartam, mert nem mi fizetjuk az uj bojlert. Tegnapelott megint kijott az alban es kicserelte, mikozben odasugta az asszonynak (akit mar regrol ismer), hogy annyira azert nem volt rossz az a bojler...

Okosba' kell csinalni, amit lehet, mert az ellenfel fele emelkedo palyan jatszani ugy fair, ha neked meg van egy kis hatszeled. En mondjuk nem vagyok polihisztor, de legalabb az autokhoz ertek, es mindenhol, ahhol eddig eltem, fillerekbol uzemeltettem a jarmuveimet. Ja, es vegyuk eszre, hogy mas bevandorlok szolidaritasabol is igen sokat lehet hasznositani!
Jacko__ 2015.08.25 17:28:31
@suhodminyák:
Az okosba' intezkedes alatt azert tulnyomo reszt ennel szelidebb dolgokat ertek. Mivel azonban mindenkinek mas szinten veri ki a lelkiismerete a biztositekot, ezert annyiban igazad van, hogy altalaban a bevandorlok hajlamosak kiskapukat keresni, es ezzel nem segitik a tobbiek boldogulasat... Mondjuk szerintem ebbol a szempontbol erdemi kulonbseg nincs kelet-europai es pl. arab kozott, tehat olyan, hogy "kelet-europai imidzs" nincsen: a benszulottek 90%-a elfogultsag nelkul, egyforman utalja az osszes jovevenyt (meg az az 2% is, aki egyebkent hasznot huz beloluk...). En, hogy oszinte legyek nem nagyon tudom elitelni a kiskapu-keresest, hiszen a bevandorlas nem egy delutani tenisz-parti, hanem inkabb hunger games...

Sajnos nem emlekszem ra, hogy nekem valaha is lett volna lehetosegem ilyen bojler-trukk jellegu sunnyogasra, de igy visszatekintve arra, hogy hanyan es hanyszor basztak ki velem, amig eljutottam odaig, ahol most vagyok, egy ilyen (arra erdemes) paraszttal szemben szemrebbenes nelkul meglepnem.

A te esetedet viszont en elegge unortodoxnak tartom minden szempontbol...
Az elmúlt évek, évtizedek társadalmi trendjeinek, a technológia világán belül pedig különösen a videójátékok és az online pornó elterjedésének köszönhetően a férfiak egyre gyengébben teljesítenek az élet számtalan területén, az iskolától kezdve a hálószobáig. A férfitársadalom válságának tüneteit,…..
Jacko__ 2015.06.03 18:38:54
@Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!!: A meglatas, hogy Advanced Flight-nak nyilvan az hianyzik, hogy vegre jol megbassza valaki, igen fejlett emberismeretetre vall. Igy latatlanban en azt is megsaccolnam, hogy kozep/keso 30-as (avagy kora 40-es), "igenyes" (igenyeinek megfelelo alfa-himet nem talalo) szingli... (Ezek az alfa-himek vagy 8-10 evvel fiatalabb, hagyomanyosabb ertelemben vett nokkel elnek egyutt, vagy Advanced Flight korosztalya-beli feministakat sunaznak raklap-szamra...)
Az utóbbi években annyira hozzászoktam, hogy semmi nem oldódik meg egyszerűen, hanem mindig és mindenhol felmerül valami várt vagy nem várt akadály, hogy Franciaországon átautózva a néhány alkalommal, amikor beszélnem kellett valakivel, automatikusan franciául szólaltam meg. A…..
Amikor felvettek a céghez, az autóm még javában taxivá volt alakítva. Ez szerencsére nem jelent olyan sokat, mint Magyarországon: két mágneses tapadó ajtónként, egy antenna a tetőn, egy beltéri egység a csomagtartóban és egy bazinagy érintőképernyő a műszerfalon. Mondanom sem…..
Elég sokat vagyok autómániás emberek között, tehát már ezerszer szóba került a Mazda MX-5-ös. Jó autó meg könnyű meg szép a forma. Tudom, tagadnom kellene, de a forma miatt vettem meg. Soha nem vezettem, soha nem ültem benne, nem tudtam, milyen, viszont nagyon tetszett. Régóta…..
Jacko__ 2015.04.26 07:38:26
@UdjanMineck: "valószínűleg kifogta szegény, peches volt. Van ilyen. Mindenben ki lehet fogni egy péntek délutáni autót, lehet Mercedes, Audi is... De azért egy MG nem betegágy."

Ebből szerintem már mindenkinek ordít, hogy te meg vagy csak ültél benne egyszer, vagy ha valaha volt is ilyened, akkor nyilvánvalóan elfogultan fényezed, mert akkora rakás szar, hogy szégyen bevallani, hogy a nyakadba vetted.

Aki viszont csak 2-3 órát szán némi netes felkészülésre a témából, az tudja, hogy az MG egy vicc a Mazdához képest. Nekem volt MX-5-öm (még mindig sírok utána), és nem volt egy óránál több guglizásra szükségem a vásárlás előtt, hogy kizárjam az MG-t...

Szerintem a jármű-történelem egyik (ha nem a legnagyobb) fintora, hogy egy angolok által teremtett kategóriában a japánok alkották meg az ikonná vált Tökéletes Autót...
A legmeredekebb utca - Baldwin Street, Dunedin, Új-Zéland   A 38%-os meredekségű új-zélandi Baldwin Streetet tartják hivatalosan a világ legmeredekebb utcájának (állítólag a mértékátszámításnál hiba történt és azóta is hibásan ez szerepel az első helyen). Az…..
Jacko__ 2014.05.05 04:22:11
@geegee: Hát az én fasza kis mikrobuszom!!! (de csak félig, mert kezdett megégni a kuplung...:)

kiwi-joco.blogspot.co.uk/2009/06/szilveszter-dunedinben.html

(a végén)

:)