Regisztráció Blogot indítok
Adatok
susztertangó

0 bejegyzést írt és 2907 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Felénk az ősz végén megmaradt, egészen biztosan kárba vesző zöld paradicsomokat szedte le Édes savanyúságnak. (A féléretteket a konyhaablakba tette, mert azok még bőven megértek, és inkább pirosan ettük.) Készített ecetesen, készítette kovászoltnak.Nagyon finom ám így is a…..
susztertangó 2015.07.19 12:34:16
Lisszabonnak különleges a fekvése: dombokra és a köztük lévő völgyekre épült, a Tejo folyó széles torkolatánál. Magával ragadó, ahogy emelkedőkön és lejtőkön keresztül csatangolunk az utcákon vagy villamosozunk, felvonózunk a különböző városrészek között. Már többször jártam itt, most egy központi…..
Lepcsánkparty Meggyes piskóta 2015.06.29 00:05:00
Végre itt a nyár, érik a meggy. Ezt a pár marék meggyet az előbb szedtem a fáról. Itt van tehát az ideje az idei első meggyes piskóta készítésének. Megmostam, kimagvaltam, becukroztam, kis ideig állni hagytam a meggyet. Előmelegítettem a sütőt 180 fokra. Hét egész tojást…..
Tavasz végén - nyár elején 3 dolgot várok nagyon: a málnát, az újkrumplit és a tökféléket. Utóbbiak bármelyikét szinte bármilyen formában imádom: sütve, rántva,…..
susztertangó 2015.06.09 20:22:35
@AnicasubRosa: Nem igazán sikerált-olyan menzás. Nincs berántva csak lisztszórás volt a tökre és házi tejből aludt tej, mégse ízlett a meghagyott adag, nem üde.A lecsó se volt igazi, talán mert még nem szabad földi. Lehet, hogy újból nekiállok, csak később viszik el. A töklecsó se rossz, ha jól sikerül, de más . Igaz rég főztem.
Blogkocsma Csontalaplé FRISSÍTVE 2015.05.12 07:00:00
Nagyon szeretek alapleveket használni, mert azzal egyszer van csak munka (az se sok), de sok alkalomra ad remek kiegészítést az ételhez. Minden alkalommal megkérdezem a hentest, van-e ritkacsontja. A válasz az esetek 90%-ban az, hogy nincs. Most viszont volt! Vettem hát 4 darabot, amiből egyet…..
susztertangó 2015.05.12 20:31:21
Tudom, hogy nem sokan szeretik, de nekem évente legalább egyszer ennem kell :) A fõzeléket már posztoltam egyszer, ez sem nagyon tér el attól, viszont nem akartam ismét fasírtot csinálni, lett hát egy húspogácsa vagy húsgombóc. Eléggé felszaporodtak a darálthúsok a csodahüttõben, muszáj…..
susztertangó 2015.05.11 16:56:27
@látjátok feleim szümtükkel: Kellett az nap pihi. Nem kellett időre kész lenni semmivel, fél óránként lementem a pinyóba, felcipeltem egy csodatölcsért, egy jobb sorsra érdemes fikuszt (remélem elviszi a tulaja)kukorica levelet, meg egyéb zöccséget. Átballagtam a kisközértbe vettem két palack vörösbort és egész nap gyógyitalként fogyasztottam. Kaja után sürgős alvás, majd behoztam a napról a vánkost meg a többi agyonizzadt cuccot, huzat le, új fel aztán TV nézés. Nem hiszem, hogy Icának bármi öröme lett volna belőle, ha kijön-nekem tutti semmi, csak kényszer.
susztertangó 2015.05.11 20:52:18
@látjátok feleim szümtükkel: Hogy mik vannak! :-)
Bejelentkeztek a gyerekek ebédre, valami újat akartam fõzni. A csodahüttõben nagy adag tiszta csirkecombfilé bújkált, meg volt egy teljes csirkemell is. Ez utóbbi kritikus, mert a kislyány jobban szereti a csirkemellet - azt is csontszárazra sütve :) Van egy szuper öntöttvas tárcsám - még a…..
susztertangó 2015.05.11 16:27:03
@hagyma: Mostanában minden nemzeti. Jut eszembe, :"Nyelvében él a Nemzet!" (Bár nyelvével senki sem.....)@Andrass9: Hát én már kiképzést kaptam a kedves ámerikai stilusú beszervezősdiken á la MLM.Ott gyakorta hivatkoztak a NASAra, meg a kvantum mechanikára.A link okés. Gondolom hasonlóan okés lenne egy zaftos cikk mondjuk a ZUSÁból, hogy hányan patkolnak el évente a hagyományos orvosi kezelések következtében, téves diagnózis, félre gyógyszerelés és egyebek.
susztertangó 2015.05.11 20:42:07
Igazából levelestésztából készült háromszög, de a sültparadicsom az igaz. Gyakran készít a feleségem pizzás kiflicskét, ami paradicsomkrémes, párizsis valami - kifejezetten kellemes, valamint a legjobb sörkorcsolyák egyike. Ez már az általam elkövetett sütemény. Ritkán sütök, de most beleütköztem…..
Blogkocsma Cimborák fakalánnal 2015.05.04 07:00:00
Van énnekem egy jó barátom, az Alföld északi tájáról. Ez az a srác, akivel bármilyen körülmények között vállalnám az együtt fõzést, pedig az ilyen duett a legnagyobb ritkaság. A fickó iszonyú kreatív, mérnökien precíz, élvezi az ételcsinálás minden részletét, tud távlatban gondolkodni, van…..
susztertangó 2015.05.04 17:27:21
susztertangó 2015.05.04 22:50:33
@Andrass9: Nos legalább annyi haszon származott, hogy a Kocsma vendégei értesültek arról, hogy ez is egy példa arra, hogy nem minden arany ami fénylik.(Azt csak halkan jegyzem meg, hogy azért mert Ámerikában az illető hölgy eléggé el nem itélhetően pénzt csinál a tudatlanságból-hajjaj-még nem következik, megfellebezhetetlenül, hogy B.Á.szintén zenész. Lehet, hogy az, majd kiderül.)
Túlságosan belemélyedtem a munkába és teljesen elfelejtettem, hogy ebédet kéne fõznöm magunknak. Pedig a csirkecombok már be is vannak sózva. Nosza mi a leggyorsabb módszer? Hát serpenyõben pirítva/párolva. Gyorsan posztoljuk is...
susztertangó 2015.05.03 20:29:36
@süllőcske: Bizony.
susztertangó 2015.05.03 21:49:29
@Kató néni: NLPvel kikezelhetik a csirkeólszag fóbiát...:-)))))))))))))))))))))))
susztertangó 2015.05.04 05:38:35
@Waka: Ó, halak szaporító anyagát kézzel órákon át ke verni mecsoda perverzió...tiszta Szodoma és Gonorrhea..
Blogkocsma Lohog 2015.04.30 07:00:00
Délután kettő felé járhatott, végeztünk a délelőtti munkával, ebédeltünk. Józsibá pénteken jött, adjatok már egy potykát fiúk, a hentesem nyaggat, jön a lánya hétvégén, kívánós, hozok érte valami disznóságot. Hozott szalonnát, hófehér, vajpuha, majd' nyolc centi vastag. Józsi (a másik) meg egy kosár…..
Blogkocsma Egy újabb igazi sólet 2015.04.26 07:00:00
Nem is tudom, mit ünnepeltem inkább: 1, Elkészült és beérett (és egy kicsit ki is száradt) a saját füstölésû kacsa, liba és marhahúsom, vagy 2, Kaptam a barátunktól, akinek dílere van, egy gyönyörû cserépfazekat A két esemény szerencsésen tudtam ötvözni egy fenséges vacsorában. Egy majdnem…..
susztertangó 2015.04.28 22:08:37
@látjátok feleim szümtükkel:@Andrass9: Aranyosak vagytok, hogy csak szőrmentén kritizáltok. De!A -borzasztó-képeket nézve tűnődhetünk gondolkodásunkon, miért fogadható el a nálunk megszokott mészárlás és miért lel ki a hideg egy másik nép kulináris szokásaitól.
susztertangó 2015.04.29 06:07:20
@Kató néni: @Andrass9: @látjátok feleim szümtükkel: Azt gondolom két különböző szükséglet-éhség-kielégítéséről van szó.A pekingi kacsa bőrének felfújása, vagy egyéb előkészítő művelet azt hiszem senkit nem botránkoztat meg, és jól meg is ennénk. :-).A kutyik mifelénk más éhséget csillapítanak, a szeretet hiányunkat csökkentik."A kutya is ember, családtag", mondta Fater.Csányi Vilmos könyvének címe: A kutyák szőrös gyerekek. Ezzel szemben a mexikói "Csodálatos Kutyadoki" azt állítja, a kutyáknak nem tesz jót az emberként, emberi pszichológia szerint való kezelése, mert állat, és sajátos "lélektanuk" van. A kérdés számomra most az, hogy miként fogadom el a "kutya gyilkos" kínaiakat. Büfében: Ez miből van? -Kuta. Hé, Magyarországon az tilos! Jó, akkol csilke.
Blogkocsma Más ás 2015.04.24 07:00:00
Őszre elfogyott a lelkesedés és az energia. A cudar időjárás miatt szinte lehetetlen volt az őszi kerti munkákat elvégezni. Az október 23-i igen hosszú hétvégén terveztem az új kertben az ásást és a gané behordását, természetesen négy napig zuhogott. A következő hétvégén tudtam végül megcsinálni, de…..
Nem jó dolog ez a diétázás. Folyton éhes vagyok!!! Most is kimentem a konyhába, hogy enni kéne valamit. Kenyérhez nincs kedvem... Hopp! Most vettünk az Aldiban bébi portobelló gombát, meg zsenge cukkínit. Van répa és egyéb zöldség is, ideje hát egy curryt készítenem, úgyis rég volt, nomeg a…..
susztertangó 2015.04.23 06:00:35
@süllőcske: Egy küldemény ment, de nem tudom milyen, mérges-e, vagy bolond? Vagy barátságos??? :-)
susztertangó 2015.04.23 15:23:05
@látjátok feleim szümtükkel: Napokban hazafelé jöttömben bementem a szembe szomszédhoz-már rég láttam.Megdumáltuk ki feledékenyebb és a végén emlitette, hogy tán a TV-ben látott valami Viagra sprayt, amit rá kell fújni (fújhatja!), de 12.000.-HUF. Hát, mondtam szóljunk Sándor szomszédnak, ő 80, Lajos úrnak, ő 91 és saját oxigén palackkal közlekedik a lakásban. Beszervezzük őket sorba állunk és megkérünk valakit, hogy fújja csak fújja. Aztán a köccség így csak 3.000.-HUF/izé. Annyi meg a hülyének is megéri :-))))))))))
Bár az Alzheimer teszten tök jó vok-hála a palejónak-(csippent szemével) mégsem vok teljesen nyugodt. Tegnap viszonylag korán lefeküdtem, nagyon álmos voltam, kimaradt a délutáni szuszóklás. 11 órakor valami durranás ébresztett, de semmi kísérő zaj nem volt, visszaaludtam. Nem sokáig! Újabb lövés! Na ezt már megnézem és meg is láttam: a kis fazékból a víz bár takarékon ment, teljesen elpárolgott és a keményre főtt tojások pukkantak szét és ki, ki a lakásba :-( Föltettem főni és elfelejtkeztem róla, a nemjóját,nem sokára a Lánglovagok blogon olvashattok rólam, ha ez így megy....
Feleségem HALAT VETT!!! Ilyen csoda nem fordult még elõ az elmúlt 42 évben! Még a halaspult környékét is elkerüli a boltban, ha teheti. Most viszont a vajért el kellett mennie mellette, és meglátta a makrélát, amit csodaszépnek titulált. Különösen, hogy 6300-ról 1200-ra volt leértékelve... Azt…..
susztertangó 2015.04.21 21:23:57
@Andrass9: Hogy bír megrohadni két láda alma? Nyilván lapos, egy soros ládában voltak, nem 20 kg/láda. Azonkívül a zember 3 naponként minden almát megforgat, keresve az ütődés nyomait és válogatja. És ha már ott van, megtesz ezt a krumplival és a hagymával is, ez utóbbi növény, nem disszidenccs.Az utóbbiakat lecsirázza ill. felhozza a pincéből felhasználásra.Hát nem?
susztertangó 2015.04.22 00:23:56
@Andrass9: Így már értem. Meg van az okozó. (jáj ez szci kifejezés asszem.)Csodálkozol, hogy megromlik, ha népszabóval.....:-))))))))))))))))))))))))
susztertangó 2015.04.22 00:28:03
@hagyma: Egy marha hány perc alatt dolgoz fel egy csávót? Egy felbőszült kafferbivaly.
Blogkocsma A barnarizs főzése 2015.04.18 07:00:00
A barnarizs is rizs, csak nem koptatják le róla a barna belső héját, amiben sok vitamin és rost van. Azt hittem, hogy a főzése ugyanúgy történik, mint a fehér rizs esetén, csak tovább kell főzni. Utánaolvasgattam a neten és meghallgattam a dietetikus nővérke tanácsadását is. Elképesztő…..
susztertangó 2015.04.20 16:18:07
@látjátok feleim szümtükkel: Mindig abba, amelyikben az épp esedékes gyászmisét tartják.
susztertangó 2015.04.21 16:16:12
A posztolót csak annyira ismerem, hogy olvasgassam a blogját. Valószínű egy légtérben is voltam vele,86-ban, de inkább a húgával, ha jól tévedek.Talán József Attila írta, hogy bejárta a világot Istent keresve pedig végig ott volt a háta mögött.Elég sok orvos és pszihi hívő.Ő se lenne valószínűleg az aki, nem fejlődött volna azzá, ha a mamája nem hívő.Mármint Jacob Barnett
www.google.hu/search?q=jacob+barnett&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=AFg2VfHCN6vnygOO5IGADw
A neten néha telitalálat dolgok vannak. Karika tura, frapáccccsos: terem, két ajtó egymás mellett. Az egyiken felirat: Előadás a Mennyről. Előtte sok ember áll sorban .(Nem tudom felismerhető vagyok?) A másiknál senki sem áll. A felirat:Mennyország.:-( 10 éves voltam, kicsit későn értem a templomba ministrálni. Az a nagyfiú, aki tudta is az egész rituálét, már beöltözött. Gyorsan adtak rám egy klepetust-nem ez a neve valszeg, és kissé nagy volt, emelnem kellett, hogy rá ne lépjek. Aztán le kellett térdelni és amikor felálltam az ancúg hátsó része a talpam alá került én meg egy szép hátra bukfencet mutattam be a közönség nagy örömére. Ma már megtapsolnának-én meg kalapoznék. :-)Akkor szakítottam a templomba járással, pedig lehetett nézni a csajokat.
Egyesek talán úgy gondolhatják, hogy újabban valami gombócmánia lett úrrá rajtam, és azt főzök mindenhez, ha kell, ha nem. Szó sincs erről.Egy hajdani kapros daragaluska leves kapcsán medvedoki megemlítette, hogy a daragaluska voltaképpen kikeresztelkedett maceszgombóc. Sokat nem tudtam hozzáfűzni,…..
susztertangó 2015.04.16 22:46:32
susztertangó 2015.04.17 18:28:33
@Kató néni: Hm. Éjfél felé a halikra, jó hatást tesz a Palikra.A rendszeres jelentésére még emléxem, de mi az, hogy kiegyensúlyozott?
Apropó, olvastad, hogy a Te megfejtésed a nyerő tikinyél ügyben?
Blogkocsma Birskörtesajt 2015.04.14 07:00:00
A szezon már elmúlt, meg úgy olvastam, hogy hiánycikk volt idén a birs a piacon, de azért csak megírom. Lehet birsalmasajt is, mert a recept ugyanaz, de nekünk csak birskörtefa van a kertben. Évek óta nem készítünk, mert feleségem megpróbálkozott többször is cukor nélkül fõzni. Hiába mondtam neki,…..
susztertangó 2015.04.15 21:22:51
@süllőcske: Ez a csuda a magyari nyelvben, töménytelen, vagy pont fordítva: tömény? :-)
susztertangó 2015.04.15 23:54:31
@süllőcske: De ha talan/telen az minusz,vagy nem?
Blogkocsma Tikinyél 2015.03.29 07:00:00
Vagyis kövér, nagy gombóc. Amúgy egy szimpla krumpligombócleves.Évek óta nem térek nyugovóra esténként, míg igazán el nem álmosodom. Ha véletlenül engedek a kísértésnek és tíz előtt lefekszem, annak hajnali ébredés a következménye. Utána természetesen valahogy visszaalszom, hogy aztán alig tudjak…..
susztertangó 2015.04.15 14:58:12
@látjátok feleim szümtükkel: Hah,S.I. faktor az egekben. Rrrrrrrrrrrrrohadt politikusok! Miattuk nincs ien kertem!Csakis.@Boar...: 95 kg / zsák.Juj.
susztertangó 2015.04.15 19:27:15
@látjátok feleim szümtükkel: Kert nem, de ilyen pompásan burjánzó irigység igen. :-( Jó akkor nem politikusok, meg van: burzsujok :-) Azért az víg asztal hogy az USAban államilag van jelen az elképesztés: lecsuktak egy mezőgazdászt, mert összegyűjtötte az esővizet és azzal öntözött a földjén. Hááááát....ha az ásványkincs a föld alatt az államé, akkor megakadályozta, hogy az legyen és így lopást követett el...
Köszönöm kérdésed, a laska elfogyott, mivel nem kimérve vettem, hanem dobozolva, konyhakész volt, nem kellett se levágni róla, se megmosni. Megfőztem, össze kevertem pir. májjal és felfaltam.@Kató néni: Láttad, hogy Te vagy a nyertes megfejtő?
Blogkocsma Édeskömény krémleves 2015.04.10 07:00:00
Ahogy igértem , elkészült az édesköményleves. Nem távolkeleti módra, csak hogy kedvet csináljak hozzá mindenkinek, aki még nem fõzött ilyet. A kis tányérkészletet csak azért használtam, hogy eldicsekedjek vele, milyen szépet lõttem :) Az édesköménygumót mostanára már majd minden bolt…..
ljött a Húsvét, eljött a csülök ideje. Tavaly már kísérleteztem valami hasonlóval, nem is volt rossz. Persze lehetett volna jobb is. A hús-tészta aránnyal minden rendben volt, csak az eloszlás volt kissé egyenetlen. Valaki megemlítette, hogy talán érdemes lenne kisebb, haraphatóbb tésztákat…..
susztertangó 2015.04.09 15:35:29
@hagyma: Keresztneve: André...tovább is van, mondjam még?
susztertangó 2015.04.10 14:40:49
@Benikuty: :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Csak 3 hétig vendégszerepeltem max.
Blogkocsma Pörkölt ponty 2015.04.04 07:00:00
A halpaprikások, azok igazán finom étkek. Hírük is nagy, lelkes hívek dícsérik a harcsapaprikást, készülhet hasonló pontyból, igazán remek az angolnapaprikás, és persze a csuka is nagyot tud ebben a mûfajban, keményebb húsa miatt tûri a nagyon rövid lében készülést, olyannyira, hogy csukapörköltrõl…..
susztertangó 2015.04.08 19:58:12
@látjátok feleim szümtükkel: He? :-)))))))))))))))
susztertangó 2015.04.08 22:20:21
@Kató néni: Lécci csinálj más avatárt rosszakat álmodom a mostanitól. :-(
susztertangó 2015.04.09 15:17:20
@Kató néni: Ez már jó!:-)