Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rézvirág

0 bejegyzést írt és 295 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Értem én hogy ez azért van, mert van akit így tudnak csak oviba kényszeríteni. Értem én, hogy sokan még betegen visszaviszik a gyereket a közösségbe és ez ellen is tenni akarnak. Értem, hogy ezek létező problémák. Ellenben azt is gondolom, hogy ezekkel a szabályokkal több kárt csinálnak, mint…..
Rézvirág 2016.10.12 15:18:16
A poszt pont arról szól, hogy NEM vitte oviba a híg székletű gyereket, megfigyelésre otthon tartotta, hogy kiderüljön, beteg-e vagy csak félreevett.

Igen, akinek van gyereke, az tudja, hogy általában milyen az adott gyerek széklete és hogy mitől lesz az adott gyereknek hasmenése. És bocs, de ha tudom, hogy a gyerek (bármilyen okból)evett olyat, amitől általában megy a hasa, és ez látszik is a székletén, én se rohanok vele a rendelőbe. Ha más tünete nincs, várok egy napot, ha a széklete is rendeződik, akkor MINEK elcibálni orvoshoz?!

A poszt is ezt a kérdést teszi fel, hogy mi értelme van ennek? Nem sugárban hányó, fenekén pisilő gyerekről van szó, akit majd a szülő kikúrál mert minek orvos, hanem egy egyszerű és egyszeri híg székletről. Egy egyszeri híg széklet miatt én is itthon tartanám a gyereket, mert még lehet belőle bármi, lehet betegség kezdete is, ami fertőzhet is, és ha az oviban/suliban tör ki a gyereken, nagyon kellemetlen helyzetbe is kerülhet.

Ha másnap is megy még a hasa, akkor értelemszerűen elviszem orvoshoz.

De ha másnap az derül ki, hogy vaklárma volt, csak sok volt mama baracklekvárjából, (Ez nem agysebészet: következő széklet rendben, se hányás, se hasfájás, semmi tünet)akkor üssenek agyon ha értem, hogy miért kellene egy gyereket orvosi rendelőbe cibálni, valódi fertőzésveszélynek kitenni, valóban beteg gyerekeket várakoztatni, az orvost ezzel terhelni...?!
A szabál az szabál: ha nincs Kossuth-díja, akkor nem kerül be a Híradóba, ez van. A ma reggel 6:30-kor kezdődő hírműsorból kimaradt Robin Williams halálhíre, pedig ha a hír definícióját nézzük, amit egyszer már megmutattunk pedig a köztévének, ez igencsak fontosabb lett volna,…..
Rézvirág 2014.08.12 11:20:22
Na, megvan az új gumicsont.

A köztévé már csak olyan, hogy mindig a kormányoldal szimpatizánsai nézik, a többi meg agybajt kap tőle. Ugyanígy volt ez baloldali kormányok idején is. Ettől függetlenül szerintem messze nem politikai bosszúról, vagy miről volt szó, hanem egy szakmai hibáról, amit ritka hülyén próbálnak magyarázni. Szakmai hiba alatt azt értem, hogy az, aki eldönti, hogy mi hír és mi nem, aznap (vagy mindig?) abból indult ki, hogy NEKI mi érdekes hír és mi nem. És lehet, hogy NEKI semmit sem mondott, hogy meghalt Bajor Imre. Amit mondjuk meg tudok érteni, mert nekem se sokat. Talán mert nem láttam a színházi szerepeit. Nekem róla 2 dolog jut eszembe, Oli úr meg a Heti hetes, mindkettő felejthető. Lehet, hogy ha színházban is láttam volna, más lenne a véleményem, de hát nem láttam, és lehet ez rólam szegénységi bizonyítvány. Akárhogy is, az, hogy Bajor már nincs köztünk, számomra egy maradt a facebook hírfolyam számtalan képe között, váratlan sem volt, mert facebook hírfolyam rendszeresen értesített arról, hogy nagybeteg. Olyan volt, mint amikor egy volt kollégám írja, hogy meghalt az apukája, az ember egy pillanatra részvéttel gondol a családra, aztán pörgeti tovább a kismacskák, babák, nyaralós képek, sütireceptek folyamát. Igazából nem jelent semmit. (És esetleg lehet ám, mondom: LEHET!,hogy a fél országnak sem jelentett semmit, mert sem a Szomszédokat, sem a Heti hetest nem tartja "valaminek") És szerintem annak sem jelentett semmit, aki a híreket válogatta, és elkövette azt a hibát, hogy azt hitte, másnak sem, és ez tényleg hiba volt, mert neki amúgy munkaköri kötelessége lenne tudni, hogy ami neki nem jelent semmit, az a fél országnak még nagyon is jelenthet, aztán meg a lehető leghülyébben magyarázta a bizonyítványt, ha én lennék valami döntéshozó, úgy rúgnám ki, hogy a lába nem éri a földet.

Mindazonáltal szerintem ezt a gumicsontot is ki lehetne már köpni, mert lassan a fogad is fájni fog. Kár ebbe mindenféle politikai bosszút belelátni, kár egyre több jobboldalival leíratni, hogy Bajor tulajdonképpen a Szomszédok és a Heti hetes sztárja volt, és azon kívül, hogy olyan fainan beszólogatott Orbánéknak ... tulajdonképpen miért is volt akkora szám? Kár egy idióta idiótánál is idiótább magyarázkodása miatt a Kossuth díjat kipécézni és innentől minden színész halála után Kossuth díj után böngészni a Wikit, és lesni, hogy vajon a köztévé leadta-e a hírt, és ha igen, milyen hosszan, és elég szomorúan pislogott-e a hírolvasó...

Mindegy, valszeg hiába beszélek, már látom a posztot a következő Kossuth díjak átadása után: "Az ő halálukról már be fog számolni a köztévé!!!"
Rézvirág 2014.08.12 13:54:29
@sixx: De, jobb lett volna. Mint már mondtam, szerintem az illetékest úgy kéne seggbe rúgni, hogy csak úgy repül. Ez egy dolog.

"ez egy szakmai hiba volt, nem politikai, ezt egy interjúban is elmondtam, és itt is ezerszer, nem én csinálok belőle politikai hisztit, hanem a kommentelők."

Ez meg legalább olyan hülye kifogás, mint a Kossuth díj a köztévétől.

Na mindegy. Engem nem különösebben érdekel a köztévé, mert kb csak arra jó, hogy az épp aktuális kormány seggét nyalja és az épp aktuális ellenzék rajta köszörülje a nyelvét. Biztos vannak neki mindenféle funkciói, meg szép kirakatba tehető jogszabályokat is írtak hozzá, de én mint ecceri állampolgár még a büdös életben nem éreztem úgy, hogy na kérem, de jó, hogy van köztévé, mert EZ AZ A CSATORNA, ahol aztán mindenfélét megtudhatok. Egyszerűen nincs jelentősége, se hírközlési, se nézettségi, se a világon semmilyen szempontból. Ez csak egy csatorna, ami valamilyen KELLENE legyen, de SOSEM olyan, és lehet róla uborkaszezonban felháborodott cikkeket írni, hogy a százalékok, meg a meghívottak, meg bemondták-e, meg kik irányítják, meg kik szóltak le biztos, stb. Ilyen szimbolikus gumicsontrágás az egész. Ami önmagában nem zavarna, meg engem Bajor Imre se izgat fel túlságosan, tőlem aztán lehet belőle politikai mártírt csinálni ...oh pardon: teret adni politikai hisztériának, de azért lássuk már a fától az erdőt. Ettől a hisztitől végeredményben semmi sem fog történni a jobboldalon. Már csak azért sem, mert Bajor Imre rajongótábora és a jobboldal között a Heti hetes miatt kicsi volt az átfedés, és kb. a vállukat rándítják, max annyi történik, hogy megkérdezik, hogy ki ez a szakmájához semmit sem konyító hülyegyerek ott a köztévénél, ha lenne kedves más munka után nézni. Ennyi.
Vagy mit vártok? Elérni kb. annyit értek el, hogy jól felnagyítotok egy tiszteletlen gesztust, és hordozzátok körbe, mint valami véres rongyot, és most már mindenki tudja, az is, akinek különben fel sem tűnt volna, és ha én mondjuk szeretném Bajor Imrét, AKKOR nekem rosszul esne, hogy nem elég, hogy tiszteletlenek voltak vele, még jól bele is van kiabálva az éterbe, pláneegy olyanba, ami semmi visszhangot nem vet. És nem azért, mert mindenkinek kimosták az agyát, hanem mert kb. senkit sem érdekel, és már úgy éli meg, mint a 20. rákos kisgyerek képével ellátott likekunyerálást a facebookon. De csak mondják, és csak mondják...

És igazad van, ha én lettem volna vele tiszteletlen, én bocsánatot kérnék. Ez a minimum.

Engem ebből az egészből egy bánt. A Kossuth díj. Innentől kezdve hozzá tapad ez a hülye adok-kapok, a baloldaliak majd erre hivatkozva visszautasítják, megy majd az élcelődés, hogy na, kinek a nevét mondják majd be a köztévében ha meghal, és bárki halálhírét körbe kell majd magyarázni, hogy bemondták-e vagy sem...ah... kell ez?

Tudom, csak a kommentelők :-/
A Schiffer András-Kálmán Olga csörte egészen elképesztő indulatokat keltett. Az apropó, a 44. március 19-ei emlékmű, önmagában felháborító, mert történelemhamisítás, nemzeti önfelmentés, olyan gyalázat, ami a holokauszt túlélőinek, illetve az áldozatok leszármazottjainak…..
Rézvirág 2014.04.12 17:31:55
@Papageno68: Ocsmányság a német megszállás áldozatainak emléket állítani? Gratulálok.
Rézvirág 2014.04.12 17:40:24
@Papageno68: Szerinted csak zsidó áldozatai voltak a németek bejövetelének?
Ha voltak mások is, azokért nem kár, megérdemelték?
Nem gondolod, hogy akkor milliók utolsó reményét vette el a bevonuló német hadsereg?
Szerinted rájuk nem kell emlékezni?
Miért nem kell?
Gábriel arkangyal mit szimbolizál még szerinted a reményen kívül? Hogy tudod ezt a figurát összekötni az akkori nacionalistákkal? Vagy az akkori magyar kormánnyal? Vagy bármivel, bárkivel, aki akkor zsidókat a halálba küldött?
Rézvirág 2014.04.12 17:44:49
@egysmás: Megy a szoborparkba, csinálnak helyette másikat. Vagy semmit. Megesett már mással is.
Elsőként az Átlátszó Oktatás számolt be a Hívatlanul csoporthoz kötődő kezdeményezésről, melynek keretében a közoktatásban dolgozó tanárok által elkészítendő portfólió bojkottjára hívnak fel. Nemrég vezették be az életpályamoddellt, és ezzel egy időben minden…..
Rézvirág 2014.02.26 11:31:02
@fizetekmegegysort: Nem, nem tudom. És ők honnan tudják?!?!?! Ez egyszerűen _politikai_alapú_ előítélet!
Rézvirág 2014.02.26 11:47:31
@bölcsbagoly: Igen, ez sajnos tiszta politika :-(
Meg egy csipet sértettség is talán. Ami valahol érthető. A mérnök férjem is, emlékszem, úgy csapta földhöz a széket, hogy csak reccsent, azt kiabálva, hogy "kit kell még meg...szak, hogy hagyjanak dolgozni?!" mikor kiderült, hogy vizsgát kell tegyen abból is, amit már 10 éve csinál :D De könyörgök, ilyen az élet...ez más szakmáknál is így van. A diploma nem elég. Az az alap. Ott a startvonal. Onnan kezdi az ember gyűjteni az ilyen-olyan jogosultságokat, szakmai tapasztalatokat. Dokumentáltan. Különben megnézheti magát. És ott sem mindig olyanok dokumentálnak, akik szakmailag magasabb szinten állnak ;-)
Rézvirág 2014.02.26 11:59:29
@fizetekmegegysort: Ezt nem lehet kizárni a rendszerből. Ez egyszerűen benne van. Itt a mi városunkban a kormányváltásor ki volt mindenki akadva, hogy minden intézmény élén lecserélték a vezetőket jobboldalira. Én egy darabig hallgattam, hallgattam, aztán megkérdeztem, hogy ezek szerint eddig _egy_intézmény_élén_sem_ volt jobboldali vezető? Hm?
Igen, amikor vezetőségi posztról van szó, az épp aktuálisan hatalmon lévő oldal odasakkozza az embereit. Ez így volt, van és lesz is. Jól vagy rosszul van ez így, az mindegy.
De itt most nem vezető pozíciókról van szó, hanem szakmai előmenetelről. Az más kérdés.
És igen, azt tudom, hogy pl. az ovink vezetőjét egyértelműen politikai okok miatt váltották le, és abban is biztos vagyok, hogy hatalomváltás esetén újra a másik oldal ültetné oda a maga emberét. De azt el nem tudom képzelni, hogy mint _pedagógust_ ne ismerjék el. Komolyan mondom.
Egészen érdekesen alakult az abortusztabletta elérhetősége Magyarországon. A gyógyszer-engedélyezési eljárás általában nem egy könnyen áttekinthető folyamat, jelen esetben a helyzetet pedig tovább árnyalja, hogy nem pusztán szakmai kérdésről van szó. Közérdekű adatigénylés révén megismert, eddig…..
Rézvirág 2014.02.09 22:22:06
Ezt már egy párszor leírtam, de talán egyszer értő fülekre talál.

3 gyerekes anyuka vagyok, és ahogy beszélgetek más anyukákkal, sokan jártak úgy, mint én, hogy sajnos volt olyan -várva várt- terhességük is, aminek vetélés lett a vége. Szóval megy az ember lánya boldogan a lepisilt pozitív teszttel a dokihoz, aki aztán hideg zuhanyként közli, hogy hát szívhang, az sajnos nincs. Vagy azért szaladunk a dokihoz, mert vérezni kezdünk. Szóval ott állunk, és bár nagyon szeretnénk azt a babát, a vetélés megindult. Természetes úton. És én olyan történetet még nem hallottam, ami innen úgy folytatódna, hogy ok, itt egy szoba, tessék szépen természetes úton -orvosi felügyelet mellett- elvetélni, mert az úgy kíméletes. Ilyenkor a doki mindig viszi az anyát a műtőasztalra. Kétlem, hogy erkölcsi okok miatt akarná megkínozni, vagy elintézni, hogy többet ne lehessen gyereke...Szóval miért is van az úgy általában, hogy természetes úton beindul a vetélés, és akkor irány a műtőasztal?
Nem lehet, hogy valamiért ez mégiscsak így biztonságosabb?
Az már csak hab a tortán, hogy a művi vetélésben a legnagyobb fájdalom az érzéstelenítő injekció...ellenben egy vetélés...hát vitatkozhatnánk arról, hogy ki akar kit megkínozni...
Aztán meg, van egy lányom. Én attól sokkal jobban félek, hogy ilyen vetélést megindító tabletták járjanak kézről kézre, -szigorúan csak kórházban, mi? Muahaha....- mint attól, hogy ha bajba kerül, egy hozzáértő orvos kése alá kerüljön.
Szerelmem, Budapest 301 2013.10.22 22:02:12
Három számjegy, amiről minden magyar elsőre ugyanarra asszociál. Nemrég jöttem rá, hogy már huszonkilenc október 23-a telt el felettem, és még sohasem jártam a 301-es parcellában. Ami azért is különös, mert Nagy Imre jelképes párizsi sírjánál már kétszer hajtottam fejet, az…..
Két tesióra után is járna a felmentés, de csak egyet kapnak a gyerekek, az udvaron tesiznek, túl vannak terhelve. Még szerencse, hogy olvasónk kedvenc virágjáról kapta nevét az államtitkár asszony. Az új oktatási rendnek köszönhetően az egyik Budapest környéki német…..
Rézvirág 2013.09.28 22:24:03
@fizetekmegegysort: És ez a B tanítónéni a múlt tanévben még maga volt a nagybetűs pedagógus? A gaz fideszes diri tette ilyenné a nagy központi irányelvek alapján? Ugyanmár. Azt mondod, hogy a főváros egyik kerületében nincs olyan iskola, ahová nyugodt szívvel adnád a gyereket. Nos veled ellentétben én azt remélem, hogy ezen a téren igenis hozHAT változást a tanfelügyelet.
Ezt a délután négyig mizériát nehezen értem, én már 2 évvel ezelőtt is olyan iskolába írattam a gyereket, ahol du. 3-kor volt vége a utolsó tanórájának, és a napközit is remek dolognak tartottam már akkor is és tartom ma is. Nálunk mondjuk első nap kiosztottak egy csomó kikérő nyomtatványt, és csak annyit mondott a (mellesleg folyosói pletykák szerint fideszes)diri, hogy ezt kéri kitölteni, ha ki akarjuk kérni a gyereket. Ellenben engem, mint szülőt igenis megnyugvással tölt el, hogy idéntől ott áll egy portás a kapuban, és minden 4 előtt kifelé igyekvő gyerektől megkérdezi, hogy hova-hova?
Amúgy egyre inkább úgy érzem, hogy bizonyos iskolák direkt vagy hallgatólagosan, de egyszerűen rákenik az új rendszerre a hülyeségeiket. Pl. a másik iskolából egy szülő panaszkodott, hogy micsoda hülyeség elsőben az informatika, hogy ez a hülye Rózsa mit ki nem talál még... a mi iskolánkban ilyen nincs, szóval valszeg nem fölülről jött a parancs. Ugyanígy írod az SNI-s gyerekeket...hát nem tudom, a fiamnak van egy autista osztálytársa, de vele kapcsolatban az ég világon semmi nem változott.
Szóval azt hiszem, hogy ha egy kerületben nincs egy jó állami általános iskola sem, akkor vagy a Te igényeid nagyok, vagy ott kellene valakinek nagyon az asztalra csapni.
Rézvirág 2013.09.29 00:42:14
Orbánfóbiát nem gyógyítok.
Ami a többit illeti: Én még egy olyan városban, kerületben sem éltem, ahol ne lett volna legalább egy jó általános iskola. Ami persze nem jelenti azt, hogy nincs ilyen az országban, pláne lemaradottabb vidékek falvaiban.
Viszont attól tartok, hogy pont Te vagy az, aki leszarja, hogy mi van mással. Hogy tömegével élnek ebben az országban gyerekek, akiknek nagyon is sokat jelent, hogy délután 4-ig ott ülnek, és legalább beleszagolnak a háziba. Te vagy az, aki el sem bírja képzelni, hogy egy iskolában értelmes programot szervezzenek a gyerekeknek, aki el sem tudja képzelni, hogy normális, hozzáértő pedagógusok kezébe kerül a gyerek, aki el sem tudja képzelni, hogy a tanfelügyelet ne a gyerekkorában megszokott, hanem normális módon működjön. Már előre látod a szörnyű jövőt. Rém szerencsétlen egy kerületben laksz, ha csak egy módot is találsz rá, javaslom, csomagolj, és költözz el. Nem kell rögtön külföldre szaladni (bár az jobban hangzik, meg mindenféle "üzenete" is van), egy kerülettel arrébb lesz jó iskola, hidd el.
Nekem egyre inkább meggyőződésem, hogy az eddig jól működő iskolák továbbra is remekül működnek, az eddig rosszul működők meg mostantól szépen ráfogják a rendszerre, oszt meg is van magyarázva a bizonyítvány. Nincs kétségem, hogy az is meg lesz magyarázva pártszimpátiai alapon, hogy B tanárnőt miért minősíti majd le a tanfelügyelet (ez esetben ő lesz a rendszer szerencsétlen áldozata), ha meg megdicséri, akkor meg ő lesz a gaz fideszdroid, és senkiben sem fog felmerülni, hogy vajon nem a tanfelügyeletnek van-e igaza. Itt nálunk az egyik iskolában egy éve pl. megfordult a trend: az addig sztártanítónéni, akihez mindenki íratta a gyerekét, na az lett a feketeseggű. (gyermeke eredményeit feldolgozni képtelen szülőket sejtek a háttérben;-))
Az Orbán lányok videójának ideiglenes leszedése a YouTube-ról egy érdekes vitát indított a Facebook-on egy megosztásom alatt. Akit érdekel, olvassa el ott, de egy dolgot kiemelnék, ami azt hiszem az elkövetkező évek egyik legfontosabb jogi problémája lesz az interneten. Ez pedig…..
Rézvirág 2013.07.17 19:06:38
@Stringer: Nektek tényleg elment az eszetek...bakker, láttad Te azt a videót? 4 fiatal táncol rajta. Ennyi. Egy tangó is erotikusabb, mint amit ők ott előadtak. Ez itt nem erkölcscsőszködésről szól, hanem arról, hogy
1. ne szokjunk már le arról a tök jó hazai hagyományról, hogy a politikai mocsokból kihagyjuk a politikusok gyerekeit
2. én is utálom, amikor rólam felraknak képeket a netre az engedélyem nélkül. Aki önszántából éli kirakatban az életét, az utolsó szelet rántott húsát is kiposztolva, az tegye, de rólam ne tegyen fel spicces képeket a netre. Nem azért, mert szégyellni valót találok abban, hogy egy grillpartin pár pohár borral többet ittam, mint általában, hanem azért, mert ez MAGÁNÜGY. Teccik még érteni ezt a szót? MAGÁNÜGY. Az én dolgom. Nem tartozik se a kollégáimra, se a nagymamámra, se a tanáraimra, senkire, akire én nem akarom, hogy tartozzon.
Bajuszos angyalok Mummy porn 2012.11.28 07:49:46
(Bartos Erika Anna, Peti és Gergő könyvei) Ezek sajnos nem mi vagyunk... Azt mindenképp szeretném leszögezni, hogy az Anna, Peti és Gergő könyvek egy szimpla, de mégis zseniális ötleten alapszanak. Azt a hétköznapi életet mutatják be, ami jó esetben minden gyerek számára…..
Rézvirág 2012.11.28 21:47:53
@G.d.Magister: Milyen coming out, bakker, nagyon megnyugtató, hogy _néha_ ő is olyan, mint én _minden_nap_ :-D

Amúgy tényleg nem rossz könyvek, gyerekeim szeretik, amikor fáradt vagyok, akkor én is, mert rövidek, és 10 perc alatt megvan 3 mese :-)
(A nevek értelemszerű behelyettesítésével bármelyik családban nyugodtan- és valószínűleg indokoltan -felhasználható.)   Címzett: Titkárok és Titkárnők Érdekvédelmi Szakszervezete Téma: Panaszlevél Iktatószám: 2012/11/12-AY-517   Tisztelt Cím!   Abból…..
Rézvirág 2012.11.12 12:50:26
 Mi tagadás, nagyon szeretek barátokkal találkozni, bulizni, kocsmában csapatni a haverokkal, pörögni az éjszakában, mint majom farkán a stanicli, és házibulikat szervezni. Vagy, ahogy Sándor mondaná, olyan vagyok, mint a cirkuszi ló, ha megszólal a zene, már táncolok is. Az…..
Rézvirág 2012.11.08 22:14:29
:-D
...ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes.   Azt a rézfán fütyülő rézangyalát neki, nőnek ezek a gyerekek, mint a dudva, nyílik ki a csipájuk rendesen! Össze is szedegetnek mindenféle hasznos és haszontalan dolgot, ahogy járnak-kelnek a nagyvilágban. Azt meg mindenki…..
Rézvirág 2012.11.05 23:51:42
@B-road: :-DDD

Na most komolyan. A geci magyarázatára én is kíváncsi vagyok. A 7 éves fiam bírta megkérdezni a vasárnapi ebédnél, hogy az mit is jelent, mert az iskolában hallotta. Miután majdnem megfulladtunk a félrenyelt csigatészta miatt, és az egyszerű választ (váladék) is tovább feszegette a büdös kölök (de milyen váladék?), kollektíve megfutamodtunk azzal, hogy hát az egy nagyon csúnya szó, majd ha egy kicsit nagyobb leszel, elmagyarázzuk.
Kislány koromban az engem ért nyolcoldali nagy-, sima- és nevelőszülői utasítások, egrecíroztatások és szigorkodások hatására szentül megfogadtam, hogyha egyszer végre én is nagy leszek, pár dolgot egész biztosan másképp fogok csinálni. Ide tarozott, hogy bizonyos rettenetesen…..
  Le a kalappal SP, a Jonas Brothers, a New Kids on the Block meg az összes tinibálvány előtt! Most már én is tudom, hogy tíz év körüli kiscsírákat szórakoztatni nem éppen fáklyásmenet.   Történt a múltkor ugyanis, hogy a Rozi tanévkezdő pizsamapartit rendezett…..
Rézvirág 2012.10.16 10:47:20
Az én lányom még csak 9 hónapos, kiskamaszból csak fiú van itthon. Ő (másodikos) és az ovis öccse fapofával nézték végig a Harry Potter első részét (pedig szerintem tök ijesztő, de az uram addig udvarolt, míg beadtam a derekam), sőt, még a Gyűrűk ura első részét is (ez is az uram műve, a többi résznél megmakacsoltam magam és tiltólistán maradtak, igaz, az állati idegesítő toporzékolós hisztimet is be kellett vetnem), mi több, még a Karib tenger kalózai első részét is olyan nyugalommal nézték végig, mintha ilyen csontváz kalózok laknának a szomszédban. Ők az ilyen ronda szörnyeket valamiért egyáltalán nem tartják ijesztőnek, inkább vagánynak.
Ellenben a múltkor néztünk egy ismeretterjesztő filmet a dinókról, és ott egy nagyobb dinó vadászott a kisebbekre, az egyiket el is kapta és kinyírta, na mind a kettő az ölemben volt, a kisebb még sírni is kezdett.
Szóval én arra jutottam az enyémekkel kapcsolatban, hogy amíg valami/valaki a filmben csak csatázik, kardoz, lövöldöz, akkor nézhet ki akárhogy, nem ijednek meg, ha harapós-felfalós, egyéb "valóságos" módon kinyírós, akkor para van. De ők kisfiúk, náluk a kardoz-lövöldöz-csatázik még a játék kategóriához van közelebb, mint a valósághoz.

Meg még arra csodálkoztam rá, hogy újszülöttnek minden vicc új, szétröhögik magukat a Bud Spencer -Terence Hill és Luis de Funes filmeken, drukkolnak a Tenkes kapitányának, Az Ace Venturánál (ettől amúgy idegrángást kapok) én már azon röhögtem, hogy ők hogy röhögnek, nagyon tetszett nekik a Beethoven is, különösen a II. a cuki kis kölykökkel, meg a Sivatagi show.

Rajzfilm, ami szerintem csajoknak is bejöhet:
Így neveld a sárkányodat
Asterix és a vikingek
Csizmás, a kandúr

Pár csajos ajánlat, ami szerintem bejöhet a lányoknak, de hangsúlyozom, hogy az emlékeimre támaszkodom, nincs kipróbálva:

Kate és Leopold
Tulipános Fan Fan
10 dolog amit utálok benned
Én és a hercegem
Nem férek a bőrödbe
Álljon meg a nászmenet
Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt
Mi kell a nőnek
Van aki forrón szereti
Egy gyerekkel nem lehet így bánni, főleg nem egy sérült, vérző fejű gyerekkel. És egy anyával sem. Tisztelt Praxis!   A 4 éves kisfiam a múlt héten itthon játszott, amikor nagyon szerencsétlenül beverte a fejét a dohányzóasztal sarkába. Én éppen a konyhában voltam, de…..
Rézvirág 2012.10.07 22:13:34
Ha a gyereked fejéből ömlik a vér, az nagyon ijesztő.
Nálunk is volt már ilyen. Ronda, mély seb volt a homloka közepén, láttam, hogy ehhez kevés vagyok a betadine-nal meg a ragtapasszal. Hívtam a nagyszülőket, egyikük maradt a másik gyerekre vigyázni, a másikkal bevittük a sebesültet a kórházba. Míg megérkeztek igyekeztem kimosni a sebet, és mirelit borsót bugyoláltam textil pelenkába, azt nyomtam rá. (ezt jól csináltam? csak ha legközelebb...)Mire beértünk, a vér már nem folyt, csak a seb tátongott a kis homlokán. Akik vártak a sorukra, mind azt mondták, hogy menjünk csak be legközelebb mi, látták, hogy egy rémült kicsi (másfél éves) gyerekről van szó, elég látványos sebbel. Nagyon megköszöntem, és amikor nyílt az ajtó, mentünk is volna be, mire a nővér minősíthetetlen hangnemben kizavart, hogy mit képzelünk, majd ő megmondja, ki következik, várakoztatott másfél órát. Aztán csak sorra kerültünk, összeragasztották, bekötözték a sebét, nővérke úgy nézett rám, mint a véres rongyra. Ami engem illet, én elájulok a vér láttán, és kb. eddig dolgozott bennem az adrenalin, amint éreztem, hogy a gyerekkel minden ok, kezdett forogni a világ, a doki leültetett és adott egy pohár vizet, na amit a nővérkétől kaptam, azt nem teszem ki az ablakba.
Különben ezzel a kórházzal ezt leszámítva csak jó tapasztalataim vannak, szültem itt 2 gyereket, hoztuk őket ügyeletre éjszaka, volt szerencsém a belgyógyászathoz is, tényleg csak jó dolgokat tudok mondani.
DopeManTV Regisztrálj BAZMEG! 2012.10.04 16:07:27
 A magyar emberek többsége csak bambán bámul a jövőbe és szomorúan vállat von ha a sorsának alakulása felől kérdezik. Egyik kutya, másik eb mondja és egykedvűen várja tovább a végzetét. A fiatalok külön kis mikrokozmoszaikba zárkóznak, szörfölnek az neten és bújják a…..
Rézvirág 2012.10.05 08:36:57
@KKKKKKK: Majd lesz közérdekű közlemény a barátok közt meg a valóvilág reklámblokkjaiban, aztán tudni fogják ők is.
Rézvirág 2012.10.05 19:06:22
@KKKKKKK: Miért, biztos ellenzéki szavazók nincsenek?
Elvileg itt MINDENKINEK elege van az unortodoxiából, mindenki utálja a kormánypártokat, akkor meg mitől vagy betojva? Ha ez így van, a ti biztos szavazóitok sokkal többen vannak, mint a Fidesz biztos szavazói ;-)
Rézvirág 2012.10.05 22:26:17
@Amocsok: Na kezdődik a droidozás, sebaj.
Amúgy tévedsz. 2002-ben és 2006-ban döntöttek a bizonytalanok (o.gy. választásról beszélek), amikor volt két nagy párt rengeteg és közel azonos számú biztos szavazóval. Előtte nem. És ez 2010-re pedig fenekestől fordult fel. Semmi sincs eleve kőbe vésve. De a kilátásaitok tényleg nem túl fényesek. A népszerűtlen intézkedések javát a Fidesz gőzerővel letolta a ciklus elején, mégis vezet minden közvéleménykutatás szerint. Nem kicsit. Nagyon. Innentől minden emberi számítás szerint megnyerné a mostani rendszerrel is. Lsd. időköziken törzsi táncot jártok, ha véletlenül sikerül nyerni.
Aztán meg inkább 100 droid, bánom én, ha MSZP-s is, mint egy "bizonytalan", bakker, én nemhogy regisztrációhoz kötném, de annak sem adnék választói jogot, aki nem tudja felsorolni a jelenlegi parlamenti pártokat és nem tud legalább 3 miniszterelnököt felsorolni a rendszerváltás óta, mert mégis mijafranc alapján dönt, aki még ennyit sem tud a politikáról?! Sosem felejtem el, az egyik évfolyamtársam (főiskolán, vazze!) sok éve a nagy tiszai árvíz után azt mondta, hogy nagyot csalódott a Fideszben (mellesleg újjáépítették a vidéket, de zágsón), mert ma is olvassa az újságot, és egy szó sincs benne az árvízről. És nem bírtam meggyőzni, hogy a Népszabadsághoz (!!!) a Fidesznek nagyon kevés köze van. Na és az ilyen szavaz. Szerinted ez lehet hogy jól van, de szerintem nagyon nincs.
Amúgy ne a regisztrációtól tojjatok be, mert nem azon fog múlni. Azon már sokkal inkább, hogy 200 aláírással bárki indulhat, még kampányra is kap pénzt. Na ez fog titeket miszlikre aprózni. Persze ezt ti is tudjátok, csak hát ez egy full demokratikus újítás és nem leleitek rajta a fogást.
  Van egy titkos perverzióm: nagyon szeretek takarítani. Azért nehogy most megkönnyebbülve a telefon után kapjatok és azonnal tárcsázzátok a számom! A hívásoknak természetesen mindig nagyon örülök, de szenvedélyem csak és kizárólag a saját lakhelyeimre vonatkozik. Az…..
Azt mondta, hogy 18 évesen ne foglalkozzak a szexuális élettel.Annyira stresszes lettem, hogy el is sírtam magam. Tisztelt Praxis blog!   Nemrég találtam rá az önök oldalára és nagyon örülök neki, hogy itt elmondhatom a velem történteket. Azt szeretném ha a nevem nem kerülne…..
Rézvirág 2012.10.05 14:00:52
@Fyall - Separate or superstate!: Te olyan mindegy, hogy mire csak morogjunk egy kicsit az országra típus vagy, ugye?
Itt pont a teljesítményről van szó. Az ember általában egy olyan orvoshoz ragaszkodik, akinek a _teljesítményével_ elégedett. Így lesz az embernek nőgyógyásza, háziorvosa, fogorvosa, fodrásza, kertésze, kozmetikusa, stb. Azért, mert a _Teljesítménye alapján_ az ember meg van vele elégedve, tetszik érteni?
Az emberi kapcsolatok meg nem ördögtől valóak ám, én is ismerem őt, ő is ismer engem, ha orvos, ismeri a kórtörténetemet, ha fodrász, tudja, hogy hogy szeretem hordani a hajam, a pincér tudja, hogy 1 cukorral kérem a kávét. Ez jó dolog, szerintem még véletlenül sem kellene kigyilkolni a rendszerből.
Rézvirág 2012.10.05 14:11:06
@Fyall - Separate or superstate!: És miért gondolod, hogy anyuka azért jár hozzá, mert kedvesen mosolyog?
Nem lehet, hogy azért jár hozzá, mert jól felszerelt rendelője van, sikeresen meggyógyította már ebből-abból, ilyesmi?
Nem becsülöd kicsit alá az embereket?
Az én nőgyógyászom 2 éve másik városba költözött. Persze akkor estem teherbe, mikor máskor. Egy olyat választottam helyette, akit egy barátnőm ajánlott, szült nála már két gyereket, simán is, császárral is, főorvos az osztályon, nem durván vizsgál,jól felszerelt rendelője van, udvariasan határozott. Persze szerinted nem kellett volna rá hallgatnom, gondolom nagyobb eséllyel találtam volna egy jó orvost, ha próba szerencse alapon találomra elmegyek a városi rendelőintézetbe, meglátjuk, kit dob a gép.
DopeManTV Automaták 2012.10.03 20:43:04
 A magyar kormány ígéreteivel ellentétben nem munkahelyeket teremtett, hanem alig egy év leforgása alatt leépített egy emberek tízezreit foglalkoztató iparágat. Hivatkoztak mindenre, többek között erkölcsi kifogásokra, nemzetbiztonsági szempontokra, bűnözésre és még ki tudja…..
Rézvirág 2012.10.04 14:39:35
@SemBoga:
Én ettől nem tartok.
Illegális játékgép? Azt meg hogyan? Közszemlére innentől kezdve nem teheti ki, mert nincsenek nem legális meg legális gépek, az összes illegális, innentől kezdve ha lát valaki valahol egy gépet, az tuti, hogy illegális, bárki felnyomhatja, akár névtelenül is. Kockáztatja majd, hogy bezárják a kocsmáját? Ugyanmár.
Vagy valami titkos helyen működtetik őket? Egy kicsit sokan kell majd tudjanak arról a "titkos" helyről, hogy megérje működtetni, de akkor már ahhoz is sokan lesznek, hogy ne dobja fel őket valaki.
És még ha tud is működni egy ilyen hely, egy hétszentség: _nem_lesz_szem_előtt_., az ezután rászokók száma drasztikusan lecsökken.
Három dolog van, amit mélységesen irigyelek a férfiaktól: Az állva pisilést. A feleségüket.  (Szeretnék én is vasárnap délben kipillantani az újságom mögül és kedélyesen így szólni: ’Drágám, mit gondolsz, sokára lesz még kész az ebéd...?’) És a maceramentes…..
Rézvirág 2012.10.02 19:02:21
@Bad Dirt: és guggoljanak bele a csalánba. Mint én. (Bakker, legalább be lettem volna rúgva, de nem...:-))
Tizenkét éves. Elvitte a motorját. És visszahozta. Épségben van. Ő is a motor is. Mégis őrjöngve várja. De miért kell ebből ekkora ügyet csinálni vajon? Nem értem. Anyám már tudja, hogy mi várható. Valahogy sikerül bemenekítenie öcsémet a fürdőszobába. Bezárja az…..
Rézvirág 2012.09.27 22:05:04
@Jankove: :-)
Rézvirág 2012.09.27 22:12:10
@Francekellregisztralni:" En tuti torvenybe iktatnam, hogy a duhongoknek szakember segitsen kialakitani egy stresszkezelesi strategiat. Kotelezoen jarniuk kene csoport terapiara, helyzetgyakorlatra...barmi. "

Ez szép, de hogy derül ki, hogy az illető "dühöng"? Mi van, ha az anya tagad, és nem kér segítséget?
1. Hogy kötelezel arra valakit, hogy kérjen segítséget?
2. Ha kér segítséget, hogy fogja bizonyítani, hogy az apa dühöng? (Nem mindenki lakik ám papír falú panelben.)
Rézvirág 2012.09.27 22:16:34
@Jankove: Tapasztalataim szerint az ilyen gyerekek a legkomiszabb kölkök óvodában, iskolában.
  Sok-sok évvel ezelőtt egy barátom szüleivel fröccsözgettünk a Duna mellett, amikor valaki figyelmeztette az apukát, hogy a homlokára repült egy szúnyog. Mire ő gondolkodás nélkül homlokon csapta a feleségét. Jóhiszemű vagyok, így számomra nagyon megható volt látni, hogy…..
A kapuban szokás szerint bent van a kulcs, csak átnyúlok a rácsokon, elfordítom és bejutok a rendezett kertbe. A virágok illatát már kint is éreztem, de elhaladva az ágyások mellett szinte elbódítanak ezen a gyönyörű kora nyári délutánon. A hatalmas cseresznyefa uralja a kis…..
Rézvirág 2012.09.27 14:43:25
@A festett madár: Még mindig nem mondtad el, hogy mit vársz, mit tegyen a jogalkotó.
Hogy oldja meg a helyzetet, ha az anya nem kéri a segítséget? Az önrendelkezés korlátozása sosem menne át az alkotmánybíróságon.
Rézvirág 2012.09.27 14:43:54
Miért szaladok ki a konyhába? Kiáltásra? Sikításra? Üvöltözésre? Veszekedésre? Utóbbira biztosan nem. Az mindennapos. Az biztos, hogy ilyet még nem láttam, amit akkor, amikor megállok a konyhaajtóban. A szemközti konyhafalánál, gáztűzhely és a konyhaablak közötti kis falnak…..