Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cinkes

0 bejegyzést írt és 1007 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előző posztunkhoz hasonlóan - melyben az 5 legjobb háborús filmet kerestük - a világtörténelem legnagyobb hadvezéreinek kiválasztása is kemény feladat elé állított bennünket. Bár segített némileg a történelemtanári végzettség (egyikünk esetében), így sem volt egyszerű feladat az elmúlt 5 évezred sok…..
Most már igazán elegem van a péniszméregetésből!..
Cinkes 2020.07.08 08:42:59
@MAXVAL bircaman közíró: Nahát ki gondolta volna, hogy neked kis pöcsöd van... :)
November 3-án elnökválasztást tartanak az Amerikai Egyesült Államokban, körülbelül 250 millió választópolgár dönthet a hazája sorsáról. Az ő szavazataikért harcol a demokrata színekben induló Joe Biden és a regnáló republikánus elnök, Donald Trump. A kampányidőszak már javában zajlik, és jelöltek a…..
Cinkes 2020.07.05 14:19:37
@nincs1agy: Mint mondottam minden politikus puszilgat gyerekeket, az a hülye aki engedi. Most nem értem miért rugózol ezen. Trump nem puszilgatott gyerekeket? Vagy esetleg ha Biden elnök lesz minden gyereket végigpuszil? Vagy máskor élvezik a gyerekek a idegenek puszilgatják őket?
Cinkes 2020.07.05 14:39:38
@röf: 20 évvel ezelőtti dolog amiben egy olyan ország kapott területet amihez a mai napig kb semmi köze az amerikaiaknak, illetve ami persze a horvátok meg a szlovének leválásával indult, előbbiekkel nem túl békésen, összefüggésben van azzal, hogy az oroszok elfoglaltak egy szomszédos ország területét és azóta gerillaharcot folytatnak a határukkal szomszédos részen? Hogyan? De akkor az ukránokról. Az amerikai titkosszolgálatok megágyaztak direkt az oroszoknak? Vagy nem tudták, hogy ugrásra készen vannak? Vagy tényleg nem számított az ukránoknak az, hogy van egy szűk réteg amelyik jól él a politikából (akik mit ad isten pont az oroszok bábjai), az ország többi része meg putri? Hogy jön ehhez a demokratáknak az érdekei? Akármit csinálnak tudnak azzal villogni a választók előtt, hogy mi hajtottunk végre állampuccsot egy számukra érdektelen országban?
Cinkes 2020.07.05 17:17:07
@röf: Nyugat-Európa elfoglalta Koszovót? Mert akkor lenne jogos a kettős mérce emlegetése. Aztán milyen hasznot is húzott az ukrán puccsból és kicsoda? Csak nem az oroszok? Ja persze, inkább a demokraták voltak. HŰHA...
Akinek eddig kételye lett volna, az elmúlt években Bernie Sanders politikai pályafutása elég masszívan bebizonyította, hogy az Egyesült Államokban a többség nem kifejezetten szimpatizál az általa szocialistának tartott nézetekkel (legyenek azok Európából nézve mégoly visszafogottak is). Persze az a…..
Úgy lett egy kicsi magyar településnek nemzetközi kupában induló focicsapata, hogy annak költségeit túlnyomórészt a magyar adófizetők állták. Az Orbán-rezsim cinizmusát jelzi, hogy pénzt és energiát nem kímélve végül olyan magasra emelte a pöttömnyi Felcsút csapatát, hogy az rövidesen nívós külföldi…..
Cinkes 2020.06.29 16:06:34
@patakware: Persze ne is gondold, hogy pl. olyan dolgokban jutna rád pénz mint pl. rendes utakon járj a kocsiddal. Ez a sor még elég hosszan folytatható.
A baloldali gondolom sosem támogatta a családokat. A baloldalon mindenki szabadon baszik össze vissza, család meg nuku.
Hagyományőrzés: azokat az ősi hagyományokat ápolgatják, hogy nem tekintik partnernek kb 20 éve az ország azon felét akik nem szavaznak rájuk, meg a buta fajtádat még uszítják is, ugye a haza nem lehet ellenzékben. Emiatt voltunk török és Habsburg uralom alatt, ez tényleg egy olyan hagyomány amit ápolnak, az oszd meg és uralkodj ősi magyar hagyományát.
Bevándorlás: akik ugye maguktól még gyalog is inkább elmentek innen azoktól kell rettegned évek óta. A kvóta szerinti 1300-at meg csendben átvették.
Erkölcsi kérdések: bazdmeg te hülye vagy ha a fidesz maffia erkölcsi értékeire akarsz hagyatkozni, vagy legalább bűnöző.
Ha már szimbolikus dolgokról van szó nekem többet számít ha nem mindenhonnan a politika köszön vissza, mert mindenbe belefolynak. Lehet, hogy a konzervatív ember ebben az országban még nem nőtt ki a kommunizmusból, de ez nyugaton nagyon másképp megy a jobboldalon.
Cinkes 2020.06.29 20:43:31
@kárárámaispj: Az csak egy hülyének érv ha valami más is szar és mégis elbasznak rá sok pénzt. Gondolom elégedettséggel tölt el ha két kanállal eheted a szart.
Egyre-másra döntik le a szobrokat Amerikában. Elsősorban a Konföderációs árulók a Jim Crow-érában felhúzott szobrai esnek áldozatul ennek, de rabszolga-kereskedők vagy konkvisztádorok is (újabban pedig válogatás nélkül bárkinek a szobra, akit nem ismernek, az is áldozatul esik, mert feltételezik,…..
Cinkes 2020.06.26 17:32:34
@Ad Dio: Pedig volt szobordöntés itthon is, egyre biztosan emlékszem. De ami a lényeg és ide tartozik, az USA-ban konszenzus van arról, hogy a rabszolgaság rossz dolog volt. Ennek ellenére történnek ilyen dolgok amik miatt most a balhé van. Miért tehette meg a rendőr amit megtett? Azért mert egy fekete tehet panaszt de leszarják, neki nem lesz gazdag befolyásos ismerőse aki miatt tartania kellene a rendőrnek attól, hogy megütheti a bokáját. Még az is lehet, hogy rasszista sem volt a rendőr csak valami frusztrált fasz. De az biztos, hogy azért tette azt amit mert úgy érezte megteheti. Azt mondod, hogy elegánsabb a hagyományos törvényes úton rendezni? Egyetértek. De ahol így fel tudják rúgni a társadalmi szerződést az egyik irányból ott a másik irányból is úgy fogják érezni, hogy megtehetik. Ezek a szobrok meg pont ezeknek a problémáknak a gyökeréhez visszavezethető szimbólumok. Szobrok ledöntése szerintem semmi emberek sárba tiprásához képest. És ez a probléma még létezik, ezért tudom megérteni.
Cinkes 2020.06.26 17:34:40
@outsider1015: Ha kérdésként teszed fel talán azért mert temetőkben garázdálkodni már megint egy másik kategória.
Cinkes 2020.06.26 17:35:48
@/\ngel: Mert azt hitted?
A szobordöntések ellen tiltakozó szélsőjobboldali tüntetők összecsaptak a rendőrökkel és rasszizmusellenes tüntetőkkel...
A hazai főváros egyik legikonikusabb tere nagyon szomorú eseményeknek volt szemtanúja a múlt hétvégén. Két fiatalt késelt halálra másik kettő, akik valószínűleg drog és alkohol befolyása alatt álltak. Egyáltalán nem normális az eset, hogy a város szívében ilyen megtörténhet. Azonban sajnos várható…..
Egy történet újramesélése, amiből többet tanulhatsz a politikáról és a nagybetűs életről, mint gondolnád. Lucasfilm's official marketing logo for Star Wars Day..
Augusztussal nagyjából a határátkelők nyári hazalátogatásai is véget értek, ilyenkor mindig érdekes látni, milyen tapasztalatokkal gazdagodtak a külföldön élő magyarok. Balázs (akinek előző posztját itt olvashatjátok) például egészen pozitívakkal. Te is hazalátogattál? Milyen tapasztalatokat…..
Szeretném kérni érzékenyebb lelkű -- esetleg a hozzáértés látszatára is adó -- ismerőseimet, hagyják abba a konzervatívozást Orbánék kapcsán, akik a legjobb esetben is csak etnonacionalistának látszó, hatalommaximalizáló, rosszabb esetben (ténylegesen) a politikát eszközként forgató gátlástalan…..
A tudósításokból nem derült ki, vajon miben egyeztek meg a sportújságírók. Csupán az, hogy elnökük beszélt a Nemzeti Sajtókamaráról is. Három kormánykritikus újságban olvastam, hogy Szöllősi György ismét szóba hozta a kormányzat számára oly kedves elképzelést, miszerint meg kéne szűrni (idegen…..
Cinkes 2019.05.08 09:03:40
@Zöldi László: Számomra csak azzal szerzett hírnevet, hogy elvtelen propagandista lett. Közreműködik az adóm eltapsolásában. Ez nem vet túl jó fényt Önre sem ezzel a véleménnyel.
Weber harapófogóban van a magyar kormányfő miatt, miközben a 13-ak ragaszkodnak a magyar párt kizárásához, hogy megszabaduljanak az orbáni átoktól. Jönnek fel a populisták, bár semmiféle alternatívát nem kínálnak Európa számára, de legfeljebb a blokkoló kisebbségig juthatnak - óriási ellentétek…..
Cinkes 2019.03.19 09:01:43
@LIPPSIGEDDON 2019: Félreérted, töketlen nyomik vagytok és kell nektek a túlkompenzálás. Ez az erőszakosság mindig a szélsőségeseket jellemezte, mert az életetekben nem vittétek sokra és magatokra mégsem haragudhattok. Az önvizsgálathoz meg kéne némi intelligencia. Nem is értem miért nem szeretitek a muszlimokat, elvekben elég közel álltok hozzájuk.
Szokásához híven bort iszik és vizet prédikál az Orbán-kormány menekültügyben. Korábban titokban úgy teljesítette az unió által előírt menekültkvótát, hogy közben milliárdokból hirdette, hogy Magyarország nem fogad be migránsokat. Ma már szinte meg sem lepődünk azon, hogy olyan venezuelai menekültek…..
Cinkes 2019.02.23 12:41:17
@Willkommenskultur: A fidesz komminista párt szóvivőjét hallottuk. Annyi eszed sincs, hogy párhuzamot tudj vonni.
Lelepleztük Brüsszelt: szerintünk az EU környezetvédelemnek feltüntetett migránspropagandát folytat, s közben úgy tesz, mintha magyar települések lakóit óvná meg a tüdőrákhoz is vezető szennyezett levegőtől. Sőt, azt hangoztatja, hogy állatok meg növények élőhelyeinek a védelmét is finanszírozza. Na…..
Cinkes 2019.02.20 10:46:05
@chrisred: Volt egy értelmes gondolatod de a következtetéssel elcsúsztál. Nem a magyarokról van szó, mi lófasz kis piac vagyunk a lengyelekhez képest.
Cinkes 2019.02.20 10:57:17
@chrisred: Hogy jön ide a piac? Mit gondolsz miről szól az egész politika? Hogy az egyik vagy másik párt nyer? Azt hiszed, hogy tőlünk nyugatra úgy működik a gazdasági háttérország mint itt? Hogy a fidesz a haveroknak lop és ők csak a fidesz mögé tudnak beállni?
Cinkes 2019.02.20 12:06:25
@konrada: Agyatlanságodon ez az óvodás módszer nem fog segíteni...
Azt már nagyon sokan leírták, hogy Orbán nélkül nincs Gyurcsány és vice versa. Azt azonban talán magunknak se magyaráztuk meg eddig, hogy mi az, ami kettőjükben – bármennyire is más platformon állnak – közös (s ezzel a világért sem akarom megbántani őket és híveiket). Vajon mit fejez ki ez a két…..
Hiába a több éve tartó több tízmilliárdos nagyságrendű állami dotáció a Magyar Posta egy feneketlen hordó. Hová és mire költötték a közpénzt és miért titkosak az adatok? Kérdések amelyekre nincs konkrét válasz, csak a létszámelépítés. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Magyar Posta részére…..
Először és utoljára foglalkozom ezzel a szurkolónak vagy ultrának hazudott faszival, aki valamiért azt hiszi, hogy neki mindenképpen kamera előtt és mögött kell szerepelnie, és sajnos ebbéli meggyőződésében Bayer Zsolt is megerősítette már párszor. Gondolom, látta benne a rokonlelket, az alkotó- és…..
Kína megköszönte, amiért Szíjjártó "független, tárgyilagos és elfogulatlan módon" kiállt Pompeo ellenében a Huawei mellett; • Az EU és a Néppárt vezetői intenzíven hallgatnak, noha évértekelőjében Orbán megint vastagon az unió képére mászott; • Európa ébredj, mert végveszélyben vagy a populisták…..
Több egymástól független magyar és uniós forrás egybehangzó állítása szerint a magyar kormány kiveszi a Bizottságnak leadandó végleges számlacsomagból az Elios által megvalósított, az OLAF által vitatott közvilágítási projektek számláit. Azaz gyakorlatilag lemond az uniós finanszírozásról,…..
A komenizmus házmestertempóba oltott önkéntes rendőrségének eddigi non plus ultrája a kurucinfo volt, az az online, izé, termék, amiben az ő szellemiségüknek meg nem felelő, a csőrüket piszkáló, bögyükben benne levő, tyúkszemüket taposó újságírókat, közéleti személyeket, mindegykiket, ún.…..