Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Majd Én...

2 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem a rendőrség táltosodott meg, a politikán belüli szabályok alakultak át: legalább a bukott politikusok nem érinthetetlenek többé. Gyanúsítottként hallgatta meg a főügyészség Lakos Imre újbudai alpolgármestert, és hamarosan ezt teszi a szintén meggyanúsított jelenlegi…..
A holnapi napon bizonyosan eljutnak a sajtóig az olyan hírek, hogy feltörték az ilyen, olyan helyen lévő postaládákat. Nálunk a nyolcadik kerületben a komplett levélszekrény blokkot nyomták fel ismeretlen tettesek de a szomszédos házakon is végigmentek. A Facebook üzenőfalamon már…..
Majd Én... 2010.08.20 00:38:01
@bulvármédiás =>: Hogyan kell jelölteket állítani? Nagyon egyszerű.
1. Minden jelölt letesz letétbe az államnak annyiszor 100 Ft-ot, ahány szavazó van a körzetében.
2. Szavazás után, ha elért 5%-ot, visszakapja az egészet. Ha 1%-5% között, akkor majdnem az egészet (80%), ha 1% alatt, akkor semmit sem kap.

Jól látható, hogy
- a KC nyomtatás, postázás költsége nem jelentkezik
- jóval egyszerűbb a pénzt megszámolni és eltenni, mint a KC aláírásokat, neveket, pártokat nézegetni
- Nem kell házról-házra járni X embernek, mehetnek dolgozni helyette (ennyivel is olcsóbb a kampány)
- Senki nem készít pozitív vagy negatív listákat, nincsenek fenyegetések
- Az állam is jól jár anyagilag (még lehet, hogy az OVB nettó befizető lenne az államkasszába)
- A verseny korlátos szereplőt enged be, tehát csak az fog próbálkozni, aki azt gondolja, hogy van esélye
- Aki komolyan csinálja, ott a költség csak ideiglenesen jelentkezik (tehát senki nincs kizárva a versenyből anyagi okok miatt)
- mindenki megcsináltathatja a levélszekrényét, mert nem lesz miért feltörni

Hátrány:
- a politikusoknak nem lesz direkt visszajelzésük a támogatottságukról (mindenféle listák)
- nehezebb lesz politikai alapon átrajzolni a választási térképet
- a politika nem a mocsokról szólna, hanem a valódi kérdésekről (ez a jelenlegi politikusainknak nehezen menne)

És vajon miért nem fogják ezt soha megvalósítani?

Mert tiszta verseny lenne. Az senkinek nem érdeke.
Mostanra tízből hat Fidesz-szavazónak nincs érettségije, tízből hatnak nincs gyereke. Az új fideszeseknek egészen más elvárásaik lesznek, mint a régieknek. (Fotó: Pelsőczy Csaba/fidesz.hu) „Ezt megnyertük!” – a Vörösmarty téren biztosan sok pezsgő fogyott az…..
A magyar ember úgy vélekedik, hogy amit nem tiltanak vasbetűkkel, Wertheim zárral és aknamezővel, azt meg szabad csinálni. Nem tudom, más országokban miként van ez, szinte biztos, hogy nagyon hasonlóan, de mivel magyar vagyok és ebben a hazában élek, nem foghatom ezt rá a dánokra…..
Majd Én... 2010.04.16 23:06:35
@Pipas: @Bona Fides: A cenzusos szavazás nyilván nem arányosítva képzelhető el. Aki adót fizet, az szavazhat. Aki nem, az ne akarja megmondani, hogy mi legyen a befizetett adóval.

A politikusok rögtön elfelejtenének ígérgetni a nyugdíjasoknak, rögtön több munkahelyet teremtenének (ha ő teremtette a munkalehetőséget, akkor talán rá is fognak szavazni). Nem a 88. réteget akarnák lehúzni az adót fizető kisebbségről, hogy kedvezzenek az ingyenélő többségnek.

Ja, az adófizetők közé nálam NEM tartoznak az állami alkalmazottak, az állami többségű cégnél dolgozók, mert az ő keresetüket is a magánvállalkozások fizetik be adó formájában.
Majd Én... 2010.04.16 23:22:39
@kisQtya: Alapvetően igazad van, de azért az elég macera. Képzeld el ezt 2000 emberrel, egyesével. Meg derítsd ki minél gyorsabban, hogy a Győr, Petőfi utca 29/b melyik győri szavazókörzethez tartozik, hogy a jó szavazólapot nyomtathasd ki neki...
Majd Én Megmondom! Az állam 2010.03.10 10:00:00
Kezdjük az elején ezt a mai magyar mesét.Az állam elsődleges feladata a lefektetett alapvető jogok (alkotmány, egyezmények, stb.) biztosítása. Az állampolgárok feladata, hogy a biztosított jogokkal élve (és ne visszaélve) értéket termeljenek az országnak: mezőgazdasági…..
Miért?Ez a blog azért született, mert mostanában sok emberrel cseréltem véleményt Magyarországról, a közállapotokról, nyilvánvaló ellentmondásokról, el nem végzett összehasonlításokról. Ezekből nagyon érdekes dolgok derültek ki, amelyeket szeretnék publikálni - mindenki…..