Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MartyMcFly

0 bejegyzést írt és 165 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A TASZ és az Eötvös Károly Intézet közös jelentése hiányt pótol: az Alkotmánybíróság jelöltjeinek szakmai alkalmasságát vizsgálja meg, és rámutat a jelenlegi, a kormány által kézivezérelt jelöltállítási folyamat visszásságaira. Az Egyesült Államokban például soha nem fordulhatna elő, hogy néhány óra…..
Egymásra talált az antiglob és a nemzeti-spirituális kultúrharcos: a Fidesz képviselője is támogatja az LMP "plázastop" javaslatát. Az elképzelés szerint 2012-től nemes egyszerűséggel betiltanák új bevásárlóközpontok és hipermarketek építését. A mérethatárt…..
Telefonon beszélek egy kollégámmal, mesélem neki, hogy ma délután - miután elolvastam egy hosszú cikket az egyik napilapban - paradicsomokat és paprikákat karóztam-kötöztem. Kedvesen szörnyűlködik, s idézi egy közös ismerősünk népszerű mondását: „minek olyannal…..
MartyMcFly 2011.05.31 10:04:42
@László56: Ez kivetítés,de a kor nem állhat a fejlődés útjába, hát tanuljon László és találjon megoldásokat, ami szimpatikus Önnek, vagy forduljon nyitott fülekkel azon szakmák felé, akiknek ez lenne a dolga, hogy megmondják. Abban egyetérthetünk, hogy a szakmaiság itthon nem létező fogalom,ahogy a felelős beosztások is ritkaságszámba mennek, pláne azok amik a felelősségnek megfelelő hatáskörrel is párosulnának. De...

Egy elemzőnek ez nem feladata, sőt hatalmas negatívuma lenne, ha az általa helyesnek vélt állapotokhoz hasonlítaná a jelent helyzeteket, közelmúltat.
Pláne nem feladata megmondani, hogy mi lenne a helyes szerinte, ha ezt teszi akkor már elragadtatta magát. Olykor itt is olvasni ilyen mondatokat, de minden esetben a szükségesnél is nagyobb röstelkedések kíséretében és csak azért fér bele,mert ez egy blog.

Az általánosítások, skatulyázások, minősítések meg egy állampolgárnak se állnak jól. Az első két bekezdése meg végtelenül lenéző, de leginkább saját magáról állít ki vele bizonyítványt.

Ha szeretné, hogy megmondják Önnek, hogy mi helyes, igaz akkor olvasson el 3000-4000 oldalnyi filozófiai eszmefuttatást, hogy ez önmagában is milyen hiábavaló, de minimum azt feltételezné, hogy filozófusok vezessék az országokat. Nem is értem mi értelme lenne egy elemzőnek hangoztatni a saját igazát, azon kívül hogy önigazolást nyújtson azoknak akiknek éppen szüksége van rá és közel hasonlót gondolnak...

Ne keresse ennyire kétségbeesetten az igazolását azoknak amit gondol, mondja ki maga, akkor is ha senki más nem gondolja azt. A cipészt meg ne akarja kitúrni a kaptafa mellől, mert aztán csak silány lábbelink lesz.
MartyMcFly 2011.05.31 10:23:55
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Javaslom akkor előbb ismerkedj meg a jelenlegi politikai paletta pártjaival:)

Aztán ha esetleg hiányolod az LMP-ből a szakmaiságot szólj. Szakmaspecifikus testületeikbe több szakértő dolgozik, állítja össze a programokat, javaslatokat mint a többi három pártban összesen. Ennél szakmaibbat akarsz, akkor igazából nem is akarsz ilyen pártot:)

Persze az már más kérdés,hogy mit értesz azalatt,hogy hozzájuk hasonlók. Egyébként sem értem,hogy jön a szakmaiság és a hozzájuk hasonló egy kívánságlistára:D
MartyMcFly 2011.05.31 10:59:19
@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Az a véleményem,hogy ebben a politikai-társadalmi rendszerben nincsenek képviselve az emberek,max az éppen hatalmon lévőket képviselheti a hatalmon lévő,ha épp akarja. Az ellenzéknek, civileknek, hatalmi ágaknak, stb nincs terük képviselni az érdekeiket és azon dolgoznak ezerrel,hogy ez a helyzet még tovább romoljon... Ez nem ezen erők hibája,hanem a politikai kultúránké, vagyis annak hiányának, az már csak a hab a tortán,hogy nem is haladunk pozitív irányba,mert most már elég volt a demokráciából, a jólétből nyitni kell a kommunista Kína felé:)

Szóval amit ki lehet hozni képviseletből, ellenzéki kispárt szinten azt szeirntem maximálisan teljesíti az említett párt. Bár lealacsonyították az elmúlt 15 évben a parlamenti munkát és bohózat ahogy most is kezeli a parlamentet, törvényalkotást a fidesz, de ha arra vagy kíváncsi képviselik-ez az érdekeidet kövesd a parlamenti felszólalásaikat, benyújtott törvényjavaslataikat, vagy akár alkotmányterevezetüket. Múlt kedden is úgy védekezett a fidesz a szakmai érvek ellen,hogy kb kiröhögték őket,hogy nem értik,hogy hogyhogy mindig az LMP-nél van az "igazság" és szakmailag mindig precíz, kidolgozott javaslataik vannak, de ilyen nincs. Kb azt sérelmezte az uralkodó párt,hogy szakmai alapon próbálnak vitázni...

Ha képviseletre vágysz,akkor magadat kell képviselned úgy,hogy amit gondolsz azokért kiállsz és azok mellett is akiknek a céljaival egyetértesz. Sajnos ezek nem értenek másból csak az utcából. Ez emelte a hatalomba őket,ez fogja leváltani őket.
Nem mintha nem lenne szükség strukturális reformokra,csak kéne hozzá szakértelem, meg olyannak kéne csinálni,aki ellenzékből is ezt mondta,hogy szükséges,nem olyanra aki előtte 8 évig tagadta szükségét, meg valamilyen szinten szükség van társadalmi egyeztetésre, de semmiképpen nem lehet ekkora pofával két lábbal beleállva 100ezres társadalmi rétegek arcába. Politikai öngyilkosság amit csinálnak,amit nem bánok,csak azt,hogy megint nem lesz szakmai, érdemi reform.
"Holnapra sajtótájékoztatót hívok össze. El fogom mondani, hogyan értékelem meggyanúsításomat, és azt is, hogy mit fogok tenni. Teszem a dolgom. No pasaran!" – írja Gyurcsány Ferenc, utalva a spanyol polgárháború idején híressé vált antifasiszta jelmondatra.…..
MartyMcFly 2011.05.02 00:04:38
Szerintem legfőképpen harmadrészt. Semmi másra sincs szüksége a Fidesznek csak,hogy minél kevesebbet beszéljenek róla, kormányzásukról. S alapvetően az emberek politikához való viszonyát is így képzelik el, elidegeníteni minden 2ig számolni tudó embert a politikától, részvételi demokráciától, csendben sütögetni a pecsenyéjüket és hozni a választásokat a "hívők" szavazataival.

Ezért kell napirenden tartani minden témát, ami nem az elcseszett, átgondolatlan, szakmaiatlan és ideológiájában is saját népére támadó kormányzásukról szól, hogy egy-egy lépésnél minél kisebb legyen az ellenállás. Annyira undorodjanak a politikától az emberek,hogy maguk se tudják, hogy mi mellett lehet egyáltalán kiállni a mai világban... Ha politikust látnak csak köpni legyen kedvük, tehát csak azt kell megoldani,hogy ne őket lássák az emberek. Aztán még fél-1 év és azt veszik észre a jóemberek, hogy az egész életükbe bakanccsal lépett bele a Kedves Vezető elszabadult fantáziája.

Ne legyen senkinek most már illúziója, ez egy beteg ember fantáziája és megint rámegy az ország. Úgy látszik nekünk történelmileg ez jut, mert ezt érdemeljük, elvégre választások útján nyert ez a hatalommániás meg a hihetetlen szélesre duzzadt seggnyaló sleppje (az ehhez illő mentalitással és hozzáértéssel...).

Év végéig a médianapirend: Gyurcsány és más MSZP-s vezetők büntetőügyei, cigány-jobbik kérdés, undorító nemzetközi szervezetek és a külföld elleni nemzetmentő háború, határon túliak választójoga és ha még találnak bármilyen magyarkodó témát annak napirendre vétele, küzdelem a környező országokkal, új választási rendszer, nyári szünet, őszi szünet, ok nélküli szünet. Lehet az MSZP-vel meglévő alkukat végleg felrúgják, s azért kell az a Terrorelhárítás, hogy túléljék a robbantgatós időszakot, elhallgattassák azokat akiket el kell.

Év végére pedig tavaly áprilishoz képest 300ezerrel lesz több munkanélküli, miközben az összes megszorító-kiadáscsökkentő intézkedésből a harmadát se fogják realizálni mint amit elterveztek. Sebaj idén még ott a magánnyugdíj-megtakarítás, legfeljebb nem csökkentik belőle az államadósságot és ugyanígy jövőre sem. Ha nem teljesen hülyék, még jövőre választásokat írnak ki,vagy 3 év múlva a 20%-ot se érik el. Max ha jövőre is túl nagyot buknának még mindig összeállhatnak a Jobbikkal, embereik már úgyis bebetonozva, ami utolsó jelentős vagyon volt az országban lenyúlva. Nincs hatalmi tér, gazdasági pozíció amit el tudnának foglalni,mert mindet elfoglalták. Csak arra kell törekedni,hogy ha buknak akkor is csak vékonyan, ez még jövőre, egy korai választásokkal összejöhet. Amíg még nem üt vissza elementáris erővel a "sarkalatos" törvények és az új alkotmány millióknak valódi nyomort hozó hatása.

Legalább kormánypozícióban tudják majd kezelni az éhséglázadásokat vagy polgárháborút. Ki tudja melyiket hozzák ki előbb az országból...
A 2010-es parlamenti választás egyik fontos eseménye volt, hogy hosszú idő után nem csupán kikerülni lehetett a törvényhozásból: a MIÉP 1998-as „fehér hollós” bekerülése után most két új politikai erőnek is sikerült átlépnie a küszöböt. A Jobbikkal és az…..
MartyMcFly 2011.04.01 19:47:29
LMP-vel kapcsolatban szerintem rosszul látod az öndefiníciójukat, ebből következően a párt parlamenti szereplését és lépéseit is.

Nincs értelme betámadni a többi párt által odadobott, vagy elveszített választói réteget nem hiteles, az LMP programjába nem integrálható üzenetekkel,mert semmit sem ér a látszattámogatás, ha hatalmi pozícióban nem fognak az LMP mögött állani. A választóknak kell megtalálni az LMP programjában, parlamenti felszólalásaikban az őket foglalkoztató kérdésekre a válaszokat. Valószínűleg nem olyan út vezet a hatalomba,hogy a rájuk szavazók 99%-ka keménymagos LMP szavazó, aki tisztában van a párt elfogadott programjával, stb... De úgy sincs értelme hatalomra jutni, hogy ezaz arány csak mondjuk 20%...

Továbbra is úgy látom, hogy az LMP az egyedüli párt, ami nem annak alapján szólal meg,hogy ezzel meg ezzel hány %-ot szerzünk, hanem a kérdést nézi és képességeik, tudásuk szerint keresik a megoldásokat, mondják el véleményüket.

Fidesz demonstrálta, hogy lehet protestpártként ( és minden anyátlan választói réteg betámadásával) választást nyerni, mindennek a tagadásával, semminek az állításával. Megszavaztak minden osztogatást (az önkormányzatokat meg saját maguk adósították el nyakig) és elleneztek minden korrekciót, megszorítást. Kb az elmúlt 1 év,talán még egy 0,5-1 évig tart a támogatottság lendülete, ennyi idejük volt, van arra hogy alapjaiban alakítsanak át rendszereket úgy,hogy még visszajöjjenek 2014-re. De semmi oylat nem tettek ami jó pályára állítaná az országot...

Egy probléma van,hogy a jobb oldali populista maszlagot olyan szintig kiürítik, hogy jobb oldali populista maszlagból már csak a nagyon szélsőségesek maradnak 2014-re, az meg a Jobbik asztala...
Nem akartam elhinni azt sem,hogy az MSZP 2014-ben még parlamenti párt lesz,erre nő a támogatottságuk. Hihetetlen. Mégis mi szüksége van az LMP-nek olyan szavazókra akik a 8 év MSZP után átmegy a Fideszhez,majd 1 év után vissza az MSZP-hez:D

Egy szóval én továbbra is úgy látom,hogy bár régi politika pályáján fociznak, de inkább új pályát építenek,semhogy a régin győzzenek...
A hétvégén végre sikerült befejeznem egy írást, amely az újabb választáskutatási kötetben jelenne meg, s amelyben a pártok 2010-es stratégiáit próbálom meg leírni és elemezni. Miközben ezzel foglalkoztam, olvasgattam a parlamenti választás előtti anyagokat, nézegettem az…..
MartyMcFly 2011.01.04 12:47:13
Dávid Ibolya esetében a "saját mondat" ugye arra utal,hogy azért az UD ZRt. ügyében folyó tárgyalás kapcsán lehetett róla hallani és volt nem kevés hír róla is. Ez csak azért érdemes kiemelni,mert talán azok akik igazán tudnának önmarcangolni,mert jelentős szerepük volt ezekben a pártokban, azok számára jelenleg ez nem jó stratégia. Egyáltalán szem előtt lenni nem jó stratégia,mert ugyan most még csak a jogszabályi megalapozás folyik (ami majd az alkotmány elfogadásával fog kiteljesedni),de egészen biztos,hogy az elmúlt 8 év,de az is lehet,hogy 20 év politikusai elő lesznek véve és bíróság elé lesznek állítva.

Abban sem kételkedem,hogy a most parlamenti ciklusukat töltők között is jópáran még a ciklus vége előtt rács mögé kerülnek. Novák Előd és Gyurcsány Ferenc 100% és ez nem azért politikai kérdés,mert politikusok fognak ülni és még csak nem is politikai okból fognak ülni (mert nem politikai tevékenységük alapján is simán börtönpozitív mindkettő),hanem csak annyiban politikai kérdés,hogy mikor kezdődjön meg az eljárás.

Nem mehetnek bele olyan eljárásba, amiből esetleg felmentéssel kerülnének ki, márpedig a magyar jogrendszer tökéletesen alkalmas erre. Fehérgalléros bűnözők megbüntetésére meg egyáltalán nem alkalmas. Valószínűleg egy mindenki számára kevéssé szimpatikus jogrendünk lesz,alkotmányunk ami lehetővé teszi majd,hogy pl ne csak felülvizsgálják a privatizációs szerződéseket,hanem elmarasztaló ítéleteket is lehessen hozni akár '92-95-ös ügyekben is.

Csak ugye megéri-e pár 100 sok 100 milliárdot lopott ember utolérése miatt olyan jogrendszert kialakítani,ami utána milliókat is súlyt,ha visszaélnek a hatalommal... aka terrorizmus és magánszférát felszámoló törvények.

A legtöbb privatizációból milliárdokat húzó embert simán le lehetne ültetni a privatizációs szerződésben vállaltak nem teljesítéséért is, de min. visszavehetőek a cégek, valószínűleg mindkettő befog következni a köv. 2 évben. Egy kis vagyonlefoglalással megspékelve több 100milliárd, ha nem 1000 milliárd Ft értékben nőhet az állami vagyon. Van még forrása a gulyásfideszizmusnak bőven:)

Ennek tükrében mégis melyik elmúlt 20 évben komolyabb politikai szerepet vállalt ember, aki ugye 99%-ban simán érintett ezekben az ügyekben állna ki a nyilvánosság elég és még marcangolná is magát, önként elismerve hibáit, vagy hiányosságait? Pontosabban szerinted pár politikai elemzőn kívül ki lenne kíváncsi a politikában elkövetett hibáikra, miközben azon csak ő veszített, viszont a közben elkövetett gazdasági bűncselekményeiről hallgatna, amin meg az egész ország bukott milliárdokat, 100milliárdokat.

Véleményem szerint ezekre, az emberek 99% csak olyan bírósági tárgyalások kapcsán kíváncsi, amin végre valós bűneikről adhatnak számot,nem az azok elkendőzésére folytatott politikai maszatolásban elkövetett hibáikra.
MartyMcFly 2011.01.04 17:45:46
@is: Ez nem az én világképem,pláne nem a lelkivilágom. S bár a témához nem szóltál,de ha az eljövendő események láncolatának egy nagyon jó eséllyel induló verzióját sérelmezed,ami nem az én lelkivilágomban gyökerezik,hanem az elmúlt 1 év lépéseiben (és nem lépéseiben...) és a köv. 1 év tudható, tervezett lépéseiből, akkor érvelhetsz ha akarsz,hogy miért is nem ez lesz a forgatókönyv. Kb 20-30 konkrét ügyet tudok felsorolni, amik köztudomásúak és mind ebbe irányba mutatnak.

Ha azt sérelmezed,hogy az elmúlt 20 év politikusainak 99%-ka egyszerűen fehérgalléros bűnöző, valamint a privatizáció során ezek az emberek és köreik ezermilliárdokat raboltak saját maguknak és még párszor ennyit a külföldnek,akkor megint nem az én lelkivilágom torz,hanem te élsz álomvilágban.

Ha esetleg Novák Előd bebörtönzését sérelmezed, akkor nézd meg hány ügyben fut ellene mentelmi jog felfüggesztés (és nagyrészt olyan ügyekben,amikért jogállamban börtönben a helye, sokkal inkább mint mondjuk Budaházynak ami egy kirakatper),valamint csapd fel a magyar közlöny pár nappal ezelőtti számát,amiben már meg is vonták tőle egy esetben.

Vagy a vagyonelkobzást sérelmezed, a visszamenőleges hatályú törvényeket? Ami megint nem arról szól,hogy én mit szeretnék,hanem a tények. Majd ha a te településeden is visszaállamosítják a közműveket, szolgáltatókat akkor szembesülsz ezekkel a tényekkel. Megy a '90es évek elején jellemző Holdingosítás, egyelőre az állam által uralt területeken, pl egészségügy,de ahol már van rá lehetőség ott az önkormányzati tulajdonból eladott szolgáltatások, közműveket is visszaveszik, aztán Holdingosítják.

Amit írtam az egy értékelés és nem arról szól,hogy én mit szeretnék,hanem tényeken alapszik és azoktól olyan kis mértékben rugaszkodik el a jövőre levont következtetés is,hogy nehéz belemagyarázni személyes motívumokat.

Vagy azt a minősítést sérelmezed,hogy az elmúlt 20 év politikusainak nagy részének a politika csak arra kellett,hogy a gazdasági bűncselekményeit intézze +jó fizetés, pozíció a korrupcióra?

Remélem nem csak az idő lép túl ezeken a pártokon és "politikusokon",hanem minden értelmes ember. 4 év múlva pedig még utánuk vágják a mostani rezsimet is és lesz remény,hogy 25 évvel a rendszerváltozás után végre a köz érdekét is szolgálni akarja.
Alkotmányossági vétók száma: nulla. Politikai vétók száma: nulla. Schmitt Pál államfő a hivatalba lépése óta elfogadott közel száz darab törvény egyike esetében sem érezte fontosnak, hogy éljen bármelyik alkotmányos lehetőségével: elküldje az alkotmánybíróságnak…..
MartyMcFly 2010.12.28 17:00:17
Nem az első poszt amiből érződik,hogy elemző megpróbál a lelkiismeretükre, az egyéni felelősségükre, a politikai porondon használható emberi? tőkéjükre apellálni.

10.0 a kísérlet,de ezeknek az egyéneknek nincsenek ilyen gátlásaik, hogy lelkiismeret. Legalábbis azzal szemben amit a politikai porondon tesznek, tettek és tenni fognak. Nem lehet a nyulat kiugrasztani a bokorból,mert nincs is nyúl, akkor meg miért lenne bokor. Ezek nagyon egyszerűen működő emberek?, de találóbb tényleg a robot kifejezés. Pont arra képesek, amit elvárnak tőlük minimálisan, néha még arra sem,ezért vannak kiemelkedő, sztár robotok, akik ugye minden területhez értenek:D vagyis egyikhez sem, csak ott is végrehajtják az utasításkészletüket.

Megfelelő embereket a megfelelő pozíciókba kiválasztani vezetői felelősség, a vezetőnek kell tudni,hogy a jelölt hogy képes betölteni az adott pozícióban elvártakat. Csak a politikai pozíciók elvárásai nagyon rugalmasak és pont a vezetőtől függenek, azt meg láthatjuk,hogy a vezető mit vár el az egyes pozícióktól,tehát ennek megfelelő emberek is kerülnek oda.

Egy Schmitt Pálban sosem fog megszólalni vészcsengő mikor aláír egy törvényt,mert NEM FELADATA elolvasni sem azt. Nem várja el tőle az aki odarakta,sőt pont azért van ott,mert tudják,hogy teljesíti amit elvárnak tőle és semmi többet. A köztársasági elnöki hivatal azzá lett aminek szánták. Dísz.
törökgáborelemez 304. Vagy-vagy 2010.12.27 20:06:21
Az előző bejegyzést azzal fejeztem be, hogy mindenkinek van valamekkora kormányzati felelőssége, aki akár háttéremberként, akár mezei parlamenti képviselőként részt vesz a politikai döntéshozatalban. Mégis, kormánypárti politikusokkal beszélgetve gyakran találkozom a…..
MartyMcFly 2010.12.27 21:09:10
Ugyan hol, kinek lehet ebben az országban szuverén hatalma bármi felett? Ahova a politika be szeretné tenni a lábát oda beteszi, ha nincs elég káder akkor csak a szádba,ha van akkor már repülsz is. Mindenki lecserélhető, mindenki feláldozható,mindenki helyettesíthető. Senki sem képviselhet értéket, érték csak az,ha lojális vagy ahhoz akinek hatalma van, aki "oda tett" ahol vagy. Csak figyelni kell,hogy jó ritmusban válts köpönyeget. Erre tanítja az embereket 60 éve országunk történelme. Ezt igen nehéz "kitörölni" és erősen kétlem,hogy a továbbtanulni vágyók közül a leggyengébb eredményeket produkálókból lett "pedagógusok" vagy a hazai média (ami ugye kb senki se érdekel egyébként sem,mert a nemzetközi média a domináns) ezt megteszi, a politikával szemben.

Egyre "alacsonyabb" szintig megy le a politika, egyre kevesebb dolog felett van kontrollja egy átlagembernek is,nemhogy azoknak akik csak azért vannak ott ahol,mert végrehajtják azt amit várnak tőlük és csak azt és csak úgy ahogy elvárják.

Ugyan mi egy Szili Katalin, a több ezer, tízezer káderhez képest, aki jól jár. A felszínen elég,ha 20-30 embernek van arca, akihez csapódhat ez a több ezer, tízezer. Attól,hogy ez a 20-30 bukik, attól még csak másik 20-30nak kell a helyére kerülni,aki mellé megint lehet csapódni. Simán túl lehet élni egy újabb 4 vagy 8 évet úgy,hogy bukik a feletted lévő, az pedig nem 1 vagy 2 hét, az rengeteg idő,hogy zsákmányolj magadnak annyit,amennyivel boldogon élhetsz... Merthogy ezeknek az "embereknek" a 95%-ka nem azért van ott,hogy a választóiért dolgozzon az 100%, hanem hogy zsákmányoljon.

Valóban azt hiszed,hogy ezeket motiválja a siker? El tudod képzelni,hogy siker alatt azt értik amit egy átlag választó,vagyis hogy az ő javát szolgálják, úgy változzon valami,hogy neki,vagy a társadalomnak vagy az országnak "jobb" legyen?

Ezeknek az embereknek a siker az,hogy egy újabb héttel túléltek, megtették azt amit elvártak tőlük,úgy ahogy elvárták,mert ez hatalmas kihívás számukra,tekintve,hogy elenyésző számban rendelkeznek azzal a legkisebb kompetenciával is,amit feladatuk ellátása megkövetelne. Lapítani, úgy csinálni mindent, ahogy az a pár felette lévő ember, szervezet elvárja és magasról szarni bármi másra. Kifelé semmit se mondani, mert abból csak baj lehet, egyrészt lövésük sincs,hogy amit csinálniuk kell miért kell csinálniuk,még azoknak sincs érvrendszerük erre akik elvárják ezeket a dolgokat,nemhogy a végrehajtóknak.

Értékválság van, kurvák országa lettünk,mert a kommunizmus 40 éve belevéste a lelkekbe,hogy semmit nem érhetsz el saját jogon,csak másokon keresztül. Az a minimális szféra ami felett még hatalmad van abból pedig,hogy ne egy állat szintjén élj ki kell sajtolni minden mellékes jövedelmet. Zsákmányolni kell,ahhoz hogy sokat zsákmányolj ebben a semmit nem termelő országban pedig csak úgy tudsz,hogy másokon keresztülgázolva zsákmányolsz. Vagy beállsz zsoldosnak egy multihoz és akkor azokon kell keresztülgázolni,akik szintén tudják,hogy csak úgy juthatnak feljebb,ha keresztülgázolnak a többin,tehát legalább egyenlő mentalitású felek küzdenek,de utána a multi is csak zsákmányol azért van itt,nem értéket létrehozni.

Senkinek és semminek nincs becsülete, pláne nem a hazai kísérleti demokrácia alig meggyökerezett értékeinek. Ezeket pedig simán el lehet söpörni, pontosan a fentebbiek miatt,vagyis azért,mert az emberek tényleg nem hisznek abban,hogy ők bármire hatással lehetnek.

Vezessék őket,csak ne érezzék közben hogy marhák. A jelenlegi folyamatokat pedig kb olyan szinten lehet kommunikálni,mint amikor marhákat terelnek,tehát inkább nem mondanak semmit. Ha valaki megszólal akkor egyből kifordul a szájából az ekevas és lelepleződik,hogy csak egy marhapásztor, akinek agya semmi,de van "fegyvere" és bármit tehetsz akkor is ő mondja meg merre kell menni.

Akkor lesz egy parlamenti képviselő újra szuverén, a választói felé felelősséget érző egyén, amikor az átlagmagyar is megtapasztalja,hogy mi az amikor szükség van rá,amikor van becsülete a munkájának, amikor hozzáértés, kompetenciák alapján dől el,hogy ki érvényesül és nem annak alapján,hogy ki mennyit és hova tejel zsebbe. Amikor majd a távolsági buszon nem kacsintasz össze a sofőrrel,hogy ő is elrak 200 Ft-ot és te is megtarthatsz 200 Ft-ot és a jegyet most elfelejtjük, amikor a kórházakban nem úgy szocializálódik a társadalom (mert ezzel MINDEN magyar találkozik életében nem egyszer biztosan),hogy fizetni kell zsebbe, amikor újra értelmet nyer ebben az országban az a fogalom,hogy FELELŐSSÉG.

Addig ezek az emberek a "frakciófegyelemben" hisznek, nem a választóikban,nem a hozzáértésükben, nem saját magukban.
Rendhagyó levelet kaptunk olvasónktól, aki szeretné levezetni ki miben hibázott.Megpróbálok rávilágítani néhány összefüggésre, remélem, hasznos lesz.Én eleve a blog címét sem értem: HitelkárosultakMagyarországon nincs egyetlen egy hitelkárosult sem, maximum súlyos lelki…..
Azt már eddig is lehetett tudni, hogy a Lost hatodik évados DVD-kiadásán lesz egy 12 perces mini-epizód, amiből kiderül majd sok minden a sziget sorsét illetően, de ma bővebb információra leltünk az io9.com-on. Csak az klikkoljon, aki naprakész, értsd: befejezte a sorozatot.…..
MartyMcFly 2010.07.19 20:37:30
Szerintem akinek az első évad végére nem esett le,hogy ennyi nyitott kérdést,rejtélyt nem lehet megmagyarázni egyenként se nagyon,de úgy,hogy összefüggő egészet alkosson úgy plána nem, az megérdemelte a többi évadot is:)

Egyébként nincs baj a sorozattal,sosem a cél elérése okoz örömet,hanem az odavezető út. Aki elhitte 6 évadig,hogy valami jó cél felé visz és izgult,ötletelt,stb az a 6 évad alatt élvezte a sorozatot:) Most az,hogy a végén esetleg csalódás,stb az meg 1 pillanat csak;)

Heroesnak ezért nem sikerült annyira kultulnia,mert ahelyett,hogy ők is a rejtélyeket rakták volna cask halomba,elkezdtek válaszokat is adni. Titokzatosnak könnyű látszani, tök értelmetlen dolgokat úgy beállítani mint ami majd értelmet nyer,csak még nem látjuk át!!!:D Csak minél hihetetlenebbnek tűnik valami, annál hihetetlenebb magyarázat kellene rá,ami általában már nem létezik,csak sablonos, kurvára kiszámítható megoldások amit betolnak az arcunkba. Amikre a sorozat nézése közbe senki nem számít,merthogy " á ezt nem lehet sablonosan lezárni,mert az gagyi,valami ütősnek kell lenni":D Aztán 100-ból 99x nem így lesz:)

Ezért kell csak a megválaszolandó kérdéseket halmozni és nem a megoldásokat bemutatni:D Így a Lost fenntartotta azt az érdeklődést,amit a Heroesnak kb 10 részig sikerült:D Az idő meg fontos dolog,ami 6 évadig érdeklődés középpontjába van,az már menet közben kult,más kérdés,hogy ez szar befejezés utólag lelökheti onnan,de legalább 6 évadig ott volt:D
Kell-e ilyen szép évfordulónál kedvezőbb alkalom!? Annak a bizonyos versenynek a felidézésével kezdtük, hogy azután sok minden egyéb is szóba kerüljön: pályatársak külföldről és itthonról, a játékban mutatkozó változások a hetvenes és nyolcvanas években, a pályakezdet…..
MartyMcFly 2010.06.21 10:49:35
Igen. Lehet át kéne értékelnem a személyes médiafogyasztásom ,mert az mégsem járja,hogy egy normálisan elkészített, kimerítő interjú ilyen pozitív hatással legyen rám,már csak attól, hogy normálisan, időt, energiát nem sajnálva készítik el. Feltételezem hogy az interjú készítő azért jártas a tenisz világában:) Végülis ha 1000 között akad egy tartalmas blog, beírás az már örömteli,csak az a 999 ne lenne:D

Taróczy Balázst pedig nem csak az elért sportsikerei,de emberi kvalitásai alapján is példaként lehet állítani és nem csak a sportolni kezdők elé. Szerencsére, ahogy olvasom nem kell "állítani",mert aktívan részt vesz a teniszéletben, amiről viszont vidékiként, volt teniszversenyőzként (bár felnőtt szinten már felhagytam vele:) ) nem sok jó tapasztalatom van az elmúlt évekből.

Bár lehet csak azért,mert tényleg csak felületesen van már közöm a teniszhez,de úgy látom, hogy még a 10-15 évvel ezelőtti állapotokhoz is csak visszalépés történt. Ahogy az interjúban is olvasható és ami tényleg valóság is volt,régebben még teniszezni is el lehetett kezdeni utcáról beesve, ahogy a többi "egyszerűbb", olcsóbbnak vélt sportot lehetett csinálni. Nem csak a teniszoktatásban-,életben negatív fordulat, hogy teljesen előtérbe kerültek az anyagi szempontok, szinte már nem is marad más szempont. Persze itt is "tüntek" el pályák, sporttelepek felszámolásával sok megszűnt, de a többség megmaradt, annyi különbséggel, hogy kivétel nélkül mindet gazdasági érdek alapján "üzemeltetik", jobb eseteben. Rosszabb esetben meg zártkörű klubbot csinálnak belőle a gazdagoknak,vagy legalábbis olyan helyet, amire jó sokat rá lehet költeni a ki tudja honnan szerzett pénzből...

Régebben,ha egy egyesület tagja volt valaki és fiatal, akkor annyit és akkor játszhatott az egyesület pályáin amennyit akart és azok közül akik tanév alatt jártak edzésre azok nyáron is kimentek, nagy részük akár fél,egész napot a pályán,pálya körül volt. Egy-egy vidéki versenyen is volt 30-40 induló legalább korosztályonként, 4 napba is szűkösen fért bele a program. Versenyen nem jártam vagy 6-8 éve,de ha pálya felé nézek mondjuk szombat este, akkor 8-10 fős mezőnyről van kitéve tábla és akkor összevontak két korosztályt...

Gondolom pénzügyileg jobb a szövetség, teniszélet helyzete,de ez nemzetközileg még mindig pont úgy semmit nem ér mint ahogy 30-40 éve. Nemzetközileg sikeres játékos ebből a rendszerből (tételezzük fel,hogy nagyon tehetséges is) csak a szülők, támogatók iszonyatos áldozatvállalása révén kerülhet ki (arra azért több példa van,hogy a kevésbé tehetséges gyerekre a szülők elköltik pár kocsi árát,de itt nyilván a költés a cél...) ,de még ha oda is ér valaki és benne van top100-ban, top20-ban a széles közvélemény azt is csak pont annyira tartja mint amennyit az utolsó versenyén elért.

Az utánpótlás képzése, tenisz népszerűsítése viszont csak elenyésző mértékben pénz kérdése. Fanatikusok edzők kellenek, fanatizmus alatt azt értve,hogy a tenisz, a pálya, a gyerekek tanítása az élete és nem a pénz. Mai világban viszont minden oldalról csak ez jön, hogy az élet célja a pénz,mindent felülír a gazdasági érdek.

A gazdasági érdeknek mifelénk meg csak rövidtávú szemlélete van, azt már nem látja,hogyha nincs utánpótlás, akkor 10-20-30 év múlva senki nem lesz,akinek eltudja majd adni a bérletet.

Véleményem szerint viszont szinte kötelessége is lenne Taróczy Balázsnak megírni azt a könyvet. Persze minden "normális" embertől távol áll,hogy csak úgy magáról írjon könyvet, de ha valakinek vannak érdemei, ami kétségbe vonhatatlan és ismerik,tisztelik, akkor az hatalmas potenciál arra,hogy még többet elérjen:)
Ne szigorúan önéletrajzi könyv legyen, a mikor mi volt az érdekesség,a hogyan az már lehet tanulságos,a hogyan kéne viszont rendkívül hasznos is lehetne. Nem hiszem,hogy ismeretlen lenne pl Ivan Lendl: Keményen című könyve:) Egy kis tenisziskola is lehetne benne, alapok, nem Nadalnak kell könyvet írni,hanem olyanoknak akik még sosem csúsztak be salakon.

Ha érdek kell,akkor legyen azaz érdek,hogy minél több ember szeresse meg a teniszt, ennél mi többet lehetne elérni?:) Országos egyesületet alapítani, minden városba egyesületi pályát, állami, önkormányzati, céges támogatással, építeni vagy visszavenni a gazdasági érdekcsoportoktól. Közoktatással szoros együttműködést, olcsó csoportos foglalkozásokat, kevesebb de jobban szervezett versenyeket gyerekeknek, családi programokkal összekötve,hogy ne a pálya mellett öljék egymást a szülők. Ehhez emblematikus emberek kellenek, sok kilincselés, akarat,meg egy kevés pénz, de a pénz a "legkevesebb":) Pl a Taróczy Balázs által írt könyv szerzői jogdíja kapásból mehetne egy ilyen programra, ha másért nem akkor csak ezért tessék megírni azt a könyvet. Ezért "nehéz" kiemelkedőnek lenni, mert akkor egyből társulnak az elvárások is, persze az elvárások általában irreálisak, pláne ha egy más területtel kapcsolatosak,mint amiben az illető igazoltan példaértékű:)

Elnézést kérek a komment fogalmától, csúfot űztem belőle:D
 Tisztelt jövendőbeli milliomosok...azaz milliárdosok! Meghallgattam egy előadást a Sciennetről.Mindenekelőtt leszögezem, sajnálom az MLM rendszerű kényszerkereskedőket.Látszik, hogy minél nehezebb az élet annál elkeseredettebb próbálkozások kerülnek a felszínre.…..
pakolunk Harmadik fázis 2010.05.06 09:58:00
Ünnepélyesen bejelenthetem, hogy immár egyértelműen a harmadik fázisba léptünk: kollektívan szorong mindenki a hivatalban.Egyrészt mert nem tudni, a főfejeseken túl kik lesznek a vezetők.Másrészt mert nem tudni, mikortól jön az új garnitúra.Harmadrészt mert nem tudni, hogyan…..
Mindannyiunk kedvenc répaföldszimulátora és facebookos spamforrása 4,4 millió júzert veszített egyetlen hónap alatt. Ez a fő tanulsága az Insidesocialgames májusi toplistájának, ami szerint azért annyira nem kell pánikba esnie a fejlesztő Zynga igazgatótanácsának, hiszen a…..
     Azon nagyon kevés ember közé tartozom, aki kedveli Pintér Sándort. Nem dicsekedni szeretnék ezzel, vagy személyiségem egyéb problémáit elbagatelizálni, de van a csávóban valami. Ha kirakja az ember a fotóját a tyúkólban, a csirkék alakzatban mozognak és…..
„Úgy kezdődött a baj” – fogalmazott csütörtöki sajtótájékoztatóján Orbán Viktor, majd így folytatta: „Lassacskán a miniszterelnök, ahelyett, hogy a miniszterekre hagyta volna a munkát, egy miniszterelnök-helyettessel koordináltatta volna a munkájukat,…..
Vágó Gábor eddig sem volt a kedvenc fő LMP-sem, de kampány után és képviselővé válás között hazudni kevés politikust láttam. Neki sikerült. Ma esti nyilatkozata: "Ahol visszalépett az MSZP-s jelölt, több szavazatot kaptunk a második fordulóban, mint az első fordulóban az…..
MartyMcFly 2010.04.26 15:30:04
  L3v3e örvendeztetett meg minket a nagy szocialista kampányhurrá csúcstermékével. A Narancsvidék első számáért elmarasztalta az MSZP-t az OVB, de ez nem akadályozhatta meg sem a terjesztés folytatását, sem az újabb rész megjelenését. A politikai magazin legfrissebb…..
Nem kétséges, a következő időszak egyik vezető témája a kétharmad kérdése lesz. Mit lehet vele kezdeni, kell-e nagyvonalú gesztusokat gyakorolni, illetve szabad-e az ellenzék támogatása nélkül hozzányúlni az alkotmányhoz és a minősített többséget igénylő törvényekhez?…..
MartyMcFly 2010.04.20 00:36:39
@lorantka_a_gall: Én egy párttól várok konstruktív ellenzéki hozzáállást,az pedig az LMP lesz. Meglátjuk van-e minimális fogadókészség fidesz oldalon. Vagy az LMP-vel szemben is a kommunisták ellenében alkalmazott módszerekkel élnek...

Én fidesz lennék biztos az mszp-t,jobbikot szigetelném el:)
Jobbik jobbról támadja nagyon a fideszt,bal-középen meg az mszp még a legerősebb párt.
Aki túl korán ellövöldözte a patronjait, az  most sajnálkozhat, mert messze nem a választási este volt az Országos Választási Bizottság történetének legkínosabb szereplése. A pompás testület pár percel ezelőtt 5:2-es szavazataránnyal úgy döntött, hogy nem jogsértő az…..