Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SomethinWild

0 bejegyzést írt és 151 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napi autós posztunk szerencsétlenül járt alanyának készséggel cserélte le az Opel Maxabo az alkatrészt - a baj csupán annyi, hogy nem azt, amelyiket kellett volna. A többszörös ráfizetés ellenére a cég a megbánás legkisebb jelét sem mutatja.Történt ugyanis, 2011 áprilisában,…..
Amikor Balázs véletlenül roamingolni kezdett valahol az EU-ban, rémülten vette észre az sms-t, hogy 50MB-ért kedvezményesen 3200 forintot kellene fizetnie. Múltkor azonban már felsejlett, mennyit is kell fizetni kedvezmény nélkül, de a tényleges összeg minden képzeletet felülmúl:…..
SomethinWild 2011.07.11 13:30:01
@Kix: Ilyen sebességet még én sem láttam, de a 20-22 MB/s (igen megabyte, nem bit) már több helyen létezik (optikai szálas rendszeren a saját szüleim házában is pl). A UPC által kínált 120 Mbits is tud elvileg 15 MB-ot ugye, amit nálam már többször meg is közelített.
SomethinWild 2011.07.12 14:26:12
@Tomasz_a_gozmozdony: Nekem nem a vonat hozza a netet :) Screenshotom van róla, ha fenn vagy nCore-on, akkor megadom a usernevem, nézd meg.
A Playboy alapító-tulajdonosa, Hugh Hefner, aki akár Viagra reklámarca is lehetne, nem sokat búslakodott azt követően, hogy a csaja, akit az oltár elé vezetett volna múlt hétvégén, öt nappal az esküvő előtt hagyta faképnél, és beújította magának a 2011-es Miss Novembert, Shera…..
Barbarának nem sikerült bejutnia pénteken a Múzeumok Éjszakáján a Sziklakórházba, hiába utazott emiatt Veszprémből. Bár elvileg hajnali fél 3-ig tartott a heppening, a személyzet 1 órakor elálmosodott és bezárt. UPDATE 16:00 A többi múzeummal szemben, ahol fél 3-ig tartott…..
SomethinWild 2011.06.27 09:32:22
@Neduddgi: Nagyrészt igazad van, és nyilván a posztolónak tájékozódni kellett volna alátogatás előtt (vagy minimum a poszt megírása előtt, hogy ne csináljon magából mérföldes hülyét). Egy pontban tudom megérteni: A látogatók fogadására kirendelt személyzet még hajnali egykor, hullafáradtan is KÖTELES normálisan elmondani (neadjisten megmutatni papíron) a nyitva tartási rendet. A bunkó hangnem akkor sem megengedett, ha az ügyfél bunkó.
Kovi, a legismertebb magyar pornóproducer tárgyalásokat folytat Alekosszal a StoryOnline szerint. Kovács István elismerte a lapnak, hogy valóban beszélt már Alekosszal. A cikk végén azért még feltételes az állítás: "úgy tűnik tehát, hogy ezúttal nem alaptalan pletyka a…..
Kicsit ingerülten viselik a technikai nehézségeket egy debreceni Shell-kútnál. Naiv ügyfél alig 10 perce még hibátlanul működő kártyvájával sokadjára sem tudott, készpénz viszont nem volt nála. A személyzet erre előbb rendőrt akart hívni, aztán hagyták, hogy egy közeli…..
SomethinWild 2011.06.21 15:27:14
@moTa: Ez pont nem igaz. Nem tudom, milyen sűrűn vásárolsz bankkártyával, de én szinte mindig, amikor lehet (nálam szinte soha nincs készpénz). Soha nincs olyan, hogyazonnal szólna egy terminál, hogy nem jó a PIN, csak a kapcsolat felépítése után. (Citibank kártya, de az eljárás ugyanaz a Matchban, Auchanban, Tescoban, OMV-nél, Lukoilnál stb. Ezek az általam gyakrabban látogatott terminálos fizetőhelyek).
Angolul:It seems today, that all you see is violence in movies and sex on tv. But where are those good ol' fasioned values, on which we used to rely? Lucky theres a family guy, lucky theres a man who'll positively can do all the things that make us, laugh and cry. He's a family…..
Így néznénk? Nemigen. ..
Csodálatos dolog, hogy az EU pampogásának hála lettek fixáras roamingcsomagok a Vodafone-nál és a T-Mobile-nál, azonban az olcsóbbik változat napi 5MB-os limitét lehetetlen értelmezni, annyira kevés. E. az 50MB-os csomaggal próbálkozott, illetve a Vodafone magától üzente neki…..
SomethinWild 2011.06.08 16:23:22
@Réka ‎: Méltányosság... szép kis szó, szereti is minden (mobil)szolgáltató. A fenti esetben azonban, ha a szolgáltató kiszámlázott egy olyan szolgáltatást, amivel a) nem is rendelkezik az adott országban és b) félrevezette az ügyfelet, akkor egy civilizáltabb országban milliós kártérítési pert lehetne a nyakukba varrni.
SomethinWild 2011.06.08 16:53:35
@Réka ‎: Elárulom, lehetne. És ezt azért mondom, mert 2 teljes évig dolgoztam a Vodafone Germany ügyfélszolgálatán csoportvezetőként. Ez nemhogy lehetséges, de Németországban, ahol az emberek nagy százaléka kötött Rechtsschutzversicherungot (jogi eljárási biztosítás), még ingyenes is. Napi szinten foglalkoztam ezekkel az ügyekkel, és ha bebizonyosodott az ügyfél igaza (az ügyfélszolgálat rendszerében minden ügyfélhívás, változtatás és minden adatforgalom rögzítve van és az ügyfél ingyenesen másolat formájában hozzájuthat), akkor a jogi út elkerülése végett a számla kiegyenlítésétől eltekintettünk és sokszor még ingyenes ajándékokkal is "kedveskedtünk" neki.
SomethinWild 2011.06.08 18:23:19
@Réka ‎: Nyilván elhasználta az adott mennyiséget - annak tudatában, hogy az ingyen lesz, mert a szolgáltató ezt igazolta vissza. Ez minden országban a fogyasztó félrevezetése, ha nincs más faktor, akkor ez a számla nem jogos. Ha túllépte az 50 megát, az megint egy újabb kérdés, bár pontosan visszakövethető a figyelmeztető sms kiküldése és az utolsó adathasználat időpontja. Ezeket érdemes vizsgálni.
A posztolónak pedig érdemes átgondolni, hogy nem használt-e pl mail push-t, ami akkor is adatforgalmat generál, amikor nem nézed a mailjeidet stb.
Közel a vég! Gábor leveléből kiderül, hogy a biztosítók már olyan extrém lehetőségektől sem rettennek vissza, ha nemfizetésről van szó, minthogy kijelentsék, az álló gépjármű valójában nem automobil, hanem "nem fokozott veszélyforrású tárgy". Parkolóban…..
Most, hogy túl vagyunk rajta, mint egy hasmenéssel nehezített all inclusive tunéziai nyaraláson, itt az ideje az önismeretet építő számvetésnek: mégis miért nézte az ország tévé előtt ülő részének egyharmada minden este Alekoszt és az ő szerelmét a legfelsőbb szinteken?…..
SomethinWild 2011.05.30 15:56:58
@Attilajukkaja: www.brandtrend.hu/index.php?func=search&tip=nezettseg

r-time.hu/kutatas/heti-nezettsegi-adatok

Lehet szemezgetni.

Bármennyire fáj, a kertévéknek nem szempont, hogy mennyire értékes egy műsor. Amíg ennyien nézik, addig nekik csörög a kassza, és a KERESKEDELMI tévék erről szólnak.
Bár Aaron történetéből már tudjuk, a Cetelem nem szívesen járul hozzá a hitelre való vásárláshoz, íme egy újabb gyöngyszem a hitel-elutasítás történetek közül. Naiv ügyfél levelét a Cetelemhez alább olvashatják. (Az azonban sajnos nem derül ki a történetből,…..
SomethinWild 2011.05.30 14:17:47
@Dr Jozef Vengloš: Józsikám ülj le, szövegértés egyes.
Nem épp azt írom, hogy azért NEM vesz kápéra tévét, mert attól, hogy sok a fizetése, nem engedheti meg magának?

A Homáron beszólás nélkül is lehet kommentet írni?
SomethinWild 2011.05.30 14:42:18
@Dr Jozef Vengloš: Hát, hogy a bank miért nem adott hitelt, azt megtippelni sem akarom, bármi oka lehet. De attól, hogy egyben nem volt pénze tévére, még vehetett volna hitelre. Gondolom pl te sem egyben perkáltad ki az autód, házad stb értékét. Mindenkinek a saját döntésére van bízva, hogy a hitelt tudja-e fizetni.
Egyébként egy lehetőséget én is hozzáadnék a visszautasítások listájához: ha a munkáltatód volt pl APEH-feketelistás, volt ellene bármilyen adóhatósági eljárás, stb., akkor már nem is kapsz hitelt. Nem feltétlen a személyes miatt lehetsz csak visszautasítva.
A magyar kereskedelem szinte minden területén találkozhatunk a kedvezményes felárazás trükkel. A Wizzair tegnapi egynapos 7. születésnapi akciójában 20% kedvezményt adtak járataikra, amelyek azonban átmenetileg pont annyival lettek drágábbak, hogy kiiktassák a veszteséget.…..
SomethinWild 2011.05.20 14:15:19
@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?: Olyan sincs, csak Nemzeti Adó- és Vámhivatal van. Ne iktassuk már ki azt a k****akib**** kötőjelet a magyar nyelvből.

Ez az a dolog, ami nap mint nap fel tud húzni.
SomethinWild 2011.05.23 10:07:57
@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Csizma vagyok. Trolltaposó csizma és téged taposlak el elsőnek ;-)
Jaj nem, bocs, lesz előtted még egy-kettő.
SomethinWild 2011.05.25 11:48:05
@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Köszönjük, hogy megosztottad velünk, hogy te a csizmádba szarsz. A jövőben a hasonló infókat nem kérjük.
Úgy látszik, nem adakoztak elegen az államadósság visszafizetésére, mert az adóhatóság árverési oldalán 200 ezer forintért próbálnak elpasszolni egy leginkább webkamerának használható digitális fényképezőgépet:Találtam egy olyan árverési tételt, amit kb. húszszoros…..
SomethinWild 2011.05.23 16:19:46
@230e: Konspirációelméletem és bizalmatlanságom teljes mértékig tapasztalaton alapul. Szándékosan írtam "kormányhivatal"-t, és nem "pártot" mert nem akarom abba az irányba elvinni a beszélgetést. Esetleg tovább sarkosítva "APEH-közeli pártpolitikusok"-at is írhattam volna. Ide még sokminden más is beilleszthető :)
Nem fogyasztóvédelmi Pulitzerre gyúrunk, naiv inviteles ügyfél mindössze (nagyon helyesen) pont akkor írta meg kurvaanyázós levelét, amikor elpattant a húr, úgyhogy aki nem bírja a csúnya, trágár szavakat, azoknak javasoljuk a kommentek olvasását. A történet banális, a…..
A nagy szén-dioxid, Euro iksz, emissziós őrületben, az egyre növekvő ózonlyuk alatt melegedő üvegházban, savas esőktől áztatva, tűnő esőerdőkből kihaló biodiverzitástól rettegve gyakran elfelejtjük, mi miért történik körülöttünk. Minél kevesebb szén-dioxidot nyomjon ki…..
SomethinWild 2011.05.09 10:47:49
@robincook: Szinte biztos, hogy igazad van, de az egy életszerűtlen élethelyzet lenne. Én nem ismerek olyan utakat poros kishazánkban, ahol tartós 200-zal lehetne menni.
Ami (nekem) számít, hogy (relatíve nagy)városban, pl Budapesten 70%-ban és autópályán, 130-cal 30%-ban közlekedve melyik autó takarékosabb és élhetőbb. Persze nem e kettő közül, mert ezek nekem túl drágák - inkább általánosságban ez érdekel.
Sem a CIB, sem a K&H nem tud magyarázatot adni, hogy lett a Viktor számlájára 2 hete átutalt 25 ezer forint. Elképzelhető, hogy már a kábeltolvajok dézsmálják a bankszektor infrastruktúráját? Ha még nem, akkor mikor?Mélységesen fel vagyok háborodva, hogy a mai világban ekkora…..
SomethinWild 2011.05.05 13:29:08
@Kiszámoló: Ez szimplán baromság. (nem szoktam ilyen szavakat használni és trollkodni, de ezen hangosan röhögök).

A jegyesemmel közös bankszámlánk van, két kártyával, egyik az én nevemre, egyik pedig társtualjdonosként az ő nevére. Mindez két évre, ami alatt egymás kártyáját kb 100-100 alkalommal használtuk, kis üzletektől szupermarketig, soha nem volt belőle gond. Pedig még csak egymás nevét sem viseljük.
Felétek elég komoly banki tudással rendelkező boltosok dolgoznak... :D
comment:com The Day We Died 2011.05.03 09:30:00
Hú, de messze van még a péntek. ..
SomethinWild 2011.05.03 10:28:41
@ElPadre: Hagyjuk ezt a 'Walternate' szót, ez a fordításban sokkal szerencsésebb 'Walterego'-ként.
A szinkronról van már hír?
SomethinWild 2011.05.03 13:18:36
@ElPadre: Köszönöm, eredetileg én voltam (amikor időm van, akkor egy "közösségi oldal" számára megcsinálom a feliratot a sugárzás utáni napon) :D Persze lehet, hogy rajtam kívül sokan mások is kitalálták, mindenesetre a szinkronba bekerült (azaz sajnos ott használják ezt is, azt is).
Terézvárost eddig is szívükbe zárhatták az autósok, hiszen azon kevés helyek egyike, ahol nem 6-ig, hanem 8-ig kell parkolásért fizetni. (Ilyen létezhet egy fővárosban?) Arrafelé hatványozottabban több lehet a bírság, mégis mindig van újabb meglepetés: a Jókai utca elején…..
SomethinWild 2011.04.21 13:44:13
@Secnir: Van az a pénz, amiért fontosabbá válik minden más...
Krisztinek nem teljesen világos, bankkártyás fizetéskor miért kell felfele kerekíteni 1-2 forintot. Nyilván semmi értelme, de ha szólnak előre, igazából kerekíthetnek. Sok kicsi, sokra megy:Örömködve, hogy a benzin lényegesen olcsóbb Bp határain kívül, megtankoltam a kocsim…..
SomethinWild 2011.04.06 11:23:47
@Koholmány: Kerekíteni max 2 Ft-ot lehet, a 3 Ft-ot már lefelé kerekítik. Tehát ha naponta 200-an fizetnek,2 forintos kerekítéssel, az napi 400 Ft, azaz havonta 12.000 jó magyar valuta. Ugyanakkor valószínűleg a lefelé kerekítések száma ugyanannyi, mint a felkerekítéseké, tehát ebből lényeges nyeresége senkinek nem származik.

A poszthoz: Nem tartom szép húzásnak, bárki is döntött így. Bankközi forgalomban még létezik a virtuális 1 és 2 forintos, ezzel csak a saját hírnevét/megítélését ronthatja egy cég.
SomethinWild 2011.04.06 11:41:04
@Koholmány: Annyi baj legyen :D Baromságnak tartom az egész kerekítősdit, de a szabály attól még az, hogy max 2 forintnyi eltérést lehet felfelé kerekíteni. A poszt esetében a 4998 felkerekítendő 5000-re (mert csak 2 Ft különbség van közte), de pl ha egy forinttal kevesebbért tankolt volna (4997 Ft), azt már a gép lefelé kerekíti (4995-re). Ezért nincs soha 3 forintnyi különbség FELfelé kerekítve.

Szóismétlés OFF :))
SomethinWild 2011.04.06 13:20:04
@P75: Ez tényleg csúnya, mert ez azt jelenti, hogy a pénztárgép a bankkártya-terminál neincs összehangolva, ami félrevezetheti az ügyfelet. Ha valaki nekik akar esni, épp ez a támadási felület.