Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baracskai Zoltán

4 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napokban több írás is napvilágot látott a "miért keresnek az osztrákok többet" témájában. Nyitva maradt azonban az a meglehetősen fontos kérdés, hogy hogyan lehetne neked is annyit keresned, mint a sógoroknak - pedig a megoldás a lábad előtt hever.   (kép innen) De…..
A tudomány sarokköve a peer review: Egy eredményt akkor elfogadható, vagy elfogadott, ha lehetőleg több névtelen bíráló is alaposan átnézte, ellenőrizte és rányomta a QC matricát.Ez a módszer több sebből is vérzik: a névtelen bíráló - éppen névtelensége miatt -…..
Onlinemarketing blog Glokális 2005.10.27 22:06:00
Vannak szavak, kifejezések, amik miután berobbannak a köztudatba, pár éven belül el is tűnnek. Ezek egyike a glokális kifejezés. A szó a globális és a lokális szavak összevonásából készült, és használták újságkészítésre, termékekre, marketingre egyaránt. Én a…..
ERP - BLOG InnoWorld első nap 2014.06.18 13:26:35
A Computerworld most június 18.-án és 19.-én tartja nyárindító rendezvényét az innováció jegyében, ezért is kapta az InnoWorld nevet a rendezvény, amelyet az A38 hajón tartanak. A Computerworld-el közös együttműködésünk jegyében engem is meghívtak a rendezvényre. Az idén…..
VK blog Kurvák vs. informatikusok 2014.01.30 22:32:13
A minap egy állásajánlat kapcsán elgondolkodtam, mi is tulajdonképpen a különbség a fenti két mesterség gyakorlói között. Például: az egyikben többségben vannak a nők, míg a másikban a férfiak ööö... ööö...  Azt hiszem, a másik irányból megközelítve jobban…..
Interim Menedzsment Biztonságos? 2010.01.01 17:29:04
Bizonyára rajtam kívül sokan emlékeznek a filmtörténet egyik híres jelenetére, amikor Lawrence Olivier náci fogorvosként sziszegi, majd üvölti Dustin Hoffman, a székbe kötözött főhős arcába fenyegető magyar szinkronhangján: „Biztonságos!? Biztonságos?!” A jelenet…..
Merre tovább HR tisztesség 2010.05.23 12:25:00
 „- Az idő, amit a rózsámra vesztegettem... - ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse.  - Az emberek elfelejtették ezt az igazságot - mondta a róka. - Neked azonban nem szabad elfelejtened. Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit…..
 „A rendetlenség nem feltétlenül a rend hiánya. A rendetlenség forrása legtöbbször a rendteremtés kudarcából fakad, nem pedig a rend hiányából.”- írják Abrahamson és Freedman. Ha az amatőrök akarnak rendet teremteni, akkor bizonyos, hogy rendetlenség lesz.…..
Egy kisgyermek lép be a szobába, kezében egy gyertyával. A férfi a szobában a gyertyára nézve azt kérdezi: - Honnan jön ez a fény? A kisfiú elfújja a gyertyát, és azt mondja: - Ha megmondod, hová tűnt a fény, megmondom, honnan jött. Fura dolog az ok-okozat. Olyan megnyugtató, ha…..
Nemrég kérdezték tőlem, mi a menő ma, a név alatt a névjegykártyán. Kapásból rávágtam, a PARTNER. Mintzberg communityship fogalma más, mint a vezető-követők kapcsolat, amiről könyvet írtunk néhány éve. Ma, mondhatnánk: nincs communityship partnership nélkül.…..
Többek között a világgazdasági válság is hozzájárult ahhoz, hogy Európa nyugati részén és az Egyesület Államokban több fórumon is felvetik az üzleti iskolák felelősségét. Persze a kérdés már ott kezdődik, hogy ki mit ért üzleti iskola alatt. Nos, az MBA kurzusokat…..