Regisztráció Blogot indítok
Adatok
beepee

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Villamos energiával működő készülékeink használata kevés kivétellel, energia költséggel jár. Fizetünk a fogyasztásmérőn jelentkező kilowattórák után, de költséget jelent az elemek vagy akkumulátorok beszerzése is, azonban a számla nemcsak a használatból eredő…..
beepee 2014.11.19 13:57:25
@Kalac:

Nem arról van szó, hogy ez neked mennyibe kerül, s esetlegesen ki tudod-e fizetni, vagy sem. Nálad nem sok, a szomszédban sem sok, meg sehol, de összességében egy egészen jelentős mennyiség. És mivel egyelőre nem a napból, szélből, vízből, energiacellából állítják elő, addig úgy gondolják, hogy számít.
Annyival egészíteném ki, hogy külső tápegységekre egy másik EK rendelet vonatkozik (EK 278/2009), ez kisebb stand-by fogyasztást enged meg.
Nem szeretném megkérdőjelezni a méréseid, azonban annyit hozzátennék, hogy az általad leírt értékek már a rendelet kapcsán ilyenek.
Gondoljuk végig, mennyire figyeltek erre régen: TV, videómagnó, beltéri egység, régi, 50Hz-es transzformátoros tápegységek, stb. Ezeknél nem 1-2W volt, s persze ezt is ki tudták az emberek fizetni, csak emögött más megfontolás van. (Ezzel persze ismét lehet egyetérteni, vagy egyet nem érteni.)
Manapság a TV-k keveset fogyasztanak stand-by-ban, ellenben nem is lehet kikapcsolni őket.
A set-top-boxokra egyébként van szintén külön rendelet: EK 107/2009, amely normál üzemben is szabályozza a megengedett teljesítményt.
beepee 2014.11.21 13:39:46
@Kalac:

Persze, de ne úgy közelítsd, hogy el kell menned venned egyet.
Egy lehetőség, hogy tudd, ha régi készüléked van, a stand-by egy jelentős összeget tehet ki. (Mi a jelentős? Indulj ki abból a "tudatos" vásárlóból, aki megveszi az energiatakarékos izzót, mert sokallja a 60W-ot, de pár kütyüje stand-by üzemben -régi tv, beltéri, videó, mikró, stb.- simán 60-70 W-ot fogyaszt.)
A másik, hogy bár a régi készülékekben még volt anyag, valami miatt előbb-utóbb lecserélik őket a felhasználók. (telefont sokan évente, kétévente) Ha pedig éppen új készülék vásárlása előtt áll valaki, akkor nem feltétlen kerül többe, ha erre is odafigyel, s ezzel párhuzamosan a gyártókat is ilyen fejlesztésekre kötelezik.
Szóval egyrészt megvan a lehetőség arra, hogy lemondj a kényelemről: pl. mechanikus kapcsolóval kapcsolod ki a TV-t, Hi-Fi-t, ha lehetséges, vagy veszel egy kapcsolós hosszabbítót, kihúzod a régi nagy tápegységeket, ha használaton kívül vannak.
Másrészt lehet azt is, hogy nem mondasz le a kényelemről (oldja meg a gyártó két menüdesign váltás között), hanem veszel olyan készüléket, ha vásárlás előtt állsz, ami energiatakarékos.

De újból elmondom, ezzel lehet egyetérteni, vagy sem, de egy ilyen kezdeményezés van mögötte. És most azért a stand-by, mert úgy gondolják, ott még lehet fogni rajta. Mindemellett van EK szabályozás a központi fűtés keringető szivattyúira (vastag csöveknél szivattyú sem kellett, de hát ugye a design, hogy padlóban fussanak a vékony csövek...), Televíziókra, hogy mennyit fogyaszthatnak /dm2, set-top boxra, stb. (Persze, elég jó kis veszteség van a távvezeték hálózaton is, de annak megszüntetése nagyobb befektetést igényel, és ezzel együtt a rézimádó "kábelbarátok" ellen is fel kellene lépni.)
Úgy is spórolhatsz, hogy gyalog mész, nem lifttel, vagy a piskótát nem sütöd meg, hanem nyersen bekanalazod, esetleg hideg vízben áztatod a kávét, de ez nyilván nem túl életszerű.
Deep Purple @ Papp László Budapest Sportaréna, 2014.02.17. Van a Treme című sorozat. Nem tudom ki látta, de aki nem, az azonnal pótolja, zseniális. Ebben a különböző történetszálak mellett rendkívül nagy hangsúlyt kap a New Orleans-i zene. Állandóan valami koncertet lát az…..
beepee 2014.02.19 00:02:43
@beepee:
Mindamellett a jelenlévőknek biztosan nagy élmény volt a tegnapi koncert.
beepee 2014.02.19 20:43:50
@genyamagyar:

Addig adjon koncertet, amíg tud, s színvonalas produkcióval ki tud állni. Persze csak szerintem, más véleményét nem tudom. És innen relatív, hogy kinek mi a színvonal. Nyilván, ha valakinek a gyerek/fiatalkora volt a Purple, akkor a hangulat és az érzések dominánsabbak, mint maga koncert hangzása.
LGT-t, nem tudom, az Omegát láttam nem régen: hát,, ahogy írod is, tényleg nem kellene erőltetniük.
Fenyő Miklós, Koncz Zsuzsa esetében azért más a helyzet talán picit, mert ők nem banda, hanem fizetett zenészekkel lépnek fel, akárcsak Zorán.(Jelzem, egyikőjük koncertjén sem voltam soha személyesen.) Azokból pedig nyilván lehet válogatni, s a nevek nincsenek kőbe vésve.
Most ne érts félre, de a panoptikumban is lehet a sztárok mögé háttérzenét betenni, de az mégsem olyan...
És Waters mellett is szokott már lenni még egy basszeros, és jól működő kórus, pedig pár évvel ezelőtt még remek koncerteket adott, nyilván profi zenészekkel.
Ezért írtam Jon Lordot példaként, hogy -igaz némileg stílust váltva- nem a korához képest volt jó, hanem abszolút mértékben színvonalas koncertet adott. Nyilván fizetett zenészekkel közreműködve, de a főszerep mégis az övé volt.
TComment Ügyfél vagy majom? 2013.03.28 06:55:08
Varázsoltunk magunknak nyolcmillió forintot és megnéztük, kinek mennyit ér a vásárló. Próbavásárlás mindenkinél, felemás eredménnyel. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
A törvény miatt nem tudhatjuk meg, összetörték-e már korábban az autónkat. Így lesz a totálkárból megkímélt állapot, a gyanútlan vásárlóból balek. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
beepee 2012.11.09 13:24:50
@dr.pupak30: Ez történt. Leírta, lehet tanulni belőle. De itt az a divat, hogy magában elkönyvelik sokan, hogy ezt is jó tudni, de azért betol pár kommentet, hogy ki mekkora lúzer, meg pusztuljon, ha pénze van. És mindenki a műszaki elitben érzi magát. Ha romlott tejet veszel, az nem bosszant? Azt mondod rá, hogy hát ez egy ilyen ország, meg tanulópénz, stb. (Ismerek olyat, aki drága dolgot vett, mert régóta arra vágyott, spórolt rá, dolgozott és másról lemondott érte. Nem él olyan színvonalon, amit az a moci sugall, de erre spórolt, gyűjtött. És boldog, miközben mindenki gazdag tahónak tartja.)
beepee 2012.11.09 17:07:26
@Electric Sheep:
És még okostelefon sem volt.... Igazi nagy túlélő vagy. És képzeld milyen lekezelő stílusban beszélhettek rólad azok, akiknek a fiatal korában nem volt tömegközlekedés.
Enzo Ferrari kétségkívül zseniálisan építette fel a márkaimidzset, hiszen mégoly komoly gyártónak is nehéz kibújni a Ferrari árnyékából, mint az Audi. Pedig… Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Baljósló nagyzenekari ütemekkel nyitott, a Régi csibészekkel zárt az ország leghosszabb ideje létező rockegyüttese tegnapi telt házas koncertjén az Arénában. Kiderült, hogy a közönségnek továbbra is Presser kell az élvezethez, Kóbor János pedig egyre inkább…..
Fogalmunk sincs, pontosan mi történt ma reggel a Budai rakparton, amikor Varga Endre kerékpárjával át akart kelni egy kereszteződésnél. Az eddig mintegy hatezer Facebook-felhasználó által megosztott üzenetében ugyanis azt írja, egy szürke Suzuki Swift, melynek rendszáma 666-ra…..
beepee 2012.09.06 22:59:16
@uarempty:

Ez tetszik, szerintem valami feltalálói díj kellene neked. És a kamionoknak, teherautóknak lenne abszolút elsőbbsége, mert azoknak kerül a legtöbb energiába a fékezés-gyorsítás.
Mellesleg akkor zebrák sem kellenek, a szabad helyeken slisszolhatnának át a gyalogosok, persze soha senki nem fékezne. Denszesz leviszi a vért, a horpadásokra még találj ki valamit.
Egyébként értem az alapszabályt: aki autóban van, az siet. Mindenki más pedig a sietőket akadályozza. Ezentúl megpróbálok ennek megfelelően vezetni.
TComment Násznép, kuss! 2012.09.05 05:53:30
Húzassátok a cigánnyal, ugorjatok bele a nagybőgőbe, de halkan. A nyomorodhoz és örömödhöz nekem semmi közöm. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
beepee 2012.09.05 21:59:52
@ejszarny: Teljesen értelek. Az öngyújtó és csikk említésekor meglett a párhuzam. Sok ember dohányzik. Én pedig kilométerekről megérzem a dohányszagot, amit a betompult orruk nem érez. És ez ugye normális. És az zavart legjobban, amikor mindezt pl. vonaton, közösségi helyen mellettem művelte. De nem lettem frusztrált, nem akartam hátba szúrni szívószállal, elvágni a torkát a menetjeggyel. Mert én nem kértem 0,0001% kátrányt sem. Hol az én szabadságom? És a légszennyezés is ide tartozik. Autók, motorok. A V8 sokaknak zene, másnak fájdalom. Érdekli, hogy esetleg egy fél tüdejű ember az ő örömködését szipuzza?
Tényleg értem amit mondasz, csak az emberek 99%-a túllép azon, amin te nem tudsz. És hidd el, bárhogy kapálózol, valaki utálni fog téged is valami miatt (dohányzás, szisszenő sörösdoboz,... ). Legfeljebb nem jön ide hosszan írni. És tényleg vannak eldugott zugok, plusz belső szigetelés, sok rétegű ablak. Esetleg süket szoba. De mivel felnőtt vagy, csak megoldod magad. Mindenesetre öröm, hogy világfájdalmad a harangra korlátozódik, nem pedig a random induló tűzoltókocsikra.
beepee 2012.09.05 22:10:29
@butschq:
Igen, az eloszlás a következő volt: a dohányzóban ültek a nemdohányzók, akikhez átjártak dohányozni a dohányzók, akik rögtön után a füstfelhőt hátrahagyva a nemdohányzóba ültek. Régi békeidők...
Ezt csak elmeséltem, hátha jót tesz valami együttérzés. Ezen én akkor rögtön túltettem magam. Utólag is elnézést, nem akartam megszakítani a kesergést.
Szerényen javaslom, hogy a szúnyogok miatt is nehéz sokszor aludni.
beepee 2012.09.05 22:21:09
@butschq:
Igen, de azt hiszed a dohányzásra megoldás az elszeparálás. Minden ajtónyitáskor érződik, ergo, én korlátozva vagyok. Sőt egyesek képesek hétvégi nyaralókban másokat ingerelni azzal, hogy szabad tűzön főznek, aminek az illatát a szél messze elviszi. A finom illatok miatt lehet, hogy kutyák fognak vonyítani, s ha még eközben a harang is megszólal, máris több ember lett megzavarva.
Régi és kedvenc témám a hifi sajtó. Na meg a körülötte rendre felhabzó (ál)viták. Elöljáróban azért megemlíteném, bár páran tudják, eredeti szakmámat tekintve újságíró vagyok. Vagy fogalmazzunk pontosabban, azon a szakon végeztem, "papírom" van róla, írtam is pár…..
beepee 2012.05.27 13:31:22
Sziasztok!
Érdekes a felvetésetek, én ehhez egy harmadik fél, talán speciális szemléletét tudnám hozzátenni. Világ életemben érdekelt a hifi, a stúdiótechnika. Ez ma is érdekel, s a felhozott témákból szinte csak ez. Néha legyintek a hifi újságok után, néha pedig igényem lenne rá. Legyintek, mert a semmi tartalmat nem közlő cikkeit nem szeretem. Egy ízlésvilágot tükröznek, ami nem feltétlen az enyém, s nem is tudok azonosulni vele. Érdekes műszaki tartalmak, mérések sehol sincsenek. A mai magazinokban már az is tűzbe hozna, ha levennék egy készülék tetejét egy fotó erejéig. Ezek hiányoznak, így ezt - a magazin mellőzésével - üzletek és kiállítások látogatásával pótolom, valamint rendelkezésre áll a net.
A lemez és koncertbemutatók egyszerre érdekesek és untatnak. Sok olyan koncertet reklámoz, ami engem nem érdekel, ami érdekel, olyat pedig nem.
Mindezek mellett gyorsan meg is védeném a lemezbemutatókat a kis szériás, érdektelen lemezek kapcsán: Sajnos odáig jutottunk, hogy néha meghallgatok egy-egy ilyen lemezt, hogy tudjam, miért is érdemes "a hifit" hallgatni, s milyen is lehetne egy napjainkban kevert, s korrekten rögzített lemez, leszámítva, hogy a kiadó által preferált hifimárka előnyeit kidomborítja, hátrányait igyekszik elrejteni.
Magyarország az a hely, ahol történelmi hagyományai vannak (legkisebb betűkkel írom a "politikai" szót) az okosban elintézni beszerzésnek és az ingyen dolgoknak. Ha mélyen az ember magába néz, ezt láthatja is. A net pedig azt hozta, hogy az ember semmiért nem nagyon akar fizetni.
Túl azon a hifi nem divatcikk már, s az általa közvetített minőség sem. A divat diktál: Mindenki kineveti a Sokol rádiót a hangja miatt, majd mp3-at hallgat kihangosítva a telefonján. Ezeket és a lemezvásárlás-letöltés arányát figyelembe véve: kell ide minőség? Ma már senki sem készít mainstream, vagy undergroundként Pink Floyd minőségű lemezt, mert sem pénz nincs rá, sem pedig igény. Megváltozott a zenehallgatási szokás: zajban fülhallgatón, vagy a kihangosított telefonon, stb. inkább jó dolog a dinamika csökkenése, nem pedig hátrány.
Tapasztalatom pedig sok hozzám hasonló ember van, aki a fentebb leírt dolgok miatt kerüli a magazinokat: a műszaki tartalomra vagyok kíváncsi nem pedig a mítikus maszlagokra, s reklámajánlatokra: arra kiváló a net.

Üdv,
beepee
Annyi szép falu, város, ország meg kontinens van, muszáj neked itt autókázni? És itt lakni? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
beepee 2012.03.01 11:52:18
Nem értem ezt a sok zöld gondolatot és a kerékpár ajánlását is. Budapest város, ami semmi más városhoz nem hasonlítható. Ráadásul teljesen rosszul szervezett. Pl. a körúti fasor semmi célt nem szolgál, lecsippentve kicsit a járdából simán elférne még plusz forgalmi sáv. Hadd tudja meg mindenki, hogy a város nem azért van, hogy jól érezzék magukat az emberek. A hídjaink sem praktikusak, hiszen a funkcionalitásukból sokat áldoztak az esztétika oltárán. És ha nekem kedvem támadna csapatni egy kört mondjuk a Margitszigeten, miért korlátoznak? Egyébként pedig sok motor, és tuning kipufogó kellene ahhoz, hogy egy év múlva bárminek örüljenek az emberek.És ez lenne az élhető jövő. Több autós étterem kellene, és ha kicsit figyelnének, akkor különböző magasságú kiadópultokat is létrehoznának sportkocsik és terepjárók részére is. De nem, ez sincs.Nem gondolnak arra, hogy bizonyos emberek nem ösnszántukból autóznak, s önszántukból pedig nem akarnak kiszállni. Teljesen tönkre akarják tenni a boldog autózást.
A BKV pedig nyilván hasonló véleményen van (pénze pedig nincs, vitatható okokból): miért fejlesszen addig, amíg teljesen, vagy maximum félig üres szerelvényeket kellene üzemeltetnie, mert autóval úgyis kényelmesebben utazik mindenki, mert nincs h*gyszag, meg bűz. Ez pedig megint emberjogi kérdés és a közösségi élet velejárója. Vissza lehetne vezetni oda a problémát arra, amivel többen dobálóznak, "érvelnek", hogy aki városba költözik, az mi mindennel számoljon, s mit viseljen el. Pl. viselje el a tömegközlekedést is.
Az már évek óta tendencia a magyar televíziózást illetően, ha nyár van, akkor mindig előkerülnek olyan régi filmremekek, amelyeket a szabadságukat töltő felnőttek, vagy a vakációzó iskolások újra és újra szívesen megnéznek. A XX. század magyar filmgyártása bővelkedett a…..
TComment Az emberek kretének 2011.12.14 06:00:00
A sok mély és magas nem maga a betegség, csak a tünet. A tünete annak, hogy az emberek súlyosan és menthetetlenül kretének. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
beepee 2011.12.14 13:36:05
@Csumpi Hálidéj: De a loudness, ha csak nyomógombos akkor ezt a mélyhang illesztést az emberi hallásgörbéhez csak kis hangerőtartományban tudja, elméletileg pedig csak egy hangerőszinten.
A másik kedvencem pedig az, amikor mély-magas emelés után a tisztelt hallgató egy tisztességes, élvezhető középtartománnyal rendelkező cucc hallatán azt állítja, hogy ez egy más remix...
Quimby - Kicsi ország (Tom-Tom Records) Öt év után december 16-án, tehát holnap jelenik meg hivatalosan a Quimby legújabb stúdióalbuma Kicsi ország címmel. A lemezt legkorábban Budapesten, az Almássy téren található Musicland lemezboltban lehet majd megvásárolni a holnap este 18…..
beepee 2010.12.15 14:35:45
@PrimusSucks:
Valahol igazad van, én is ezt érzem. Ezt éltem meg az Omegánál.
Ez valahol természetes, mert öregszenek, megnyugszanak, változik a gondolkodásmód, az érdeklődés, jön egy kis beletörődés. Aztán az Omega is egy ideig még jó koncerteket csinált, ma meg már kiszolgálja a közönséget.
A Quimby esetében most a jó koncertezés van. Az Ajjajjaj és a Lármagyűjtögető már kicsit egyszerűbb, nyugodtabb hangvételű dalokat tartalmaz. Kár is lenne a fiatalságukat visszavárni, ha meg olyan témákhoz, érzésekhez nyúlnának ihletért...na az lenne műanyag.
De amit élőben csinálnak, az nekem tetszik.
Tibinek meg 1-2 éve kellett volna letenni a cigit, akkor volt legjobb a hangja.
Egyébként én kicsit Zorán mellett a Budapest Bár hatásának jelenlétét is érzem.

Ja, ha már drogok: volt egy olyan is hogy Syd Barrett...
Belsőség A film forog tovább 2010.03.07 19:12:00
Azután, hogy találkoztam Domsjőben a csapattal, minden eseményt posztoltak a fiúk, az érzéseinket azonban érthető módon nem lehetett. Elmondani is nehéz, kicsit olyan volt az egész, mintha egy film forogna, amiben lehetetlen módon mi is szereplők vagyunk. Nem volt azonban csapó és a jeleneteket,…..