Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Reactor

32 bejegyzést írt és 3408 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Fura, de már százezer évvel ezelőtt is pont akkora agyunk volt, mint manapság. A hardver tehát rendelkezésre állt, de még jócskán okosodnunk kellett, míg megtanultuk az eszközkészítést, a tagolt beszédet, vagy épp a földművelést. Úgy tízezer éve felhagytunk a vándorló, vadászó-gyűjtögető…..
Reactor 2024.10.26 05:11:22
@MEDVE1978: SZVSZ a "zöld őrület" egy nagyon is komoly problémára adott rossz reakció...az eszközeink megvannak arra, hogy lakhatatlanná tegyük a bolygót, arra pedig, hogy ismét lakhatóvá, nos, nem igazán...a pánik meg rossz tanácsadó.

SZVSZ rosszul fogják meg a dolgokat. Nem a kibocsájtást kell visszafogni - azt úgysem sikerül - hanem magát a "cokettőt", a hőt, meg a többi üvegházgázt kellene eltüntetni, hogy a bolygó visszahűlhessen és csökkenjen a hőmérséklet. Erre is vannak ám eszközök, módszerek, tehát megvalósítható lenne. Jaaaa, hogy ráfizetés? Akkor inkább forrósodjon katlanná a Föld, a pénzünk fontosabb...
Onnantól, hogy pénzbe kerül, a klímavédelem egyszeriben elveszti a fontosságát. Elon Musk az ő tömérdek sok okos eszével amúgyis megmondta a tutit: majd kolonizáljuk a Marsot úgyis...

A fogyasztás visszafogása inkább a nyersanyaghiányt hivatott ellensúlyozni.
Rohadjon meg az összes baszatlan picsa, akik azért hisztériáznak minden év szentestéjétől vízkeresztig, hogy tiltsák be a petárdázást, tűzijátékot meg úgy kábé a levegővételt is. Egy jóérzésű ember sem képes úgy kettőt görgetni a facebookon, hogy ne találkozna olyan képpel, szöveges poszttal vagy…..
Reactor 2024.10.23 20:41:22
Ó igen, minden évben előjön a petárdázók, tüzijátékozók boszorkányüldözése. Mindig akad 1-2 balhés kretén, aki a kutya alá vágja be a petárdát, vagy olyan szinten mélyhülye, hogy meggyújtás után is a kezében szorongatja, aminek persze az a vége hogy törölheti fakézzel a seggét a hátralévő éveiben. Hogy a maradék 99% nem ilyen, az őket hidegen hagyja. És persze a jó magyar megoldás - szarva közt a tőgyit - szerint tíccsukbe meg kriminalizáljuk, ahelyett hogy megnyitnák újra az OPNI-t, és oda gyűjtenék a sok háborodott elmebeteg gyagyást. Mert ugye a petárdát még mindig egyszerűbb betiltani, mint a hülyéket. Ide vezet az, ha egy autista selejtnek pontosan annyi joga van, mint egy pozitív egész IQ-van rendelkező normális embernek.

A tiltogatásnak semmi értelme, főleg amióta "zinternetrű" bármit rendelhetsz bárhonnét, és ki is hozzák egész a küszöbödig. Ha meg van olyan haverja az embernek, aki rendszeresen utazik Slotákiába, Lengyelbe, Ausztriába, akkor meg végképp halott ügy. No nem baj, legalább épül-szépül a feketepiac. A rakéta, Nóvabomba, több lövetes "sztálinorgona" (ezek mellesleg jóval erősebbek a petárdáknál) mind legális, szilveszter előtt minden nagyobb áruház parkolójában ott állnak ezek a kis frikók, és mindenki annyit vesz ezekből, amennyit akar, és szilveszter szent napján este 6-tól újév hajnali 6-ig annyit robbantgat amennyit akar. A policájok nem fognak minden egyes durranásra kivonulni, ehhez még a Shaddam padisah császár ötven hadosztályni sardaukar-alakulata is kevés volna. Akit mégis megállítanak, annak meg többnyire van annyi esze, hogy a külföldi petárdák mellé vegyen falból legálisan pár csomag rakétát idehaza, és mutassa a fakabátoknak a nyugtát, hogy semmi suskus, ez kérem finom hazai, el lehet takarodni anyátok valagára.
Jah, szóval kemény 10 óra van egész évben arra hogy durrogtassanak. A neveletlen korcs ellenben az év 365 napján ugathat, vonyíthat a teliholdra ok nélkül, és keserítheti az emberek életét. Erre persze nincs szabályozás. Az is érdekes, miért csak a magyar kutyák ennyire idegbetegek, a lengyel és osztrák kuttymuttyokat vajon miért nem zavarja ugyanez? Ráadásul ott egész évben legális a durrogás. Ezen az overprotective gazdik gondolom augusztus 20-át is betiltanák. Meg a nyári viharokat is.

Az alkohol sokkal durvább baleseteket okoz (nem csak szilveszterkor), jóval több szemetet is csinál, az persze mégsincs korlátozva. Ha valaki leküld két üveg vodkát, autóba ül és úgy közlekedik mint a golyó a flipperben, az rendbe van ugye. Ha valaki eldob egy petárdát, LYáLY fúLY állatkínzó, golyó általi kötél!

@Sentiero Acesso: Ja, Zsindex. A leghitványabb netszemét mindközül, még a 4chan is jobb tőle. Nyilván petárda tépte le a kutya mancsát, csakis az lehetett, az ki van zárva, hogy kerestek egy előzetesen sérült menhelyi kutyát, és felhasználták hangulatkeltésre!
És te ezzel érvelsz? Hát kongratyülésön!
Ezzel az erővel a pöttyöslabdák betiltása mellett is kampányolhatsz, mert egy hatéves kisfiút úgy ütöttek el, hogy kirúgta az útra és utánaszaladt.
Nem volt rossz próbálkozás, elismerem - komolyan nem - deeeeeeeee annyira jó sem volt...
Valamelyik amerikai tini vígjátékban elhangzott örökérvényű igazságot talán Rousseau jegyezte elsőként, de a filozófustörténészek mai napig vitatkoznak az idézet ókori görög eredetén is; a Halloween az a buli, ahol a csajok anélkül öltözhetnek kurvának, hogy megszólnák őket.  Magyarországra…..
    Sok ezer éves dilemma. Hogy lehet Isten egyszerre jó és mindenható? Hiszen annyi szörnyűség, annyi igazságtalanság történik a világban... Lehet, hogy a Teremtő tehetetlen ezek ellen? Akkor aligha nevezhetnénk mindenhatónak. Vagy inkább az a helyzet, hogy bármi a hatalmában áll, de mégsem…..
  A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendégeként Jón Kalman Stefánsson izlandi író hazánkban járt és számos kínos interjút adott. Ami azt illeti: láttunk már épp elég elmeháborodottat a világ közéleti színpadán. Őrült professzorokat, akik a mai napig Marxot, Lenint, sőt Sztálint istenítik, s…..
Jóllehet a népi közmondások jelentős része nettó ökörség, azért ismerünk néhány valódi bölcsességet is: "Ki-ki a maga portája előtt söpörjön!" Ez annyira elemi és lényeges, hogy egyes verziói még kiegészítő magyarázatot is fűznek hozzá: "Ne szabj rendet más ember házánál!" Illetve: "Söpörd magad…..
Reactor 2024.09.24 16:18:39
@G. Nagy László: Az ingatlanlufira gondolok, tudod jól. Arra konkrétan, hogy egy harmadosztályú lakóparki odúért is 57 milliót kérnek el, például (nemrég jártam Pesten, fényképet is készítettem, szóval nem kitaláció). Hogy Londonban meg Berlinben drágábbak az ingatlanok...meglehet, csak éppen ott van is fizetőképes kereslet rájuk, idehaza meg úgy vannak felsrófolva az árak, hogy nincs. Nagyon nem mindegy, hogy havi 250 euró vagy 1500 euró fizetésből kell lakást venned...

Hogy mi lenne a minimumszint? Nos, a munkavállalás alapja az állandó lakcím, tehát mindenképpen szükségeltetik egy alap civilizált élethez is. Persze aki hobó, csavargó, troglodita, más efféle kíván lenni, esetleg a délszláv sátrascigány életformát kultiválja, azoknak nyilván nem, de nem nekik kéne alkotni a társadalom jelentős hányadát. Egy stabil, állandó lakás - legyen akár egyszobás, komfort nélküli - az alap, amivel kezdeni is lehet valamit. Legalábbis itt, Európa közepén. Más lenne a helyzet, ha mittomén, Tanzániában vagy Szváziföldön élnénk, de hát nem ott élünk, és nem is hozzájuk kéne konvergálni.

Az hát, légből kapott hülyeség. Jártál-e mondjuk a Balatonon mostanság? Nézted, mennyit kóstál mondjuk egy lángos vagy egy ásványvíz? Ezek szerint nem.
Biztos, hogy hülyeség!?

Nem kell semmit mesélnem, ott a Google, beírod BÁRMELYIK keresőszót, és oldalak ezreit fogod kapni. Kellemes olvasgatást, elleszel velük egy jó ideig, az az érzésem...
Reactor 2024.09.24 16:39:02
@G. Nagy László: Nagyjából ez a helyzet. Persze te még egy ilyen évek óta üresen álló kéglit se láttál, mint ahogy azt se, hogy a tulaj már csak dacból se fog árat csökkenteni. Én se úsztam még egy medencében rozmárokkal, mégse tagadom a létüket.

Megfelelő kereslet, ja. Mert itt mindenki akkora Krőzus, hogy 50 misikével zsebbe mászkál ugye :DDD és mielőtt azzal jönnél, hogy "há' ne a belvárosba akarjá' lakást venni bmag", menjünk ki egy kicsit az agglóba! A másfélszobás Kádár-kocka 40 milliónál kezdődik, a vállalhatóbb családi házak pedig 60 millió körül forognak. Mutass már ezekre megfelelő keresletet a felső tízezren kívül, te biztosan tudsz valamit, amit én nem.
A lufifújást, piramisjátékot meg ne akard már normális piaci működésnek eladni, kérlek, mert NEM az. Akkor se, ha államilag űzik, akkor se, ha elmaszkírozzák. Úgy látszik, a csúnya-búnya "komunisták" legalább ennyivel tisztában voltak.
Reactor 2024.09.24 17:22:48
@ulpius66: Ez oké, viszont pontosan épp ezért annyival is többe kerül minden, vö. kisüveges Coca-Cola Miskolcon (~300 forint) és Pesten (800-900 forint).

Végeztem egy gyors fejszámolást havi 100 forint megtakarítással mindenesetre, alapul véve egy 50 milliós átlagáras házat, a hely most mindegy. Tehát ha valaki minden hónapban 100 ezret tud félretenni - ami persze egyáltalán nem biztos - akkor uszkve 42 évig kéne spórolnia lakásra, de nagyvonalú vagyok, legyen 40 év. Ha valaki 20 évesen kezd el dolgozni és minden hónapban félre tudja tenni a 100 ezret, nos, akkor 60 éves öregember korára meglehet a saját lakása. Élvezheti 7-8 évig, aztán irány a geriátria.
Ez ma a nagy büdös magyar lakáshelyzet...
    Az igazi, fanatikus hívek szerint a keresztény tanítás kerek egész; konzekvens igazságok kincsesládája. Nem vagyok egyedül azonban azzal a gondolattal, hogy e dogmavilág rém következetlen; hittételei sok esetben nem csupán megmosolyogtatóak, de értelmetlenek, károsak, egymással ellentétesek is…..
Reactor 2024.09.23 02:18:26
Ez egy érdekes téma, főleg azért, mert a project, amin dolgozom, elég sokat foglalkozik a Purgatóriummal...nevezetesen a történet ott fejeződne be, függetlenül attól, hogy teljesített a játékos.
Hogy van-e Purgatórium, ez ugyanúgy végeláthatatlan vitákat generálnia, mint az, hogy van-e Mennyország és van-e Pokol. Sok-sok "szemtanú", látnok, miegyéb hagyott sok-sok feljegyzést, de hogy ezeknek hány százaléka igaz, és azok is mennyire...ki tudja. Mindegy, most nem is ez a lényeg. Amennyire én látom, és amennyit ki tudtam hámozni a rengeteg dogmából, az kerül a Purgatóriumba, aki bűnöket követett el ugyan, de a szíve nem gonosz, és nem próbálja megideologizálni és mentegetni a bűneit.

A kérdés, ami foglalkoztat: mint terület, élettér, hogyan NÉZ ki a Purgatórium, hogyan fest?

Azért kérdezem csak, mert nincs egységes álláspont. A klasszikus dantei értelmezés szerint egy hét "teraszos" hegy, csúcsán az Édenkerttel. A katolikus álláspont szerint pont olyan, mint a pokol, csak ideiglenes. Megint más ábrázolás szerint a Mennyországnak egy "tökéletlen" formája. Mivel valamilyen módon majd formába kell öntenem a Purgatóriumot, szükségem lenne ötletekre, hogy mégis hogyan, miként néz ki, és mik vannak ott. Oké, mesevilág meg egyebek, most nem ez a fontos,úgyhogy a bloggazda ötleteit is szívesen várom, de elfogadok tippeket bármilyen látnoktól, hívőtől, hazajáró lélektől stb. is!
Mostanában erősen foglalkoztat az egyik ismert ószövetségi történet, Jób sztorija. Talán azért, mert egy kicsit én magam is Jób vagyok. Talán azért is, mert egy kicsit mindannyian Jóbok vagyunk.   Aki nem ismerné a cselekményt: Jób jámbor, istenfélő ember, aki boldogan és gazdagon él. Ám egyszer a…..
Reactor 2024.09.16 01:16:09
Ez megint nem téveszme. Mindenki annyit profitálhat egy dologból, amennyi erőforrást belefektet. Valóban, a siker még ilyenkor sem garantált (szokták is mondani, hogy csak a halál az, ami 100%-ig biztos), mindenesetre aki semmit nem csinál, az pontosan ugyanannyi nyereséghez is jut ezáltal...a semmiből nem lesz semmi ugye.

A Biblia...nos, mint mérsékelten vallásos ember, respektálom a Bibliát, van is rá egy kevés esély, hogy ez tényleg így történt - Istennel, Sátánnal, csodatételekkel - de ennek ellenére sem értelmezném szó szerint az ott leírtakat, nyilvánvaló hogy emberek írták, legalábbis aligha hiszem, hogy Jób könyvének írója hitelesített tanú volt, amint Isten és a gonosz Sátán összebeszéltek. Elifáz, Bildád és Cófar nyilván az emberiség akkori tudásszintjén nyilatkoztak úgy, hogy a sok rossz, nyavalya mind Isten büntetése, mint ahogy a villámlásról is sokáig azt hitték, hogy Isten haragja. Az ógörög felfogás szerint meg mindenről Pandóra tehet, mert kinyitotta azt a szelencét, a villámokat meg Zeusz hajigálja az Olümposzról, ha olyan kedve van. És lehetne még sorolni a vallásokat meg a hiedelmeket, melyik társadalom hogyan, mivel magyarázta a dolgokat.
Summa summárum: a legtöbb vallás szerint a világegyetem egyik legalapvetőbb eleme a véletlen és a hiba. A szerencsejátékokra ez duplán igaz, ezért jelent meg a cinkelt kocka, az ingujjba rejtett ász, a kártyatrükkök stb.stb., mert a véletlen alapesetben nem befolyásolható, hol ez történik, hol az. Zerkovitz a kupléjában úgy énekelte meg ezt, hogy a sors olykor nem tudja, mit is akar valójában.

Anélkül, hogy belemennénk a parttalan "van-e Isten, nincs-e, van-e evolúció, vagy Isten szelektál" vitákba, el lehet mondani: ha mindenki tőle várná a segítséget, és aktívan be is segítene, azzal a másik oldal haragját vonná magára, és sajnos sok esetben nincs kompromisszumos megoldás egy problémára. Maga a közmondás viszont az esetek döntő többségében azért megállja a helyét.
A Nemzetiszocialista Német Munkáspárt (NSDAP) propagandája már a kezdetektől fogva végletekben gondolkozott, ellenségekben és hősökben. A totális diktatúráknak annál is inkább szükségük volt ellenségekre, hogy így igazolják azt  a terrort, ami a rendszerük működtetéséhez szükséges volt. A…..
Reactor 2024.09.12 01:33:22
Nos igen, ahogy előttem írták, a zsidók mindvégig tettek róla, hogy lokálisan - és későbbb globálisan - is utálják őket. Attól eltekintve, hogy a kánaániakat nemes egyszerűséggel lemészárolták, mert Isten nekik ígérte azt a földet (és mert "minden más nép is ezt csinálta, tehát nekik is szabad"), bőven van a fülük mögött, jópár bödönnel. Az ókor során köpönyegforgatásból jelesre vizsgáztak: mindig beálltak valami erős birodalom mögé, és velük söpörtették ki az őket megszállókat: a babilóniak ellen összeálltak a perzsákkal, a perzsák ellen a macedónokkal, a macedónok ellen a rómaiakkal, a rómaiak ellen a párthusokkal, aztán Titus pajti megunta,hogy minden jöttment csürhének kapásból felkínálkoznak szövetségesül, és helyrepakolta őket. Persze még ezután is próbálkoztak volna, amíg Trajan és Hadrian pontot nem tett az ügy végére. Nos, ez van, ha valaki sokat rázogatja a pofonfát; előbb-utóbb leesik nekik pár igen-igen szép érett pofon.
A konspiratív természetük mindenesetre már akkor szépen megmutatkozott. Aztán jött a szabadkőművesség (a "nem létező" háttérhatalom), szépen beszivárogtak a világ ország pénzügyi- törvényhozó- és kormányzati testületeibe, és effektíve ők irányítják a világot. Korábban említették a Németország elleni gigabojkottot, de nyugodtan ide lehet sorolni az USA beléptetését az I. világháborúba (a Friendman-beszéd), a Rosenberg-házaspárt, akik átadták az atombombcit a szovjeteknek, Zuckerberg pajtás adathalászos fiaskóját, Soros Gyurit az ő játszótereivel, vagy épp az olyan híres embereiket, mint Leeson, Madoff, Rothstein. Bernie Madoff konkrétan mái napig hitelesítetten a Világ Legnagyobb Csalója.
Ja, szóval messze vannak attól, hogy ártatlan báránykák legyenek. Nem a gaz gonosz nácikok találták ki ezt a problémát - ez tőlük függetlenül is létezett, köszöni szépen. Nem mellesleg a szovjetek is legalább ilyen vehemenciával irtották a zsidókat, csak ők nem álltak meg 6 milliónál, alsó hangon is 15-20 millió zsidással végeztek (Szolzsenyicin és Marcsenko erről elég sokat ír a Gulag-szigetvilág, ill. a Tanúvallomás című könyvekben).

Az ellenoldalnak pedig szokás szerint nincs más ellenérve, mint a ténytagadási kísérletek, miszerint egy szó sem igaz az egészből, aztán amikor szembesülnek a jól dokumentált forrásokkal, vagy elintézik egy legyintéssel, hogy "megesik ez a legjobb családban is", vagy nekiállnak habzó szájjal köpködni, hőbörögni, nácizni, az ember azt hinné, biopont vacsoráztak. Már csak BiBoldeone és wigotah hiányzik a nyaloncaik közül, az még feltenné a koronát :DDDDDDDDDD
(cáfolni persze nekik se sikerült; igaz, tényeket nem is nagyon lehet, de a bibóimádó csőcselék azért újra és újra megpróbálja)

De mondok én valamit a nagy hősbátor nácivadászoknak: ha annyira vérzik a kicsi szívetek a bibókért, képzeletbeli hitlerista "szkinderek" helyett lehet arab bevándorlót regulázni egész nyugodtan: jelenleg ők csesztetik a zsidókat. A magányos járókelők csoportos elgyepálása már remekül megy; most lehet menni a no-go zónába is rendet csinálni :D
Életem során, sokszor kaptam ellenőrzést. Volt munkaügyi, adóügyi, ÁNTSZ, de még ritka GVH-s is. Volt, hogy lefizettük volt, hogy elkergettük volt, hogy megvertük az ellenőröket. Ez egy ilyen szakma. De sosem volt olyan gusztustalan állapot még a wc-kben nőnapkor sem, mint Illés bácsi…..
                       A munkahelyi flörtből viszony lett, de a férfi nem akarná ezt folytatni. A félrelépés okai az otthoni zűrök és némi elhidegülés. Most ha bevallja a dolgot, akkor vagy azzal tesz jót a kapcsolatának, hogy véget vet neki, vagy épp megerősödik azáltal, hogy több odafigyelésben…..
Reactor 2024.08.26 15:47:14
@Andy73: @bz249: Mi az uralkodás első szabálya? MINDENÉRT te vagy a felelős.
'Nuff said.
  Ha nyár, akkor szerelem. Ha szerelem, akkor társkereső... Régi vesszőparipám, hogy aki netes társkeresésre adja a fejét, először is készítsen magáról bitang ütős profilt. Megdöbbentő, hogy még ma is mennyi igénytelen fotóval, amatőr beharangozó szöveggel találkozni. Ezúttal azonban nem ezekre,…..
Reactor 2024.08.23 16:58:14
Mmmmh. A társkeresőket mindig messzire kerültem - még anno is, mikor nem lehúzásra mentek. Amellett hogy erőltetett, tele volt kamugépekkel. A női profilok legalább fele kamureg, troll, vagy üzemeltetői bot volt. Odaát annyira akuttá vált a jelenség, hogy még tévéműsor is készült belőle:

hu.wikipedia.org/wiki/Kamureg

Az ám teljesen igaz, hogy a nők nagyon nemszeretnek szembenézni azzal, ha eljárt felettük az idő: "negyven az új harminc" és hasonlók. Ez persze NEM jelenti azt, hogy az összes nő lelakja magát 40 éves korára, az viszont tény, hogy a 30 éves önmagához képest bizony lelakottabb lesz.
Az idióta beceveneken viszont jókat lehet derülni, akár férfi, akár nő: anno Chat.hu-n volt rengeteg vicces nicknév: Nikike1párcicike, dadrika adrika, nyuszilekvár, Fürgerókahányás, Penészes_Songoku, KrumplilángostHánytam, GUARGUMIS TÜDŐ, MagányosSzőrös, egyértelműcsaj, Leninkristály...némelyik volt olyan szellemes mint a bumeráng-lélekkoktél :D
téveszmék "Egyedül nem megy..." 2024.08.05 13:41:07
  Ha az önmagunkba vetett hit alapján kívánjuk két csoportra osztani az emberiséget, úgy az egyik térfélre azok kerülnek, akik bíznak a maguk tehetségében és szorgalmában. Mélyen hiszik, hogy ennyi elég is az érvényesüléshez. A pálya másik oldalán azokat látjuk, akik pusztán ezt kevésnek ítélik, s…..
Reactor 2024.08.10 22:48:08
@taga20: Papagájkodhatsz egész nyugodtan, továbbra sem vagyok fideszes, nem is voltam, nem is leszek. De azért püföld a szalmabábot nyugodtan. Kurcsány és Libajnai mindenesetre tettek róla, hogy jó ideig a hatalom közelébe se szagolhassanak, úgyhogy hiába várod a csodát.

@wigotah224: Csak egyet? Hát, az nem sok. Azt reméltem, legalább a Rosenberg-házaspárról kiderül, hogy igazából nem ők voltak, hanem a gonosz ikertesóik...elsőre direkt nem akartam nehezet, csak egy kis kedvcsinálót, afféle étvágygerjesztőt. Mindegy, akkor kezdjük ezzel.
Örülök hogy neked legalább van valamiféle forrásod, míg a harcostársad megragadt a "fújnáci büdöskonteó" legalja szinten, több mint a semmi végülis. Az én állításomra a forrás Ben Gurion (remélem jól írom) könyve, ami szintén elég részletesen taglalja, miszerint a szabadkőművesség alkut kötött a britekkel: behívják a háborúba a jueszéjt, ha cserébe az antant segít nekik "hazamenni". Az ügy pikantériája pedig, ahogy írtam, hogy a szerző is zsidó. Plusz az I. világháborúban járunk, tehát a nácikártya itt nem játszik.
Nem kell megvenned, nCore-ról gondolom le tudod szedni PDF-ben. Már ha érdekel egyáltalán a téma úgy komolyabban.
A civilizált kommunikáció pedig ott kezdődik, hogy nem támadjuk hátba az "ellenséget" azzal, hogy "könnyen cáfolható konteókkal fröcsög". Ha számodra igen, akkor valóban jobb is, ha befejezzük, mert úgy semmi értelme a diskurzusnak. Meg se halljuk egymást.
Reactor 2024.08.10 23:17:42
@wigotah224: Helyesbítek, bocsánat: nem Ben Gurion, hanem Friedmann. Egy 35 perces beszéd volt egy New York-i szállodában. Videán asszem még megvan a teljes anyag. Tehát Benjamin Friedmann beszéde.
Reactor 2024.08.12 04:32:44
@wigotah224: Nos, utánanéztem a forrásodnak, összevetettem az enyémmel...nos, ez igen jó, de sajnos van egy kis gond vele.
Sebastian Haffner 1964-ben készült el a művével. Benjamin Friedmann 1967-ben - tehát három évvel később - tette meg a "beismerő vallomást" az első világháborúval kapcsolatban. Természetesen a korlátlan búvárhajó-harc is közrejátszott, ezt egy percig se vitatom, csak hát volt ott még más is, amiről Haffner semmiképpen nem tudhatott akkor még.

Nem volt rossz próbálkozás - komolyan nem - de annyira jó sem volt...
                       A játszmázások új dimenzióját tárja fel nekünk Levélírónk, kinek a barátnője finoman felépített jeleneteket rendez számára, hogy az akaratát, elvárásait érvényesíthesse, vagy éppen átformálja velük pasija életmódját.                                  Fedezd fel és…..
Reactor 2024.07.17 03:47:12
Pffff bwháháháháhá :DDD

He kell neki az autó, mondd neki: szépségem, van sajátod, használd, minek két kocsi. Én nem fogok csak azért vásárolni egyet + fizetni a fenntartását, hogy imponáljak neked, közben meg ott porosodik az utcán.

Más kérdés, hogy ha ezt így megmondod neki, az egyet jelent a kapcsolat végével, de még akkor is te jársz jobban. Csajóca gondolom úgy képzeli a dolgot, hogy a "pasee" biztosítson neki egy pluszjárgányt...
Hát hogyne! :D meg lóné örömét!

@bz249: 38 vagyok, nincs autóm, nem is tervezem hogy lesz, nem szeretek vezetni, géperejű járműből egy Raider Trike a szívem álma, azonkívül kerékpározok. Jöhetnek a záptojások.

@Vén motoros: Van a csajnak autója a cikk szerint. Mi a ráknak még egy? Arról nem a cikkíró tehet, hogy a csaj egy bontóból leselejtezett roncsot vásárolt, és többet van szervizben, mint üzemben.
Amelyik csaj pedig verdától tenné függővé a - jobb esetben - őszinte, igaz érzelmeken alapuló párkapcsolatot, azt magam rúgnám ki vélhetően, hogy a lába nem érné a földet. Regisztráljon az Oszkárra oszt keressen ott magának pasit, ha ennyire nem tud élni négy kerék nélkül...smh.

@God Harald: Attól is, hogy hol. Városi bringa is tönkre tud menni, ha a hülyegyerek terepralizni vagy downhill-ezni megy vele. Rengeteg olyan modell van, ami városban, sztrádán stb. megállja jól a helyét, de terepen nagyon gyorsan megadja magát. SZVSZ a csaj eleve csapágyasra járatott szart vásárolt "óccsóé'", vagy valami olyasmire használta a kocsit, amire nagyon nem kellett volna...
Reactor 2024.07.18 14:23:00
@Andy.73: Má' hogyne volna - a háborúzás! Most van épp a szezonja!

Ami az autózást illeti, muszájból csináltam meg a jogosítványomat, de semmi gyakorlati haszna nincs: amikor csak tehetem, kerékpárral járok. Nem csipázom az autóban, hogy (a biciklihez képest) borzalmas az irányítása, ráadásul iszonyú sokba is kerül. Férfias, vagy sem...felsorolni se tudnám, hány olyan Kiskegyedes, Feminás stb. cikk van, ami az Igazi Férfi ismérveit sorolja. SZVSZ olyan ember még nem született, akire mindegyik igaz....
A downhill csak egy példa volt arra, mi történik, ha egy nem arra készült gépet arra használnak. Megreccsen :D
Reactor 2024.07.31 18:07:44
@Vén motoros: Nos, egy bizonyos életkor után illik kinőni azt, hogy a pasitól várják el a verdát meg az anyagi jólétet. Az meg se fordul egyik nő fejében se, hogy - még kimondani is halálos bűn! - KÖZÖSEN dobják össze a rávalót. Ilyenkor a nagy egyenjogúsdi feminizmus mindig nyaralni megy; a "férfi dóga" és kész. A kor egyébként nem kizáró ok: vidéken JÓVAL több hatvan-hetvenévest látok kerékpárral, mint volán mögött, szóval ez nem kifogás: ha a hetvenéves nagymama köszvénnyel, isiásszal le tud tekerni 10 kilométert, nehogymá' a negyvenéves ne tudjon. Hosszabb távra pedig ott az Oszkár, ha túl arisztokrata ahhoz hogy buszra vagy vonatra szálljon. Én is használom, olcsóbb és gyorsabb mint a tömegközlekedés. Nagybevásárlásoknál pedig, ha jól tudom, a víruscirkusz óta van webshop házhozszállítással. Nyilván drágább, mint anélkül, de a benzin se lenne ingyen...
                       „Szerintem bármi, amit a másik háta mögött csinálsz, és titkolod, az megvezetés, így belefér a megcsalás kategóriába is, hiába próbálod kidumálni, hogy ez más” – A pasi azzal védekezik, hogy a webkamerás lányokkal csak beszélget, mire a barátnő azzal vág vissza, hogy azt vele…..
Reactor 2024.07.31 17:28:48
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Annak pont hogy örülök, mert az mindig a randi azonnali végét jelenti, és végre mehetek haza Dűnézni egy jót.
                       Posztolónk exe jóskártyán veti ki, ha valakivel kapcsolatban rossz érzései vannak, hogy találkozzon-e vele. Azt is megtudta, hogy a nő teliholdkor sose randizik – és ezt már jobban el tudja fogadni, mert azt már ő is megfigyelte, hogy olyankor furábbak az emberek.      …..
Reactor 2024.07.31 14:29:24
@VOGAben: Semmi gond nincs, ha lehívod a Kékfejű Hósárkányt támadóállásba előtte. Ja, és párosítsd hozzá a Háromfázisú Helikopternadrág felszerelés-lapot, ami még ezerötszázzal megnöveli a védelmi pontjait teliholdkor, de tejet kell inni előtte :D
Ha a Padaam-on keresel partnert férfiként, valószínűleg túl vagy már azon a dilemmán, hogy akarsz-e szingli anyákkal randizni. De ha esetleg nem döntöttél még és hallottál bizonyos negatív sztereotípiákról, lehet, hogy nem vagy benne biztos: ez a műfaj tényleg neked való-e. Hiszen csak az lehet…..
Reactor 2024.07.21 02:57:59
Sokszor tűnik úgy, hogy nagyon nehéz belőni, kivel milyen mélységekig érdemes eljutni még a csetelés, levelezés fázisában, mivel egyeseket éppen a túlságosan aprólékos kérdezősködés idegesít, míg másokat az untat, ha csak felszínesen beszélgetnek velük és nem tesznek fel személyesebb kérdéseket...
Sokan cuppanak rá az online MMORPG-re, anno a wowos időkben én is voltam úgy, hogy 6 óra alvás - 18 óra játék. Az, hogy ezt mi okozhatja, pusztán az addikcióra való hajlamosság (mondjuk esetemben, hah) vagy az elkeseredés, na ez érdekes. Mindenesetre egy extraordinae eset Dél-Koreából, ami már…..
  Ősembertől ufókig, ufóktól óriásokig, volt már itt minden. Kicsit részletesebben itt van pár érdekes belőlük. Képek és videjók a szöveg után.  ..
Reactor 2024.07.20 19:51:53
Azóta se cáfoltad érdemben a Jegyzőkönyvet. Az mit bizonyít, hogy volt még pár tucat birka,aki szerint szintén csak konteó és kitaláció? Semmit. Maximum azt, hogy a népesség jelentős hányada gondolkodásra képtelen butabirkákból áll, és hogy a személyes kétely már akkor is nagyon népszerű érvelési hiba volt. Mindenesetre nekik annyi mentségük van, hogy akkoriban ugye nem volt internet, utánajárni dolgoknak közel se volt ilyen egyszerű, mint ma, az utazgatás rengeteg pénzt felemésztett volna, ennyit meg ugye a "szakemberek" nem akartak rááldozni. Mi lenne a te mentséged?
Az meg semmit nem von le a Jegyzőkönyv értékéből, hogy mások esetleg hozzátoldottak, elvettek valamit, máshogy fordították, átköltötték. A Könyvek Könyvére (Biblia) ez triplán igaz, az nem zavar senkit? Frankó kettős mérce. Vagy ott van a plágium. A médiavilágban se vagy különösebben otthon, ezekszerint, úgyhogy nagy titkot fogok most elárulni: kopizások MÁI NAPIG vannak. Könyveknél, zenéknél, filmeknél, mindenhol, ami művészet. A videójátékoknál "asset flip" a fogalom neve. A zenéknél "feldolgozás" címszóval szokás szépíteni. Az irodalomban esetleg "XYZ hatása figyelhető meg" módon hivatkoznak rá. Ha kivétel nélkül minden utánzást, plágiumot felsorolnék, a világ összes könyvtára se volna elég a teljes listához. Ja, szóval itt sincs semmi látnivaló, csak amit másnak elnézel, azt a Jegyzőkönyvnek nem...

A tündéres képekhez: igen, az első négy valóban hamisítvány: a lányok kalaptűkkel támasztották meg a papírfigurákat. Nem is kell hogy MINDEN kép valós legyen, bőven elég ha csak EGY az. Ugyanez igaz az ufós képekre is amúgy.

Mindenesetre itt már van némi haladás: a Jegyzőkönyvet nem raktad be az oltásellenes-szíriuszimagyaros-laposföldes ökörségek közé...ugye nem haltál bele...
1959 január 27-én, az Igor Dyatlov vezette tíz fős hegymászó-csapat nekivág az Ortofen hegy meghódításának. Sosem értek oda. Hogy miért, az találgatások tárgya máig is...
"A Kommunisták képzettek rabjaik vallatásában, és abban hogy akartuk szerinti cselekvésre kényszerítsék őket. Arra is képesek már, hogy rákényszerítsék az embert, hogy olyan bűnöket valljon be melyeket el sem követett, majd szimpátiát és hálát mutasson fogva tartói iránt."  EZEN a linken találjátok…..