Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Reactor

32 bejegyzést írt és 3358 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                       „Zavarna, ha megtörténne, de meg is értem az igényét. Mindig arra gondolnék, hogy hol és kivel van” – Viszont a tiltásnak több buktatója is lehet, mert ha már szóba került, ám mégsem engedik meg egy pasinak, hogy mással is lefeküdjön, addig fog ficánkolni benne a gondolat,…..
                       A játszmázások új dimenzióját tárja fel nekünk Levélírónk, kinek a barátnője finoman felépített jeleneteket rendez számára, hogy az akaratát, elvárásait érvényesíthesse, vagy éppen átformálja velük pasija életmódját.                                  Fedezd fel és…..
Reactor 2024.07.17 03:47:12
Pffff bwháháháháhá :DDD

He kell neki az autó, mondd neki: szépségem, van sajátod, használd, minek két kocsi. Én nem fogok csak azért vásárolni egyet + fizetni a fenntartását, hogy imponáljak neked, közben meg ott porosodik az utcán.

Más kérdés, hogy ha ezt így megmondod neki, az egyet jelent a kapcsolat végével, de még akkor is te jársz jobban. Csajóca gondolom úgy képzeli a dolgot, hogy a "pasee" biztosítson neki egy pluszjárgányt...
Hát hogyne! :D meg lóné örömét!

@bz249: 38 vagyok, nincs autóm, nem is tervezem hogy lesz, nem szeretek vezetni, géperejű járműből egy Raider Trike a szívem álma, azonkívül kerékpározok. Jöhetnek a záptojások.

@Vén motoros: Van a csajnak autója a cikk szerint. Mi a ráknak még egy? Arról nem a cikkíró tehet, hogy a csaj egy bontóból leselejtezett roncsot vásárolt, és többet van szervizben, mint üzemben.
Amelyik csaj pedig verdától tenné függővé a - jobb esetben - őszinte, igaz érzelmeken alapuló párkapcsolatot, azt magam rúgnám ki vélhetően, hogy a lába nem érné a földet. Regisztráljon az Oszkárra oszt keressen ott magának pasit, ha ennyire nem tud élni négy kerék nélkül...smh.

@God Harald: Attól is, hogy hol. Városi bringa is tönkre tud menni, ha a hülyegyerek terepralizni vagy downhill-ezni megy vele. Rengeteg olyan modell van, ami városban, sztrádán stb. megállja jól a helyét, de terepen nagyon gyorsan megadja magát. SZVSZ a csaj eleve csapágyasra járatott szart vásárolt "óccsóé'", vagy valami olyasmire használta a kocsit, amire nagyon nem kellett volna...
Reactor 2024.07.18 14:23:00
@Andy.73: Má' hogyne volna - a háborúzás! Most van épp a szezonja!

Ami az autózást illeti, muszájból csináltam meg a jogosítványomat, de semmi gyakorlati haszna nincs: amikor csak tehetem, kerékpárral járok. Nem csipázom az autóban, hogy (a biciklihez képest) borzalmas az irányítása, ráadásul iszonyú sokba is kerül. Férfias, vagy sem...felsorolni se tudnám, hány olyan Kiskegyedes, Feminás stb. cikk van, ami az Igazi Férfi ismérveit sorolja. SZVSZ olyan ember még nem született, akire mindegyik igaz....
A downhill csak egy példa volt arra, mi történik, ha egy nem arra készült gépet arra használnak. Megreccsen :D
téveszmék "A név kötelez" 2017.09.19 23:51:01
  Tegnap este tejfakasztó mulatsággal ünnepeltük egy barátom fiának születését. A gyerkőc a meglehetősen egyedi Bátor nevet kapta. Nem kellett túlságosan bátorra inni magunkat, hogy szóvá tegyük, milyen sűrűn fogják majd cinkelni a srácot a haverjai, amikor nem mer majd parázson járni, bekötött…..
Reactor 2024.07.17 13:51:02
@G. Nagy László: Jó, hát nagy általánosságban beszéltem. Ismered az embereket: egy hülye névnél sokkal jelentéktelenebb dolog is elég, hogy fúrják, utálják egymást.
Néha egyébként jó volna tudni, egy szülő mégis miféle indíttatásból nevezi el a gyerekét Buburcnak, Mirmónak vagy Pintyőkének...
Reactor 2024.07.17 15:26:32
@G. Nagy László: Szerintem ez more often than not feltűnési viszketegség. És hát nagyon vissza is tud ütni, ha valaki spéci nevet akar a csimotájának. Úgy értem, több mint elegendő név van a naptárban, legtöbb nap 2 névnapot is feltüntet. Szóval érted, semmi szükség ilyenekre, hogy Bendit, Teszlatrooper, Raptor meg a társaik...ezek iszonyatosak!
Reactor 2024.07.17 15:47:30
@G. Nagy László: Ehe, csak várd ki, míg itt is elterjednek a japán animékből-mangákból vett nevek! Alig várom már az Inuyasa, Songoku, Riku, Narutó nevű emberkéket :D
  "A szó veszélyes fegyver, de van aki fegyvertelen" - énekelte az Illés együttes 1972-ben, s akkortájt ez igaznak is tűnt idehaza. A kádári cenzúra szigorúan ügyelt rá, hogy semmi kínos ne jelenjen meg, ne hangozzék el. Fura módon Trianon kérdése is a legnagyobb tabuk közé tartozott, holott ez az…..
Reactor 2024.07.17 02:12:26
@Gery87: Igenigen, minden ami jó, azt a zsidások találtak fel! Még a passzát is az ő valagukból fújdogál!
  Ismerjük a klasszikus viccet: Iván negyven év munkaszolgálat után hazatér a Gulágról. Néhány száz rubellel szabadul, ami valóságos kis vagyonnak számít. Első útja egy kaszinóba vezet, ahol mindent feltesz a pirosra. A krupié pörget, s a golyó kisvártatva a fekete 22-esen landol. Az öreg megvonja…..
Reactor 2024.07.16 21:08:51
Nos ez egy érdekes cikk. Az tűnt fel, hogy a weboldal címe más mint a cikk címe: "könnyen jött, könnyen ment" helyett "ebül szerzett jószág ebül vész". A kettő azé' messze nem ugyanazt jelenti ám. Csak arra tudok gondolni, hogy a bloggazda összekeverte a kettőt, és akkor most lehet kitalálósdit játszani, a kettő közül melyik a tévhit és melyik nem az.
Annak mindenesetre sem az evolúció, sem a természetes szelekció törvénye nem mond ellent, hogy a munkának nagy átlagban értéke van. Lehet ezen vitázni, az viszont tény, hogy a tökvakarásnak, parazitoid élősködésnek semmiféle értéke nincs.

@G. Nagy László: Kifelejtetted a 3. pontot: lenne egy bődületesen nagy nincstelen tömeg, akik napról napra kenyérgondokkal küzdenek, és a nagytöbbségük nem fog szép csendesen lefeküdni és éhenhalni. Ha békés, demokratikus úton le lehet váltani ezt a rendszert, akkor leváltják. Ha nem, akkor nekiállnak kapát-kaszát egyenesíteni, és mindenkit megölnek aki az útjukba kerül, a gépeket meg lezúzzák a rákba. Nagyon nem sokáig állna fent egy 100%-ban gépek által uralt ipar+mezőgazdaság...
Szerencsére ez még magában Japánban is csak egy utópia, úgyhogy itt kvázi 0 az esély egy ilyen társadalomra.
  Gyakran előkerülő téma, hogy mekkora az a vagyon, illetve mekkora az a jövedelem, amely mellett már kényelmesen hátradőlhet az ember. Egyes barátaim úgy számolnak: havi 3-4 millió forintra feltétlenül szükségük van ahhoz, hogy az általuk megszokott életszínvonalat tartani tudják. Jómagam a másik…..
Reactor 2024.07.15 01:41:11
@Boldeone2: De igen, a gazdaságföldrajz tekintetében a nominális GDP a döntő. Esetleg szabad javasolnom elolvasásra a középiskola földrajz-tankönyvet. A "perkapitta" ökörködésről kerek MÁSFÉL mondat van az EGÉSZ anyagrészben (ami több száz oldal), valószínűleg nem véletlenül: globális tekintetben nem jelzésértékű, maszatolásra, elkenésre viszont annál kiválóbb. Ha 1 jól keresőre jut 10 nagyon szarul kereső - mint kishazánk esetében - akkor a "perkapitta" baromság egyszerűen megbukik.
Lássuk csak: a népesség uszkve 9 millió. A legutóbbi nem kormány által készített felmérés alapján kb. 4 millióan élnek a létminimum alatt. Tehát fogyunk, vagyis egyre kevesebb ember között oszlik meg a GDP.

De tudod mit? Legyen neked kiskarácsony: nézzük a "perkapitta" ökörséges maszatolásos GDP-listát: Magyarország a 48. helyen van, ha jól látom. A kétezres évek elején a 39. helyen állt. Litvánia, Lettország és Szlovákia is mögöttünk voltak. Azán időközben valahogy megelőztek minket...
Teljesen mindegy, hogy tetriszezgetünk itt a dolgokkal: Magyarország csúszik lefelé, nagyjából 2 évente 1 helyet. Egyedül az öngyilkossági listán tartjuk nagyon stabilan a helyünket, és ahogy elnézem, fogjuk is.

Banglades, köszöni szépen, remekül elvan, és vélhetően röhög rajtunk a 35. helyével, ahogy India is az 5. helyével. Szeretnénk mi akkora büdzsét és bevételt, mint ami neki van! Ja, hogy sok a nyomornegyed és a nincstelen? Még szerencse, hogy itt egy sincs :D oh, wait...

Mongólia valóban butaság volt, valamiért úgy emlékeztem, többen élnek ott. Mindegy, Szudánra már teljesen megáll az állítás (de sorolhatok még párat, ezen ne múljon). Ha szerinted irreleváns butaság felhozni őket, nos, az remekül bizonyítja, micsoda geográfusokkal & közgazdászokkal is van itten dolgom...kb. mint anno kiskutyafule vakmerő kalandozása az energetikában :D az mondjuk még vicces is volt.
Reactor 2024.07.15 04:01:17
@Boldeone2: Érdekes, nekem anno az iskolában azt tanították, hogy a nominális GDP a döntő. Meg úgy kb. mindenütt a nominális GDP-t mutatják, említik, a "perkapitta" ökörködést futólag, ha megemlítik. De hát nyilván a tanárok, a földrajzkönyvek írói stb. a hülyék. Nem mintha sokat számítana, mert ahogy mondtam, a "perkapittás" listán is szépen visszacsúsztunk. Az, hogy valamicskét előrébb vagyunk, mint a fullos GDP-listán, igen-igen sovány vigasz. A futóverseny hetedik helyezettje azon örvendezik, hogy nem ő lett az utolsó... :DDD Ja...nem nagy dicsőség...

A különbség tényleg mininális volt egykoron, csak aztán valahogy beelőztek minket ezalatt az évtized alatt...csak 2 évente csúsztunk vissza 1 helyet, ez teljesen igaz, de hát ugye sok kicsi sokra megy.
Örülj neki, hogy csak "minimálisak" a különbségek - ha ugyanis Magyarország egyetlen év alatt zuhanórepülésben tette volna meg a 8 visszaesett helyet, vélhetően polgárháború robbant volna ki, és a komplett politikusgárdát a fákon himbálta volna a szél. Így legalább annyira nem volt feltűnő.

Ez meg egy sztereotíp faszság, hogy Banglades meg India fú de szegény. Konkrétan a világ egyik fő ruhaexportőréről beszélünk. Igen, bőven vannak ilyen részei. Aki keres az talál, ugye. Területarányosan Magyarországon is van ennyi nyomornegyed, hadd nyugtassalak meg, attól, hogy a kamugyáros kormánymédia nem mutogatja őket. De Ámérikában is akad bőven slum, nyomornegyed, ezeket kimazsolázgatva rájuk is lehetne mondani, hogy mekkora szegénység van ott...
Az összGDP listán Magyarország az 58. helyen van. Lehet ezen vitázni, de értelme nem sok.
A népességszámot mellesleg te hoztad fel, hogy "há' izéhozé, Nigéria azé' van előrébb, me' ottan sokan vannak." Hoztam ellenpéldát, Szudánt, ahol szintén sokan vannak, és - egyelőre- még mögöttünk kullognak. Erre kijelented, hogy hát ez hülyeség, oszt kész.
De akkor most előhozom megint Mongóliát: elvileg 3 millióan lakják. Vagyis területéhez képest baromi magasan. A logikád alapján dúsgazdagoknak kéne lenniük. Nem azok.
Deeee természetesen én beszélek sületlenségeket... :D
Reactor 2024.07.15 15:30:46
@Boldeone2: Oké, és akkor Mongóliában miért nincs kőgazdagság? Hisz ott alig élnek (még Magyarországhoz viszonyítva) is emberek!
De jó amúgy, hogy ennyire tudod, mit tanítottak nekem középiskolában és mit nem :DDD mondom, vedd elő a földrajz-tankönyvet, üsd fel a gazdaságföldrajzi szakasznál (a földrajzi övezetesség után következik), és olvasgass! Mindenütt a nominális GDP-vel dolgoznak, számolnak, a "perkapittáról" össz-vissz másfél sor szerepel. Lényegében olyan, mintha a könyv azt mondaná: "nesze baeg,ha annyira ez kell, van ilyen is..."
De mindjárt gondoltam, a tanár tudja rosszul, a tankönyvek írói tudják rosszul, mindenki tévedett, mindenki más jön szembe a sztrádán...

Az általad leírt HDI még említés szintjén SINCS a tankönyvben. Már meg ne sértődj, de nekem ez kicsit szerecsenmosdatásnak tűnik: idecitálsz bármit, amivel kedvezőbb színben tudod feltüntetni az országot. A nominális GDP nem jött be, hát előhoztad a "perkapittát". Kiderült, hogy hopp, aszerint is csúszunk a posványba lefele, hát előhoztál egy harmadikat...elég hülye játék, és akinek van szeme, az pontosan tudja, mennyire mélyen ülünk a szarban, őszintén nem értem, mire való ez a kozmetikázgatás...

Rideg valóságot akarsz látni? Látogass el Borsodba, Nógrádba, vagy akár Baranyába is pár olyan településre, ahol egy kiló kenyérért is ölnek embert! Igen sok, méghozzá. Majd akkor mondd, hogy itt nincsenek slumok, és nem is olyan szörnyű itt az élet mint Bangladesben :D
Tudod, akinek SEMMIJE nincs, annak hót mindegy, Magyarországon él-e, vagy Bangladesben, vagy Új-Zélandon: a nincstelen az tájegységtől, területtől függetlenül nincstelen.

Cizellálgathatod, magyarázhatod a bizonyítványt, bevonhatod a szart cukormázzal, az általad hivatkozott rideg valóság az az, hogy NAGYON NAGYON szar helyzetben vagyunk. Az, hogy közismerten szegény országok akár nominálisan, akár "perkapitta" alapon előttünk járnak, igencsak jelzésértékű. Ezek tények. Tényekkel pedig csak a teljesen hülyék vitatkoznak.
  Meglehetősen felemás igazság. Egyszerűen azért, mert a világát tudatosan formáló ember kettős mércével mér: önmagával szemben szigorú, míg a másikkal - lehetőség szerint - elnéző. Olyan tekintetben feltétlenül igaz a közmondás, hogy érdemes mindenkivel tisztességesen bánni, hiszen aligha…..
Reactor 2024.07.15 01:23:07
@G. Nagy László: Ennyi logikával akkor a bíróságba, börtönbe is bele lehet magyarázni, hogy a megtorlásról, bosszúról szólnak, és milyen erkölcstelenek. De bőven ide sorolhatóak a mindenféle kártérítési, kárpótlási eljárások is: Ha a te feleséged és gyereked meghal egy
repülıgép-szerencsétlenségben, nem fog érdekelni, hogy az "A" áramkör szétcseszte a "B"
kapcsolót, és a "C" diszpécsernek zűrje támadt a "D "számítógéppel, és az "E" navigátor rossz időben ment ki az "F" klozetre. Nem foglalkozol mással, mint hogy a szart is kipereld a légitársaságból, vagy a sittre vágass valakit hogy a műanyaglakat is rárohadjon. Plain and simple: valakit bántani akarsz + az érdekeidet szeretnéd - jogosan - érvényesíteni más kárára. Talán militaristaként picivel jobban értem ezt a dolgot, mint te pacifistaként.

Lásd be: a következmények, retorziók nélküli társadalom egyszerűen életképtelen. Meglehet hogy a szemet-szemért-elv végén mindenki vak lenne, de erre is megvan a válasz: ne köszönj sehol bottal, és akkor nem fognak doronggal felelni. Aki pedig bottal köszön, az ne csodálkozzon, ha dorong lesz a válasz.
Reactor 2024.07.15 02:35:45
@G. Nagy László: Nem kell semmit "védenem". A bűn nyerje el büntetését. Akkor is, ha nem abban az adott szent pillanatban, amit még el is tudsz adni önvédelemnek. Felhoztam egy teljesen legit szituációt, ami ráadásul még csak nem is szándékoltan történik - lezuhan egy repülő a családod pár tagjával munkaköri elbaszás miatt. Nem mondom hogy szeretném látni, mekkora zuhanást hajtanál végre pár másodperc alatt a toronymagas erkölcsi piedesztádról, de mindenféleképpen figyelemreméltó lenne.

És akkor most képzelj el egy olyan esetet, amikor valaki merő rosszindulatból, esetleg unalmában, teljesen szándékosan árt neked! Az emberek bő 95%-ának a büntetés, megtorlás, bosszú lenne az első gondolata. Valóban, van az az érdekérvényesítésre képtelen 5% akinek fát is lehet vágni a hátán, de nem ők a Gauss-harang. Ha számodra ez három általánost végzett románcigány-primitív világ...nos, meglehet. Még mindig jobb, mint a fosós életképtelen lábtörlők világa.

Ha valaki jönne és kiszúrná a szemem, bizony attól nyugodna meg a lelkem, ha az ő szemét is kiszúrják és sorstársak leszünk. Barbár primitív románcigány dolog? Nos, ahogy Regös Bendegúz is mondta: "én az egyenlőség barátja vagyok...ezt kijelentem ország és világ előtt!"
Reactor 2024.07.15 15:06:32
@G. Nagy László: Nyehe, garantálom neked, hogyha a fent felvázolt - vagy csak hasonló! - helyzetbe kerülsz majd, a legkevésbé sem fogsz ennyire megfontolt és übercivilizált-szofisztikált módon hozzáállni a dologhoz. Ha elég komoly kár ér téged (esetünkben a közeli hozzátartozód halála valaki más hibájából), senki nem fogja belátni, hogy semmi nem fekete és fehér, csak a szürke ötven árnyalata. BÁRMILYEN fogadást állok :D

De most vonatkoztassunk el a "barbár" retorziós módszerektől akkor. A bosszúálló, haragtartó természet nem szinonimája az erőszakos emberének. Bosszút állni, retorziót alkalmazni ezer is egy módon lehet, nem csak ököllel, késsel, pisztollyal. Teljesen mindegy: a békés-asszertív utat követve is ugyanúgy bosszút állsz, csak nem fizikailag teszed, ennyi a különbség. A retorzió az retorzió, akár laposra versz valakit, akár börtönbe csukatod. Próbálod szépíteni, cukormázzal bevonni a dolgot, de nincs értelme: a bosszú az bosszú, függetlenül attól, milyen formában, hidegen vagy melegen tálalod-e.
És ezért írom azt, hogy nincs harmadik út: vagy elégtételt veszel a téged ért sérelmekért (mindegy, milyen formában!!!) és "barbár" vagy, vagy füled-farkad behúzva hagyod hogy bárki beléd törölhesse a sáros csizmáját, akkor meg szó szerint "lábtörlő" vagy. Nem tudom, milyen "köztes forma" az, amiben gondolkodsz, és az hogy nézhetne ki...

Társadalomfilozófia szintjén is azért "játszom" ezt, mert...nos, öööö, a lényeget tekintve ezek valósultak meg, illetve hát még volt az ősközösség, amit szintén hajlandó vagyok támogatni, tekintve hogy több tízezer évig gond nélkül működött, meg az anarchia, ami soha sehol egy percig se működött, ennek ellenére hajlandó lennék esélyt adni ennek is. A különbség kettőnk között az, hogy én elfogadom azt, hogy több-kevesebb mészárlás a jó ügyhöz is hozzátartozik, te viszont körömszakadtodig ragaszkodsz a "szeressük egymást gyerekek" örökbecsühöz.
Summa summárum: ha te nem állsz ki az érdekeidért, akkor SENKI sem fog.
  Egy éve hunyt el Tamás Gáspár Miklós, ennek emlékére a Partizán közzétett egy 2020-ban készített, eleddig kiadatlan interjút. Esküszöm: minden egyes mondatnál a falat kapartam. TGM kapcsán mindig az a kérdés motoszkált bennem, hogy egy ennyire művelt, s hitem szerint jó szándékú ember miként…..
Reactor 2024.07.03 16:15:42
@Tesz vesz XXX.: Ühüm, na nézzük csak...

teveszmek.blog.hu/2024/05/06/_magyar_peter_baloldali_politikus#comments

13:35:54-es kommented: "a las vegasi mészárlásnál is többet? a columbine-nál is többet? végülis ha vannak sorozatgyilkosok késsel akik 20-40 év alatt ölnek 10-20 embert, akkor nem baj, ha elmebetegek is pluszba még mészárolnak GÉPFEGYVEREKKEL és 30-60 emberre lőnek rá egy bekattanáskor. nincs itt semmi probléma a gépfegyverekkel, hisz nem a fegyver öl!"

12:33:24-es kommented: "tudod akik bekattannak azok nem bűnözök csöpike, nem a maffia tagjai, hanem bolondok és tinik."

Ezek a te saját szavaid, nem kellett semmit hozzátennem vagy pláne elvennem. Nos, ööö, ennyit arról, melyikünk itt a hazug szalonképtelen hitvány. Tagadod még egy kicsit a történteket, vagy esetleg összekaparsz annyi gerincet, hogy felnyald szépen amit a földre köptél?
Reactor 2024.07.03 18:11:53
@Tesz vesz XXXI.: Igen, biztosan. Végig téged idéztelek, kisapám,és elolvastam a komplett beszélgetést, csoda hogy nem lettem rosszul tőle. Figyu...ne hamukázz itt jobbra-balra, okés? Tettél két állítást nagy paripa arccal, adtam hozzá neked a linket, tessék, bizonyítsd. Egyelőre itt még téged terhel kettőnk közül orbitális bizonyítási kényszer.

Úgyhogy, kisapám, virítsad azokat a listákat, vagy kussolj és kotródj a helyedre. Maggot.
Reactor 2024.07.04 13:11:41
@Tesz vesz XXXI.: Vau! Vau! Vau! Hrrrrrrr!

Semmi "durva" nem volt bennük - őszintén szólva, ez a bohócműsor amit itt előadsz, már általános iskola 5.b-ben is égő volt - azért másoltam be, mert azóta is várom, hogy eme két állításodat alátámaszd. Ha ennyire igazad van, és mindenki más fogyi meg elmebeteg, meg a többi baromság, akkor egy szellentésedbe se kerülne.

Na, lökjed a bizonyítékokat, maggot, utána követelőzhetsz. Megengedem.
    Gyakran előfordul, hogy egy teljesen politikamentes témájú beszélgetés során is előhúzom a BALOLDALI, avagy annak szélsőértékét jelentő KOMMUNISTA jelzőket. Ilyenkor a finnyások azonnal rám szólnak, hogy ne politizáljak, azonban muszáj helyretennem őket: szó sincs ilyesmiről. Ezeket a…..
Reactor 2024.07.03 04:23:58
Nem nevezném téveszmének, tekintve, hogy a kommunizmus előtt nem létezhetett kommunista. Ahogy a kapitalizmus előtt se létezhetett kapitalista. Az meglehet, hogy létezett ilyen embertípus már a feudalizmusban, az ókorban is - sőt, mit több, komoly politikai erőt is jelenthetett - de ettől még nem lesznek kommunisták. Mint ahogy jobb-bal-közép-párhuzamos-merőleges-anyámkínja fogalmak se léteztek. Azt az embertípust, akire maradéktalanul MINDEN pont helytálló, prolinak nevezik. És, hiszed vagy sem, ez oldalfüggetlen. Bőven vannak jobboldalt is prolik. Középen is. Vannak antipolitikus prolik is. Ha már skatulyázni akarsz, legalább a megfelelő fogalmakat használd, kérlek...

Aranyos, de picit szánalmas is egyben, ahogy bizonyos jellemvonásokat echte negatívnak, kamunak állítasz be, holott SZVSZ valahol mélyen te magad is tudod, hogy a baloldali embereknek is bőven lehet igazuk.
A teljesség igénye nélkül:
- Nem kell vizionálni azt az elnyomást, az információs társadalom árnyoldala másról sem szól. Kínában ugye van social-credit system, no de a nagy ellenfelet se kell félteni: a jueszéjben 24/7 rajtad van az NSA szeme. Jogorvoslatért az állam túlhatalmával szemben sehova se fordulhatsz. Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek...lehetne még sorolni. Szándékosan nem hozom fel a szabadkőművességet, Bilderbergéket és a társaikat, mert valami Down-kóros selejt rögvest rázendítene: "LYáLY fújkonteó, büdöskonteó, nemszabad!"
Persze, tehetsz úgy, mintha nem élnél elnyomásban, csak nehogy úgy járj mint a nyuszika a viccben, mikor a látja a sast hátrafelé repülni...
- Az lehet, hogy a szomszéd jachtja fél méterrel nagyobb, de ha az enyém nem süllyed el a szellőfúvástól, az övé meg igen, akkor ki is járt jobban? Az irigység se baloldali tulajdonság, amikor a SZU sakkban elkente a jenkik száját mint a grízes szart, a jueszéj csakazértse volt hajlandó Bobby Fisher-t megfosztani a címétől...
- Okés, ne mástól várjuk a segítséget, megoldást, megváltást. Akkor, ismét feltenném tisztelettel a kérdést: mi a francért is van uralkodó, kormány, kerületi baszdszájba? És az Alkotmány akkor minek van? Tudod, amiben pontról pontra rögzítve vannak a regnáló hatalom KÖTELESSÉGEI...
Részemről ám oké a dolog: kergessük szét a kormányt, detronizáljunk minden uralkodót és főnököt, felőlem fel is köthetik mindet, egyiket se fogják siratni, mindenki csináljon amit csak akar, önerőből :D a fejed vajon mennyi ideig maradna a nyakadon egy ilyen rendszerben?
- És mégegyszer: az ember (oldaltól függetlenül) azért várja az államtól, vagy a hatalom valódi birtokosaitól a jólétet, mert ezt írja elő az Alkotmány. Ha szerinted ez "szervilizmus", helyezzük hatályon kívül az Alkotmányt, és ha már lendületben vagyunk, nem kell BTK, PTK se, hisz abba is bele lehet magyarázni a szervilizmust. Felőlem lehet itt anarchia is, én benne vagyok: ott legalább, ha megdobnak kővel, visszaadhatod. Nem "vok" én semmi jónak az elrontója :)))
- A kommunizmus ellenpólusa legalább ennyi ganéjságot követett el, őket miért nem ekézed sohase? Ja értem, kapitalizmusról vagy jót, vagy semmit. Ez természetesen pindurkát se szervilizmus...
- Az olyan versenyt minden épeszű ember gyűlöli, amit már Chuck Barris is megemlített: "az igazi versenyben a vesztest megölik". Momentán a verseny kb. úgy néz ki, hogy nehézsúlyú boxoló pehelysúlyú ellen. Ez se nem tisztességes, se nem sportszerű. Elég szégyen, hogy ezt külön el kell neked magyaráznom.
- A jogfosztott, félszabad sorban tengődő ember, aki nem segíthet magán törvénytelen eszközökkel, az áldozat. Oldaltól függetlenül. Amit leírtál, az kb. olyan, mint amikor a megerőszakolt tinifruskának azt mondják az őrsön, hogy "há' minek menté' diszkóba..."
- A barbarizmusra megint tudnék tucatnyi ellenpéldát hozni, bőven volt a radikáljobbnál is, ha nagyon akarnék.
- Azt pedig továbbra is fenntartom, hogy az erőszak nemhogy hasznos, de egyenesen szükséges is lehet sok esetben. Ha egy ország csak pacifista szutykokból áll, semmi perc alatt leigázzák őket. Ez van sajnos, amíg 2 ember él a Földön, MINDIG lesz háború. Lehet hőbörögni emiatt, de fölösleges, egy bizonyos fejlettségi szint felett megjelenik az erőszak minden élőlény viselkedésében.
Reactor 2024.07.03 16:00:18
@baalint1: Használhatom a "plebs" kifejezést is, most így hirtelen nem jut eszembe, anno az ókori Rómában hogy nevezték ezt a réteget. Mindegy, ez részletkérdés, az a lényeg, hogy átment.

@G. Nagy László: Persze, sose állítottam, hogy az elnyomás mindenütt egyforma. Lehet nálunk kevésbé prevalens mint Észak-Koreában, de erősebb, mint, mittomén, Monacóban. A mértékéről lehet vitázni, de a létezéséről fölösleges.
Nos, az amerikai alkotmány másmilyen, mint az európai vagy pláne a kínai, orosz. Ez nem jelenti azt, hogy ott semmi elnyomás nincs...dehogynincs, csak másképp nyomnak el.

Megbeszéltük, igen, és egyszer sem voltál hajlandó elismerni, hogy ezek közül bizony majdnem mind a kapitalizmus sara. Gyermekmunka, gyarmatosítás, gazdasági világválság...valahányszor felmerültek ezek a témák, vagy helyből tagadtad őket, vagy a "óvónéni, óvónéni, de a Pisti is lesett!" módszerrel próbáltad védeni a védhetetlent. Ez, by definition, nem "megbeszélés", hogy a kommunizmus felelős szerinted a világ minden szörnyűségéért, a kapitalizmusnál meg bőszen mosdatod a szerecsent.
De ha ettól jobban érzed magad, ezt ugyanúgy nem nézem le a "kebelbarát" Tesz-vesz haverodnak se, mikor gusztustalanul próbálja átírni a történelmet.

Annak mindenesetre örülök, hogy a "verseny" kérdésében legalább valamelyest egyetértünk. A tisztességes versennyel semmi baj nincs. A tisztességtelennel annál több.

Hogy demokrácia van-e, erről is lehetne hosszasan vitázni, én mindenesetre nem úgy látom, hogy a szavazástól itt bármi megváltozna, vagy változott volna. Há' még jó, hogy rendőrállam MÉG nincs...! És pont nem a dolgozó réteg az, akinek majd kireped a zsebe a sok suskától. A politizáló, hazudozó, népnyúzó réteg ellenben...

Az önvédelemmel is egyetértek: ebbe viszont az is beletartozik ám vastagon, hogy a köznép a Tiberisbe hajítja a Nérókat, Caligulákat, jókora kővel a nyakukban. Fico pajti se jó magaviseletért kapta azt a golyót; nagyon nagyon rég kijárt már neki, azt sajnálom, hogy nem fordult fel. Szóval részemről oké a dolog, én Yoda mester szavaival élve, használom az erőt, ha kell.
Domján Dániel Ferenc   "A bírói asztal előtt idős asszony áll. Falusi asszony fekete ruhában, jómódúan, nagyon ízlésesen öltözve, két kezét összeteszi, mint a templomban az Úrasztala előtt. Első pillantásra egy kedves nagyanya, akivel olyan kellemes otthon a maga környezetében találkozni és aki…..
Reactor 2024.07.02 18:18:31
@Bicepsz Elek77: Ha jól tudom, a lavinát az indította el, hogy az egyik legelső elkapott bűnös - Putris Panni - éppen Cibakházáról származott. Miután lemérgezte az anyját, elvitték a lányával a Tiszához a hullát és bedobták. Csongrádnál fennakadt a tetem valamin, és amekkora pechje volt Putris Panninak, a cibakházi főjegyző épp arra kavirnyált, kapásból felismerte a hullát. Aztán persze mentek a csendőrök Nagyrévre.
                       „Rendőr lett, végül megházasodott és pár év után valami szektatag lett – ez azért is döbbentett meg, mert egyik pályára sem tűnt hajlamosnak” – Az exek életében vájkálni nem szép dolog, ám Posztolónk véletlenül értesült két exe elszabadult sorsáról. Csak azért érdekli az…..
Reactor 2024.06.25 14:54:37
@Andy73: Nyilván akit nem érdekel, az nem példálózik majd vele, hogy debezzegakapitalizmus.
Persze, van különbség a kapitalizmus és kommunizmus között (nahát), de van legalább ugyanannyi egyezés is. Akik bírálják a kommunizmust, rendszerint Észak-Koreával és a Szovjetúnióval jönnek, Kínát meg elegánsan elfelejtik megemlíteni, mert hisz olyan nincs, hogy egy "komunista" rendszer jobb lehessen egy kapitalistánál.
Valóban nagyobb a szabadság kapitalizmusban, ezzel viszont az is együtt jár, hogy a pógár bármekkora idiótaságot elkövethet - akár a Nagy Egész rovására is - senki nem fog odamenni hozzá olyan Bud Spencer-esen, hogy ezt azért talán mégse kellene, cserébe az elbaszásaikat fizetheti a komplett társadalom, ill. az egész világ, ha már globalizáció is van. Lásd Nagy Gazdasági Világválság, olajkrízis, 2008-cas hitelválság, satöbbi. Ha a pogár azt látja, hogy nyugodtan lehet idióta, majd úgyis más fizet meg érte, akkor LESZ is, pindurkát se aggódj. Anno a Kádár-rendszerben a bankok pontosan ezért nem osztogatták a hitelt nyakra-főre csak úgy bárkinek, aki beesett az utcáról a gyűlt fejével.
Valóban így van: kapitalizmusban a pénz mondja meg, ki vagy és mennyit érsz. A "komunizmusban" a párthűség mondta meg, mennyit érsz, kapitalizmusban meg a pénz - "mindenki annyit ér, amennyije van". Nem nagy a különbség, hidd el. A döntő többség ma sem kőgazdag, ahogy anno se volt mindenki pártkatona.
Viszonylag jó életszínvonalat speciel a "komunista" érában is el lehetett érni - sőt, továbbmegyek, még egyszerűbb is volt valamivel, mert anno még érettségivel is kaphattál egy aránylag elfogadható fizetést, és a diploma se annyit ért, hogy müzlisdoboz mellé osztogathatták volna ajándékba, mert már vécésnéninek se vesznek fel felsőfokú végzettség nélkül. Érdemes megfigyelni, hányan robotolnak ma futószalag mellett robotzombi melóban diplomával és nyelvvizsgával. Anno nem kellett "sztárszakmásnak" lenned, ha sokat akartál keresni. Ma pedig már az árufeltöltői melónak is örülni kell.
Az is valid felvetés, hogy a kommunista országokban alacsonyabb az életszínvonal (mondjuk egyetemesen ez se igaz, lásd Kína megint...pindurkát előttünk járnak), cserébe viszont nincsenek bazinagy szakadékok és kasztosodás az egyes társadalmi rétegek között, kevesebb a kőgazdag burzsuj, cserébe kevesebb a mélyszegény nyomorgó is. Hát ez van - dugni és szűznek is maradni...na AZ nehéz lesz.
Az előállított termékekről meg azt érdemes tudni, hogy a fogyasztói társadalom jegyében előállított kapitalista termékek dizájnosak, csillivillik és divatosak, cserébe viszont 2-3 éven belül megadják magukat. Szemben a ronda,funkcionális kommunista termékekkel, amik 20-30 évig (!) baj nélkül elműködnek. Ha mégis elromlanak, belefocizol egy jókorát, és működik szépen tovább, mint a parancsolat. Ezzel szemben a fogyasztói társadalom ipari hulladéka? Összeteheted a két kezed, ha valami műszaki cikked 5 évnél tovább működőképes marad, legyen az számítógép, konyhai robotgép, vagy akár gépkocsi. Mindent szándékosan silány szar pótanyagokból tákolnak össze gány munkával, hogy minél hamarabb tönkremenjen. Javítani se lehet ezeket többnyire, mert "nanótekknikás", nem is az a lényeg, vegyél újat méregdrágán, fizess paraszt, azé' vagy. A fizetésed szebbik fele arra megy el, hogy az állandóan elromló gépparkot cserélgetheted. Az már csak a bónuszkérdés, hogy mekkora károkat okoz ez a bolygónak és a természetnek, de hát azzal miért is foglalkozna a konzumidióta marhája ugye, amikor a világ legtermészetesebb dolga a szemetet kidobni az ablakon...
Reactor 2024.06.25 20:52:26
@Sztravinszka: @Sztravinszka: Stimmel. Lássuk be: sajnos van igaza, ezért kommentáltam. Abban esetleg eltér a véleményünk, hogy háború, vagy komplett gazdasági összeomlás hozza-e majd el az új rendszert, abban viszont megegyezik, hogy a kapitalizmus ugyanolyan emberellenes rendszer, mint a kommunizmus. És ugyanúgy fenntarthatatlan, tekintve hogy a bolygó nem képes minden ember esetleges hedonista szükségleteit kielégíteni. Egész egyszerűen nincs elég erőforrás.
Ez már a korai kapitalizmus idején, a gyarmatosításkor nyilvánvaló volt, nem poénból versenyeztek a nagyhatalmak Afrikáért: profit már csak külső tőke bevonásával kerülhetett a rendszerbe, csak úgy maradhatott fenn, ha kintről kap utánpótlást. Na ez ma már nem opció, mivel az egész Föld fel van osztva, legalábbis háborúzás, gyarmatosítás nélkül nem opció. Ma már csak úgy kaphatsz, ha elveszel mástól. A te nyereséged más vesztesége lesz. Pontosan ezért fenntarthatatlan és zsákutca a kapitalizmus: a gazdaság zéró összegű játék.
A keleti blokk összeomlásának több oka is volt, ezek közül a hidegháború csak az egyik.

Persze, hogy nem csak a fogyasztói társadalmat hibáztatom, van a kapitalizmusnak még tucatnyi káros hatása, de ez az 1 önmagában kitesz 3 másikat is. Van összehasonlítási alap is: idáig az emberiség jópár rendszert megélt már, kezdve az ősközösségtől (eddig az volt a legstabilabb, mintegy 40 ezer évig állt fenn), tehát simán összevethető a kapitalizmus más rendszerekkel - amik mellesleg szintén megszűntek, miután túlélték a hasznukat. A kapitalizmus más réges-rég túlélte a saját hasznát, már 29-ben, szóval ideje lenne már felszámolni. Ha nem, nos, akkor majd az fog minket...
Hogy mi lenne az alternatíva? Majd lesz helyette más. Az eddigi rendszereket is sikerült lecserélni, nem? Hát ezt is sikerülni fog. Szó nincs arról, hogy a kapitalizmus a non plus ultra, az emberiség végső homeosztázis-modellje, ami az idők végezetéig fenn fog állni.

Bele lehet bonyolódni ebbe a kérdéskörbe, persze, hisz az ősközösségtől csak bonyolultabb rendszerek jöttek létre, cserébe viszont bőven van összehasonlítási alap. Hiszed vagy sem, még olyan szempont is akad, amiben Augustus principátusa magasan veri a kapitalizmust...deeeee mi most szorítkozzunk a kapitalizmus vs. kommunizmus párbajra. Hogy mi mentén, ez témakörtől függ.
- Lássuk az egészségügyet: egészében véve csak technológiailag fejlődött (ez viszont független a kapitalizmustól; a szovjetek se abakusszal meg kőbaltával lőtték ki a szputnyikot a világűrbe), minőségileg viszont aki "érces"* lesz, az ugyanúgy áshatja ma is a sírját...
- Oktatás: a mai diploma értéke kb. a negyede az akkorinak
- Egyházak: a mindenféle szektából több lett, kérdés, hogy ez jó-e nekünk vagy sem
- Jogrendszer: akkoriban legalább még egyaránt büntettek ártatlant és bűnöst, ma csak az ártatlanokat...
- Hivatalrendszer: az elektronika ki tudná váltani ma az aktakukacok 50%-át helyből, akkor miért is vannak?
- Nők helyzete: a "komunizmus" alatt épp annyira voltak elnyomva, mint a férfiak. Az viszont tény, hogy pozitív diszkrimináció nem volt feléjük.
- Az is elég konkrét, hogy a Lada sokkal többször és sokkal kevesebbért elvitt ából bébe, mint egy Ford Mondeó

*Amikor a hülyegyerek nem tudja kimondani az AIDS mozaikszót

@God Harald: Még nem jártam, ettől függetlenül tervezem a dolog. Jueszéjben viszont igen, és ott sincs ám mindenütt kóbászból a kerítés...
Reactor 2024.06.26 02:40:13
@God Harald: Élni lehet én se élnék odakint, de nem zárom ki, hogy talán Magyarországnál jobb. Nincs bajom a "csájníz" ételekkel, a rántotthús valóban nem a kedvencem. Kutyát nyilván nem ennék, az egzotikusabb fogások (szöcske, háziegér) meg inkább a vietnámi konyhához köthető, mint a kínaihoz. Alkoholt egyébként nem fogyasztok.
A rendőrállam egész addig nem zavar, amíg tényleg a bűnözőket kergetik. Még tán a social-credit systemmel is kiegyeznék (nem mintha az NSA nem hallgatózna a jueszéjben...)
Csajok és Pasik Blog Róka és én 2024.06.21 07:57:00
                       Ez a kapcsolat sosem ment igazán, a felek mégse tudnak megválni egymástól. Vajon misztikus folyamatok állnak a háttérben, vagy egyszerűen csak az unalom? Ma azt is megtudhatod, milyen szöveggel tegyél féltékennyé egy olyan nőt, aki már belefáradt a féltékenységbe.      …..
Ismét tojászápor várt Demszkyre, most épp a bíróság épülete előtt. Szegénykém majdnem el is sírta magát :D ..
Rengeteget hallja az ember, hogy Amerikában a ténytagadás korát éljük: tombol az oltásellenes mozgalom, a homeo-ezo bullshitnek nagyobb piaca van mint valaha, egy olyan elnök is esélyes a választáson, aki hisz a…..
Reactor 2024.06.16 17:16:56
Nemcsak Ámérikában dívik a ténytagadás, hanem itthon is - a legtöbb üzenőfalon, közösségi oldalon bőven találkozni ténytagadó, szerecsenmosdató legalja szarzsák pronyókkal. Igen, a blog.hu-n is.

Vicces, de politikai/vallási vagy más egyéb mániákusságból fakadó ténytagadás csak az esetek felében fordul elő. A másik felét azok az iskolakerülő kis uzsonnás selejtek alkotják, akik valamit rosszul, illetve egyáltalán nem tudnak, ennek ellenére beszélnek-írnak róla (hülyeséget), és egy olvasottabb valaki megcáfolja, tényekkel-bizonyítékokkal. Erre azonnal felfújják magukat, szíddfelbegyemasokvizet, és kifordult szemmel, hörögve fröcskölődnek akár több ezer oldalon keresztül is, kijelentve, hogy mindenki hülye, mindenki hazudik, ő a diliház helikoptere egyedül.
Ezek többnyire ilyen bécsikapunyi egóval rendelkező örökvesztes, lelkibeteg autista nyomorékok, nem bírják feldolgozni, ha valamit rosszul tudnak, ne adj'Isten egyáltalán nem tudnak - még akkor se, ha ők maguk is nagyon jól tudják ezt - de már csak dacból se visszakoznak, a beismerés ugye megalázó lenne, ők pedig természetesen tökéletesek...
A blog.hu-ról Brendel Matyó pajtás, Tesz-Vesz, Közbiztonság Szilárd (és a másfél millió zoknibábja), élhetetlen, Bircaman, kiskutyafule sorolhatóak ebbe a kategóriába, ám ez messze nem "magyar" sajátosság; DuelingBook-on is helyre kellett tennem egy tucat ilyen életképtelen csökevényt.
Hát bizony-bizony, a szép álmoknak csúnya ébredés a vége többnyire :DDDDDDDDDDDDDD
Az egyetlen szakma a világon, amiről vallásfüggetlenül az ész hiányára asszociál az ember nem más mint a biztonságiőr. Áll azzal a nagy redős tarkójával, karbafont kézzel, hogy bicepsze mégnagyobbnak látszódjon és szigorú szemeiben értelem halvány sugara sem fedezhető fel. És ott vannak mindenhol, a…..
Sokszor el szoktam mesélni a véleményemet a lengébb erkölcsű csajokról. Legutóbbi ilyen sztorim a 10 jótanács BalatonSound-ra lányoknak ami rendesen ki is verte a biztosítékot a szemellenzős emancipuncik körében, de ettől független bátran állíthatom, hogy a nyár egyik leglátogatottabb és legtöbbet…..
Reactor 2024.06.16 03:50:02
Hát, ha már ilyen szépen kéred, megírom a véleményem.

Először is: egyetértek a cikkel. Ahogy azzal is, hogy egy nőnek szíve-joga megszabni, hogy kivel mikor miért hányszor hogyan gyűri össze a lepedőt - az viszont már nagyon tenyérbemászó, hitvány dolog, mikor az ezért kapott jelzőkön felháborodik és játssza a sértett ártatlanságot, miközben megvan róla győződve, hogy ez egy teljesen normális, mi több, megsüvegelendő életforma. Amit írtál is: ő úgy élhet ahogy neki jó, te pedig úgy nevezheted őt, ahogy neked jó, de neki nem biztos. Minden emelkedőnek van egy lejtője is ám...ha nem tetszik neki amit mutat a tükör, ne a tükröt üsse.

Az ellenzőkkel is egyetértek, mert...hogyismondjam...elég jelzésértékű a puncs pont hu népszerűsége. Érdekházasságok és -kapcsolatok mindig is voltak, csak 30-40 éve az ilyeneket még kinézték, megvetették, mert ocsmány dolognak tartották a parazitoid élősködést. Ezzel szemben mára gyakorlatilag ez lett az etalon, szóval a puncs egy elég erőteljes kortünet, hogy milyen ütemben züllik a társadalom; anno egy ilyen szolgáltatás elképzelhetetlen volt.
Oké, tudom, szabaccsá' van elvtársak, ha valaki luxuskurva akar lenni, hát legyen, ő dolga. A gond akkor kezdődik, amikor a lánypopuláció jelentős többsége elkezdi ezt az irányt követni, és akinek nem lógnak a nemzetibankok a zsebéből, azzal szóba se áll utána - vagyis túlterjed a puncson ez a fajta felfogás. Ennek lehetünk most tanúi: elkezd felszaporodni egy olyan férfiréteg, aki ha a feje tetején ugrál se juthat barátnőhöz. Ez nemcsak azért veszélyes, mert a következő Elliot Rodger mondjuk magára robbant egy komplett plázát, hanem mert ezt politikailag és máshogy is ki lehet használni ám, ha a mennyiségük átcsap minőségbe.

A liberalizmusról. Nos ööö...a baj az, hogy ez már nem AZ a liberalizmus, amiért még érdemes is volt kiállni. A jelenkori neoliberalizmus már bizony konkrétan arról szól, hogy fetrengjünk bedrogozva és támogassunk minden agyatlan eszmét & kártékony kisebbséget. Ja, és NEKÜNK szabadjon mindent, a többiek meg kussoljanak, mert ők mind nácik.
Csak úgy a margóra, ha valaki nem értené, mi a baj a liberalizmussal.

Azon jót röhögtem, mikor írtad, hogy pár szopronc szerint biztos iLígy vagy azokra a férfiakra, akik olyan nőket dughatnak a Soundon. Róluk kapásból ez a cikk jut eszembe, remélem magukra ismernek :D
napikozlony.hu/2013/02/haggyad-csak-irigy-bazmeg/

Azon is el lehet filozofálni, hányan lesznek azért prostik, amiért Thaiföldön ladyboyok (mert szegény a család, és valakinek el kell tartania őket), és hányan azért, mert egyszerűen büdös a munka, pinája az meg szerencsére van, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy a döntő többség a könnyebb élet reményében választja eme hivatást. Persze az ezzel járó ráadás már nem tetszik nekik, de hát ti döntöttetek, cicáim, eszitek amit főztetek..
Kicsit inaktív voltam, mert ment itt ez a Schmitt-es balhé és mivel még az utolsó főzősblog is schmittes poénokat spamolt nektek én ki akartam maradni a szórásból, egyrészt azért mert én nem vagyok akkora sutyerák paraszt, hogy ilyen pitiáner módszerrel szerezzek látogatót, másrészt, már halál…..
Sokszor gondolkodom azon, hogy mennyire igazságtalan az élet, hogy bizonyos gyerkőcök, kiknek szülei, ügyesebbek, kitartóak és szorgosabbak, vagy netán csak szerencsésebbek voltak másoknál, miért akarják mindenáron elpusztítani a saját hagyatékukat.  Volt egy gyakornokom régen, az apjának…..
Reactor 2024.06.16 00:42:53
@Vén motoros: ...
Aztán rájönnek, hogy a bibó multinál, ahová a nagy önmegvalósítás közepette végül kikötnek, pontosan ugyanezt kell csinálni + bemenni akár gerinctöréssel, negyvenfokos lázzal, atomcsapás esetén is, különben útilapu. Csak itt töredékösszeget keresnek, mint amit korábban a sikerrel elkerült parasztizálással kereshettek volna.
És persze ha ezt közölni merészeled velük, még te leszel a szar-szemét szaralak, mert olyan Isten nincs, hogy ők hibáztak volna, az kizárt!
És hogy miért van mégis értelme a "nosztalgiázásnak"? Azért, mert ha az emberek nagy tömegei hagynak fel a parasztizálással, akkor barátom, a kenyér, paradicsom, hús stb. ára a csillagos egekbe szökik, és ez közvetve neked is fájni fog ám. Kivéve ha cserépben ülsz és fotoszintetizálsz.

@Szzzz: Wheheheh! Tudod te, a multiknál az ott dolgozók hány százalékának van gecijó pénzű melója céges autóval, szabival? TÍZ százalék, maximum, de sokhelyütt még ennyi sincs. Az ilyen munkakörökbe te maximum orbitális hátszéllel vagy kihalásos alapon kerülhetsz be, már ha egyáltalán tudsz róluk, ugyanis ezeket meg se hirdetik, belsősöknek van fenntartva. Na már most, mutass kérlek szépen EGYETLEN multit, amelyik ezzel ellentétes módon működik, és felveszi az első pályakezdő vidékről felszabadult Gipsz Jakabot, aki beesik hozzájuk az utcáról a gyűlt fejével.
Csak EGYETLEN ilyet mutass. Jó keresgélést - találkozunk pár ezer év múlva.

@vittore: Ezt senki nem is vitatta, a cikkbeli ifiúr se shaolin kolostorba vonult meditálni a pénzzel vélhetően. No de akkor jöjjön Hessler ezredes negyven milliós kérdése:
MEDDIG!?

@ZOH: Ez világos, élhetik a csavargók, csövesek sokkal vidámabb életét is :D ez is egy perspektíva! A hobókat szándékosan nem említem, mert ők speciel dolgoznak is.
Hát igen, ki-ki a maga szerencséjének a pogácsa ugye...
Két héttel ezelőtt megünnepeltük a spanokkal a születésnapomat. A rengeteg kokain, kurvák és alkohol miatt, amit egyébként a Gyula küldött ajiba, most keltem csak fel, elnézéseteket kérem de hát, egyszer egy évben megérdemlem.Naszóval ma egy felettébb kényes témáról fogunk beszélgetni, ami nem más…..
Szerintem az emberben genetikusan él egyfajta lázadás a mindenkori rendszer ellen. Ez a lázadás lehet kicsi (miért nem támogatják jobban az én falumat, vagy éppen gazdasági osztályomat), lehet gyermeki (fuck police, punks not dead, békejel és hippik) és lehet radikális is amely teljes mértékben…..
Reactor 2024.06.15 04:52:04
Nem mindegyik, valóban. Csak úgy a 85-90 százalékuk. Kérdés: ha egy almának a 90%-a megrohadt, meg fogod-e enni azért a nemrohadt 10%-ért?
Nekem eddig kb. csak negatív tapasztalataim voltak velük - amikor pedig szükség lett volna rájuk, olyankor sose voltak ám sehol. Természetesen az újságok másról sem cikkeznek, minthogy a hősbátor rendőr bácsik megmentik a világot a biztos pusztulástól mindennap...idekívánkozó jelenet a "Maszk"-ból, mikor Dorian emberei kergetik a nőt a sikátorban, Ipkiss meg hiába szól az ügyeletesnek, az csak "persze,persze, halkabban Ipkiss..."
Lehet mondani, hogy "hámme' a rencer"...jó, oké, te meg önként és dalolva beállsz ennek a rendszernek a láncos kutyái közé, nem érdekel, mennyire elbaszott az egész. Azzal is mosakodnak, hogy "parancsra tettem". Bocseszka, ezt már Nürnbergben is elsütötte minden náci háborús bűnös, és ott se vette be senki. Álszent, sunyi szövegből bőven akad nekik raktáron mái napig. Az igazat - a színtiszta igazat - eddig soha, egyiküktől se hallottam még.
A zsarutéglákon pedig jókat lehet röhögni, ahogy mossák a kék szennyest :D A szarfoltok a ruháikon egyre terebélyesednek, az ő számuk pedig ezzel exponenciálisan fogy...

@Kommentelő Pista: Beadja az A4-est. Leszerel. Ezt bármikor, retorzió nélkül megteheti. Ha nem teszi, az elég sokatmondó.

@Rébusz: Ha baj van, akkor ki se jönnek. Sok esetben maga az ügyeletes is azt válaszolta a bejelentőnek (pl. mikor a pszihopata pocsolyarészeg férj hentesbárddal kergeti végig az asszonyt a komplett háztömbön), hogy ők semmit nem tudnak tenni, amíg vér nem folyik. Aztán utána már csak a hullaszállítót kell kihívni.
Szám szerint egy napilapot járatok csak, de olvasni online is a híreket, bőven akad heti 2-3 ilyen eset. Mert mire nagy nehezen kivonszolják a fánkzabáldából a valagukat, összejön az emberölés bűntette.

@xclusiv: Dettó. 2 kerékpárlopás, egy noti ellopása, szartak bele egy nagyot. Mindenhol térfigyelő kamerák, amik premier-plánban veszik ha a bokor mellé merészelsz hugyozni. Egyszer próbáltam a törvényes utat járva feljelentést tenni, az ügyeletes rendőr főhadnagy a jegyzőkönyv felvétele után rámnézett nagy boci szemekkel: "És mit akar, mit tegyünk?"
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Ja, és két hét alatt rend lesz! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
"Magyarország - itt kell élned, hogy elhidd!"

@anyadmajma: A víruscirkusz alatt szerencsére bőven volt rá kapacitás, hogy mindenkit megbasszanak százötvenezerre, aki után még nem csattant a kiskapu 20:05-kor...

@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Megint alulmúltad magad. A rendőr és katona kurvára nem egy kategória. Még jogilag sem. Mit gondolsz, agybajos, miért a policájokat vezényelték ki 2006-ban, és nem a katonákat? Szabad a gazda? Mert a katona alapból nem támadhat civilre. Bűnös hadviselés, alsó hangon is 10 évekkel jutalmazzák, háború idején meg többnyire falhozállítással. A policájoknál nincs ilyen jogi probléma, nekik a paragrafusok lehetővé teszik, hogy fegyverteleneket üssenek-vágjanak, esetleg meg is öljenek.
Voltam katona, tanultunk hadijogot, ezt kőkeményen beleverték mindenkibe: a civilektől el a kezekkel!
"Kaptam egy üzit a Facen, rámírt egy tök állati pasi, hogy menjek el velük a Soundra. Húztam az agyát, de aztán felmentem hozzá bulizni, és tudod, kicsit elfajultak a dolgok :) Ittunk, aztán dugtunk hármasban a haverjával, két pasival szekszeltem a belépőért, de behoztak ingyen egész hétre! Duplán…..
Reactor 2024.06.15 02:08:09
Ez teljesen igaz: aki ellenszolgáltatásért cserébe adja a testét, az kurva. Ez a hivatalos definíció. Lehet ezen szörnyülködni, hőbörögni, ettől a jelentése ugyanaz marad. És még csak negatív mellékzöngéje sincs: egyszerűen a nevén nevezzük a dolgokat. Az ellenérték pedig úgyszólván lényegtelen: kápé, Sound-belépő, jobb pozíció a cégnél...

Van igazság a cikkben amúgy: egymástól függetlenül többen számoltak be róla évek hosszú során, hogy a sértődötten nyígó "de én neeeeeem vagyok olyaaaaaaaaaaan" szendeszüzet játszó lányok tudnak a legeslegolyanabbak lenni...
Nincs is ezzel baj, mindig volt igény prostikra. Mióta a férfiak egyre nagyobb hányada kap egyre több kosarat, ez az igény hatványozódik. Kereslet-kínálat. Csak nem ezt kéne piedesztára emelve megtenni követendő példának, mert az már nagyon nem frankó, semmilyen tekintetben.

@Kelly és a szexi dög: Rengeteg szórakozóhelyen a csajok ingyen bemehetnek. A pasik meg duplán fizetnek. Ilyenkor a nagy egyenjogúsdi hirtelen nyaralni megy :DDD

@Szerda Úr: Már megvan a legfrissebb elnevezés az ilyen fehérlovagokra: SIMP
Nem épp egy pozitív jelző ám...

@firg_firg: Ahamm...ööö, történelemből hanyasra érettségiztél?

@Kytia: A pocsék melót összeerőltetni a prostitúcióval a csúsztatás tankönyv szerinti példája.
Mindazonáltal, aki már 14 évesen és úgy öltözködik, sőt, úgy is viselkedik - teljesen magától, külső kényszer nélkül - mint egy hivatásos, az ne ajvékoljon, ha rásütik a jelzőt. Tudod, ami úgy néz ki mint egy kacsa, úgy jár mint egy kacsa és úgy beszél mint egy kacsa, akkor az egy KACSA.
Teljesen igazad van: semmi közünk hozzá, ki kivel mikor hogyan miért kefél. De akkor a minősítések ellen se legyen kifogása. You do the crime, you do the time. Örülök, ha segíthettem.

@freeface: @Tengericsillag: Stimmel. Na ilyen "normális nőből" van a semminél is kevesebb. Vagy foglaltak, vagy leszbók, vagy olyanok, hogy még a Freddy Krőger is keziccsókolommal köszönne nekik.
A középkorú, magyar rockegyüttes rajongó Eddát, Lord-ot, Ossiánt, Bikinit, Pokolgépet esetleg Karthagot hallgat. De nem csak hallgat, hanem élete egyik fő értelme is a választott zenekar iránti rajongás. Ami modorossá teszi eme zeneművészetért rajongó embertársunkat az a másokkal szembeni…..